Aslında ülkemize protesto ve örgütlü talep etme kültürünün yaygınlaşması lazım. Gümrükte de işe yarar, EYT, Bedelli askerlik vs. toplulukları bir araya gelip istediklerini yaptırmadılar mı? Yaptırdılar. Biz de donanım ve teknolojiseverler olarak alışveriş özgürlüğü istiyorsak bunu bir araya gelip toplanıp sesimizi duyurmalıyız. Sessiz sedasız herşeyi kabullendiğimiz sürece firmalar veya hükümet hayatımızı daha fazla zorlaştırmak için herşeyi yapacaktır. |
MOBİL OPERATÖRLERDE İNTERNET KOTASI KALDIRILMALI / ARTIRILMALI (BTK ve CİMER'E YAZIYORUZ) (20. sayfa)
-
-
-
Emeginize saglik
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Oncelikle twitterda tt olmamiz lazim. Daha sonra youtube da gundeme getirip sonrasinda siyasi mecralara tasiriz
Dayıcım altyapı nasıl kaldırmaz, Vodafone nasıl veriyor o zaman?
Geçiniz altyapı kaldırmaz, bilmem ne olmaz işlerini.
İyi kötü bir altyapı var ki, adamlar sınırsız verebiliyorlar demek ki.
Ver abi sen de Vodafone gibi limitsiz tarifeleri hız sınırlı (10 Mbps, 40 Mbps, 100 Mbps) ver, ben hız sınırsız istemiyorum ver hız sınırlı, 1000-1500₺ den çıkar ben de o tarifeyi almazsam neyim, hatta direkt internet sınırsız olsa bile yeterli, dakika ve sms gibi içerikler 2000 ile sınırlı olsa benim için kafii.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ki vodafone en kotu bantlara sahip olmasina ragmen babalar gibi sinirsiz veriyor cogu yerde hizi da fena degil. Ben anlamiyorum insanlari. Benim kendi paketim sinirsiz buyurun bu da aylik kullanimim. Hat turk telekom. Tuzum kuru yani. Bu durumda oldugum halde insanlarin hakkini savunuyorum heryerde ancak 5gb kotali paket kullanan adam sirketi savunuyor aklim almiyor bu hastalikli zihinleri. Turkiyede neredeyse 100k baz istasyonu var lte ve altyapi fazlasiyla yeterli. Ha yerine gore limit koyarsin hotspot icin vs orasini anlarim ama kota nedir bu devirde?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Btk aracılığıyla yazdığım şikayete turkcell yine saçma sapan ezbere bi cevap yazıp şikayet çözümlendi demiş. Bu btk şikayetlerinden pek bir şey çıkacak gibi gözükmüyor.
Cimerden ise daha cevap alabilen yok sanırım değil mi?
Hocam sikayetten varsin sonuc cikmasin kamuoyu baskisi olusur en azindan. Yogun sikayet ve sureklilik onemli. Sabitte kotanin kalkmasi icin de yillarca ugras verdik. Bu isler birkac gunde olacak is degil ama gundem olmasi onemli asil. Gerisi gelir.
Bu konudaki fikirlerimi özet olarak yazmak istiyorum.
1) Mobilde sınırsız internet istemeyen, düşük kotalı internet isteyip daha az fatura ödemek isteyenler için ya da benim ihtiyacım yok diyenler için 5,10,20gb gibi paketler olsun. Sıkıntı değil, bu anlaşılabilir bir talep.
2)Mobilde sınırsız internet talep edenler, makul, ulaşılabilir bir fiyata sınırsız internete sahip olsun. Bu da makul bir talep.
Böylece her iki taraf da mutlu olur.
-
Hocam zaten tum paketlerin sinirsiz olmasi gibi bir istek ya da durum yok ki. Bu dunyanin hicbir yerinde yok. Maksadimiz hem kotalar artsin hem sinirsiz secenegi olsun. Ancak bazi insankar varki kotalar bile artmasin hep boyle kazik yiyelim istiyor, onlari da blokladim zaten.
Konunun ilk mesajina eklenmesi icin ekliyorum bazi ulkeleri ve sinirsiz tarifeleri fiyatlariyla.
Bu danimarka teliawww.telia.dkMobilabonnement med fri data, tale og sms/mms - Se mere på telia.dkhttps://www.telia.dk/abonnementer/mobilabonnementer/one/#/6
ispanya movistar
https://www.movistar.es/tarifas-moviles/tarifa-ilimitada/
Portekiz, MeomeoTarifários para telemóvel pós-pago | Net móvel MEOhttps://www.meo.pt/servicos/movel/tarifarios-telemovel/pos-pago/m-movel
Gurcistan geocell (s****)
https://s****.com/en/personal/geocell/mobile-packages/totally-unlimited
Malezya u mobile 68 myr ye komple her sey limitsiz
-
Hayırlısı olsun hocam
-
-
Hocam bu paketi neye gore veriyor vodafone?
Web sitesinden her ay (30 günde bir) ücretsiz olarak alabilirsiniz hocam.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Türkcell ve Türk Telekom varlık fonunda yani yönetimi devletimizde. Hazır devletteyken devletimiz bu kota saçmalığını kaldırıp vatandaşın türlü internet paketleri ile sömürülmesini engelleyebilir.
Türkcell ve Türk Telekom başka birilerine satılıp varlık fonundan çıkınca hiç yapamaz devletimiz. Şu an vatandaşın lehine hangi düzenlemeler hangi yenilikler yapılacaksa acilen yapılması gerekiyor. Türk Telekom ve Türkcell'in yönetimi varlık fonundan çıkar ise bir daha kimse ilgilenmez.
GSM operatörlerinde vatandaş lehine ne yapılacaksa bir kez daha özelleştirme olmadan acilen yapılması gerekiyor. Acilen.
Ayrıca;
Kotalı GSM interneti veren tek ülke Türkiye kaldı. Başka ülkeler bırakın sınırsız interneti, 2 yıl taahhütlü hat alınca bilinen markalardan güncel bir telefon hediye ediyor. 2 yıl boyunca telefon için tek kuruş para ödenmiyor. 2 yıl sonunda da telefon müşterinin oluyor.
Biz ise daha kota kaldırılsın mücadelesi veriyoruz. Daha yolun başındayız.
Umarım, Türkcell ve Türk Telekom'u yöneten varlık fonunda ki yetkililer, vatandaşın GSM operatörlerinden beklentisine kulak verir.
-
Bunlar toplumun büyük bir kitlesinin ilgisini çeken şeylerdir. Ayrıca seçim dönemiydi ve oy oranlarını etkileyebilecek şeylerdi. Özetle onlar gibi büyük bir kitleye ulaşıp siyasilere de ulaşırsak sonraki seçime yakın olur bizim iş.
-
Diğer ülkelerdeki o telefonla paket olayı çok uzun zamandır var, yeni bir şey değil.
Devlet elindeki operatörleri vatandaşın cüzdanını emme yeri olarak görüyor. Mesela seneye 5G ihalesi yapılacak. Operatörler devlete milyarlarca avro lisans bedeli ödeyecek. Sonra bu bedelleri ve altyapı masraflarını çıkarmak için dolaylı zamlar yapıp faturalarımızı şişirecekler tabii ki. :D Devletin ajandasında bizim istediğimiz gibi şeyler yok yani. Onlar az işle vatandaştan çok fatura ve vergi gelmesini bekliyor tek. Sınırsız İnternet sizin neyinize diyorlar, p*no mu izleyeceksin, çikçok mu çekeceksin diyorlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X