Şimdi Ara

Megane 4 izlenimim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
4.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben bu aracı ilk çıktığı yıllarda tasarım olarak beğenmiştim. Aradan geçen seneler içinde, dizel ekonomik olsun diyerek 2 el aldım.

İzlenimler: start stop kronik sorunlu, kafasına göre çalışıp, çalışmıyor. Farlar kronik sorunlu. Özellikle megane 4'lerin sağ farlarına dikkat edin, hep patlak. Xenon olanlarda görmedim ancak led olan farlarıda bozuluyor. Kalorifer peteklerinde ayar verme çubuğu elimde kaldı

Standart teyp: reziller ötesi. Eğer usb'den mp3 dinleyecekseniz ve yüzlerce şarkı varsa seçme şansınız yok. Sıra kimde ise o çalacak. Bluetooth müzik dinleme: sanırım 5.0 versiyona geçildi ana bunlardaki 2.0 her halde. Telefonda klip bitiyor şarkı çalıyor hala. Yani ses 4-5 saniye geriden geliyor. Yıl 2020 diyoruz ama maalesef hala bunları kullanan firmalar var. 5.000TL verirsen tablet ekran, çakması 3.000TL. Neyse ki araç içinden telefon görüşmeleri normal. Onu da normal yapalım, tepki çekmeyelim demişler sanırım.

Kapı kolu kumaşları çabuk leke kapan cinsten. Hele ıslanırsa cümbüşü görün. Aracın ön tampon ve aksamları felaket ötesi. Eğer olurda aracın ön tarafını bir yere vurursanız eyvahlar olsun. Öyle ki ufak bir dokunuş bile, "yok artık" dedirtecek cinsten. Ön aksam, renault logosu olan ızgara kısım, balıktaki kılçık misali kırılıp, adeta bir domino taşları misali, far, tampon şeklinde gidiyor. Yani farın tırnakları kırılıyor, aracın ön aksam adeta iç kanama geçiriyor. Eğer far içten çatlarsa su alıp buhar yapıyor. Tırnak kırılması olursa şanslısınız, yoksa yeni far 4 bin tl.

Vites: Hala negatif yorum bekliyorsanız o da burada değil vites geçişleri çok kötü. Araç 2 vitesten 3 vitese geçmemek için benimle inatlaşıyor. Yokuş aşağı giderken yanımda olsanız, "artık değiş şu vitesi araç boğuldu" dersiniz. Bazen de düz yolda yapıyor bunu. 110 bg araç için 120km/h sonrası bayağı gürültülü araç. Basmaaaa diye bağırıyor resmen. O hızdan sonrakii kullandığı mazotu benzin gibi içmeye başlıyor zaten. Yol tutuşu, eh işte, ne bekliyeceksiniz ki. İdare eder.

Mazot durumu. Bak bir bu yanını sevdim. Ankara'da şehir içi 900-1000km yapıyor kış ayında. Yani ortalama 33kuruş yakıyor km'de. Mazot şu an ucuzladığı için 28 kuruşa düşmüştür belki. Piyasalar normal iken 4-5 defa doldurup ölçmüştüm. Yazın biraz daha fazla km yapar. Bunu da ballandıra ballandıra övecek halimiz yok, ne diye aldık zaten? Bendeki touch modeli, el freni kol gibi. Bir üst donanımı alırsan düğme şeklinde. Bir de bakımı 20 bin km'de bir. Uzun yolda sağ yolcu koltuğunda bildiğin dondum, bir yerlerden soğuk kaçırıyor. Umarım bu da kronik değildir :)

Evet bu durumları yeni değil belki ama ben bu şekilde anlatım görseydim 5-6 yaşındaki volvo s60'i alırdım aynı fiyata.

Son olarak: bu araç Türkiye'de üretiliyor evet ama Türk markası olsaydı çok eleştirilirdi sanırım. Bildiğin çöp.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 29 Nisan 2020; 0:20:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşın büyük ihtimal ilk arabası ve ilk testi, idare ediverin o yüzden :)
    Ayrıca yokuş aşağı giderken otomatik araçlar vites yükseltmez zaten, buradan da anladığımız ilk otomatik vites aracı,
    Bir de yokuş aşağı giderken otomatik araç boğulmaz, vites yükseltmediği için motor devri yükselir, buradan da anladığımız arkadaş yeni bir sürücü :)
    Start&Stop kronik sorunlu.. Neden? ''Bazen çalışıyor bazen çalışmıyor.'' Ee zaten bu sistem böyle çalışıyor. Özellikle aracı ilk çalıştırdıktan sonra belli bir süre çalışmıyor, motor ısısı vs. her şey kendine gelene kadar. Diğer yandan akü seviyesi, turbonun durumu vs. nedeniyle de çalışmayabiliyor. Bu her araç için böyle yalnız.

Megane '5' incelemen ile çok güven vermedin.

Not: 2017 Megane Icon sahibiyim, bahsedilen sorunları yaşamadım. Sadece vites konusunda çok nadir 1-2 arası kararsızlık yaşıyor. 2-3 arası kararsızlık hiç kimseden duymadım. Gerçi Megane 4'e Megane 5 demişsen, hangi vitesde olduğunu da şaşırmış olabilirsin.
    Bu forumda model yılı değil de kasa numaraları yada isimlerini verme hastalığı var. w211 mb, b7 passat, fd6 civic, e30 bmw vs gibi. Onun yerine aracın model yılını verse hem bu tür hatalara düşmez hem de okuyan neden bahsedildiğini daha iyi anlar. ha bazıları kullandığı aracın model yılını da bilmeyebilir orası ayrı.
    2017 Megane 4 Icon sahibiydik. Bu yazdıklarınızı okudum da, acaba sizi megane 5 diye kandırıp farklı bir araç mı verdiler ? Hayır f10 5 serisine de binmiş biri olarak, bu yazdıklarınızı ne kadar ciddiye alacağıma emin olamadım. Bence siz o aracı servise götürün, pejo reklamında gibi belgi megane 1 i kaplayıp megane 5 yapmışlardır 😂😂
  • Fazla izleyememissiniz cunku arac megane 4.

• Golf 9 incelemesi de bekliyoruz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Megane 5 den sonrasını okumadım

• megane 5 yok ki

• Bi inceleme de Focus 5 için bekliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakın bir abim sahipti bir süre. Kısa bir izlenim ama şanzımanı gerçekten rezaletti
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Golf 7.5 İzlenimlerim
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Daha bindiği arabanın ne olduğunu bilmeyen birinin eleştirileri ne kadar ciddiye alınabilir ki

• Yok Megane 5 değil o, Megane 6. sen rakamları karıştırmışsın
  • Bu forumda model yılı değil de kasa numaraları yada isimlerini verme hastalığı var. w211 mb, b7 passat, fd6 civic, e30 bmw vs gibi. Onun yerine aracın model yılını verse hem bu tür hatalara düşmez hem de okuyan neden bahsedildiğini daha iyi anlar. ha bazıları kullandığı aracın model yılını da bilmeyebilir orası ayrı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CapriceClassic -- 18 Nisan 2020; 11:12:48 >
  • Daha bindiği arabayı bilmiyor. Birde inceleme yapmış

• Start&Stop kronik sorunlu.. Neden? ''Bazen çalışıyor bazen çalışmıyor.'' Ee zaten bu sistem böyle çalışıyor. Özellikle aracı ilk çalıştırdıktan sonra belli bir süre çalışmıyor, motor ısısı vs. her şey kendine gelene kadar. Diğer yandan akü seviyesi, turbonun durumu vs. nedeniyle de çalışmayabiliyor. Bu her araç için böyle yalnız.

Megane '5' incelemen ile çok güven vermedin.

