Şimdi Ara

Mühendis olup yurt dışına gitmek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
15.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle nereden başlamalıyım bilmiyorum,ben şu an 17 yaşındayım bugün lys sonuçlarım açıklanıyor belki kazanıcam belki tekrar hazırlanacam hedefimde hep uçak mühendisi olmak vardı ama ygs 250 bin yapınca seneye kaldı diye saldım ve lys kasmadım ona rağmen şu an açıklanmadı gece yazıyorum tahmini 120 bin ila 130 bin arasındayım ve bu sıralamada benim gidebileceğim bi adam akıllı üniversite yok . Bazılarıda diyorki gittiğin üniversite önemli değil kendini geliştirmen önemli diyor fakat odtü de verilen dersler ile Bayburttaki bi üniversitede verilen eğitim aynı mı ? demem o ki hedeflerim doğrultusunda çalışmadım pişmanım 1 senemi daha verip calıssam mı yoksa makine mühendisliği tutturup riske atmadan 1 sene üniversitede mi çalışsam ha oldu ki kazandım uçak mühendisliğini mezum oldum falan zaten mükkemel derecede inglizce bilir ve konuşurum üniversite'de almanca ve rusça öğrenmeyi hedefliyorum.Mezun olduktan sonra ben nasıl yapacam da yurt dışında iş bulacam örneğin isviçre almanya falan neden buralar diye soracak olursanız yaşam standrartları yüksek olduğu için şimdiden teşekkürler iyi günler dilerim.

• Okula degil bolumun ders listesine ve hocalarin yayin sayisi + yurt disi egitim tecrubelerine bakmani oneririm ben lisansi Atilim bilgisayarda yaptim yuksegi Hacettepe yazilimda yaptim doktorayada Hacettepede baslamistim ki Kanadaya geldim. Okullarin adinin bir yarari oldumu hayir. Hangi okuldan mezun oldugumu soran oldumu hayir. Not ortalamami soran oldumu hayir. Benim bransimda okul 2. hatta 3. planda. Amacin yurt disi ise ilk yapman gereken sey gidecegin ulkenin dilini karsindakini anlayacak ve kendini anlatacak kadar konusuyor olman. Bi mulakatta sana Almanca ucak motoru ile ilgili soru sorduklarinda anlatabilmen lazim ornek olarak. Gerisi senin calismalarina ve tecrubene kaliyor.
  • deneme
  • yurt dışına gitme. gir bir mühendislik oku, ingilizcende dediğin gibi süperse pilotluk mülakatlarına girebilirsin. mühendislik mezunları direk mülakata girebiliyorlar diye biliyorum. uçak mühendisi olmasanda direk uçuran ol havan katlansın.

pilot olduğunda bu abine bikaç güzellik yaparsın artık hatırla bizi
  • Sabah sabah kahkaha attım

Bu gazı size kim veriyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayatta başarılı olmak inanca bakar dostum.Sen sanırım bu zamana kadar bir şeylere inanıp başarma hırsına sahip olmadın.Acıdım durumuna valla umarım bir şeyleri başarma ihtiyacı hissedersin birgün yoksa çok sıkıcı bir hayat seni bekliyor..

• avrupada muhendis olarak is bulman zor. ha gidip garson falan olabilirsin. sonra donercilikten yurursun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Paran varsa git Yunanistanda oku. Orada makine ve havacılık mühendisliği adında bi bölüm var. Türünün tek örneği. Uçak mühendisi olarak iş bulamazsan en azından makine mühendisi olarak da şansın olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: urugakhina

avrupada muhendis olarak is bulman zor. ha gidip garson falan olabilirsin. sonra donercilikten yurursun.

Böylelerinden tavsiye alıyoruz

• ünilerde hoca da önemli ama bence üniversite sıralama en önemlisi. şimdi bak, sıralama yüksek olunca oraya sınavda yüksek yapmış zeki ve çalışkan öğrenciler gidiyor. zekiliği at bi kenara, önemli olan çalışkanlık. şimdi herkesin girmeye çalıştığı bu yüksek sıralamalı yere çalışkanlar girip tüm çalışkanlar bir yere toplanınca, genel olarak başarılı mühendisler de ordan çıkıyor. arada tabi ki eğlenmeye gelen tipler oluyor.

kötü bi üniversiteye adam kolaylıkla giriyor çalışmadan, üniversitede de çalışmıyor. hayatı boyunca çalışmamış. huyu suyu bu. kalitesiz insanlar o üniversiteye toplanıyor, eğitim ister iyi olsun ister kötü olsun, adam kendini vermiyor geliştirmiyor ondan sonra insanlarca o üniversite kötü diye bir algı oluşuyor.

bence durum bundan ibaret. en iyi üniversiteye girebilecek kapasite ve çalışkanlıkta olan bir insan çok iyi olmayan üniversitede bile kendi başına bi şeyler yapabilir bence. ha, eğitim kötüyse en iyi eğitimi veren üniversite mezunlarıyla aşık atamaz ama, yine de belli bir seviyeye ulaşır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

quote:

Orijinalden alıntı: urugakhina

avrupada muhendis olarak is bulman zor. ha gidip garson falan olabilirsin. sonra donercilikten yurursun.

Böylelerinden tavsiye alıyoruz

hayat sandığınız kadar toz pembe değil. Iraklı bir mühendis burada ne kadar işe kabul edilirse, Türk bir mühendis de almanyada o kadar kabul görür. o yüzden gidip anca arabistanda falan çalışıyor buradaki üniversiteliler.
  • bravo aferin devam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pokajy -- 12 Temmuz 2017; 14:36:33 >
  • pokajy P kullanıcısına yanıt
    Sakin ol şampiyon

• tisuanzii kullanıcısına yanıt
    burda bir insan hayatına yön verme aşamasında ve tavsiyeler istiyor.
    bizde gördüklerimizi yaşadıklarımı yazıyoruz.
    sen ne yapıyorsun?
  • Dostum bu sene mezun oldum amerikadayım şuan ilk yapacağın şey ingilizceyi anadilin gibi öğren eğer ingilizceyi anadilin gibi konuşmazsan kimse sallamaz seni

• https://forum.donanimhaber.com/nasil-basarilir-dunyanin-en-iyi-universitelerinden-birinde-okumak-ve-calismak--56775438

https://forum.donanimhaber.com/amerika-hayat-ve-dunyanin-en-iyi-universitelerinden-birinde-okumak-mezun-oldum--55599386

Al bak hiç bir sey imkansız değil. Yalnız sıralaman kötü olduğu için tembel olmalısın. Değişmen lazım artık.çok çalışmalısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antiretro -- 11 Temmuz 2017; 21:9:25 >

• Bayburt ile Odtü'yü nasıl karşılaştırdın
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur561

Bayburt ile Odtü'yü nasıl karşılaştırdın

avrupa amerika asya ve küçük şirketler için bi farkları yok

zaten şu üni sidik yarıştırmasını bi liseliler ve ygs lys tayfa seviyor kardeşim yıldızdan mezun arkadaşımızda var odtüdende özel iyi olanlardanda özel kötü olanlardanda

Hocamız bi kere şey demişti ki hiç unutmam "Siz mühendislik yapcağınızımı sanıyorsunuz ? bu ülkede mühendislik yok arge yok ne mühendisliği yapıcaksınız ? mikro işlemci görüyorsunuz siz bu dersin bi işinize yarıyacağını mı düşünüyorsunuz hayır size sadece çözüm üretmeyi çözüme ulaşmayı öğretiyoruz yoksa kimse sizin mikro işlemci bilginizi elektro manyetik bilginizi sınamıyacak sadece ne kadar iyi çözüm üretebilceğinize bakıcaklar"

bunu diyen adam odtü mezunu mitde hocalık yapmış digital circuit üzerine 4 kitap 1 patenti olan biri.Zaten dünyanın ne kadar ilerlediğini görebilsek kendi aramızda sidik yarıştırmayı bırakıcazda o aramızdaki sidik ego yarışını bırakamıyoruz.

şimdi sana güzel bi soru odtü dediğin üniversite neyi başardıda bayburtla karşılaştıramıyoruz ? Ben sana söyliyim o üniversiteler sırf şehirlerinin yüzünden yüksek puandan giriliyorlar bizim insanımızda "wow bu iyi üni ozaman" diye yakarıyor

güzel kardeşim istanbul ankara izmir gibi şehirlerde istersen çöp okul aç genede 400 puan üzeri sıralamayla giriyorsun bunun sebebi diğer ünilerin kötülüğünden yada bu üniversitelerin mükemmelliğinden değil tamamiyle nüfus yoğunluğunun aşırı derece büyük şehirlerimizde olmasından dolayı.

bu arada öveceksen istanbul üniversitesini öv ülkede ki 2 nobelde bu okuldan çıkma

• [A]narchy kullanıcısına yanıt
    Boşuna kendini yorup o kadar yazmışsın. O nobeller istanbul üninin başarısı değil adamların kendi bireysel başarısı. Onlar yurtdışına çıkıp öyle kendilerini duyurdular. Yoksa nobelin yanına bile yaklaşamazlardı.
  • Hepiniz yazmışsınız eyvallahta bazıları demiş müslümansın türksün diye sen benim dinimi ırkımı nereden biliyosun 2.si ise aile özlemi çeken biri değilim ailemle aram bozuktur hep tek yaşamayı severim vede tubitak olsun üniversiteler olsun birçok proje yolladım elektromanyetik alan ile ilgili gelipte burada sende o ışığı göremedim falan diyor adam yav siz başarısız olmuşsunuz diye bende mi başarısız olacam benim umudum var çalışıp yapabilirim hiçbirşeyin sonu değil denemeden öğrenemem sonuçlar açıklandı 210 bindeyim oturdum değerlendirdirdim nerede hata yaptım diye ona göre bi program hazırladım şu an çalışıyorum mesela ilk 10 bin hedefim odtü kazanıcam burayada atacam fotografını seneye görürsünüz gereken tek şey azim ve bunu söyleyen kişi akracam odtüde uçak ve makine mühendisliği bitirip almanya'ya gitti şu an ankarada başmühendis demem o ki ben hedeflerim doğrultusunda en azından akıllandım çabalıyorum türkiye de zaten arge imiş şuymuş buymuş onların önemi yok türkiyede mühendislik okunmaz forumun yarısı para açısından değerlendiriyor benim bakış açım ise şu bi insan sevdiği işi en iyi şekilde yaparsa dünya çapında bir kalitesi olur o kişinin o işte tabi herkes para göz olduğu için .. 600 milyon'a saray yaptırırlar ama bilim adına projelere 1 milyon bile harcamaz böyle bir ülkede yaşıyoruz bazıları diyecek beğenmiyosun çek git türkiyeden diye zaten hedefimde o gerekirse almanyadan vatandaşlık alırım türk kalırım ama kendimi ezdirtmem ve emeğimin karşılığını alırım yorumlarınız için teşekkürler bu arada .

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.