Şimdi Ara

megane II hızlanmıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
26.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 2005 model megane II 1.6 benzinli aracım var suan 78000kmde..aracım hızlanmıyor ve rampada resmen agır vasıtlar gibi gidiyor 2.viteste bile anca cıkabiliyorum hafif rampaları bile..bundan 2 ay önce baskı balata setini orjinal valeo takarak değiştirdim cünkü baskı balatam bitmişti hızlanma sorunu bundan kaynaklanıyor diye düşünüyordum fakat düzelme olmadı daha sonra katalizörün arızalı oldugunu farkettik ve arac dışarı gazı saglıklı atamıyordu sanki gaz verince egzostan dışarı cıkamıyordu ve arac gitmiyordu neyse bunlarda değişti yani son susturucan tutun katalizöre kadar büyün egzost sistemi yenilendi ancak arac hala gitmiyor top speed de bir sorun yok ancak 0-100 hızlanması tam bir felaket 16-17 sn civarında 0 dan 100 km ye cıkıyor normalde 10,5-11 snde 100 km ye cıkması lazım meganesi olanlar bilir !! delirmek üzereyim aklıma başka bir arıza gelmiyor sorunu cözemiyorum aractan resmen soğudum kullanmak artık hic zevk vermiyor ayrıca bahsettigim egzost sistemi komple değiştikten sonra arac bilgisayarıdaki ortalama yakıt tüketimi delirdi..giderken gaz verdikce sanki saat saniyesi gibi sürekli artıyor ? 100 kmde 12-13 litre falan gösteriyor saçma sapan bi hal aldı..arızalı olan eski egzos bile takılıyken gaz verip yardırsam bile en fazla 8.5 litreye cıkardı ortalama?
    tüm bunları göz önüne aldıgımda artık aklıma sadece aracın beyni (ECU ) geliyor ? yani başka ne arıza olabilirki? bakımlarıda 1000 km önce yapıldı zaten ?
    resmen işin içinden cıkamıyorum siz ne dersiniz ? fikirlerinizi paylaşabilirseniz cok sevinirim.

Teşekkür ederim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Megane II Hızlanmama Sorunu: Çözümler ve Nedenleri

Megane II sahiplerinin karşılaştığı yaygın bir sorun olan hızlanmama sorunu, birçok nedenden kaynaklanabilir. Bu sorun, aracınızın performansını önemli ölçüde etkileyebilir ve güvenliğinizi tehlikeye atabilir.

Yaygın Nedenler:

• Arızalı Yakıt Pompası: Yakıt pompası arızalıysa, motora doğru miktarda yakıt gitmeyebilir ve bu da hızlanma sorunlarına neden olabilir.
    • Tıkalı Yakıt Filtresi: Tıkalı bir yakıt filtresi, yakıt akışını engelleyerek hızlanmaya güçlük çekebilir.
    • Arızalı Hava Akış Sensörü: Hava akış sensörü, motora giren hava miktarını ölçer. Arızalı bir hava akış sensörü, motora uygun hava-yakıt karışımının gitmemesine neden olarak hızlanma sorunlarına yol açabilir.
    • Arızalı Bujiler: Bujiler, hava-yakıt karışımını ateşleyerek motorun çalışmasını sağlar. Arızalı bujiler, ateşleme sisteminde sorunlara neden olarak hızlanmaya güçlük çekebilir.
    • Tıkalı Katalitik Konvertör: Katalitik konvertör, egzoz gazlarındaki zararlı emisyonları azaltır. Tıkalı bir katalitik konvertör, egzoz gazlarının motordan çıkışını engelleyerek hızlanma sorunlarına neden olabilir.

Hızlanmama sorununu gidermek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Yakıt Pompasını Kontrol Ettir: Bir tamirci, yakıt pompanızın düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol etmeli ve gerekirse değiştirmelidir.
    • Yakıt Filtresini Değiştir: Yakıt filtresini düzenli olarak değiştirmek, tıkanmasını önlemeye yardımcı olur.
    • Hava Akış Sensörünü Temizle veya Değiştir: Hava akış sensörü kirlenirse temizlenebilir veya arızalanırsa değiştirilmesi gerekir.
    • Bujileri Kontrol Et ve Değiştir: Bujiler yıpranabilir ve düzenli olarak kontrol edilmeleri ve gerekirse değiştirilmeleri gerekir.
    • Katalitik Konvertörü Kontrol Ettir: Bir tamirci, katalitik konvertörünüzün tıkalı olup olmadığını kontrol etmeli ve gerekirse temizlemeli veya değiştirmelidir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler:

Megane II'nizde hızlanmama sorunu yaşarsanız, sorunu en kısa sürede gidermek için bir tamirciye başvurmanız önemlidir. Hızlanmama sorunu, aracınızın performansını etkilemekle kalmaz, aynı zamanda güvenliğinizi de tehlikeye atabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ateşleme bobinimi ateşleme kaptörümü öyle bir şey arızalanmıştır muhtemelen Aracında çekmede düşüş felan varsa benim vardı sanki araba gitmiyor gibi benim bu parçalar değişmişti makinaya bağlattığımda araba 4 silidirin 3 çalışıyor gözüküyordu bu parça değişti 3yada 6 aydabir 1 tanesi böyle hata yapıyordu bunlar 4 tane idi hangisi arızalıysa değişince sorun düzeldi belki senindne hata bundan kaynaklanıyodur yetkili servise gidip makinaya bağlat bence
  • Bakımı 1000 km önce yapıldı demişsiniz. Yetkili serviste mi yaptırdınız bakımı? Değişen parçalar neler? Sorunla ilgili olarak kam mili kaptörü arızalı olabilir,boğaz kelebeği kirlenmiş olabilir,bobinlerde arıza olabilir bunun bir çok nedeni olabilir. Sağlıklı bir sonuç için yetkili serviste bilgisayara bağlatıp hata verip vermediğine bakmak gerek. Test sürüşüne de çıkıp kontrol etmek gerekir emin olmak için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagrisimsek

ateşleme bobinimi ateşleme kaptörümü öyle bir şey arızalanmıştır muhtemelen Aracında çekmede düşüş felan varsa benim vardı sanki araba gitmiyor gibi benim bu parçalar değişmişti makinaya bağlattığımda araba 4 silidirin 3 çalışıyor gözüküyordu bu parça değişti 3yada 6 aydabir 1 tanesi böyle hata yapıyordu bunlar 4 tane idi hangisi arızalıysa değişince sorun düzeldi belki senindne hata bundan kaynaklanıyodur yetkili servise gidip makinaya bağlat bence

Aynısı benimde başıma gelmişti. Rampada çıkmıyordu araba. Arkadaşın dediği gibi ateşleme kaptörü değiştiğinde sorun çözülüyor. Servise gidip bilgisayara arabayı bağlatsaydınız sorun direk ortaya çıkardı.
  • sorun çözüldü aracı bilgisayara bağladılar ve egzantirik ile ilgili bir parça değişti ama ne oldugunu tam hatırlamıyorum kibrit kutusu kadar plastik bir parca 120 TL fiyatı var simdi arac kendine geldi o kadar sorun bu ufak parca yüzündenmiş yani birde ptsi günü aracı renault yetkili servise götürüp en son yazılım ile beyni güncelletecegim onunda ekstradan faydası olur sanıyorum ?
  • selam arkadaşlar ben 1.5 dci megan ..sportvey.modeli.2 arabam var 2005 model 96 binde şu an aldıgım zaman arac 65 bindeydi kilomtresi orjinal aracınayı aracta cekic sorunu var 0dan 100 kilometre hıza 20 saniyede cıkıyor kafayı yiycem cok hantal araba gitmiyor bir arızasıda yok dışarıda makinaya baglattım kac sefer hic arza cıkmadı perpormansını yükseltmek icin ne yaptıysam olmadı tipolar eski doganlar bile benden hızlı gidiyor yolda bide araac cok yakıyor gücsüz oldugu icin düz yolda 140 tan yukarı cıkmıyor araba nakadar bassamda cok sogudum arabadan gercekten hic yetkili sevise gitmedim ama pazartesi gitcem kesin aranızda bana yardımcı olacak arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlerse yzsınlar bana normalde arac 100 kilometre hıza 14.5 saniyede cıkması lazım napcam bilmiyorum bu konuda bana yardımcı olmanızı istiyorum yazarsanız sevinirim teşekkürler
  • seninde sorunun benimle aynı olabilir cünkü anlattıgın problemlerin aynısı bende de vardı..aracı rolantide calıştırıp serviste bilgisayara baglayıp uzun uzun teste tabi tutsunlar..bende de baştan arıza cıkmadı bilgisayarda ama benim ustam sorunu cözmeye inat etti ve tekrar pc ye bağladı yaklasık 1 saat arabayı calısır vaziyette pc ye baglı bıraktı ve dedigim parcanın arızalı oldugunu anladı.bi dene sende istersen onun dısında o parcanın bağlı oldugu yağlı kasnak yada açı kaydırıcı denen bir parca var oda arızalı olabilir fiyatı işcilik dahil 500-600 tl civarında ona da baktı mutlaka derim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane II Motor yağı?????
    17 yıl önce açıldı
    Megane II yol tutuşu..!
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • meraba doguş önerilerin icin teşekkürler zaten bu sorunu halledemzsem arabayaı satarım artık uudu pek yok ama inşallah olur ben izmirdeyim şu an pazartesi istanbula gitcem senin ustan izmir veya istanbuldaysa senin arabnın sorununu cözen ustanın yanına gidebilirim eyer bu şehirlerdeyse ustanının adını clıştıgı servisi verebilirsen adını sevinirim umarım bu sorunu en kısa zamanda halledebilirim arkadaşlarımın aynı meganı var 80 beygirlik ucuyu gercekten zevk alıyor insan sürerken onlarıda test ettim 15 saniye gibi 100 kilometre hıza cıkıyor saniye tuttum benimki eşşek gibi cok hantal gidiyor galiba şu anki arabamın megan 2 nin gücü 55 beygir anca var gercekten 6saniye cok büyük kayıp benim icin arabayı alırken ikinci el aldım belkide orjinal turbosu bozulduysa yan sanayi taktılarsa böyle bir sorun olabirmi cekic farkı onuda anlıyamıyoruz turbo arabanın en arkanın en altında acaba servise götürsem anlarlarmı ayrıca istanbul kartalda oturuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi convayli -- 3 Temmuz 2011; 2:55:29 >

