Şimdi Ara

Mobil operatör kurnazlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
1.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar annem bir akıllıya uymuş faturalıya geçmiş. Platinium 10 gb yapmışlar. Kadın 100 lirayı fazla görünce birkaç ay sonrasında Tim'e gidip daha uyguna geçmek istemiş. 70 liraya GNÇ paket yaptım demişler ve 70 liraya da ek paketlerin hepsini yapmışlar. 150 ₺ fatura geldi gidip sorduk. Bu sefer yanında ben de gittim. Dolandırıcılığı açıklıyorum.
    - Paket 12 gb li 70 küsür lira ama artı olarak kullanılmayan uygulamalar ile 150 ₺ çıkarılmış bayii diyor ki mobil ödeme kapatılmamış hattı ilk açtırdığınızda kapatılmalıydı ben yapamam diyor ve faturasız istiyoruz geçirmiyor.
    - Sizin puan bayağı yüksekmiş cihaz verelim şöyle böyle 105 ₺ fatura ödersiniz diyerek geçirme derdine devam ediyor.
    - Eğer faturasıza taşırsanız cayma bedeli vergi vs toplam hesaplıyor 400 lira borç çıkar deyip göz korkutuyor.
    Sonunda çıktık diğer bir operatöre faturasıza taşıttık.
    Akıllı olan insan benim gibi faturalıya bulaşmaz ama cahil kesim çok olduğu için bizi dolandıranlar daha çok büyür.
    Burada söylemek istediğim akıllı olun kimseye kanmayın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Tmm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hector faruk

Tmm
    Tsk

• Bayi çalışanları genel olarak öyle. Prim almak için özellikle yaşlı insanları konuyu anlamadıklarından kandırıyorlar.

• Aslında akıllı olan faturalıya bulaşmaz demek doğru değil, tam tersi neyin ne olduğunu bilip takip edebilen insan sıkıntısız faturalı kullanabilir.Yıllardır faturalıda negatif olarak gözüken hiçbir şey başıma gelmedi, aşım falan yapıp olması gerekenden çok veren de kendi hatası yüzünden ödüyor o faturaları.Ara ara faturasıza geçerim bunun nedeni faturasızda daha uygun kullanımlar olması, üşendiğim sürekli paket yapmak istemediğim veya cazip bir faturalı kampanya olduğu zamanlar faturalı daha mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr John H. Watson -- 3 Şubat 2019; 16:50:13 >
  • Yıl olmuş 2019 faturasız komik.

• Dr John H. Watson kullanıcısına yanıt
    Faturasızda ne eksik? Hiç tl yükleme ile uğraşmayım desen bile otomatik ödeme var.. Faturalıda paketini aşarsan aşmazsan haberin olmuyor. Ben internetimi kapatıp sorgulama yapınca kaç GB internetim kaç dk hakkım kalmış görüyorum. Faturalıda bu yok varsa da bir gün sonra görülüyor. Amaç belli zaten. Kullanıcıdan daha fazla para koparmak. Kendini kısmadan harcama yapmasına sebep olmak. 3 gb internetimin kaldığını görüp ona göre internet kullanıyorum ama bu faturalıda yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sanal mobil operatörler
    2 yıl önce açıldı
    Turkcell mobil imza
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Üç Kağıtçı Mesut kullanıcısına yanıt
    1 gün sonra mı kullanımımdan hemen sonra görebiliyorum sistemden aşım yapmadım hiç. 1.5 yıldır faturalı kullanıyorum 1 yılım tt de geçti 2 defa aşım yaptım 1.si kendi hatamdı 2. Si wifi olmadığı için aşım oldu son 2-3 gün kala. Eylülden beri turkcelldeyim daha kendi tarifemin paketine giremedim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Faturalıda taahhüt verirsin 1 sene tek kuruş arttıramazlar, ama faturasız öyle değil.

Fatura aşım durdurma diye birşey var, yaptırırsın tek kb/dk bile kullanamazsın. Tabi sen ek paket vs. almadıkça ve ekstra ücret yansımaz.

