Şimdi Ara

Motor mu ? Araba mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
7.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gençler herkese selam. Okul hayattı bitti çok şükür artık iş hayatına atılıyorum ve şimdiki hedeflerimin arasında düşük bütçeli bir araba yada motor almak. Fakat hangisini almak konusunda çok kararsızım. Araba alırsam 97 model BMW E36 almayı planlıyorum eğer motor alırsam sıfır YAMAHA R25 almayı planlıyorum. Her iki taşıta da fazlasıyla merakım var ancak bir seçim yapmak zorundayım. Sizce eski model bir arabanın masrafı çok mu olur ?

Not; BMW E36 Fiyatı; 25.000
    YAMAHA R25 Fiyatı; 16.000-17.000

• Yapay Zekanın Yanıtı

Motor mu Araba mı?

"Motor mu araba mı?" sorusu, araç meraklıları arasında sıklıkla tartışılan bir konudur. Her iki seçeneğin de kendine göre avantajları ve dezavantajları vardır. Bu metinde, motor ve araba arasındaki farkları inceleyerek, senin için en uygun seçeneği belirlemene yardımcı olmayı amaçlıyoruz.

Öncelikle, bir motor bir aracın kalbidir ve aracın hareket etmesini sağlayan güç kaynağıdır. Motor, yakıtı enerjiye dönüştürerek tekerleklere güç iletir. Araba ise, yolcuları ve yükleri taşıyan bir araç türüdür.

Motorlar, boyut, güç ve performans açısından büyük farklılıklar gösterebilir. Bazı motorlar küçük ve düşük güçlüdür, bazıları ise büyük ve yüksek güçlüdür. Arabalar ise, boyut, stil ve özellikler açısından çeşitlilik gösterir. Sedanlardan SUV'lara ve spor arabalara kadar her ihtiyaca uygun bir araba modeli mevcuttur.

Motorlar genellikle arabalara göre daha hızlıdır, ancak aynı zamanda daha gürültülüdür ve daha az konforludur. Arabalar ise motorlara göre daha yavaştır ancak daha rahattır ve daha fazla depolama alanına sahiptir.

Sonuç olarak, motor mu araba mı seçimi, senin ihtiyaçlarına ve tercihlerine bağlıdır. Hız ve performans arıyorsan, bir motor senin için daha uygun olabilir. Rahatlık ve pratiklik arıyorsan, bir araba senin için daha iyi bir seçenek olabilir. Hangi seçeneği seçersen seç, her iki durumda da yolculuğunun keyfini çıkar!

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • altın elbiseli adam olunce millet motoru bıraktı.sen motor diyon.

al taka sahin 12 bin tl ye en temizini hem kızlar gelir
  • r25 al
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydınayhan

altın elbiseli adam olunce millet motoru bıraktı.sen motor diyon.

al taka sahin 12 bin tl ye en temizini hem kızlar gelir

Altın adam ile motoru bırakmanın mantığı nedir ? Kaza sonuçta, altında arabada olsa olan yine olur.

Motorsiklet bu ülkede gerçekten riskli bir araç. Ne kadar dikkatli gidersen git, motorsikleti umursamıyor insanlar.
  • R25 e 1 kız sığar bmw ye 4 (kucağa da alırsan 5 ) seçim senin
  • quote:

Orijinalden alıntı: kurosaki_ichigo

R25 e 1 kız sığar bmw ye 4 (kucağa da alırsan 5 ) seçim senin

Sorun su ki r 25e 1 sıgar ve 1 kız biner ama bmwye 5 kız sıgar ama 1 kezban 3 erkek arkadaş biner.
  • mototla araba kazası aynı sanıyorsanız.kullanma becerinizde olmaz

motorla yayaya carpan pert oluyor.araba ile carpan azcık cizik
  • Geçen liseden arkadaşlarla oturuyoruz. Bir arkadaş pulsar rs200 almış sarı renk Maaşallah diyeyim çok dikkat çekiyor. Hemen kızlar foto falan çektirdi falan işte motora binmek istedi sonra bir arkadaşta babasının c4 ü ile gelmiş kızlarıda araba ile o arkadaş bıraktı. Buradan yola çıkarsın...
  • UÇAK
  • ByLorem_54 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben aslında kız peşinde değilim. Ha bana soracak olursan bu ülkede kızlar motorları daha çok seviyor bu bir gerçek ama altındaki araba 97 model bir bmw. Hem yamaha hemde bmw çok dikkat çeken bir araba bu bir gerçek ama ne bilim çok kararsızım
  • Araba
  • Araba daha güvenli bence dostum ama motor daha havalı birde alacağın araba eski kusura bakmayın binen kitle de ortada bence az daha biriktir eli yüzü düzgün bir araç alın.
  • Motor dezavantajları:

- Kışın motoru o soğukta sürmek zor + iki teker için kaygan zemin (yağmur ve kış) 10 kat daha tehlikeli.
    - Motor portatiftir, haftasonu şöyle bir yere gideyim desen ne bir bagaj var ne bir şey.
    - Gezmeye çıksan yanına sadece 1 kişi alabiliyorsun.
    - Türkiye'de motor sürmek dedikleri gibi tehlikeli.

Otomobil dezavantajları

- Büyüktür, park sorunu çıkarabilir.
    - Motora göre yakıt tüketimi biraz fazladır.
    - Büyük olduğu için motorcuların yaptığı gibi aradan aradan makas atma şansın azdır.

Sonuç: Otomobil daha mantıklı duruyor.
  • Temiz e36 o fiyata zor bulursun al bi motor keyfine bak. Benim de planlarim arasinda bi bmw sahibi olmak nasip kismet.
  • Apaçilik yapma da canın ne isterse onu al. Düz yolda kullanacaksan araba al . Burde o arabayı alma çok sıkıntı çıkarır .
  • araba al
  • ibrahim343 İ kullanıcısına yanıt
    97 model canı çıkmış BMW'nin nesi dikkat çekecek allah aşkına, M3 falan olsa neyse diyeceğim de. Motor güzel ama sürekli günlük kullanım için uygun değil, başka bir otomobil bakın.
  • Nemésis N kullanıcısına yanıt
    İyide hocam bütçe belli zaten bide eski model olunca araba sanayiiden çıkmaz diye bir korku var içimde ama motor öyle değil
  • r25 alma. Sen hangi şehirdesin bilmiyorum ama ankarada üniversite öğrencisiyim, cbr aldım perişan oldum senede 4 ay biniliyor zor sattım şimdi araba bakıyorum...

Kesinlikle kimseye motosiklet önermiyorum, youtube'dan oradan buradan bakıp özeniyor insanlar ama almadan önce kestiremeyeceğin çok problem yaratıyor motosiklet sahibi olmak.
  • kışın soğukta problem yaşatır motor ama araba öylemi :D

bu fiyata iyi giden araba bulmak zor ama hayırlısı be hacı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.