#mediamarktskandalı | Çalışan Xbox’u, perte ayırdılar! THH Beni Haklı Buldu! (2. sayfa)
-
-
Çünkü insanlar ahlaksız aç gözlü ve ucuz. Üstünlerin hukuku yok Avrupada. En düşük maaş ile en yüksek maaşı açıklamak zorunda firmalar. Herkes rahat herkes yakın seviyede olunca kimse namussuz kazanç kovalamıyor.
Trde tepeden tırnağa kimse işinden memnun değil. Hiç bir zaman olmadı. Çünkü insanlar mutsuz ve halk malum.
-
Kasko ve garanti uzatma tekliflerinin karşılığı olduğuna inanmıyorum. Garanti uzatma yapmasanız daha az zarar görecektiniz, şaka gibi. Geçmiş olsun. -
Rezalet bir durum. Normal bir firma cihazın yenisini verir. Yazıklar olsun. Dolandırıp duruyorlar. -
Geçen ay media markt a gittim. Hiç öyle bakarken çamaşır makinalarına elemanın biri geldi tanıttı etti bak sana şu fiyata olur dedi. Fiyatlar da aklımda da vermeyeyim çamaşır artı kurutma makinası. Dedim ki kartta o kadar para yok yarın geleyim alıyım tamam mı tamam. Bana da satışımdan ötürü para verecekler benim adımı ver dedi tamam dedim ben olmazsam şu eleman yardımcı olsun diye adam gösterdi. Neyse sonraki gün gittim ürünü dediği fiyattan alacağım ben böyle bir rezalet görmedim fiyatı yükselttiler beni yanlış anlayan çıkarttılar üstine ürün yok bile depoda. Bana ek garantisine kadar satacaklardı ama evet desem. Şunun tekrar üstünü çizerim ben indirim filan da istemedim bana durup dururken verdi indirimi ben de tamam madem internetten ucuz alayım öyleyse demiştim. Çöp bile almam bunlardan bir daha. -
Yukarida yazılmış, bu gibi kasko-garanti uzatma işlemleri mahalle arasi tv tamircisi ile bilgisayar tamircisi karışımı yerler ile anlaşarak veriliyor. Çoğu bu gibi yerlerde de neler döndüğü aşikar, part olmamış cihazin part raporu verilmesi için içini bile bosaltirlar... ulkemdeki sigorta ekspertiz dolandırıcılık yöntemlerine bakanlar, sigortadan Para almak içi kendi is yerini kundaklayanindan tut, balyoz ile kaza sonrası arabaya girenleri görenler beni anlar.
Asıl dikkat çeken nokta 2 ay sonra iade edilmesi.
Tüketici Hakları açık ve net Gqranti koşullarında Max. Tamir süresi 30 gündür, bu süreyi aşan durumlarda ayıpsız misli ile değişim ya da bedel iadesinin secmini kullanıcıya birakir.
Ancak burada bir özel sigorta(kasko) konusu var. Bu gibi türev hizmeti alirken dikkatli olmak gerekir. Teslim ederken video çekmek bile önem arz edebilir
Tavsiyem, Adem HELVACI ile konuyu paylaşmanız. Yourube kanalı vat ve tuketici elektronigi ve Hakları konusunda yetkin biri.
-
Bu tür mağduriyetlerin son bulması için tek bir şeye ihtiyaç var, o da servis garanti kapsamında tamir edemezse ürünün güncel fiyatını müşteriye ödemek zorunda olmasına yönelik kanun çıkartmak. Bakın servisler nasıl harıl harıl düzgün çalışıyor o zaman.
-
Tüketici mahkeme heyetine'de versen ürün şu zaman ki bedeli değil satın aldığın bedel ödenir
-
Mediamarkttan pandemiden once bulasik makinesi almistim. Ek garanti icin cok ugrastilar ama almadim. Tamamiyle para tuzaği. Birde ciddi paralar istiyorlar ve satis personeli cok israrci bu konuda. Ayrica satin aldigin fiyat uzerinden islem yapiliyor. Wmf marka blender im bozulmustu ayni modelin yenisi gelmedigi icin satin aldigim rakama uyan bir blender ile degistirmistim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trojana -- 29 Kasım 2021; 8:27:59 > -
Zu hakem heyetine hocam en kısa zamanda, geçmiş olsun, rezalet gibi rezalettir. -
Hocam cihazın seri numarasını kontrol ettiniz mi? Sizin cihaz mı?
-
Keşke cihazlarının seri numaralarını alsaymışsın .Sanki senin sağlam cihazını eleman iç etmiş gibi .Sana depoda ki hurdalardan vermiş göndermişler. Garantiye mal verirken seri numaralarının fotoğrafını mutlaka çekmek lazım demek ki.
-
mediamarkt'tan bir kere anakart aldım ama aldığımada alacağımada öyle pişman oldumki;keşke beş tane zenci beni dağa kaldırsaydı dedim (o derece yani). öyle sıkıntılı bir iade ve garanti prosedürleri varki , piyasa fiyatının yarısına bulsanız bile almayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MSerhan -- 29 Kasım 2021; 9:14:0 > -
Microsoft un bu uzatilmis garantiden haberi var mi?
Firmalar boyle kaskolar satiyor.Bi tamirci dukkaniyla anlasiyorlar.1500 e aldigin mali tamir etmek yerine (ki tamir edebilecek bi teknolojileri yok)paranin %30 unu filan geri veriyorlar.O da joystick in 2.eli daha pahalidir.
Malesef bu uzatilmis garanti ya da kasko dedikleri sey tamamen kanunun aciklarini kullanmaktir.yazik benim ulkeme valla.
Not: adem helvaci ya yazin bence de.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi popturceyn -- 29 Kasım 2021; 10:11:44 > -
Öncelikle geçmiş olsun. Şunu merak ediyorum.. ben Mediamarkt sahibi, hissedarı, patronu, ceo'su her neyse olsam ve şu yazılanları okusam yerin dibine girerim. O şube ve cihazım gittiği yetkili servisi tespit edip hepsine kan kustururum. Nasıl firma bunlar, nasıl yönetiliyor aklım almıyor gerçekten.
Umarım en kısa zamanda hak ettiğini alırsın.. -
Allahtan beni bulmuyor boyle seyler :) magazadan emniyete yatay gecis yaparim ben bu durumda :) -
Mediamarkt.nl de aynı sıkıntılara sahip Türkiye ye has durum değil.
Hollanda da yaşayan kuzenime hub aldırdım. Kullanılmış ürünü sıfır diye göndermişler.
Tabi ki üstteki konu tam bizim ülke durumuna has konu gibi. Birşey aklınızda olsun. Garantiye gönderimlerde tetikte olun. Hatta E-devlet üzerinden hemen yapın.
Yok 2 ay geçti gelmedi, yok mağdur edildim. Boş yere zaman kaybı
-
Geçmiş olsun. Yasal olarak siz haklısınız ve seçimlik haklarınızdan yeni ürün ile değişim isteyerek sıfır cihaz alabilirsiniz.
Ancak içtihatta bu böyle olmayabiliyor. Siz 4 sene önceki cihaz (garantisi devam etse bile) için böyle bir hak talep edince talebiniz reddedilebilir.
Benzer bir durumu ben de yaşadım. Bendeki durumda ise cihaz daha önce 2 ay garantie kaldığı için o süre garanti süresinde eklenmesi gerekiyordu. Ancak tüketici hakem heyeti bunu kabul etmedi. Yani işiniz biraz yaş.
Mahkemeye gitme işi uzun. %99 kimse yapmaz onu. Şahsen ben yapmadım.
Ücret iadesi olarak fatura tutarı neyse, yasal olarak, bunu alırsınız ücret iadesi almayın sakın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi losthero15 -- 29 Kasım 2021; 12:23:28 > -
Hocam geçmiş olsun cihazın ve kolun seri numarası var mı daha önce xbox kullanmadım bilmediğimden soruyorum sana başka cihaz göndermiş olabilirler. belki cihazı açsan içinde bir seri numarası falan yazar kutusu duruyorsa karşılaştırırsın.
-
Media Markt gayet rezil bir satış sistemine sahip. Ben de 2 ay önce bir laptop alacak oldum, olmayan laptopu stokta var gibi gösterdiler. Sonra da beni arayıp ellerinde sıfır kapalı kutu olmadığını, istersem teşhir ya da açılmış ürün göndereceklerini söylediler. Almayınca ücret iadesi yapılacak ama o da birkaç gün sürdü ve o ara bir sürü indirimli ürünü kaçırdım. Sonrasında da fiyatlar uçtu vs. Sonra gördüm ki Media Markt bunu rutin olarak yapıyormuş. Bir de bana özür mahiyetinde hediye çeki tanımlayacaklardı, onu da yapmadılar. Aradım sordum, yok öyle bir şey dediler. Tamamen rezillik yani.
Bizim bir akrabaya da tv yanında sigorta, garanti uzatma vs satmışlar. Ayrıntılar tamamen yalan dolandan ibaret. Uzak durulacak firmalar listemde zirveye oynar kendileri.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X