Milli Eğitim Bakanı Tekin, Batman'da AK Parti Merkez İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada laiklik meselesine değinerek, "Kendi ideolojik bakış açılarını bize dayatmak isteyen birileri evrensel tanımlamalarla asla örtüşmeyen kavramları bize dayatıyorlar ve bizi bunun üzerinden eleştiriyorlar" cümlesini kaydetti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, şunları kaydetti:
AA < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2024 -- 16 Kasım 2024; 23:34:21 > |
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den Skandal Laiklik açıklaması
-
-
CHP'den Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında suç duyurusu
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin katıldığı bir programda laiklik ve cumhuriyeti, "Kendi icat ettiğin bir laikliği bana dayatıyorsun. Sizin laiklikten anladığınız şey şu: Camilerin kapısına kilit vurmak, camileri ahıra çevirmek, vatandaşın Kur’an öğrenmesini yasaklamak" sözleri ile hedef aldı.
Tekin'e siyasi isimlerden ve birçok sayıda yurttaştan tepki geldi. CHP, Tekin hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.
"DERHAL GÖREVDEN ALINMALIDIR"
CHP Seçim ve Parti Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını sosyal medya hesabından şu ifadeler ile aktardı.
Cumhuriyet
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2024 -- 17 Kasım 2024; 8:1:43 >
-
Klasik akpli bir bakan açıklaması. Şimdi dilli gelir "lafın önü arkasını kestiniz" diye kıvırmaya gelir ama akpliler bu zihniyette olmasa akpyi desteklemezlerdi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 17 Kasım 2024; 0:37:28 > -
Skandal ne tam olarak burada ?
-
anayasayı tanıyan ve kendini türk olarak tanımlayan insanlar için skandal
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi he_man -- 17 Kasım 2024; 1:22:41 > -
Bakan olacak şahsa cevabım. Kendi uydurduğunuz daha doğrusu Arap'ın uydurduğu dini inancı, kültürü, ideolojiyi, dili, yaşam tarzını, mitolojiyi bana dayatıyorsun, kabul etmeyeni kafir diye dışlıyor hakaret ediyorsun. Laiklik en azından dini devlet işlerine karıştırma da nasıl yaşıyorsan yaşa diyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Skandal ne SÖYLESENİZ ne demiş BİLSEK !
Haberin tam linkinide atmamış zaten AA da böyle bir haberde bulamadım.
Bakanın sözlerini KIRMADAN KESMEDEN ALGI KASMADAN paylaşsa güzel olacakta.
Bu sözlerde yanlış olan nedir ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 17 Kasım 2024; 1:36:2 > -
-
Dilli düdük haklı skandal açıklama neresi?
-
Kurtuluş savaşında camilere silah saklamak için bazı yerlerde saman koyulduğu söyleniyor yani amaç silah saklamak o da kesin değil yani. Ama bu siyasalislamcıların badem bıyıklı kesimi hep aynı yalanları millete satıyor
Ne savaşı 1923den sonrası
Tamam devlet kaydı göstersinler. Genelde bunları söyleyenler Yakın zamanda amerika da ateşe koşmuş olan maklubecinin müritlerinden oluyor. bir veya bir kaç dönem birlikte maklube yemiş oluyorlar tesadüf mü bu tayfanın aynı şeyleri söylemesi?