Not: 2017 Megane Icon sahibiyim, bahsedilen sorunları yaşamadım. Sadece vites konusunda çok nadir 1-2 arası kararsızlık yaşıyor. 2-3 arası kararsızlık hiç kimseden duymadım. Gerçi Megane 4'e Megane 5 demişsen, hangi vitesde olduğunu da şaşırmış olabilirsin.
  • O zaman niye satın aldınız hala kullanmaya devam ediyorsunuz onu çözemedim ben bu kadar kötüyse satın, dizel ve otomatik ne bekliyorsununuzki Galiba beklentiniz baya fazlaydı alırken Volvo S60 diyorsunuz o araba baya kaliteli bir araba BMWden yada Mercedesden Renaulta geçtiniz galiba

• Arkadaşın büyük ihtimal ilk arabası ve ilk testi, idare ediverin o yüzden :)
    Ayrıca yokuş aşağı giderken otomatik araçlar vites yükseltmez zaten, buradan da anladığımız ilk otomatik vites aracı,
    Bir de yokuş aşağı giderken otomatik araç boğulmaz, vites yükseltmediği için motor devri yükselir, buradan da anladığımız arkadaş yeni bir sürücü :)

• quote:

Orijinalden alıntı: CapriceClassic

Bu forumda model yılı değil de kasa numaraları yada isimlerini verme hastalığı var. w211 mb, b7 passat, fd6 civic, e30 bmw vs gibi. Onun yerine aracın model yılını verse hem bu tür hatalara düşmez hem de okuyan neden bahsedildiğini daha iyi anlar. ha bazıları kullandığı aracın model yılını da bilmeyebilir orası ayrı.
    Asıl hata o zaman oluşur. Örneğin, 2012 yılında hem FD6 hem de FB7 Civicler satıldı. Aynı zamanda 2014 yılında B7 Passat satılırken , sene sonuna doğru B8 Passat da satılmaya başlandı. Bu tarz örnekler çoğaltılabilir.

En doğru yöntem, yıl + kasa kodu bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spinattimyalnizliga -- 18 Nisan 2020; 12:19:23 >
  • Reno araçları yakıt ekonomisi için alınır yoksa kaliteli bir araç alacağım diye alınmaz. Eskiden Reno ların işletme maliyetleri uygundu fakat artık yedek paraç vs.. baya fiyatlı oldu. O kadar araç sahibi oldum Allahı var Reno dizel motorun üstüne yakıt ekonomisi yapan motora daha denk gelmedim. Manuel Fluence ile 1200km yol yapıyordum ki oyle tasarruf yapamayım basmayayım falan demiyordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spinattimyalnizliga

Asıl hata o zaman oluşur. Örneğin, 2012 yılında hem FD6 hem de FB7 Civicler satıldı. Aynı zamanda 2014 yılında B7 Passat satılırken , sene sonuna doğru B8 Passat da satılmaya başlandı. Bu tarz örnekler çoğaltılabilir.

En doğru yöntem, yıl + kasa kodu bence.

Alıntıları Göster
    Kasa değişim yılları için dediğiniz olabilir. Ama sade kasa kodu belirtildiğinde, modeline göre 4-7 yıl arası değişen bir zaman diliminden bahsediliyor. Ayrıca herkes her modelin kasa kodunu ve hangi yıllar arası üretildiğini bilmeyebilir.
    Konu sahibi deseydi mesela 2019 model megane herkes anlardı üç aşağı beş yukarı ne demek istediğini.

• Babavanga'dan megane incelemesi megane 5 peki

• quote:

Orijinalden alıntı: CapriceClassic

Kasa kodu bahsi geçen arabayı direk olarak betimler

Aynı yıl içinde hem makyajlı hem makyajsız model gelmiş olabilir.Hatta aynı yıl içinde üretimi durmuş olabilir yeni kasası gelmiş olabilir.Böyle bi ton örnek var

Bu hastalık falan değil dünya genelinde otomobilden anlayan herkesin benimsediği tarz.Beğenmeyen çocuk gibi yıl verir bizde hemen anlarız makyajlı mı yoksa yeni kasa mı olduğu te Allah'ım

• quote:

Orijinalden alıntı: Dinocan Gökçek

Kasa kodu bahsi geçen arabayı direk olarak betimler

Aynı yıl içinde hem makyajlı hem makyajsız model gelmiş olabilir.Hatta aynı yıl içinde üretimi durmuş olabilir yeni kasası gelmiş olabilir.Böyle bi ton örnek var

Bu hastalık falan değil dünya genelinde otomobilden anlayan herkesin benimsediği tarz.Beğenmeyen çocuk gibi yıl verir bizde hemen anlarız makyajlı mı yoksa yeni kasa mı olduğu te Allah'ım

Alıntıları Göster
    Tamam...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.