Şimdi Ara

metalurji malzeme müh.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar metalurji malzeme yazmayı düşünüyorum ben.bi kaç sorum olucak

1-Ben yurtdışında yaşamak istiyorum bölümü ingilizce seçmezsem bu şansım azalır mı
    2-iş yok diyorlar ama araştırdıgıma göre her alanda çalışabilen bi meslek grubuymuş
    3-yüksek lisans yapmak şart mı
    4-baktığım kadarıyla sadece muğla da ingilizce bölüm var onun da puanı çok düşük ingilizce okumasam sıkıntı olur mu yurtdışında iş bulma konusunda
    5-staj imkanları geniş bi meslek mi?

cevaplar için şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soyu123 -- 28 Haziran 2014; 10:30:09 >

• Ben de merak ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar yok mu hiç mm okuyan
  • İngilizce karabukte de var. Su an okuyorum ingilizce hocam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: soyu123

arkadaşlar metalurji malzeme yazmayı düşünüyorum ben.bi kaç sorum olucak

1-Ben yurtdışında yaşamak istiyorum bölümü ingilizce seçmezsem bu şansım azalır mı
    2-iş yok diyorlar ama araştırdıgıma göre her alanda çalışabilen bi meslek grubuymuş
    3-yüksek lisans yapmak şart mı
    4-baktığım kadarıyla sadece muğla da ingilizce bölüm var onun da puanı çok düşük ingilizce okumasam sıkıntı olur mu yurtdışında iş bulma konusunda
    5-staj imkanları geniş bi meslek mi?

cevaplar için şimdiden teşekkürler

o iş yok diyeni çağır bi tartışalım.en kapsamlı mesleklerdeniz.yüksek lisans şart değil lisans mezunu ol yeter zaten piyasada metalurjiste çok ihtiyaç var.İngilizceyi dışarıdan halledebilirsin.staj imkanı çok türk traktörden man motora borusan oto dan aselsan tai ye istemediğin kadar iyi yerler var.

• hocam bi de şu ingilizce bölüm konusuna değinir misiniz? bölüm ingilizce olmasa yurtdışına çıkma imkanım olur mu?
  • Up up

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ODTÜ Metalurji Malzeme Yazanlar
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

hocam bi de şu ingilizce bölüm konusuna değinir misiniz? bölüm ingilizce olmasa yurtdışına çıkma imkanım olur mu?

türkçe bölüm yazarsan dışarıdan ingilizce öğrenip sertifika almaya çalışacaksın.benim bölüm de türkçe ama yurtdışına çıkma imkanımız var okul ve bölüm olarak soğuk bakmıyorlar sen türkçe girdin yurtdışına çıkamazsın diye bir şey yok dil benim elimde geliştirirsem çok iyi yerlere gelebilirim :) yardımcı olmaya çalıştım umarım aklındaki sorular biraz da olsa azalmıştır.hangi üniversiteyi yazacaksın
  • dokuz eylül kocaeli sakarya ve ankara düşünüyorum
  • soyu123 kullanıcısına yanıt
    sıralaman yüksek mi
  • Fena degil ya buralara yetiyor iste ama ytu ye falan yetmez

• quote:

Fena degil ya buralara yetiyor iste ama ytu ye falan yetmez

iyi bakalım kazanırsan haberim olsun okulda yardımcı olurum :)
  • Ben de dokuz eylülde bu bölümü düşünüyorum da çalışma koşulları ile ilgili "ayrıntılı" bilgi verir misiniz ?

Gerçekten dedikleri kadar pis , tozlu (kimyasal duman gibi ) fabrikalarda mı çalışıyoruz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: purpleswag

Ben de dokuz eylülde bu bölümü düşünüyorum da çalışma koşulları ile ilgili "ayrıntılı" bilgi verir misiniz ?

Gerçekten dedikleri kadar pis , tozlu (kimyasal duman gibi ) fabrikalarda mı çalışıyoruz ?

kimyasal duman kalmış mı hala teknoloji bu kadar gelişmişken çalışma şartı seçimine uzmanlık alanına bağlı ben üretim yapıcam deyip kaynak teknolojisine yönelirsen çalışma ortamın fabrikalar, döküm atölyeleri.ama son zamanlarda nanoteknoloji çok revaçta nanoyla uğraşırsan labaratuvalarda mikroskop başlarında olursun bu daha temiz tabi.ama en başta dediğim gibi çalışma yerini ilgi alanına göre sadece sen belirlersin.
  • Kuzenin Odtü'nün o bölümünün kafeteryasını işletiyor.Bölüm bana övüp övüp durdu.Şöyle duyduklarım kadarıyla Ankadara'da sanayi yeri(Ostim) hemen 2500-3000 işe başlıyolar diye.Ayrıca geçen İsveç'den Odtü'ye o bölüm için konferansa geldiler.Odtü'den mezun olan biri orda çalışıyomuş da.Bildiklerim bu kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingofthejuba

quote:

Ben de dokuz eylülde bu bölümü düşünüyorum da çalışma koşulları ile ilgili "ayrıntılı" bilgi verir misiniz ?

kimyasal duman kalmış mı hala teknoloji bu kadar gelişmişken çalışma şartı seçimine uzmanlık alanına bağlı ben üretim yapıcam deyip kaynak teknolojisine yönelirsen çalışma ortamın fabrikalar, döküm atölyeleri.ama son zamanlarda nanoteknoloji çok revaçta nanoyla uğraşırsan labaratuvalarda mikroskop başlarında olursun bu daha temiz tabi.ama en başta dediğim gibi çalışma yerini ilgi alanına göre sadece sen belirlersin.

Nanoteknoloji türkiye de olur mu ki ?

Yanlış anlama sadece bilgi almaya çalışıyorum yanlış tercih yapmak istemem

• Yani okurken seçtiğimiz yön doğrultusunda kendini geliştirirsen mezun olduğunda metalurjinin o alanlarına yerleşme imkanın yüksek olur, yanlış mı anladım?

İngilizce ihtiyacı yüksekmiş sanırım bu bölümün, dışarıdan aldığın sertifika ne kadar etkilidir, teşekkürler.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kingofthejuba

quote:

Nanoteknoloji türkiye de olur mu ki ?

Yanlış anlama sadece bilgi almaya çalışıyorum yanlış tercih yapmak istemem

çoğu hocam uğraşıyor nanoteknolojiyle işte kirlenmeyen kıyafetler, ıslanmayan koltuk döşemeleri vs. bunlar daha başlangıç tabi ilerleyecek. zaten senin mezuniyetin 4-5 yıl sonra o zamana daha da gelişecekler nanoteknoloji şu an metalurjinin en iyi dallarından

yanlış anlamıyorum tabiki soracaksın hayatını belirleyecek sonuçta.ben de geçtim bu yollardan :)

• artı rep iyi forumlar A kullanıcısına yanıt
    Hocam sence malzeme alanı mı yoksa metalurji alanında mı para var?Malzeme bilimi ve mühendisliği nasıldır?
  • daxtor55 D kullanıcısına yanıt
    Metalurji daha tutan bir alan

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.