• benim götürdügüm serviste kartal sanayide zaten YAZI KARDEŞLER adında bir servis..Sanayinin üst kapısına yakın,Dumankayanın yüksek binalarının oldugu taraftaki kapının o tarafta ..oraya götürüp baktırabilirsin onlar baksın anlarlar bence sorunun ne oldugunu
  • zaten bendöe kartal merkezde oturuyorum salı gunu götürücem yazıcı kardeşlere bir baksınlar bakalım ne cıkacak acaba bu renault servisimi.orjinal sevisimi bu yazıcı kardeşler yardımların icin teşekkürler bide merak ettigim arabanı yaptırdıktan sonra 100 kilometre hıza 17 saniyede cıkan arabam 11 saniyeye düştümü hızlanması test ettinmi
  • yazıcı kardeşler değil bu arada bende hep karıştırıyorum adlarını YAZI KARDEŞLER.. :) sahibide BİROL usta, yetkili servis değil normal bildiğin sanayideki özel servis..test etmedim ama onun gidişinden ben anlıyorum artık arabanın kendine geldigini yokuşta falan cekişi,hızlanmaları,gaz pedalına basınca tepki vermesi hepsi düzeldi ama özel olarak 0-100km hızlanma testi yapmadım acıkcası
  • az kaldı istanbula iilk işim yazı kardeşlere gitmek olucak yardımların icin tşk ederim inşallah 14 saniyeye indirirler düşürsünler 14 saniyeye normal haline benden ne dilerlerse dilesinler araba kaplumma gibi gitmiyor gecende tipo 1.4le yarıştık gecti beni sok oldum okadar kötü yani arabanın hali motor sıfır gibi süper ama araba gitmiyor cok cihaza baglattım ne arzası varsa yaptyırdım araba gitmiyor malesef kilımayı acınca yolda 110 gecmiyor araba gercekten keşke 100 kilometre hızlanmasınuı ölctürseydin kendin merek ettim hızlanması artmışmı diye eski gücüne kavuşmu diye herşey icin saol eyer araba gercek gücüne kavuşursa o serviste senin sayende olucak bu doguş iyi geceler
  • doğus 83 değişen parçanın resmini ya da motor üzerinden foto çekip yükleme imkanın varmı?
  • yok cünkü değişen parcayı bi ara ustanın elinde gördüm uzaktan sonra motora taktılar birdahada görmedim ama kibrit kutusu kadar bir parcaydı neredeyse
  • doğuş hızlanma değerini ölçebildinmi bu yakınlarda ? 0-100kmh kaç saniye
  • yok ölçmedim ama sorun yoktur olsa gidişinden,cekişinden hızlanmasından falan anlarım ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogus_83

sorun çözüldü aracı bilgisayara bağladılar ve egzantirik ile ilgili bir parça değişti ama ne oldugunu tam hatırlamıyorum kibrit kutusu kadar plastik bir parca 120 TL fiyatı var simdi arac kendine geldi o kadar sorun bu ufak parca yüzündenmiş yani birde ptsi günü aracı renault yetkili servise götürüp en son yazılım ile beyni güncelletecegim onunda ekstradan faydası olur sanıyorum ?

kardeş slm ne değişti de problemin cözülmüştü ve bilgisayarda ne arızası verdi..ben de kafayı yemek üzereyim araba gitmiyor baskı balatayı da yeni değiştirdim cözüm nedir acaba??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.