Şimdi Ara

Mercedes Citan İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
4.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba. 17000 km dir kullandığımız Mercedes Citan'ı kısaca anlatmak istiyorum.
    MOTOR
    -Öncelikle motor olarak 1.5 CDI (DCi) 90 hp 200 nm tork a sahip bir motoru var.Mercedes'in BLUE EFFICENY yazılımına sahip.
    -Bakım aralığı biz 15000km de yaptırıyoruz ama yağ değişimi olarak 40000km. Bakımlarınıda Mercedes yapıyor. Renault yapmıyor bakımlarını.

PERFORMANS
    -Opel Combo'dan sonra gayet yeterli geldi performansı. Yokuşlarda çok güçlü olmasada vites düşürme ihtiyacı hissettirmiyor insana. Son hız olarak kadranda 180 görüyor. (Tabi bunu denemek için babam yaptı.)
    -Ara hızlanmalarda çok can çekişmiyor istediğini yapmak için.
    -Yinede yüksek performans bekleyeni üzer. Çokda iyi değil ama insanı yormuyor.

YOL TUTUŞU
    -Bu konuda gerçekten çok iyi Mercedes kendi alt yapısını oturtturtmuş yani Kangoo ile bir alakası yok.
    -Araçta ABS-ESP-ASR-EBD gibi üç harfliler bol. Esp. Ye çokta ihtiyaç duymuyor. Ama gerektiğinde işini çok iyi yapıyor insanı korkutmuyor.
    -Virajlarda yana yatma eğilimi var ama buda korkutucak kadar değil.
    -Yüksek hızlarda da aracın gayet iyi bir şekilde dengesini koruyor. Şerit içinde gezinme vs. mevcut değil.
    - Ama çokta güvenip hareket etmemek lazım çünkü rüzgarlı havalarda 130 dan sonrası pekte iyi sayılmaz.

YAKIT TÜKETİMİ
    -Şehir içi kasmadan hareket ettiğinde 5.7 lt yi geçmiyor. İlk aldığımızda gerçekten şaşırttı. Tabi İstanbul trafiğine yakalandığında 6.5 leri görebiliyor. Performanslı normal kullanımda ise 6.2 yi geçtiğini görmedim.
    -Şehir dışı yine kasmasan 4.7 lerde geziniyor. Dikkat edildiğinde ise 4.1 leri görüyor.
    -Tabi bunda Start-Stopun ve vites oranlarının kısa olmasının büyüük payı var. (Start-Stop klima çalışırkende devrede kalabiliyor.

KONFOR
    -Oturma pozisyonu yüksek (Combo'da alçak olduğundan alışmakta güçlük çektim. ) ama arabaya çok iyi bir şekilde hakim olabiyorsunuz.
    -Koltuklar rahat sayılır yanal destekleri çokta iyi değil virajlarda biraz kendinizi toplamak için çekiştirebilirsiniz ama sorun olacak kadar değil.
    -Yalıtım olarak çok çok iyi ilk ailecek bindiğimizde dedem benzinlimi diye sordu o kadar iyi rüzgar sesi 140 dan sonra başlıyor.
    -Kol dayama çok işe yarıyor çok derin iki tane yangın tüpü çok rahat sığıyor.
    -Çokçada eşya gözü var neyi nereye sokuşturayım diye derdiniz olmuyor.

DONANIM
    -ABS-ESP-ASR-EBD-Adaptif Fren LambalarıYokuş Kalkış Desteği-S&S-Bluetooht-Usb girişi(CD çalar mevcut değil ama bizde gerek duymuyoruz.)-Yağmur sensörü-Far sensörü-Gündüz farı-Deri direksiyon ve kol dayama-Karartılmış arka camlar-Elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar.

Resimler uzun yolda yaptığımız değer ve yağ değişim aralığından tabi önceden çekilmiş resim

EDİT: araç şuan 20000km oldu ve silecek suyu koymak için kaputu açtığımda baz parçalar üzerinde Mercedes arması olduğunu gördüm ve paylaşmak istedim. (Renault fabrikalarında üretiliyor diyenler için birazda)

SSleri mobilden yazdığım için düzenli koyamıyorum. Sorularınız varsa cevaplayabilirim.