Evde çocuğun elinde gezen telefonda bile faturalı hat takılı ama gram tırsmıyorum. Çünki aşım olayı yok. Önlemimi almışım.

Faturasızdan oldum olası nefret etmişimdir, ne o öyle anneden babadan harçlık alıp tl mi yükleyen öğrenciler gibi.. Her ayın 10unda elektrik, su, doğalgaz gibi zorunlu ihtiyaç görüp telefon faturalarınıda aksatmadan yatırıyorum.

Koca koca iş güç sahibi adamlarız, aaa tl bitti acaba hangi paketi alsam, ne kadar yüklesem diye sıkıntıya mı girelim. Faturalı kullan bas taahhütü, en azından ne kullandığını bil. Öğrenci olsam, işsiz olsam, birilerinden para alsam eyvallah, ama iş güç sahibi olanların faturasız kullanmasında mantık yok.

Turkcell'de en azından tl yüklemesende 3 5 birşeyler alabiliyorsun, hem daha ucuz olan diğer operatörleri kullanıp bide faturasız tercih etmeye ne denir bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 3 Şubat 2019; 19:36:4 >

• Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Bankacılık üzerinden tl yükleme talimatı hatta atm den bile talimat veriliyor. Hattında belirli bir limit altına füşülünce bankan hemen tl yüklüyor. Yani bunu bir geç tl yükleme diye sıkıntı yok. Ayrıca siz başka bir operatöre geçerken hat taksis falan fişmakan ücretleri alınıyor. Sim kartı alırken zaten hat ücreti alınıyor bir de faturasıza veya başka bir hatta geçişte ek ücret alınıyor.

Gelelim paket olayına.

Ben faturasızda örnek veriyorum bir 29 liralık pakete kayıtlıyım.
    Eğer paket bitimimden sonraki ay sonuna kadar yükleme yaparsam aynı tutarda aynı paketi alıyorum. Faturasız hatlarda kayıtlı olduğun pakete zam gelirse kayıtlı olanlara zam uygulanması diye birşey yok. 3 operatör de eski kayıtlı abonelere zammı yansıtmıyor. Ancak ilk yüklemeden 60 gün geçerse o paketi aynı ücrete alamıyorsun. Canım istemezse bazen 58 gün ara ile yükleme yapıyorum. O arada sadece internet paketi aldığım oluyor.
    Şimdi bir de ödeme konusuna gelelim. Faturasızdaki paketi aynı operatörde aynı ücrete aynı zamanda kayıt olan bir kullanıcı aynı ücreti mi verdiğini sanıyorsunuz? Ben böyle bir olay görmedim. 29 liralık paketi faturasızda bir kuruş fazla ödeme olmadan alırken faturalıda ek vergi vs. diyerek ek aboneliklerle fazlası ile alıyorlar. Bana bunun aksini ispatlayacak bir kişi çıksın yorumumu silerim.
    Şimdi özgürlüğe gelelim. Ben bağlanmıyorum. İstediğim zaman çıkıp diğer operatöre geçiyor. Örnek vermek gerekirse. Hattımın çekmediği bir sempte gittim ve artık orada ikamet edeceğim. Hemen diğer operatöre geçip keyfime bakıyorum. Ama faturalıda çıkarsan 200 liradan aşağı para ödemezsin.

Faturasızın tek rahatlığı dediğin gibi istediğin zaman hattını taşıyabilirsin. Bunun harici kayda değer hiçbir ekstrası yok.

Faturalının avantajıda, örneğin internet veya dakikan bitmek üzere ve ikisinden biri çok gerekli şak diye ek paket alabilirsin.

Şurda kaç kişi faturasız kullanıpta, aman ekstra ihtiyacım olur diye fazladan yüklüyordur ki? Farzet ki böyle bir durum oldu, banka hesabında para yok nakitin var ama iştesin ve yükleme imkanın yok. Direk patladın

Vergilere vs. zam gelse bundan faturasızlarda etkilenir.

Faturalının diğer bir avantajı (ilk mesajına gönderme gibi anlama lütfen) telefonuna birşey oldu yenilemen gerek, gidip şak diye istediğini alırsın.

Faturalı her daim daha avantajlıdır, tabi önlemini alıp sapır supur kullanmıyorsan.

Bir önceki mesajımda da dedim ya, 6 yaşında ki kızımın elinde dolanan telefonda bile turkcell faturalı var. O aşım yapamıyorsa sen hiç yapmazsın

Operatöründen memnunsan bas taahhütü, ne ödediğini bil dicem ama yine de sen bilirsin.

• Doğru tarifeyi seçersen faturalı thhütlü tarife kullanmak açık ara avantajlı. Faturaları ödeme sorunun yoksa,korkma faturalı thhütlü tarifeler kullan.
    Maddi manevi avantajlı olursun. Gecenin bilmem kaçında yükleme yapmak için uğraşmazsın.
    Sana 5 GB internet yetmiyorsa,sen ayda 10 GB internwt harcıyorsan ama 5GB internetli tarifeyi seçip de 5GB bitince ek paket almazsan yılın kazığını yersin,ek paket alırsan ayın kazığını yersin. Sen doğru kararı verip ihtiyacın olan doğru tarifeyi seçip thhüt verirsen tartışmasız avantajdır faturalı tarife.
    Bir de otomatik ödeme talimatı verirsen daha çok avantaj. Fatura ödendimi ödenmedi mi diye düşünme,her ay ödemek için sağa sola gitme.
    12 yıldır elektrik-su-doğalgaz-telefon bütün faturalar otomatik ödemede,kafam rahat. Üstelik ince taktik hesaplarla 2 yılda 2 kere 40 TL bankadan da alıyorum otomatik ödeme kampanyasıyla.
    2 yıl önce de TTekekom faturalarını otomatik ödeme verdigim için 24 ay boyunca her faturada 10 TL ayrıca indirim aldım. 75 TL'lik tarife 65 TL'ye indi.
    Bu ince hesaplar size fayda sağlar dostlar.
    Faturalı akıllıca kullanırsan sana her açıdan kazandırır.

Ha ben yükleme yaptıkça şunu bunu kazanıyorum dersen,onları da düşündüm hesap ettim merak etme. Onlara rağmen faturalı avantajlı.

• Yazılanlar apaçık ortada. Kim ne istiyorsa kullansın. Ama söylediğim mesajdaki hiçbir özellik faturalıda yok. Taahhütsüz bile olsa yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Üç Kağıtçı Mesut

Yazılanlar apaçık ortada. Kim ne istiyorsa kullansın. Ama söylediğim mesajdaki hiçbir özellik faturalıda yok. Taahhütsüz bile olsa yok.
    Bende size katılıyorum hocam faturasız faturalıya göre daha iyi benim gözümde de.

Her sene hattini bir git gel yaparsın vergiden yırtarsın yeni kampanyalardan yararlanırsın. Turkcellin ztn faturasızı faturalıya göre çok daha avantajlı siteye girip paketlere bakan herkes bunu anlar.

Ayrica atiyorum türk telekom faturasiz kullaniyorsun diyelim turkcell hemen hemen ayni gb dkli paketi 1-2 lira fazlasina bir paket cikardi diyelim hop geciverirsin oraya faturalida yok taahhüt var taahhüt bitmis olsa bile gecene kadar ki syre 3 gun bile olsa 3 gunluk fatura kalan aylarin telsiz vergisi diye kitler.Faturasızda isterse - bakiyeye gir taşı

Ne bileyim bende sizinle aynı düşüncedeyim.

• genclik17 kullanıcısına yanıt
    Aynen dostum. Faturalıyı kullananların paralı kesim olduğunu bilen operatörler bol keseden yazıyor faturaya. Kaç faturalı kullanıcısı bu niye fazla geldi gelecek ay başkasına geçiyorum diyor? Demiyorlar çünkü adamların hesabı yok parası var. Benim bu konuda demek istediğim eğer maddi durumun yoksa kimseye uyup da faturalıya geçme sonra ağlarsın.

