Şimdi Ara

MERCEDESİN OTOMATİK VİTES GÜVENİRLİĞİ C 200 ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
17.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • C 200 KOMPRESÖR ARAÇTA GELELDE OTOMATİK VİTES KULLANANLAR GÖRDÜM MERCEDESİN KALİTESİNE KİMSENİN SÖZÜ OLMAZ AMA BEN OTOMATİK VİTES OLUNCA TEDİRGİN OLUYORUM ACABA BOZULURMU VE MERCEDES BOZULURSA PARÇASI BAYA PAHALI OLUR.

• Bahsettiğin hangi kasa ve kaç model?

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polemik -- 19 Ekim 2007; 22:30:51 >
  • otomatik vites neden bozulsun ?

yani adı üstünde otomatik vites. insan müdahalesi yok kapalı kutu içinde tıkır tıkır çalışıyor.

otomatik bozulur ilk gelen otomatiklerin çıkardığı problemler yüzünden kulakta kalmış bir söylev bence.

tabi aracınızın markasıda çok önemli.

şayet mersedes se yada herhangi bir japon otomatiği ise siz arabanın altını bir yerlere vurmadığınız sürece bozulmaz.

10 yıldır otomatik vites kullanmaktayım. bir gün bile endişe etmedim. araçlarım honda civic ve mitsubishi colt

açıkçası manuel mersedes verseler satar otomatik daha aşağı model bir araç alırım.

mersedes bile vitesi manuelse bana çok itici geliyor.

hayırlı günler.
  • mercedesin otomatiği kolay bozulmaz bozulsa bile senelerdir aynı şanzıman kullanılıyor dolayısıyla parçasıda ustasıda çok sorun olmaz tabi ucuzda olmaz o yüzden alıcaksan baktır alırken
  • pek sorun duymadım....taş gibiler bildiğim kadarıyla...
  • babamda e270 cdi var 7-8 ay önce şanzıman 8 milyara değişti araç 2004 model
  • quote:

Orjinalden alıntı: GTO_325

babamda e270 cdi var 7-8 ay önce şanzıman 8 milyara değişti araç 2004 model

Neden değişti, bir de aracın ilk sahibi misiniz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Korkuyorsan alma kardeşim...
  • Kardeşim mercedes o meredese hiç birsey olmaz
    mercedese tenk carpsa hiç biryeri cizilmez
    söle bir söz vardır mercedes ve diğerleri diye
    bunuda unutmamak lazım

o sanzımanı bence sz ileri giderken geri vitese takmısınızdır mercedesin sanzımanı tas atsan cizilmez

quote:

Orjinalden alıntı: GTO_325

babamda e270 cdi var 7-8 ay önce şanzıman 8 milyara değişti araç 2004 model
  • arkadaşım ben mercedes benz aksaray fabrikasında çalışıyorum belki kimsenin bile bilmediği modellerle sürüş keyfi yaşadım.mercedes in içinden biri olarak al derim.gönlün ferah olsun.hiçbişey olmaz.bide sen otomatik fitesten bahsediyosun ki bukonuda sana garanti bile verebilirim.ses bile duymazsın.
  • zamanında bi daewoo muz vardı, büyük bişeydi, yanlış hatırlamıyorsam e serisi ile aynı boyutlarda aşağı yukarı
    en çok vitesinden çekmiştik, bi kere kitlenmişti, bi kere 2. vitesi geçemez olmuştu, ama yinede iyi çalışıyodu, geçişler az hissediliyordu, spor modu bile vardı ve çok iyi çalışıyodu
    bi arkadaşın dediği gibi, kapalı kutu, sen bakımlarını düzgün yaptır yeter
  • arkadaşım c200 den bahsediyosun bak ben o araçla türkiyenin dört bi yanını gezdim canavardan farksız bir araç ama dizginleri sende tabi.bastınmı görmek istediğin rakama ulaşıncaya kadar kükrer.bak otomatik vites bilindiği gibi çok yakar ama bilmeyen adam çok yaktırır bilmeyen adam şanzımanı bozar.bu araçta sen düşünülmüşsün sürüş keyfin düşünülmüş.eğer sorun yaşamak istemiyorsan manuel modda kullana caksın yani hem yakıttan karın olacak hem şanzımandan zaten istesende zarar veremezsinde yinede karın olur.
  • Mercedes kardeşim o mercedeste calısılmaz
    mercedes sadece calıstırır
    cümlene dikkat et

quote:

Orjinalden alıntı: Elbet Birgün

arkadaşım ben mercedes benz aksaray fabrikasında çalışıyorum belki kimsenin bile bilmediği modellerle sürüş keyfi yaşadım.mercedes in içinden biri olarak al derim.gönlün ferah olsun.hiçbişey olmaz.bide sen otomatik fitesten bahsediyosun ki bukonuda sana garanti bile verebilirim.ses bile duymazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Sasailiç_ -- 19 Ekim 2007; 23:17:25 >
  • aslına otm. vitesin manuel vitese göre daha az risk taşıdığını biliyormuydunuz arkadaşlar biri kendi pirensibine göre dışardan hiçbir mudahale olmadan calışıyor diğeri dış güçle düz vites istop ediyor debriyajdan erken ayak cekiliyor vites kutusu can cekişiyor yanlış vites atılıyor vs. vs. yani otm. daha güvenli aslında hem sürüşte hem cıkaracağı srunlar bakımından

sana şunu söyleye bilirim 85 model 300.000 kmde 190e 2.0 otm. saat gibi hele dediğin kasa c serisi daha sağlam zaten mercedesin otm. vitesi sağlamlığıyla konforuyla tüm otomtiv üreticilerine örnek olmuştur
  • kayinpederde de vardi E 200 cdi

tiptrinonik ti oda cok fazla tokatliyordu sikisinca alta cekiveriyordu sonra indirdi sanzumani ne kadar masraf olmustu hatirlamiyorum
    biraz zorlayinca surekli manuelde kullaninca biraz risk var sanirim yinede kibar kullanmak lazim yada bizimkinin basina geldi
  • quote:

Orjinalden alıntı: tasshelhoff

otomatik vites neden bozulsun ?

yani adı üstünde otomatik vites. insan müdahalesi yok kapalı kutu içinde tıkır tıkır çalışıyor.

otomatik bozulur ilk gelen otomatiklerin çıkardığı problemler yüzünden kulakta kalmış bir söylev bence.

tabi aracınızın markasıda çok önemli.

şayet mersedes se yada herhangi bir japon otomatiği ise siz arabanın altını bir yerlere vurmadığınız sürece bozulmaz.

10 yıldır otomatik vites kullanmaktayım. bir gün bile endişe etmedim. araçlarım honda civic ve mitsubishi colt

açıkçası manuel mersedes verseler satar otomatik daha aşağı model bir araç alırım.

mersedes bile vitesi manuelse bana çok itici geliyor.

hayırlı günler.

neden itici geliyor? büyük bir firma otomatik vitesin dışında birşey kullanamaz diye bir kural mı var? bilirsiniz ki herkes aynı şeyi istemez: kimi rahatlığından ötürü otomatik isterken kimisi de kendi kontrol etmek, zevk almak için manuel ister. herkesin beklentisi sizin gibi olmak zorunda değil, mercedes de sadece sizi düşünmek zorunda değil.

• elbette değil ben şahsi kanattimi beyan ettim sadece.

herkesin bir zevki vardır.

şahsen imkanım el verdikçe manuel araç sürmeme düşüncesindeyim.

ayrıca kontrol konusuna gelecek olursak günümüz modern otomatik vites sistemleri hakimiyetin sürücüd olması hususunda neredeyse manuel vitesler kadar esneklik tanımakta.

hayırlı günler
  • Ben tiptronik vitesi indiren çok gördüm, duydum..

Forumda da duydum...

Manuel iyidir

Ben de yolda kaldım gerçi debriyaj bozuldu , ben antiochos bu arada...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi typheous -- 20 Ekim 2007; 11:38:55 >
  • gözlemlediğim kadarıyla daha problem çıkartan japon otomatiği görmedim.

mersedes için de duymadım.

ama diğer markalar için bende duyudum problem çıkaran otomatik vites

hayırlı günler

• quote:

Orjinalden alıntı: _Sasailiç_

Mercedes kardeşim o mercedeste calısılmaz
    mercedes sadece calıstırır
    cümlene dikkat et

quote:

Orjinalden alıntı: Elbet Birgün

arkadaşım ben mercedes benz aksaray fabrikasında çalışıyorum belki kimsenin bile bilmediği modellerle sürüş keyfi yaşadım.mercedes in içinden biri olarak al derim.gönlün ferah olsun.hiçbişey olmaz.bide sen otomatik fitesten bahsediyosun ki bukonuda sana garanti bile verebilirim.ses bile duymazsın.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.