Şimdi Ara

Media Markt Apple Bölümü Çalışanlarının Bilgisizliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Media Markt'da dolaşırken 32gb 6s ler'in ne zaman geleceğini merak edip apple bölümü çalışanlarına sordum ve bana 32gb 6s'in olmadığını 7 de geldiğini söyleyip inatlaştılar en sonunda orda ki teşhir 6s plus'tan Apple'nin sitesine girdim gösterdim bu sefer mırın kırın edip bilmiyoruz diyip gittiler.

Ya sattıkları ürünleri bilmiyorlar takip etmiyorlar. Yada biliyorlar ellerinde ki cihazları insanları kandırarak yüksek fiyatlardan eritmeye çalışıyorlar.

Yani işin özeti bir ürün alacaksanız önceden internetden araştırma yapıpta alın satış görevlilerinin laflarına güvenmeyin

• Çoğu teknoloji marketinde çalışanlar öyle. En dandik telefonları dahi, satmak için o kadar yağlıyorlar ki anlamayan kişilerde alıyorlar yazık gerçekten...
  • Hocam sadece oradaki çalışanlar bunu yapmıyor ki bütün esnaf böyle sen önce ne istediğini bileceksin öyle gidip alıcaksın markette bile "şu var mı" dediğimizde "o yok bu var" diyorlar aslında var aynı ürün bitmiş ve gelmemiş "hiç satmadık" diyorlar , her yerde aynı düşünce mesela ben apple care ile irtibata geçiyorum yada türk telekom yada türknet vs baktım karşımda ki insan bilgisiz yada yetersiz direk suratına kapatıp tekrar arıyoruö başka birine bağlanıyorum , sizin orda yapmanız gereken tamam diyip gidicektiniz direk telefon ile irtibata geçicektiniz merkezle
    Muhattap olmaya gerek yok
  • X-Slim kullanıcısına yanıt
    Hayır soruyorum 32gb ne zaman gelecek diye adam gibi bilmiyorum bilgim yok der geçersin gelmiş sadece 7 lerde 32gb var diyor insanı gerizekalı yerine koyar gibi üstüne inatlaşıyor apple sitesinin açıp al var mı yok mu diyincede bi tavırlara giriyorlar resmen komedi.
  • Possmate kullanıcısına yanıt
    O yüzden hiç muhattap olmaya gerek yok hocam insanlar maaşimi alıyorum tamam mantığı ile ilerlediğinden dolayı hep aynı yerde sekiyorlar , şükür bu zamana kadar her girdiğim işte hep öğrendim istedim ve hep bir tık ilerde oldum ama bizim çalışanlar maalesef öyle değil arkadaşın dediği gibi bilip bilmeden yorum yapıyorlar insanların başını yakıyorlar
  • hocam bunlara bir şey sormamak lazım. ortalama bir dh üyesi kat kat daha bilgilidir bunlardan. bunları sadece tezgahtar olarak görmek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hegomanya48

hocam bunlara bir şey sormamak lazım. ortalama bir dh üyesi kat kat daha bilgilidir bunlardan. bunları sadece tezgahtar olarak görmek lazım.
    iphone 7 3800 dediler bana abi dedim 3200-3300 arası yok 3800 diyo
  • Herkes sizin gibi internette yaşamıyor.
  • Oralarda çalışanların aslında teknolojiyi takip eden kişiler olması gerekir.

Makaat para kazanayım diyen tipler memlekette çok olunca laptop sorun önündeki kağıdı okur.

Bir kere gittim, laptop soracağız, belli kendi ilgilendiği ve prim kazandığı marka lenovo. Msi soruyoruz yok lenovo, asus soruyoruz yok lenovo, lenovoların olduğu bölüme geldik Core i7 işlemcisi var dedi. İşlemcinin cache'i kaç mb diye sordum bönbön baktı.

Direk çıktık..
  • Onun işi insanlari bilgilendirmek süs degil.
    Oyle olmasaydi kapali kutu cihazlar dizilirdi alan alir oder cikardi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Possmate

Onun işi insanlari bilgilendirmek süs degil.

