Şimdi Ara

'Mezun Senesi' hakkında sormak istedikleriniz ? // BRA7IL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
13
Favori
2.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Varsa hepinize yardımcı olmak isterim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4EC4C0E38 -- 24 Ağustos 2020; 5:52:0 >

• kaçtan kaça çektiniz
    kaç saat çalıştınız
    başlangıç netleriniz
    kullandığınız kitaplar
    teşekkürler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mezuna kalanların Çelik gibi iradelerinin olması lazım deniliyor.
    Kendinizi nasıl psikolojik olarak korudunuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soruların biraz daha birikmesini bekliyorum, ardından teker teker cevaplayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4EC4C0E38 -- 24 Ağustos 2020; 8:2:50 >
  • Hocam biraz bilgi verseydin ona göre sorardım şimdi bilemem dersaneye mi gittin evden mi kütüphane mi?
    Kabataslak anlatsaydın keşke. Mesela kaçtan kaça çektiğini bilemediğim için kafamdaki soruları soramıyorun.

• hocam sen yıl içinde en aktif olan adamlardandın baya da çalışıyor gibiydin fakat beklediğimin altı bir sonuç çıkardın, yine de sağlık olsun
  • akahs kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir dershaneye gitmedim. İnternetteki hocalardan yararlandım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4EC4C0E38 -- 24 Ağustos 2020; 9:3:57 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben aslında biraz daha spesifik sorular bekliyorum sizden. Psikolojik anlamda aklınıza takılanları da cevaplamak isterim.

• sınava birçok defa girdim ama hep 40k dolaylarındayım. Ben galiba başarısızlık döngüsüne girdim. Diğer arkadaşlar 200k dan gelip ilk 10k ya giriyorlar sence ben nerede hata yapıyorum?
    40k da öyle bir yer ki hep sınava tekrar gir diye bana fısıldıyor sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abingasi -- 24 Ağustos 2020; 9:27:59 >
  • Hocam geriye donmek isteseniz neyi degistirip farkli yapmak isterdiniz?
    Ozellikle sinav ani icin, daha yuksek yapabilirdim diyor musunuz hic? (Sizce neden olmadi?)

• iyi ki kalmışım diyor musunuz
  • Hocam beni engellediniz mi 😄

• Arkadaşlar genel olarak mezuna kalıp iradenizi nasıl yönettiniz, nasıl motive oldunuz gibi sorular geliyor. Yaş geçtikçe olgunlaşıyorsunuz ve hayatınıza para denilen şey giriyor. Evlilik geliyor. Statü geliyor. Ve yaş büyüdükçe bunların farkına varıyorsunuz, bazı şeyleri değiştiremeyeceğinizi anlıyorsunuz. Bu sayede ders çalışmak size öğrencilik işkencesi gibi değil bir iş, uğraş olarak geliyor. Yani en azından 30 yaşında ilk 3bine girmiş adam tanıyorum.

Bazı şeylerin farkına kendiniz varmalısınız ben hepsini anlatamam. İnsan yerine konmak şansınız yoksa belli başlı sistemsel süreçlerle alakalı. Bir adımı da üniversitedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Corvidae

Hocam geriye donmek isteseniz neyi degistirip farkli yapmak isterdiniz?
    Ozellikle sinav ani icin, daha yuksek yapabilirdim diyor musunuz hic? (Sizce neden olmadi?)
    Kredi çektirir özel hastanede tedavi olurdum. 6b civarına girdim obp ile 10bine fırladım.
    Sınav esnasında hastalığım daha belirgin olarak gözüktü. Altıma işemediğime şaşırıyorum.

Liseye dönsem 9. sınıftan itibaren herkese yalakalık yapardım. Şuan görsem suratlarına tükürürüm. Keşke OBP'yi yüksek tutmak için SAYGINLIĞIMDAN ödün verseydim. Tabi kime sorsanız yalakalık yapmadım derler. 5-10 kişiden fazlası da bilmez. Nasip olursa eğer öyle bir mevkiye gelirsem, iş kabulunde 12. sınıf transkriptini isteyip sınav notları düşük olupta performansları yüz yüz girilenleri, temel liseye gidenleri sorguya çeker, OBPsi çok yüksek olanları %99 işe almam. (sonradan kendini düzeltmesi, başarıları zerre umrumda değil. İnsanın huyu değişmez. Eğer yalakalık kadar onursuz bir işi icra ettiyse o onun özündedir, değişmez.)

Daha geriye dönersem. Keşke liseye girişte yapılan sınava çok çalışsaydım. Üniversite değil lise kaderine yön veriyor. Keşke çalışsaydım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psikolog2010 -- 24 Ağustos 2020; 11:22:58 >

• Mezun senesinde dershane yerine online olarak hazırlanmanın ne gibi artıları eksileri var.Psikolojik olarak evde durmanın verdiği sıkıntıyı nasıl aştınız? Sosyal hayatta sıfıra yakına iniyor herkes dershanede yada üniversitede olduğu için bunla nasıl başa çıktınız?

• Birazdan sırasıyla tüm sorularınıza cevap vereceğim.

• LELEB kullanıcısına yanıt
    Öncelikle dershane eğitimini ve online eğitimi ayrı olarak ele almalıyım. Dershane eğitiminin kendi içinde en büyük artısı , rekabet ortamıdır bana göre . Düzenli olarak deneme sınavı yapılması , eksiklerinin çok daha rahat bir şekilde ortaya çıkmasını sağlıyor . Şimdi gelelim online eğitime . Ben online eğitimin , çoğu kurumun eğitiminden çok daha iyi olduğunu düşünüyorum . ( Okuduğum fen lisesinin eğitimini iki katlar diyebilirim. ) Konuyu anlamam için gerekli olan tüm bilgiler sağlanıyor çünkü bana . Ayrıca online eğitim ,bir hocadan anlayamadığım bir konuyu , başka bir hocadan anlayabilme şansı sunuyor. Hangi hocaları kullandığımı soracak olursan ;

Matematik : Mikail Hoca , LTİ içinse KAF-4 bitirmiştim , yalan oldu :D
    Geometri : Kenan Kara ( <3 )
    Fizik : Altuğ Güneş , Ertan Sinan Şahin
    Kimya : Kimya Özel ( En sevdiğim hocamdır kendisi , tartışmasız piyasanın en iyisidir . )
    Biyoloji : Senin Biyolojin , Barış Hoca Biyoloji , FUNDAmentals Biyoloji ( Tüm hepsinin playlistlerini baştan sona süpürmüşümdür. )

Psikolojik olarak evde durmanın verdiği sıkıntıyı aşmak , kişiden kişiye göre değişir bence. Korona çıkmadan önce , bazen mezun arkadaşlarımla halı saha maçı yapardık. Veya birlikte internet kafeye gider , sabahtan akşama kadar kafa dağıtırdık . Koronodan sonrası içinse neler olduğunu sen de iyi biliyorsundur . Orada işin içine biraz da sabır giriyor . Mümkün olduğunca haftanın belli bir gününü kendine ayır . O gün içinden ne geliyorsa onu yap . Ben bunu söyleyebilirim sana .

• Yok kankam , neden engelleyeyim :D
  • Aslında bu sene bu gibi olaylar olmasaydı , iyi ki kalmışım diyebilirdim . İçimde kalmayacaktı sonuçta. Sen kendini nasıl daha iyi hissedeceksen, o şekilde davran . Hiçbir garantisi yok bu işin . Daha geriye de çekebilirsin , çok çok fazla önüne de .
  • psikolog2010 kullanıcısına yanıt
    sırf diploma notundan ötürü bu sene mezuna bırakmak zorunda kaldım,

ama ben sizden farklı olarak liseye dönsem yalakalık yapmam aksine daha da patavatsız olup hocalara hakaret ederdim keza bazıları çok hakediyordu.

değil bir sene hayatımdan 20 sene gitsin asla yalakalık yapmam.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.