Arkadaşlar merhaba, kafamın çok karışık olduğu bir durumda sizlerin de fikrini almak istedim. Ben de 2014 yılında YGS-LYSye gireceklerdenim, fakat istediğim meslek konusunda hala kafamda şüpheler var bunları gidermeden hedefsiz çalışmak da canımı sıkıyor açıkçası. bölümüm mf okuyorum, İzmir'de bir üniversitede inşaat mühendisliği ya da İYTEnin moleküler biyolojigenetik bölümüne gitmek istiyorum. çok alakasız bölümler aslında, bu seçenekler arasında kalmamın nedeni ailemin de inşaat sektöründe olması yani inşaat mühendisliği okursam iş bulma sıkıntım olmayacak, ayrıca İzmirdeki devlet ünilerin puanı nispeten düşük olduğundan tutturmam da daha kolay.fakat bu alan benim hiç ilgimi çekmiyor, araştırma yapabileceğim, akademik bir kariyer düşünebileceğim bir bölüm istiyorum.biyoloji ve kimya alanları çok ilgimi çekiyor, fakat çevremdekiler Türkiyede bu alanda çalışmanın çok zor olduğunu söylüyorlar. ayrıca sadece tercih değil kazanma meselesi var, temelim sağlam ama açıkçası kendimden pek emin değilim ve henüz girdiğim ygs denemelerinde 380-400 ün üzerini göremedim. sizce durum nasıl ne yapmalıyım biri lütfen yardım etsin...v
quote:
Orijinalden alıntı: NazlıEce
Arkadaşlar merhaba, kafamın çok karışık olduğu bir durumda sizlerin de fikrini almak istedim. Ben de 2014 yılında YGS-LYSye gireceklerdenim, fakat istediğim meslek konusunda hala kafamda şüpheler var bunları gidermeden hedefsiz çalışmak da canımı sıkıyor açıkçası. bölümüm mf okuyorum, İzmir'de bir üniversitede inşaat mühendisliği ya da İYTEnin moleküler biyoloji genetik bölümüne gitmek istiyorum. çok alakasız bölümler aslında, bu seçenekler arasında kalmamın nedeni ailemin de inşaat sektöründe olması yani inşaat mühendisliği okursam iş bulma sıkıntım olmayacak, ayrıca İzmirdeki devlet ünilerin puanı nispeten düşük olduğundan tutturmam da daha kolay.fakat bu alan benim hiç ilgimi çekmiyor, araştırma yapabileceğim, akademik bir kariyer düşünebileceğim bir bölüm istiyorum.biyoloji ve kimya alanları çok ilgimi çekiyor, fakat çevremdekiler Türkiyede bu alanda çalışmanın çok zor olduğunu söylüyorlar. ayrıca sadece tercih değil kazanma meselesi var, temelim sağlam ama açıkçası kendimden pek emin değilim ve henüz girdiğim ygs denemelerinde 380-400 ün üzerini göremedim. sizce durum nasıl ne yapmalıyım biri lütfen yardım etsin...v
hocam ülkede vallahi okunmaz ,ben de bir ara merak salmıştım,ne güzel bilim adamı olup hastalıklara çare bulacaktım,genetik mühendisliğinden bahsediyorum,daha lise 1 de bitirdiler bu fikrimi,işssiz kalırsın diyerek,millete hangi mesleği sorsan işsiz, doktor ve iyi mühendislerin dışında,ne istiyorsan onu yap kardeşim,ama git sevmeye sevmeye oku inşaatı,bu söylediğimden utanıyorum ama işin hazır,boşver idaellerini bu ülke idaelistleri yaşatmıyor çünkü
asdfghjk45
kullanıcısına yanıt
valla arkadaşım çok haklısın. benim esas gönlümde yatan meslek moleküler biyoloji ama kime söylesem burada yapılmaz yurt dışı diyor. ben bir faydam olacaksa memleketimde olsun istiyorum ama memleketim beni istemiyor maalesef.
up
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme