Şimdi Ara

Mitsubishi colt mu Peugeot 307 mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bulduğum 2 araba var.
    Biri Peugeot 307, 1600 motor, 2005 mod, otomatik vites , sunroof+ cruıse kontrol, benzinli 58000 km de 22 milyar (alım satım hariç)
    Diğeri Mitsubishi colt, 1300 motor, 2008 mod, otomatik vites (Invite denen model) , 3000 km de 24 milyar (alım satım dahil)

Peugeot 307 daha fazla yakacağı ve vergilerinin yüksek olması sebebiyle emin değilim
    Mitsubishi'de ise servis ve yedek parça ücretleri ile ilgili kafamda bir soru işareti var. Ayrıca Mitsubishinin bir süre sonra artık sadece ticari araç üreteceği gibi birşey duydum ama doğruluğundan emin değilim.

Peugeot marka olarak daha mı iyi diyorum ama öbür araba da çok yeni ...

Ayrıca bütçe olarak ayırdığım rakam en fazla 24 milyar. Bu fiyata önerebileceğiniz başka markalar var mı? Sadece otomatik vites bakıyorum ve en eski 2005 olmalı. Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

• tercihim colt olur ama iki aracın sınıfları farklı daha büyük bir araç istiyorsan biraz daha düşük model bir üst sınıf araçlarada bakabilirsin ama ben coltu tercih ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: bluecaptain

Arkadaşlar merhaba,
    Bulduğum 2 araba var.
    Biri Peugeot 307, 1600 motor, 2005 mod, otomatik vites , sunroof+ cruıse kontrol, benzinli 58000 km de 22 milyar (alım satım hariç)
    Diğeri Mitsubishi colt, 1300 motor, 2008 mod, otomatik vites (Invite denen model) , 3000 km de 24 milyar (alım satım dahil)

Peugeot 307 daha fazla yakacağı ve vergilerinin yüksek olması sebebiyle emin değilim
    Mitsubishi'de ise servis ve yedek parça ücretleri ile ilgili kafamda bir soru işareti var. Ayrıca Mitsubishinin bir süre sonra artık sadece ticari araç üreteceği gibi birşey duydum ama doğruluğundan emin değilim.

Peugeot marka olarak daha mı iyi diyorum ama öbür araba da çok yeni ...

Ayrıca bütçe olarak ayırdığım rakam en fazla 24 milyar. Bu fiyata önerebileceğiniz başka markalar var mı? Sadece otomatik vites bakıyorum ve en eski 2005 olmalı. Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Valla hocam 307 lerle ilgili baya bi şey yazdık şimdi baştan yazmayayım. Forumu sadece iyi ce bi oku, etrafı araştır. 24 bin ytl 307 ye verilmez. Donanımı seni kandırmasın, pug servisindeki usta bile 307 alırsan benle akraba olursun, 306 al daha iyi diyor. Elektrik aksamı sorunlu bi araç, problem çıkarabilir, başını ağrıtabilir.

Colt la ilgili zaten sana tasselhoff arkadaş yardım eder birazdan. Ben de çok düşündüm colt almayı çok başarılı bi araç, donanımına göre uygun fiyatlı ancak senin fiyat biraz yüksek gibi. Gerçi 3 bindeymiş daha. Normal de sayılabilir. Tek eksi yönü motor kaputu kabine yakın olduğundan mıdır nedir motor sesi aynen içeride. Zaten coltlarla ilgili tek sıkıntı da bu. Yoksa 6 ileri getrag üretimi amt şanzımanıyla hem çok atak, hem dayanıklı, hem de şehir içinde 7 litreyi geçmeyen bi yakıt tüketimi var. Yalnız belirteyim 307 ile colt aynı vergiye sahip. Colt 1332 cc yani 13.-1.6 aralığına giriyor. Hatta 307 yaştan dolayı daha düşük bile olabilir. Ancak içi 307 kadar ferah değildir tabii.

Gelelim araç tavsiyeme.

24 bine hiç düşünmeden 1-2 yaşında jazz veya 3-4 yaşında civic alabilirsin. Yakıtta ikisi de sınıfında bir numara, jazz colttan daha başarılıdır ancak daha pahalı tabii. Civic de zaten en sorunsuz arabalardan biri. 307 ise en sorunlu arabalardan biri olarak bilinir. Ancak her arabada problem çıkacak diye bişey yok. Biraz da şans işi.

• Mitsubishi bölümüne bakarsanız colt ile ilgili her türlü bilgiyi bulabilirsiniz.
  • colt ile ilgili cevapların burada...63 sayfa filan okumak biraz yorar ama ben 47 sayfasını okuyup colt almıştım.

http://forum.donanimhaber.com/forumid_537/tt.htm
  • hertürlü ikisi arasında colt derim
  • özelden colt ile ilgili merak ettiğiniz ne var ise sorabilirsiniz.

burada sadece sorduklarınıza cevap vereyim;

invite amt de standart olarak 4 havayastığı,abs ebd alaşım jant, otomatik klima, ısıtmalı elektrikli yan aynalar, yol bilgisayarı, 6 hoparlörlü ses sistem, soğutmalı torpido gözü vb standarttır. coltta ek paket vb yoktur tek pakettir. o da invite dir ( benzinlilerde) yani sitesinde gördüğünüz her şey standarttır. opsiyon olarak te hemen hemen hiç bir şey ekletemezsiniz. (sunroof deri koltuk vb yoktur)

öncelikle iç hacim olarak colt; 307 den asla küçük değildir. coltun ön ve arka diz baş mesafesi çok az araçta var. her iki aracada binin dediğimi anlayacaksınız zaten. 307 nin standart bagajı colttan büyüktür ona bir şey diyemem tabi. arada neredeyse 60-70 cm fark var iki araba arasında. colt sadece 3.8 metre

mitsubishi binek araba üretimini durduracak diye bir haber okumadım duymadım. öyle bir niyeti olsa o kadar yatırıma girip lancer 10 u üretmezlerdi. ayrıca türkiyede olmayan galant( d sınıfı) "İ" ( a sınıfı) gibi binek araçları var. ülkemizde yaygın değil o ayrı konudur.

servis olarak bulunduğunuz ilde mitsubishi servisi varsa bir sorun yoktur. arkasında türkiyenin 2. büyük holdingi var sabancı. toyota ne kadar yedek parça sıkıntısı çekerse mitsubishi de o kadar çeker kanımca.

mitsubishi servisleri ucuzdur geçenlerde forumda yayınlanan periyodik bakım ücretlerinde colt bakımı en ucuz 3. araba seçilmişti. ayrıca yedek parça değişim aralığı uzun olan bir araç . Alman ADAC tarafından 2007 yılının en sorunsuz B segmenti aracı seçildi.

yakıt tüketimi olarak colt bariz şekilde daha az yakar 307 10 litre\100 km civarı yakar tahminimce standart 1.6 motor otomatik bir araç sonuçta.

performans olarak ise 307 kullanmadım ama coltun 975 kg\95 hp gibi bir oranı var. bu aranı yakalayan çok az araba var.

başka sorunuz olursa sorabilirsiniz.

hayırlı günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 23 Haziran 2008; 17:23:29 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    opel astra mi ford focus mu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bence de colt

ama ama almaya karar vermeden önce bir mitsubishi bayiinden sıfır km için fiyat alın, 0-2. el fiyat farkı 2. el almaya değmeyecek kadar az olabilir diye düşünüyorum.
  • Bence düşünmeden colt al.
    Ama şunu da belirtmeme izin ver. kasım ayında 2008 model 0 km 1.3 litre invite amt colt'u 25.000 ytl ye almıştım. bu durumda ilk ben kullanmakl istiyorum dersen 0 km de alabilirsin biraz da ha fazla vererek.
    saygılar.
  • bizim bi arkadaşın ailesi almayı düşünüyolardı izmirde 26.200 ytl fiyat vermişler 26 bin ytl e alınabilirmiş 1.3 95BG olanı sanırım inwite mi oluyo
  • ikisi arasından kesinlikle colt derim, mitsubishi başlığını okursanız tüm eksileri ve artılarıyla incelenmiştir. Otomatikleştirilmiş manuel vitesiyle normal otomatikler gibi çok yakmıyor ve çok da rahat kullanması. benim 1500km yakıt ortalamam 7,4lt (300km uzun yol 100-130 arası hızla, arada 150-170 , 1200km istanbul şehiriçi, 30km'yi 1,5 saatte alınan trafikte, ani hızlanmalar yaparak yakıta dikat etmeden..) test sürüşüne çıkabilirseniz eminim beğenirsiniz. Servis konusunda bir sıkıntınız olacağını sanmıyorum, temsa'da ilgi alaka çok güzell. 3000kmdeki bir araç için fiyatı fazla değil biraz daha pazarlık yapabilirsiniz tabi. 0km si 27.000 civarıydı. uzun süre kullanmak istiyorsanız colt yerinde bir tercih olur.

yukarıda n a v y_35 arkadaşın belirttiği gibi civic de düşünebilirsiniz, onu da uzun süre problemsiz kullanırsınız.

• quote:

Orjinalden alıntı: 19can84

bence de colt

ama ama almaya karar vermeden önce bir mitsubishi bayiinden sıfır km için fiyat alın, 0-2. el fiyat farkı 2. el almaya değmeyecek kadar az olabilir diye düşünüyorum.

colt iyi gibi ama 0 km si olabılecekse daha iyi olur, jazz ı da düşünün derim.
  • Colt bide 2008 model km de düşük
    tercihim colt olurdu.
  • ARKADAŞLAR TEŞEKKÜR EDERİM BENDE HERHALDE MİTSUBİSHİ KULLANICISI OLACAM
  • Selam bluecaptain,

Bende bir COLT kullanıcısıyım, aracımı alalı daha 24 gün oldu ve yapmış olduğum 5600 KM de aldığım zevki sana anlatmam mümkün değil.

COLT alırsan üzülmezsin arkadaşım.

Selametle ..
  • Civic HB düşünebilirsin.Ben çok memnunum

Ama ikisi arasından 307 mantıklı gibi ama fazla yakacaktır ve fransız öpücüğü kondurabilir size.Colt çok sağlam ve geniş bir araçtır.Ama 307 daha hoş görünüyor
  • adı pek geçmiyor ama ben olsam skoda roomster a bi bakardım. 2.eli o fiyata bulunur. daha geniş bi araba. ncap ten 5 yıldız almış. kullanmadım ama inceliyorum. izlenimlerim şimdilik iyi. bi de skoda artık daha albenili geliyor bana
  • arkadaşlar 24.000 ytl ye anahtar teslim şeklinde colt'a karar kıldım bir aksilik olmazsa bir iki gün içerisinde işi bitirecem kendi arabamıda 11.250. ye sattım (2001 clio RTA klimasız iyi mi kötümü bilmiyorum ama sattım).... araba alım satım işini ilk defa yapıyorum ne zor işmiş ...yardımlarınız için teşekkür ederim aldıktan sonra bilgi veririm.
  • İyi karar vermişsin. Pimşan olmazsın.
    Şimdiden hayırlı olsun. Kazasız belasız günlede kullan inşallah.
    Mitsubishi takımına katılımını bekliyoruz.
    Saygılar.
  • garantisi devam ediyor olsada servise sokmadan almayın.

şimdiden hayırlı olsun.

hayırlı günler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.