Bir konuda yardım isteyeceğim. Megane II 2005 1.6 Dynamique için görüşleriniz nedir, sorularımı yanıtlarsanız çok sevinirim? (23-24000 YTL civarı)
1. 2005 model yılında kronikleşen sorunlar var mı, problem çıkarma açısından Megane II nasıl bir araç?
2. Benim için önemli olan maddelerden Yol tutuş, Güvenlik ve Rahatlık(sürüş konforu) açısından Megane II, Focus'a rakip olabilir mi?
Yoksa biraz daha para biriktirip bekleyip Focus yeni kasa mı almalıyım?
Şimdiden herkese teşekkürler...
İkinci elde herzaman risk vardır kim ve ne olursa olsun.
ben sıfırı tavsiye ederim, ikisinede binip test sürüşü yapın içinizin ısındığında karar kılın,
yedek parça ,işçilik ve ikinci elde megane öndedir, güvenliktede bütün rakiplerine taş çıkarır.
bu 2 aracın aynı kefeye konulması bile 1 hata tabiki focus megane ye para werme paranın karşılığını veremez:
meganenın artıları,daha güvenli,focustan kat kat konforlu,yedek parçası,ekonomik.... focusun artıları,yol tutuş..
bana sorarsan gidip megane alırım.....ama sen tabiki bi kullan ve hangisi hoşuna giderse onu al.
quote:
Orjinalden alıntı: 58_L300_58
bu 2 aracın aynı kefeye konulması bile 1 hata tabiki focus megane ye para werme paranın karşılığını veremez:
tabi ya hiç olur mu meganelar c sınıfı focuslar artık ne sınıfıysa demekki passatla falan karşılaştıracaktın
bencede megane hem yerli üretim parçası servisi bol hem arabada çok iyi özellikler mevcut hem çok konforlu yoltutuşuda iyi güvenlik konusundadada mükemmel euro n cup ta 5 yıldız 6 airbag vs. xenon farlar yağmur sensörü far sensörü eletronik klima anahtırsız çalıştırma 115hp gücünde 200km yapabilen 16v seri bir ve yakıt konusunda oldukça ekonomik bir motor....... vs daha çoook var tabi bunların çoğu focustada var ama işte megenın o kışkırtan cazibesi çekiciliği konforu şoför koltuğuna geçtiğinde hissettiklerin bambaşka megane tamamen farklı bence megane al derim ama focus alırsanda paran boşa gitmez ama ben olsam megane alırım karlı çıkarım hem fordlar parça servis bakımından daha masraflı vergileri daha yüksek ve amerikan arabası olduğu için megane al derim....
1- Renault alırsan ikinci elde çok rahatlarsın. 2- Megane 2 ler gerek tasarım gerek konfor gerek motor mekanik açısından çok başarılılar ve bu yüzden tutuluyor piyasaya bak megane gerçekten çatır çatır satılıyor. 3- Megane 2 lerin hb modellerinin yol tutuşları çok iyi ve üstüne üstlük 5 yıldızlı (euroncap güvenlik testi)
ford focusa gelince fordlar da iyi arabalar fakat bana megane mı focus mu diye sorsalar megane alırdım...
Bir de megane 2 lerin donanımlı versiyonları dinamik ve yeni privilegelerde gayet makul ... aynı seçenekleri baska markalar daha pahalı fiyata sunuyorlar...
alcaksan dinamik al authentikle ugrasma...
bizde 2006 megane 1.6 benzinli dynamic sedan var.şimdiye kadar hiç problem çıkarmadı şükür.periyodik bakım haricinde servise girmedi.ama son günlerde viteste kavrama sorunu oluyor gibi.şehir içinde sürekli dur kalk yapınca 1. ve 2. viteslerde gaza basma anında vites atmaya çalışıyor.sanki vites kutusu ile motor anlaşamıyor gibi çok sarsıntı yapıyor ve gaz tepkileri gecikiyor.zamanı olmamasına rağmen frenlerde ötmeye başladı.bunun dışında herşey yolunda.motor ekonomik.şehir içi en fazla 7.8 gördüm.tam bir aile arabası,konforlu.herşey konfora yönelik,hatta bunun için pek çok şeyden ödün vermişler diyebilirim.yüksek hızlarda direksiyon sertleşmiyor,tepkiler gecikiyor ve yol hakkında sürücüyü bilgilendirmiyor.sportiflik kesinlikle yok.
bunun dışında focus gerçektende her yönden kalite araba.kullanma şansım çok oldu.ama dizel motoru ile.her şeyi ile dörtdörtlük araç.mümkünse ford focus a ağırlık verin,tavsiye ederim.
Megane'da kronik sola çekme problemi var. Sola çekmiyorsa Focus al..
quote:
Orjinalden alıntı: spritetale
Arkadaşlar,
Bir konuda yardım isteyeceğim. Megane II 2005 1.6 Dynamique için görüşleriniz nedir, sorularımı yanıtlarsanız çok sevinirim? (23-24000 YTL civarı)
1. 2005 model yılında kronikleşen sorunlar var mı, problem çıkarma açısından Megane II nasıl bir araç?