Faturasız hattıma 6 aydır para yüklemiyordum. Sil süpür ile 6 aydır bu ek hattımda bir sürü hediye kullandım. En basiti bu. Yani bunu faturalıda yapmak imkansız. Yok öyle yağma deyip hiç kullanmasan bile para alınır. Ondan sonra faturasız bir kampanya çıkar taahhütten dolayı geçemezsin. Ya da o ay nakit sıkışıklığın oldu bir düşük paketi alamazsın. Benim param yoksa sadece internet paketi alacak kadar yüklüyorum. Ya da hiç yoksa hiç yüklemiyorum. Eğer dağ başında mağarada oturmuyorsan her türlü tl bitince yüklersin. Ya da zenginsin at hattına 100 lira kalsın, senden vergi alacak değiller neden fazla yükledin diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: Üç Kağıtçı Mesut

Aynen dostum. Faturalıyı kullananların paralı kesim olduğunu bilen operatörler bol keseden yazıyor faturaya. Kaç faturalı kullanıcısı bu niye fazla geldi gelecek ay başkasına geçiyorum diyor? Demiyorlar çünkü adamların hesabı yok parası var. Benim bu konuda demek istediğim eğer maddi durumun yoksa kimseye uyup da faturalıya geçme sonra ağlarsın.

Faturasız hattıma 6 aydır para yüklemiyordum. Sil süpür ile 6 aydır bu ek hattımda bir sürü hediye kullandım. En basiti bu. Yani bunu faturalıda yapmak imkansız. Yok öyle yağma deyip hiç kullanmasan bile para alınır. Ondan sonra faturasız bir kampanya çıkar taahhütten dolayı geçemezsin. Ya da o ay nakit sıkışıklığın oldu bir düşük paketi alamazsın. Benim param yoksa sadece internet paketi alacak kadar yüklüyorum. Ya da hiç yoksa hiç yüklemiyorum. Eğer dağ başında mağarada oturmuyorsan her türlü tl bitince yüklersin. Ya da zenginsin at hattına 100 lira kalsın, senden vergi alacak değiller neden fazla yükledin diye.
    İlk mesajın için evet, şahsen bende bunu belirttim özellikle. Hali vakti yerinde olan, iş güç sahibi kişiler kesinlikle faturalı kullanmalı.

Son mesajın için ise, TT faturasız kullanmaktansa (sil süpürden başka birşeyi yok) Turkcell faturasız kullanmanı tavsiye ederim. Aylarca tl yüklemeden, kampanyaları takip ederek 20-30GB kullanım yapan onlarca üye var. Son olarak Turkcell'de istediğin zaman alt paketlere geçebilirsin. Birkaç kez aşşağı yukarı yaptım sorun yaşamadım. Diğerlerinde böyle birşeyi denemediğim için yorum yapamayacağım.

Tabi hat senin para senin. Biz sadece fikir verebiliriz, istersen yaparsın istemezsen yapmazsın.

• Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Ben hat çekiyorsa hepsini kullanıtım sorun değil. Tt ve Turkcell çok iyi çekiyor. Ama TT kullanmamın sebebi 10 gb 750 dk 29₺. Ve bu paketten çıkarsam tekrar giremem. Enflasyondan dolayı paketi yeni üye alımına kapattılar. 10 gb 35 tl olarak verilse Turkcelle geçerim ama Turkcell bildiğim kadarı ile verdiğim paraya en fazla 3 gb veriyor.
    Ayrıca paketimin yetmeyeceğini anlayınca ek 4 gb veya gündüz 10gb alıyorum. Maalesef Turkcell de yok

çekme sorunu yoksa bimcell geçin deneyin derim turkcel can yakmaya başladı

• quote:

Orijinalden alıntı: Avatarım Ağır Çekim

Bu mesaj silindi.
    Tamam vodafone alacam. Peki dün açılan vodafone hattımı kullansam olmaz mı?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.