Şimdi Ara

Megane3 Su Alma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
6.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar megane3 aracim var.Istanbulda yogun yagmur var.Bugun seyir halindeyken surekli sag ayagim islandi.Gaz pedalinin ordan yada oradaki plastik aksamin ordan surekli ayagim islandi ama su nereden geliyor anlamadim? Benzer sorun yasayan var mi?Forumda okudum 2009 megane3 de de olmus sokulmedik yerini birakmamislar ama sorunu cozememisler.Umarim sorunun nerden geldigi bellidir yada benzer sorunu yasayip cozen vardir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boltman34 -- 28 Eylül 2014; 1:23:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Camları anlarım. Kapı aralarını anlarım cam tavani anlarım ama çok tuhaf alttan gelmesi acaba şu tahliye yolundan geliyor olabilirmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B46CB32A -- 28 Eylül 2014; 1:28:32 >
  • Aracı çok ağaç altına vs. bırakıyorsanız ondan oluyor olabilir.

Bu bir çok araçta oluşur bundan muzdarip bir Megane 2 kitlesi de vardır.

Bir kaç farklı sebebi olabiliyor bunun.

İlk aldığınızdan ber, varsa farklı.

Yeni yeni ortaya çıktıysa başka vs. vs. olarak gider.

Büyük ihtimal geldiği yer hoparlör ve kapı içi gözünün oralardır.

Nedeni de açıktır genelde su tahliye borusu tıkanır ya da kopar.

O nedenle önce denemek lazım.En basiti alın elinizde bir benzinlikte su şeyini ön camın önündeki ızgaralara doğru bir sıkın derim elinizle deneyin.

Bir de bu gece yağmur yadı bakın araçta su var mı? Tabi araç açık alanda ve su almışsa ön tahliye boruları da tıkalıysa aynı yere su dolacaktır.

Ama değilse araç giderken olan bir şeyse izolasyonla alakalı olabilir.

En kötü ihtimal ben sizin için yurtdışı forumlarına bakarım bulursam burada paylaşırım ama öncelikle bir bu sabah araç açıktaysa bir inip bakın.

Ama araçta durduğu yerde ıslaklık oluşmadıysa servise bir gidin derim.

Ya da kuru bir hava da bakın rüzgar vs. alıyor mu oradan diye

• Valla hocam bende soktayim nasil boyle bisey olabilir diye.Cok yagmur yagiyodu bakamadim ama en son bayir cikarken bildigin ayagima gaza basarken su akti corabim ve ayakkabim islakti.Gaz pedalinin sagindaki paspasa benzer kaplama islak.Kalorifer ayarini cama cevirdiginizde otomatik klima aciliyor acaba klimaylami alakai bir durum.Basina gelen var mi diye merak ettim.Pazartesi servise gidecegim bakalim ne diyecekler

• boltman34 B kullanıcısına yanıt
    Hocam sorunu buldum.

Fransız forumunda buldum.

Buyur linki:http://www.planeterenault.com/forum/megane-iii-infiltration-d-eau-regle-t40564.html

Oradakiler bunun Megane 3 'de sıradan bilinen bir sorun olduğu yazmış.

Sizinki de şunun gibi mi oluyor?

Vakit bulursam Fransızca'mında yettiği kadar çevireceğim ama siz bir google translate aracılığı ile bir bakın derim.

Megane3 Su Alma Sorunu Megane3 Su Alma Sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Automobilista -- 28 Eylül 2014; 1:42:07 >

• Su tahliye boruları tıkanmıştır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Megane fluence on camda ikisi silecek kollarinda ikiside camin orta tarafinda olmak uzere 4 adet su tahliye deligi var. Bu delikler yaprak tuy camur vb sebebi ile tikanabiliyor. Bunlari ve bunlarin baglandigi ana tahliye yolunu kontrol ettirin. Yuzde doksan bu sebepten iceri su aliyor. Hayirli gunler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Opel Corsa C Su problemi.
    8 yıl önce açıldı
    Arabaya paspas alma sorunu
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Hocam sorunu buldum.

Fransız forumunda buldum.

Buyur linki:http://www.planeterenault.com/forum/megane-iii-infiltration-d-eau-regle-t40564.html

Oradakiler bunun Megane 3 'de sıradan bilinen bir sorun olduğu yazmış.

Sizinki de şunun gibi mi oluyor?

Vakit bulursam Fransızca'mında yettiği kadar çevireceğim ama siz bir google translate aracılığı ile bir bakın derim.

Megane3 Su Alma Sorunu Megane3 Su Alma Sorunu

Hocam telefondan girdigim icin cok arastiramadim ancak bendeki su gelen yer gaz pedalinin oradan geliyor.Hatta eve gelirken bayir ciktim o sirada sag ayagima baya su akti.Umarim arkadaslarin dedigi gibi tahliye borulari tikanmistir.Sanirim o borularin acilmasi icinde servise gitmem gerekli.

• boltman34 B kullanıcısına yanıt
    Hocamk bu aynı sorun bire bir aynısı Fransa'da yaşayanlar var bu sadece SS

Hatta şöyle bakabilirsiniz:

Bu sizinle bire bir aynı sorunu yaşayan kişi

http://www.megane3.fr/forum/habitacle-f88/infiltration-eau-sous-tapis-conducteur-t5178.html

Hatta Tapis COnducteur tapis halı,conducteur sürücü demek.Öyle başlık yazmış.7

Ama detaya şu an bakamıyorum kusura bakmayın ama servise gitmek gerekiyor Fransa'da aynı sorunu farklı nedenden yaşayan çok.

Bunu da belirtin Fransa'da da yaşayanlar var aynı sorunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Automobilista -- 28 Eylül 2014; 2:08:03 >

• Arkadaslar pedal kısımlarına su vermesi yeni bir özellik opsiyon işlevi ayaklar terlemesin kokmasın diye.. su atmıyor zaten parfüm atıyor

Şaka bir yana :) fluencesi olan arkadaşımın arabası sol kapıdan su alıyordu bulamadılar sattı kurtuldu sizede geçmiş olsun hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoctorEconomy -- 28 Eylül 2014; 2:16:32 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Havalandırma ayarı ayaklarda mı ?

• İlk sahibi değilseniz, sizden önceki sahibi aracına amfi vs müzik sistemi kurmak için amfi kablosu vs cektıyse motor bolumunden yolcu kabınıne olan plastık tapaları da kontrol ettiriniz.

Bu büyük sorunun bazen çok küçük bir yerden kaynaklanabiliyor..

Ön cam lastikleri vs camda bosluk varmı bakınız basıma gelmıstı ön cam değiştirdim sorun cozulmustu..

Sunroof vs tahlıye borularını yazmadım dıger arkadaslar bahsetmiş..
  • Kaputu açın su tahliye deligi tikanmis ayni sorunu bende yasadim. Arabanizi agac altina vs park ettikten sonra temizleyin onu yaprak vb seyler giriyor. Gaz pedalinin altindan siziyor.

• 2 tane farklı Megane 2 aracım vardı ikisinde de bu sorun oldu.
    Megane 3'ü bilmem ama Megane 2'lerde kronik sorunlarda biride bu.
    Ön cam tahliye kanalındaki delikler ufak, çabuk tıkanıyor. Su orada birikip havalandırma kanallarından girip pedalların oradan tabanda saklama gözünde birikiyor.
    Aracı sağa sola çevirirken zaten ön tahliye alanında biriken suyun sağa sola hareketin de lıkır lıkır su sesi geliyordu.
    Çözüm olarak kaputu açtım silecek ve kanalların üzerindeki ızgarayı söktüm. Tıkalı kanalları bir çubuk vasıtasıya açtım ve sorunum ortadan kalktı.
  • Benim mazdada aynı sorun vardı. Arkadaşların dediği gibi kanallar tıkalı çıktı. Çamurluk içindeki plastiği ve paçalığı çıkarıp kanalı açtık sıkıntı kalmadı.

• Farklı bir aracta yaşamıstım,kapı acma kolunun oradan alıyordu ,kapının dösemesini sökünce farkettik

• quote:

Orijinalden alıntı: brkrdn

2 tane farklı Megane 2 aracım vardı ikisinde de bu sorun oldu.
    Ön cam tahliye kanalındaki delikler ufak, çabuk tıkanıyor. Su orada birikip havalandırma kanallarından girip pedalların oradan tabanda saklama gözünde birikiyor.
    Aracı sağa sola çevirirken zaten ön tahliye alanında biriken suyun sağa sola hareketin de lıkır lıkır su sesi geliyordu.
    Çözüm olarak kaputu açtım silecek ve kanalların üzerindeki ızgarayı söktüm. Tıkalı kanalları bir çubuk vasıtasıya açtım ve sorunum ortadan kalktı.

Olayın sebebini arkadaş çok güzel açıklamış. Çok küçük olan tahliyeler çabuk tıkanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: brkrdn

2 tane farklı Megane 2 aracım vardı ikisinde de bu sorun oldu.

Tesekkurler hocam dediklerinizi deyenip sonucu bildirecegim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.