2. Benim için önemli olan maddelerden Yol tutuş, Güvenlik ve Rahatlık(sürüş konforu) açısından Megane II, Focus'a rakip olabilir mi?
hiç biri ya arkadaşlar geçen focus ile megan II çarpışmış bir görecesiniz arabalar sanki kagıttan yapılmış çok yazık onca para verioz
quote:
Orjinalden alıntı: çılgın_26
quote:
Orjinalden alıntı: spritetale
Arkadaşlar,
hiç biri ya arkadaşlar geçen focus ile megan II çarpışmış bir görecesiniz arabalar sanki kagıttan yapılmış çok yazık onca para verioz
şimdi ki arabaların kaportasının ince olması bir insana çarptığında falan o insanın daha az zarar alması için diye biliyorum önemli olan aracın iç mekanına geliyor mu hasar ona bakacaksın
Bence tercihinizi Focus'tan yana kullanınız. Hatta gücünüz yetiyorsa 1,6 TDCI 109 BG versiyonunu alırsanız, hem aracın çekiş gücü, hem ekonomisi ve hem de 2 nci elde tutulan bir motor olması sebebiyle sizi fazlasıyla tatmin edecektir. Ancak özellikle 2 nci el dizelde temiz kullanım çok önemli.. Buna dikkat etmek lazım. Ayrıca 1 yıl önce Focus'un TDCI modelinin fiyatı 42.000 YTL civarında dolaşırken, "Bu araç kesinlikle alınmaz fiyatı 36-37 civarında olmalı" yorumu yapmıştım. Şu an Focus'un fiyatları maliyet/etkin.. Eğer Megane'ı sorarsanız, fiyatları şu an yüksek, dizel modelleri(100 BG dahil) performans ve yol tutuşta Focus'un yanına bile yaklaşamaz.. Kaldı ki Megane'ın kronik sorunlarının giderilip giderilemediği hala soru işareti..(Megane kullanan arkadaşlar bana kızacaklar ama maalesef realite bu..) Kendimde Renault kullanıcısı olduğumdan ve Renault servislerinin müşteriye doyduğunu düşündüğümden, yerinizde olsam tercihimi Ford'dan yana kullanırdım. Hatta aceleniz yoksa fiyatların düşmesini biraz bekleyerek Toyota Corolla bile düşünülebilir.. Selamlar..
quote:
Orjinalden alıntı: proffesor
1- Renault alırsan ikinci elde çok rahatlarsın. 2- Megane 2 ler gerek tasarım gerek konfor gerek motor mekanik açısından çok başarılılar ve bu yüzden tutuluyor piyasaya bak megane gerçekten çatır çatır satılıyor. 3- Megane 2 lerin hb modellerinin yol tutuşları çok iyi ve üstüne üstlük 5 yıldızlı (euroncap güvenlik testi)
ford focusa gelince fordlar da iyi arabalar fakat bana megane mı focus mu diye sorsalar megane alırdım...
at atabildiğin kadar .......
yol tutuşunu benim megane 2 ye koymayı unutmuşlar ...
focus eski kasa ise tabi ki megane 2 ama mümkünse FAZ 2 ....yeni focus ile kıyaslandığında ise tabi ki focus ...
konfor ve euro n cap doğru ama yedek parça fiatı ucuzluğundan hiç konu açmayalım mümkünse ...
arkadaşlar kullandığımız bildiğimiz şeyleri yazarsak yeni araç alacak kardeşlerimize daha çok yardımcı oluruz. uzaktan kulaktan dolma bilgi ve duyumlar kafa karıştırmaktan başka işe yaramaz ....
sonuç : o kadar maddi gücünüz varsa corolla ve cıvıc ....
biraz daha paran varsa JETTA TSİ .
Valla aslında bu araçlar kıyaslanamaz Çünkü 2. elinde yaklaşık 4-5 milyar fark var eğer ghia ile dynamique arasında..Ama donanım olarak pek fark yok ve meganelar daha havalı ve 2. eli daha iyi..Satacak olsan Megane anında gider temiz bir dizelse, ama Focusa o kadar parayı vernek de akıl işi değil, onun yerine bir üst sınıf araç almak mümkün!!!!
Megane 2 lerde esp ve asr var eger bundan da süpheniz varsa gidin arastırın insanlara yanlıs bilgi vermeyin..
neden peki focus megane 2 kadar satamıyor peki?
Herhalde focus audi filan degil dimi?
Focus alıp kendini mechul sulara atma. Al bir megane rahatla...
quote:
Megane 2 lerde esp ve asr var eger bundan da süpheniz varsa gidin arastırın insanlara yanlıs bilgi vermeyin..
ciddi olarak mı söylüyorsun anlamadım ama meganelarda esp ve asr yok
quote:
Orjinalden alıntı: efsanea_06
quote:
ciddi olarak mı söylüyorsun anlamadım ama meganelarda esp ve asr yok
Türkiye dekilerde yok Avrupadakilerde var. ama ona bakarsan Avrupada dizel 105 bg 240 nm satılıyor yakında 110 bg 260 nm çıkacak belki o zaman 105 bg Türkiye'de satılır
keşke tr ye ayrımcılık yapmasalardı . esp asr nin yanında eller serbest modu da yok . halbuki bizim ülke olarak renoya katkımız ortada ..