Mercedes Citan İncelemesi Mercedes Citan İncelemesi Mercedes Citan İncelemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OtomobilCanavarı -- 4 Haziran 2014; 14:25:10 >

• Kangoo ile nasıl bir alakası yok anlamadım?

Araç birebir herşeyiyle renault kangoo'dan alınma bir araç.

Yol tutuşuda kangoo kadar, motoruda,konforuda.

Ben acıyorum açıkcası kangoo varken 10.000 tl fazladan verip citan almaya.
  • Resimler gözükmüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: omerf

Kangoo ile nasıl bir alakası yok anlamadım?

Hayır kangoo ile yol tutuşu olarak alakası yok yanlış anlaşıldıysam af ola süspansiyon sistemi ve motor yazılımı olarak alakası yok yoksa yine geri kalanı aynı ve aracı 45000 tl ye kapattık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Resimler gözükmüyor

Telefondan yüklediğim için olabilir tekrar yüklemeye çalışıcam olmazsa yarın pcden yüklicem.
  • quote:

güle güle kullanın
    kazasız belasız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi er76. -- 22 Mayıs 2014; 21:49:41 >
  • er76. kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler amin Allah kimseye kaza bela vermesin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MERCEDES GLK TÜRKİYE DONANIMLARI
    16 yıl önce açıldı
    Ford Mondeo Vignale Hakkında
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: OtomobilCanavarı

Öncelikle herkese merhaba. 17000 km dir kullandığımız Mercedes Citan'ı kısaca anlatmak istiyorum.
    MOTOR
    -Öncelikle motor olarak 1.5 CDI (DCi) 90 hp 200 nm tork a sahip bir motoru var.Mercedes'in BLUE EFFICENY yazılımına sahip.
    -Bakım aralığı biz 15000km de yaptırıyoruz ama yağ değişimi olarak 40000km. Bakımlarınıda Mercedes yapıyor. Renault yapmıyor bakımlarını.

PERFORMANS
    -Opel Combo'dan sonra gayet yeterli geldi performansı. Yokuşlarda çok güçlü olmasada vites düşürme ihtiyacı hissettirmiyor insana. Son hız olarak kadranda 180 görüyor. (Tabi bunu denemek için babam yaptı.)
    -Ara hızlanmalarda çok can çekişmiyor istediğini yapmak için.
    -Yinede yüksek performans bekleyeni üzer. Çokda iyi değil ama insanı yormuyor.

YOL TUTUŞU
    -Bu konuda gerçekten çok iyi Mercedes kendi alt yapısını oturtturtmuş yani Kangoo ile bir alakası yok.
    -Araçta ABS-ESP-ASR-EBD gibi üç harfliler bol. Esp. Ye çokta ihtiyaç duymuyor. Ama gerektiğinde işini çok iyi yapıyor insanı korkutmuyor.
    -Virajlarda yana yatma eğilimi var ama buda korkutucak kadar değil.
    -Yüksek hızlarda da aracın gayet iyi bir şekilde dengesini koruyor. Şerit içinde gezinme vs. mevcut değil.
    - Ama çokta güvenip hareket etmemek lazım çünkü rüzgarlı havalarda 130 dan sonrası pekte iyi sayılmaz.

YAKIT TÜKETİMİ
    -Şehir içi kasmadan hareket ettiğinde 5.7 lt yi geçmiyor. İlk aldığımızda gerçekten şaşırttı. Tabi İstanbul trafiğine yakalandığında 6.5 leri görebiliyor. Performanslı normal kullanımda ise 6.2 yi geçtiğini görmedim.
    -Şehir dışı yine kasmasan 4.7 lerde geziniyor. Dikkat edildiğinde ise 4.1 leri görüyor.
    -Tabi bundan Start-Stopun ve vites oranlarının kısa olmasının büyüük payı var. (Start-Stop klima çalışırkende devrede kalabiliyor.

KONFOR
    -Oturma pozisyonu yüksek (Combo'da alçak olduğundan alışmakta güçlük çektim. ) ama arabaya çok iyi bir şekilde hakim olabiyorsunuz.
    -Koltuklar rahat sayılır yanal destekleri çokta iyi değil virajlarda biraz kendinizi toplamak için çekiştirebilirsiniz ama sorun olacak kadar iyi değil.
    -Yalıtım olarak çok çok iyi ilk ailecek bindiğimiDe dedem benzinlimi diye sordu o kadar iyi rüzgar sesi 150 den somra başlıyor.

Resimler uzun yolda yaptığımız değer ve yağ değişim aralığından tabi önceden çekilmiş resim

SSleri mobilden yazdığım için düzenli koyamıyorum. Sorularınız varsa cevaplayabilirim.

Hocam kazasız belasız kullan tek sıkıntısı kangoo çakması olması bende kangoo dan 5-10 bin tl ucuz olmalıki insanlar satın alsın doblo çakması comboyu bile daha çok görüyorum citana göre kangoo olsada mercedes mercedestir ayrıca kasa değişikliğine gittiğinde tamamen alman yapımı olursa fiyatıda rakipleriyle aynı olursa caddy doblo bırakmaz

• Güle güle kullanın..
    Işinizi görüyorsa sıkıntı yok..
  • quote:

Orijinalden alıntı: OtomobilCanavarı

quote:

Hayır kangoo ile yol tutuşu olarak alakası yok yanlış anlaşıldıysam af ola süspansiyon sistemi ve motor yazılımı olarak alakası yok yoksa yine geri kalanı aynı ve aracı 45000 tl ye kapattık.

Amortisör sisteminde ince ayarlar dışında birebir aynı sistemi kullanan iki aracın nasıl alakası bile olmuyor yapmayın lütfen.
  • Arac bildiğin kangoo ve üç harfli güvenlik sistemleri kangodada var daha ucuza orjin model alınabilir.
  • echomaniac E kullanıcısına yanıt
    Aynı donanımdaki Kangoo nun sadece ek olarak hız sabitleyici var fiyatı 48-49 bin lira iken bu araç 45000 tl
  • omerf kullanıcısına yanıt
    Bunu bize söyleyen Mercedes'in kendi servisi ve araştırmalarımıza göre gerçekten araç Kangoo dan alınmasına rağmen Mercedes mühendislerinin de dokuuşları var.
  • Zaten araç aynı donanımdaki Kangoo dan 4-5000 lira ucuz araştırabilirsiniz malum sitede de var sıfırları. Teşekkürler herkese kazasız belasız sürüşler.
  • Abi alışmışlar mercedes=pahalı klişesine 4-5 bin renaultdan ucuz diyincemillet şokagiriyor ahuhshubsrcszdb öbvcbmm
  • portalkal P kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlamadıysam. Bizim bu aracı almamızın nedeni yakıtı ve meslekle alakalı.
  • Bildiğimiz kangoo. Hatta bana göre kangoo daha şık duruyor makyajdan sonra. Keza iç yaşam alanıda daha hoş gözüküyor. Ayrıca yol bilgisayarı bizim eski 2005 Megane 2 deki ile aynı. Sadece amblem Mercedes herhalde, bilemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TahliyeBorusu -- 22 Mayıs 2014; 23:22:32 >
  • Bakımı 40 000 'de bir mi? Kangoo'nun ne kadarda bir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bende345

Bakımı 40 000 'de bir mi? Kangoo'nun ne kadarda bir ?
    40000km dci motorda yağ değişirmi yahu kaç yağ koyuyorlar buna ?
  • bende345 kullanıcısına yanıt
    Vallahi bende anlamadım ama bazı yerlerde de yağ değişimi 40000 km de bir yazıyordu kendi yol bilgisayarında da öyle yazıyor ama yinede 15000 kmde bir yaptırıcaz bakımları.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.