Bir de şöyle düşün, herkes senin gibi iphone delisi değil(kötü manada söylemiyorum) Adamlar yüzlerce ürün olan bir yerde satış yapıyorlar. Apple sitesini 2 gün önce güncelledi diye son durumu bilecek değiller. Teknoloji mağazalarında çalışanlara çok fazla yük bindirmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: myfranco

quote:

Onun işi insanlari bilgilendirmek süs degil.

Bir de şöyle düşün, herkes senin gibi iphone delisi değil(kötü manada söylemiyorum) Adamlar yüzlerce ürün olan bir yerde satış yapıyorlar. Apple sitesini 2 gün önce güncelledi diye son durumu bilecek değiller. Teknoloji mağazalarında çalışanlara çok fazla yük bindirmeyin.

Hocam yanlış düşünüyorsun. Bende iphone delisi değilim ama 6s 32gb çıkacağını tanıtımdan 1 gün sonra öğrendim. Onların işi bu, gündemi takip etmek. Dediğin gibi 1 gün önce tanıtılmış olsa tamam deriz de aradan 1 hafta geçmiş. Ayrıca bu ilgisizlik vatan ve teknosada da var.

• myfranco kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorsada yok demiceyecek o zaman
    Haberim yok bir kontrol edeyim dersin girer bakarsın yani bu kadar basit
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Herkes sizin gibi internette yaşamıyor.

Maksat internette yaşamak değil. O adam telefon bölümünde çalışıyorsa 1 hafta önce tanıtılmış cihazı bilmek zorunda.
    Ben samsung kullanıcısıyım telefonumuda 3.5 sene önce media markt da almıştım hala kullanıyorum bi telefon deliliğim yok.
    İphone satışında görevliysen bi zahmet yeni iphone ne zaman gelecek değişen neler var başka bir yenilik var mı diye en azından lansmandan sonra bi girip sitesine bakma zahmeti göstermesi lazım
  • quote:

Ben samsung kullanıcısıyım telefonumuda 3.5 sene önce media markt da almıştım hala kullanıyorum bi telefon deliliğim yok.
    İphone satışında görevliysen bi zahmet yeni iphone ne zaman gelecek değişen neler var başka bir yenilik var mı diye en azından lansmandan sonra bi girip sitesine bakma zahmeti göstermesi lazım

Haklısın bilmeleri gerekebilir ama şart değil. Sonuçta bir de işin ticaret yönü var, elde olanı sat mantığı.
    Satanlarda zaten %90 biliyordurda işte elde kalanları eritelim mantığıyla yok demişlerdir diye düşünüyorum.
  • quote:

Olay şu
    Media Markt'da dolaşırken 32gb 6s ler'in ne zaman geleceğini merak edip apple bölümü çalışanlarına sordum ve bana 32gb 6s'in olmadığını 7 de geldiğini söyleyip inatlaştılar en sonunda orda ki teşhir 6s plus'tan Apple'nin sitesine girdim gösterdim bu sefer mırın kırın edip bilmiyoruz diyip gittiler.

Ya sattıkları ürünleri bilmiyorlar takip etmiyorlar. Yada biliyorlar ellerinde ki cihazları insanları kandırarak yüksek fiyatlardan eritmeye çalışıyorlar.

Yani işin özeti bir ürün alacaksanız önceden internetden araştırma yapıpta alın satış görevlilerinin laflarına güvenmeyin

Aynı olayı akşam bende yaşadım , Antalya media markt'da
  • 3800 de olabilir, ShiftDelete de 3800 civarı demişti. Siz nerden biliyorsunuz 3200 olacapını ? İnşallah daha ucuz olur tabi ama yoksa 7 plus ohooo çok para gidecek.
  • TheWhiteGandalf kullanıcısına yanıt
    Dostum modeller ve kapasite arası fark 400tl.
    6s 32gb 2750 oldu +400 3150 ediyor.
    Havale fiyatı 3.000 tl falan olur

2-3 ay içinde mağazalarda 2800-2900 e alınır yenisi çıkana kadar bu fiyatlarda dolaşır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.