Arkadaşlar akşam arabadan inip kapıları kitledim, ertesi gün geldiğimde şöför kapısı kumandadan açılmadı anahtarla açılıyor sadece
illaki işin ehline mi gitmek gerekir yoksa basit bi çözüm var mıdır ?
Teşekkürler şimdiden
Aynı problem benim arabada oluyor. 15 gündür yaşıyorum bu sorunu ama bazen açılıyor. Acaba kumandada olabilirmi arıza?Belki kilitleme sisteminin bilmediğimiz bir ayarı vardır.
quote:
Orjinalden alıntı: YSn-
Arkadaşlar akşam arabadan inip kapıları kitledim, ertesi gün geldiğimde şöför kapısı kumandadan açılmadı anahtarla açılıyor sadece
illaki işin ehline mi gitmek gerekir yoksa basit bi çözüm var mıdır ?
Teşekkürler şimdiden
kapıda pompa var onun içindede motor var bildiginiz oyuncaklarda kullanılan pille çalışan motorlardan o bozulmustur
kilitçiler 5 dakkada yaparlar yada kendiniz yapın parcacıya gidin arabanızın modelini soyleyin kapı mandalının inip kalkmadıgını soyleyin size parçayı vereceklerdir takmasındada zorlanmazsınız kapıda 3-4 vida perçinler birde köşelerden soguk girmesin diye izolasyon malzemesi var okadar.
Çok teşekkür hemen el atıyorum olaya. Ama anlamadığım bişey var ki ; bozulan kilit neden kilitleme yapıyorda açma işlevini yerine getiremiyor. Yani bozulmuşsa kilitlemede yapmaması lazım. Yanılıyormuyum?
quote:
Orjinalden alıntı: sissil
kapıda pompa var onun içindede motor var bildiginiz oyuncaklarda kullanılan pille çalışan motorlardan o bozulmustur
kilitçiler 5 dakkada yaparlar yada kendiniz yapın parcacıya gidin arabanızın modelini soyleyin kapı mandalının inip kalkmadıgını soyleyin size parçayı vereceklerdir takmasındada zorlanmazsınız kapıda 3-4 vida perçinler birde köşelerden soguk girmesin diye izolasyon malzemesi var okadar.
kilidin açılması için motorun basınç uygulaması lazım bence bi otoelekrikçisine gösterin fazla masrafı çıkmaz
anahtarla açılmasının nedeni kilide pompa bozuksa yada aku bitse dahi açılsın diye bi mandal koyarlar oda kapı fitilini manual yukarı iter
pompa bozuktur yani içindeki motor başka bi neden olmaz kapıyı hiç sokmediyseniz hiç kurcalamayın derim ama 10-15 liradan fazlada para vermeyin
Peki arkadaşım şunu denedin mi?Şöför kapısının menteşelerin orda soket vardır.O soketi bir kontrol et istersen.Bende de oldu soket yerinden oynamış ondan dolayı kilitlenmiyormuş.
Benzer bir sorunu bizde bagajda yaşadık minik bir parçayı değiştirince sorun çözüldü
size komik bisey anlatayım benim reno9 un sol kapı açılmıyordu mekanizma bozuktu bi gun acil o arabaya ihtiyac duydum evdekiler butun arabaları goturmusler tam kapıyı acıcam anam boşa donuyo = )
sonra bagajdan koltugu kanırtıp benim ufak kardeşi sokmuştum zar zor açmıştık allah kimsenin başına vermesin = )
Arkadaşım şimdi denedim söylediğini. Soket koruma lastiğini söktüm jaklarla oynadım ve sorun bitti. Ah birde lastiği yerine takabilsem.Çok teşekkür eder iyi bayramlar dilerim
quote:
Orjinalden alıntı: izmer02
Peki arkadaşım şunu denedin mi?Şöför kapısının menteşelerin orda soket vardır.O soketi bir kontrol et istersen.Bende de oldu soket yerinden oynamış ondan dolayı kilitlenmiyormuş.
dikkat et sokete baglı olan kabloyu iyi topla yoksa camı açarken cam aşağı indiği için tekrar yerinden çıkartır
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme