Şimdi Ara

MEGANE II/ GERİ VİTES TAKINTISI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
12.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, aslında Megane II bölümüne yazacaktım, ancak, farkedilmez diye buraya yazdım. 2006 model Megane II sedan Dci expression marka aracımız var. Benim sorunum şu: geri vitese takarken sanki takılıyor.Bazen de çok rahat geçiyor. Geri vitese takarken vites koluna aynı zamanda bastırmalı mıyız? Sorun benden de kaynaklanıyor olabilir. Acaba şanzımanda bir sorun mu var ? Bilgisi, deneyimi, fikri olanlar lütfen cevap yazsın.

• Aynı sorun bendede var.Genel olarak çok kötü zaten şanzuman.Sanırım Magirus minibüslerden alınmış.Bence arabanın en kötü taraflarından birisi.
  • Bahsettiğiniz sorun bendede var ama çok az yapıyor.Geri vitese geçmiş gibi takılıyor ama geçmiyor.Arabayı biraz öne hareket ettirdiğim zaman hemen düzeliyor.
  • bu sorunları ilk kez sizden duydum inşallah benim başıma gelmez
  • geri vitese geçmiyorsa ayağınızı debriyajdan çekin sonra tekrar basın vites hala geçmiyorsa yapılacak bişey yok
  • bazen benimkindede oluyor özel şanzuman yağ katkıları kullanılarak çözülebilirmi???????????
  • bende de var aynı sorun. bazen arada kalıp geçmiyor ancak debriyajı bırakıp tekrar bastığımda geçiyor. şanzıman aslında kötü değil ama bu gerçekten can sıkıcı, özellikle hızlı manevra yapmak gerektiğinde boş yere vites koluyla boğuşmak zorunda kalıyorsunuz. sorun muhtemelen baskı balatası ya da geri vites dişlilerinin tasarımından kaynaklanıyor. pek yapılacak bişey olduğunu sanmam. belki servis bu konuda bize yol gösterebilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane 4 vites sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: BlaCKwiDoW

bende de var aynı sorun. bazen arada kalıp geçmiyor ancak debriyajı bırakıp tekrar bastığımda geçiyor. şanzıman aslında kötü değil ama bu gerçekten can sıkıcı, özellikle hızlı manevra yapmak gerektiğinde boş yere vites koluyla boğuşmak zorunda kalıyorsunuz. sorun muhtemelen baskı balatası ya da geri vites dişlilerinin tasarımından kaynaklanıyor. pek yapılacak bişey olduğunu sanmam. belki servis bu konuda bize yol gösterebilir.

katılıyorum benım arabada clio III bendede ara sıra oluyor

• Asıl önemli olan bu sorunu sürekli yapmaması.Bencede dislilerin yapısından kaynaklanıyordur.
  • oldum olası renonun şanzımanını sevemedim zaten.bende de lag 2 var bazen geri viteste bende sorun yasıyorum.servise sordugumda çoğu reno kullanıcısının bu sorunu yasadıgını söylemişti
  • aynı sorun mağlesef bendede war 10 takışımdan 1'i olmuyor bazen yokuş aşaği arkamda araba olunca güvenemiyorum elfreniyle test sonra kalkış yapıyorum ama o kadar da önemli bir sorun değildir bence
  • bende şimdilik yok araç imzamda
    inşallah olmaz
  • Genelde oluyor ama sunu biliyorum renonun en zayif yeri sanzumani fazla zorlayinca dusuyor(gercek anlamda)bizzat yasadim ve gordum
  • Benimde eski Megane II HB 2004 model aracimda ayni sorun vardi. Yeniyken yoktu bir yil kadar sonra sorun basladi ve geri vitese alirken zorlaniyordum hatta cogu zaman az ileri gidip sonra geri vitese filan takabiliyordum. Garanti suresi icinde servisler bu sorunla ugrasmak istememislerdi
  • o sorun hala devam ediyormu yaw

bizim 89, 92 ve 95 model sırasıyla R9 GTC, Broadway ve Fairway de oluyordu. hatta tıklatmıştık sırf o yüzden. özellikle araç yıkandığında olurdu. benim clioda olmayınca düzeltmişler diyordum. düzelmemiş demek
  • geri vites yanı sıra 2. vitesede zor takılmaya başladı. servise gidiyorum bişey demiyorlar. olur ısınınca falan deyip geçiştiriyorlar
    . arabaya fazla özenmemişler. ayrıca virajda iz kaybetmesinden de sıkıldım her virajda 2 tekere dönüyorum sanki ne olacak amortisörü değiştirsem altı her yere vuracak. yan destek hiç yok. aldığıma tam olarak bi sevinemedim. yakıt hariç.

MEGANE II/ GERİ VİTES TAKINTISI
  • o bir arıza deyildir çoğu arabalarda öyledir yapılması gereken hiç zorlamadan ileri atıp azbi hareket sonra sorunsuz geri vitese geçecektir paspas debriyajın altına kaymasın dikkat
  • kesinlikle doğru cevap bu çoğu arabalarda böyledir
    quote:

Orjinalden alıntı: red_power

Bahsettiğiniz sorun bendede var ama çok az yapıyor.Geri vitese geçmiş gibi takılıyor ama geçmiyor.Arabayı biraz öne hareket ettirdiğim zaman hemen düzeliyor.

• Aynı sıkıntı var bendede sorun vites halatı olabilir mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geri vitese attığınızda elinizle vites kolunu arkaya doğru hafifçe bastırırken ayağınızı debriyajdan yavaşça kaldırın. Vites geçmemiş olsa dahi araba hafif hareket ederken elinizle yaptığınız baskı tam geçmesini sağlıyor. Aynı sorun 1998 corollada da vardı. Şimdi 2006 meganda çok nadir oluyor. Çözümü ya böyle yapıyorum yada söylendiği gibi 1e atıp aracı biraz öne hareket ettirdiğinizde geri vitese daha kolay giriyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.