Alıntı
metni:Ben laiklikten bütün vatandaşların hangi dine inanırlarsa inansınlar dini inanç ve ibadet hürriyetinin devlet garantisi altına alınmasını anlıyorum. Sen neyi anlıyorsun? Sen Müslümanların inanç özgürlüğünün prangalar altına alınmasını, yasaklanmasını anlıyorsun. O zaman ikimizin laiklik anlayışı arasında kuşkusuz fark var. Ben evrensel laiklikten yanayım, sen Türkiye'ye özgü kendi icat ettiğin laiklik kavramını bana dayatıyorsun. Bu olmaz. Senin laiklikten anladığın şey şu; üniversiteye başörtüsüyle gitmek isteyen çocuğu ikna odalarına alıp ikna etmeye çalışmak, bunu laiklik gereğiyle yaptınız. Bunu yaparken de kendinizi laiklikle savundunuz. Peki senin savunduğun laiklikle, benim anladığım laiklik bir mi? Bir değil. Çok net ve doğru konuşmuş. Skandalı neresi? Erdoğan Arap baharı dönemi gittiği Arap ülkelerinde de bu manada laikliği övüyordu. Evrensel laiklik tanımı budur, din ve vicdan hürriyetidir. Özünde de Avrupa'da kilisenin toplum üzerindeki etkisi üzerine ortaya çıkmış bir ihtiyaçtır, bir tanımdır. Herkesin inanç hürriyetinin devlet tarafından güvence altına alınmasıdır. Bizdeki laiklik istismarcısı kesim için laiklik=ateizm olduğu için yakın tarihimizde ülkede türlü türlü rezillikler yaşanmıştır. Fransız tipi jakoben laiklik anlayışı bile bizdeki gibi "dine baskı aracı" olarak uygulanmamış. Gerçi malum zihniyet eşitliği sağlamak için kullanmış doğru, her grubun inanç hürriyetini kısıtlayarak herkesi "eşit" hale getirmeyi amaçlamışlar. İyi niyetten yani :) Osmanlı döneminde laiklik diye bi şey yoktu ama uygulamaya bakıldığında daha laikliğe uygun bi yönetim anlayışı vardı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 17 Kasım 2024; 4:14:27 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
"350 YILLIK CAMİNİN YERİNDE BUGÜN MEYHANE VE GECE KULÜBÜ VAR
Beyoğlu’nda 1590’lı yıllarda inşa edilen ve 340 yıl boyunca hizmet veren tarihi Katip Mustafa Çelebi Camii’nin yerine yapılan binada bugün meyhane ve gece kulübü faaliyet gösteriyor.
Vakıf malı olan ve ‘Vakıf malları, ancak vakfedildikleri amaç doğrultusunda kullanılabilir’ şeklindeki kanun maddesine rağmen Tek Parti döneminde (1931) kasıtlı olarak ödenek verilmediği için kadro dışı bırakılan ve 10 yıl sonra 4 bin 10 liraya Şükrü Bıkmaz adlı şahsa satılan Katip Mustafa Çelebi Camii’nin yerine inşa edilen binada faaliyet gösteren meyhane ve gece kulübü sokaktan geçenlerin yüreğini sızlatıyor. Çevrede oturan vatandaşlar yaklaşık 350 sene ibadet edilen caminin yeniden ihya edilmesini istiyor.
İnşa edildiği tarihte vakfedilen Katip Mustafa Çelebi Camii’nin statüsünün değiştirilmesi veya satılması 5737 sayılı Vakıflar Kanunu’na aykırı olmasına rağmen, 1935 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce çıkarılan 2845 sayılı kanunla caminin satışına onay çıktı. Nihayet daha yüzlerce cami gibi Katip Mustafa Çelebi Camii de İsmet İnönü’nün Cumhurbaşkanlığı yaptığı 1941 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 4 bin 10 lira bedel karşılığı Şükrü Bıkmaz adlı şahsa satıldı. Camiyi satın alan Bıkmaz, tarihi mabedi yıktırarak yerine üç katlı bina yaptırdı. O bina bugün ‘Zarifi’ adıyla meyhane ve gece kulübü olarak kullanılıyor.
“VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DURUMA EL ATMALI” "
milliyet350 YILLIK CAMİNİN YERİNDE BUGÜN MEYHANE VE GECE KULÜBÜ VAR (ÖZEL HABER)https://www.milliyet.com.tr/yerel-haberler/istanbul/350-yillik-caminin-yerinde-bugun-meyhane-ve-gece-kulubu-var-ozel-haber-10480135
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Eee batı yalayıcısı fransız devşirmesi Tam Türk olan Milli bir eğitim bakanı görünce fransız devşirmesi laiklerin zoruna gitmiş :)
Başta fransız okulları olmak üzere Milli eğitim müfredatına uymadıkları için artık öğrenci kayıt etmelerine izin vermeyeceğiz bu müfredatlara uymayan okulları kapatacağız dediği için fransız devşirmelerinin zoruna gitmiş :)
Tam bu ülkenin bağrından çıkmış bu güne kadar en sevdiğim işini hakkı ile yapan Milli eğitim bakanı
www.aa.com.trBakan Tekin: (Fransız okulları) Benim literatürümde resmi olmadığı için bu çocuklar okullaşmamış gözüküyorlarhttps://www.aa.com.tr/tr/egitim/bakan-tekin-fransiz-okullari-benim-literaturumde-resmi-olmadigi-icin-bu-cocuklar-okullasmamis-gozukuyorlar/3274417diken - yaramazlara biraz batar!Bakan Fransız okulları konusunda ısrarcı: Türk çocukları, Türk okullarına devam edecek - Dikenhttps://www.diken.com.tr/bakan-fransiz-okullari-konusunda-israrci-turk-cocuklari-turk-okullarina-devam-edecek
-
yabancı okullara müsade eden daha önceki bakanları
erdoğanın atadığı bakanları
"batı yalayıcısı fransız devşirmesi ..."
ilan edecek kadar
her şeyi savunmayın!
Neresi skandal ? Çatır çatır doğruları haykırmış.
Bakan olacak şahsa cevabım. Kendi uydurduğunuz daha doğrusu Arap'ın uydurduğu dini inancı, kültürü, ideolojiyi, dili, yaşam tarzını, mitolojiyi bana dayatıyorsun, kabul etmeyeni kafir diye dışlıyor hakaret ediyorsun. Laiklik en azından dini devlet işlerine karıştırma da nasıl yaşıyorsan yaşa diyor.
|
Neresi skandal ? Çatır çatır doğruları haykırmış. |
anayasayı tanıyan ve kendini türk olarak tanımlayan insanlar için skandal |
bu kafada birinin milli eğitim bakanı olması sıkıntı. |
Klasik akpli bir bakan açıklaması. Şimdi dilli gelir "lafın önü arkasını kestiniz" diye kıvırmaya gelir ama akpliler bu zihniyette olmasa akpyi desteklemezlerdi. |
Çok net ve doğru konuşmuş. Skandalı neresi? Erdoğan Arap baharı dönemi gittiği Arap ülkelerinde de bu manada laikliği övüyordu. Evrensel laiklik tanımı budur, din ve vicdan hürriyetidir. Özünde de Avrupa'da kilisenin toplum üzerindeki etkisi üzerine ortaya çıkmış bir ihtiyaçtır, bir tanımdır. Herkesin inanç hürriyetinin devlet tarafından güvence altına alınmasıdır. Bizdeki laiklik istismarcısı kesim için laiklik=ateizm olduğu için yakın tarihimizde ülkede türlü türlü rezillikler yaşanmıştır. Fransız tipi jakoben laiklik anlayışı bile bizdeki gibi "dine baskı aracı" olarak uygulanmamış. Gerçi malum zihniyet eşitliği sağlamak için kullanmış doğru, her grubun inanç hürriyetini kısıtlayarak herkesi "eşit" hale getirmeyi amaçlamışlar. İyi niyetten yani :) Osmanlı döneminde laiklik diye bi şey yoktu ama uygulamaya bakıldığında daha laikliğe uygun bi yönetim anlayışı vardı. |
Nefret suçlusu Din düşmanları öfke kustuğuna göre Bakan doğru yolda. Bakan'ın Laiklik tanımı zaten doğru olan. Sahte laiklerin kudurması bundan. |
Benzer içerikler
- israil asgari ücret
- en cahil ülkeler sıralaması 2024
- alper yeğin tunceli
- savunma sanayi mühendis maaşları
- pasaport kayıtlı telefon alınır mı
- devletin ücretsiz yazılım kursu
- togg gemlik fabrikası
- e devlet kimlik kısıtlama
- telsiz kullanım ücreti 2024
- kaliforniyum nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X