Evde 2 kişi çalışsa 80 k gelir olsa 50 bini fatura,gıda,eğitim gibi masraflara gitse geri kalan parayla ikinci el araba bile almak imkansız. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amazingjuo -- 15 Mart 2025; 19:41:42 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Millet bu evleri arabaları nasıl alıyor ?
-
-
yunanistanın nüfusu 10 milyon. türkiyede 20 milyon keyfi yerinde olsa, kalan 65 milyon aç. o etraftakiler onlar. 250 dairesi olan biliyorum. böyle şeyler o çevrede dönüyo, reklamlar bile onlar için aslında
-
Bu nasıl bir kafa ya? Ev ve araba alamıyor yeni nesil. Hocam hakaret etmek istemiyorum ama sinirlerimi çok bozuyorsunuz.
Ya sabır kim alıyor evi arabayı? Nüfusun % kaç kadarı alıyor? Şu lanet olası matematiği kullanın artık, çok can sıkıyorsunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikita7404 -- 16 Mart 2025; 5:29:7 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
anasi babasinin ya da dedesinden kalanlar aliyor cogunlukla geçmişi yiyici olanlarin cocuklari genelde sefil oluyor.
Sirf bu sene oturdugum yer donusume gittigi icin (ora da bana ait) kirada oturmamak icin ev aldim.
Bu devirde aileden gecmis birikim yoksa o işler imkansiz.
Kendi halibde kazanciyla ev alanlae da zaten 3 5 milyonluk alt seviye evleri ancak alabilir 10 m lik evleri alma devri bitti. Kuzenimin geliri aylik 300-400 bin arasi adam 20 yilda 3 daire zor aldi. Irgat gibi çalisiyor. 30 40 bin alan adam 100 senede alamaz.
Boş sorularla kafa yormaya gerek yok bu ülkedede zamanında bazı şeyler çok uygundu o zaman işi gücü olup değerlendirenler evini almıştır arabasını almıştır
0,69 du ev kredileri zamanında, tüketici kredileri 1,40 1,20 lere kadar inmişti o sırada işi gücü olup kredi çekip alan aldı, ona ihtiyacı olmayan zaten zengindir bir sürü evi arabası vardır
-
Bankaya 100 lira koysanız, seneye 50 liralık alım gücü olur. Geri kalan 50 lira ne oldu sanıyorsunuz? Kayboldu mu? Muhasebede kayıp olmaz.
Tam da, sen alamadığın için onlar alıyorlar. Enflasyon ekonomi rejimi oldu artık. 50 senedir enflasyon var, bütün iş ilişkilieri, piyasa iklimi ona göre kuruldu.
-
ben bile ev alabilirim.
nasıl mı?
90larda ailemin aldığı daireler sayesinde. bir tanesini ipotek ettirip, iki kişi çalışılsa o şekilde alınabiliniyor. düşün ipotek ettirmişim... kira da vermiyorum. eee ayda cebime 80k kalsa, 20k kredi borcu dense ev alınabilir en basitinden.
ama işte ailem ağaçları 90lı yıllarda dikmiş şimdi meyvesini yiyorlar.
-
Çalışın, kazanın ve alın. Sosyal medyada zaman tüketip servet düşmanlığı ile alamazsınız elbette.
Elinde takım çanta ile tesisatçı bile ayda en az 300-500 bin lira kazanıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi por favor -- 16 Mart 2025; 16:10:16 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Lüx ev-araba alanların mutlaka atadan kalma varlıkları vardır. Eline takım çantası alıp ayda 500 bin para kazanan yok.
Valla ben 12 sene önce mesleğe girdiğimde kısa sürede ev aldım sonra ikinci evi aldım sonra araba aldım ufak ufak yükselttim modelini.Fakat şu bir gerçek Türkiye ciddi bir ekonomik felakete uğradı alımgücü son 3 senede 3 te 1 e düştü.Şuan çalışarak ev araba alamazsın imkansız.Atadan dededen bişey kalmazsa.
-
Ülke nüfusu kayıtlı kayıtsız mültecileerle 100 milyonu bulmuştur, kendimizi kandırmayalım
-
Şuan
faizler yüksek
Enflasyon yüksek
Para değersiz.
Tek bir ekonomi kalemi bile iyi durumda değil.
Ellikinin başarısız tercihleri ve başarısızlıkra ısrarı bugünlerin temel sebebi.
Neyse ki dedelerimiz çalışmanın çalışanın kıymetli olduğu dönemde birşeyler yapmışlar da bugün büyük kitleye göre iyi durumdayız.
2.eli saymayacaksın onlar zaten önceden alınmış. Sıfır araç ve ev konusunda düşüş olması lazım ... Sıfır ev ve araç için de eskisini satman gerekebilir . İlk kez sıfır ve araç almak oldukça zor artık
O büyük kitleye zaten ne kitlersen kitle derdi değil. Nasıl bir canlı türünün içine düştük, tek tesellim Afrika'da doğmamış olmak.
Büyükbabam, Ankara'da müteahhitlik yapıyordu, son işini yaparken hakkın rahmetine kavuştu, oradan daireler, dolar birikimi ve araba aldı pederim, sonra üstüne kendisi de eklemeler yaptı, sonra da bana kaldı, kendim Almanya'da yazılımcı olarak uzun süre çalıştım, oradan Euro biriktirdim, Türkiye'ye geldim, ben de daire aldım, kira paralarından da ayrıca biriktirdim ve aldım vesselam. Çalışın, siz de alırsınız. Fakat her sene iPhone, Samsung S bilmem ne falan alıp paraları çarçur ederseniz, daire yerine dairenin kapı kolunu alırsınız. Kolay gelsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Mart 2025; 19:32:3 > -
Bu hesaplamalar nasıl yapılıyor merak ediyorum.Ülkede 18 yaş altı 20 milyon kişi var.Bunların gelir 0 kabul edilip hepsi fakir mi sayıliyor,yoksa ana babanın maaşının içine dahil edilip ortalama mı alınıyor?Eğerki ortalama alınirsa gelirsiz oldukları için ana babanın zengin olma potansiyeli de düşecek.Siz hangi hesabı kullandınız?
Asgarî ücret alip da Zara 'dan Beymen 'den çıkmayan ne ev alabilir ne araba bisiklet bile alamaz. Bu yaşlarda ev kira yok, ana evinde baba evinde kalırken çalışıp altın euro dolar biriktirin .
Tuzun kuru verdiğin tavsiyeye bak
Aylık 20 k biriktiren birisi bile 20 senede ev alabiliyor 20 sene sonra o ev zaten pahalandığından yine alamıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Lüx ev-araba alanların mutlaka atadan kalma varlıkları vardır. Eline takım çantası alıp ayda 500 bin para kazanan yok.
|
Tuzun kuru verdiğin tavsiyeye bak |
Benzer içerikler
- dream games maaş
- tv8 reklam saatleri
- muhalif kanallar listesi
- türkiye"nin en büyük hırsızı kim
- düğün masrafları 2025
- threads kapandı mı
- mavi taksi
- almanya ps5 fiyatları
- disney plus üyelik paketleri
- mta fay haritası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X