arkadaşlar bu akreditasyon yurt dışına çıkış için kilit rol arz ediyor mu? örneğin marmara ve gebze teknik gibi üniversiteler ege üniversitesine göre daha iyi olmasına ragmen bunlarda akreditasyon yok, egede var. yurt dışına yerleşip çalışma hedefim var akreditasyonu olmayan bir bölümde okumam sorun çıkarır mı? |
MÜHENDİSLİK VE AKREDİTASYON
-
-
Up -
Akreditasyon için her şeyin yazılı olarak kayıt edilmesi demek bazı üniler bunları kayıt etmekle uğraşır bazıları uğraşmaz bu arada acı tenge bakabilirsiniz hocam -
up -
-
Bu adamı dün izlemiştim dedikleri benim de aklıma yattı. Ben de akredite olmayan Bi yer okuyacak gibiyim. Baktığım kadarı ile bundan daha iyi anlatan yok gibi bu durumu.
-
Up -
Kilit rolü yok. Arkadaşım akreditasyonsuz doktora başladı sonra bırakıp yl başladı. Avrupa için en azından olmazsa olmaz değil.
Amerikada bazı kurumlar doğrudan bunu isteyebiliyor. Onlarda sorun olabilir. Doğrudan isteyen bir kuruma abet-müdek olmadan giren varsa yazabilir. Onun dışında da bunlar olmadan çalışan onca kişi vardır zaten.
Olmazsa olmaz mı değil olsa daha iyi mi olur evet bazı prosedürlerden yırtmış olursun.
Mesela Avustralya için NİTELİKLİ MEZUN MÜHENDİS programına başvurursan adamlar abet ya da müdek varsa okey diyor. Yoksa yok diyor. Yani karar senin oluyor. -
Avustralya yeni mezun vizesi hariç kritik rolü yok
Akreditasyonu olmayıp yurtdışında çalışan tonlarca adam var
Amerika'da bazı şirketler abet istiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asd987123 -- 25 Temmuz 2022; 13:13:15 > -
Olması şart değil ama 3 büyükşehir+eskişehir,antalya,kocaeli hariç okuyacaksanız önemi var
Akreditasyon olan okullarda profesör sayısı diğerlerine nazaran kaliteli ve fazla oluyor
Mesela sakarya,erciyes,pamukkale,fırat,gaziantep gibi ünilerde akreditasyon vardır kırıkkale yazcağına bunları yaz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reynaaa10 -- 25 Temmuz 2022; 13:29:52 > -
hocam marmara makine gtü makine ege makine arasındayım ben ilk 2sinde müdek yok egede var. marmaraçok makul duruyor ama marmarada 2 tür mühendislik var 1.si müh. fakültesinde ve %100 ingilizce, 2.si teknoloji fakültesinde ve türkçe, benim sıralamam 2.sine yetiyor o yüzden kararsızım biraz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doldurirfoiçek -- 25 Temmuz 2022; 17:50:11 > -
Bazı yerler şart koşabiliyor. Ama birinci tercih sebebi olmamalı. Yani düzgün bir staj daha önemlidir. O yüzden atıyorum akreditasyonsuz İstanbul akredite Anadolu’dan iyidir. -
Gtü daha iyi top universitiesQS World University Rankings 2023: Top Global Universitieshttps://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2023
-
Dostum sıralama olarak ilk 65bin içindesin . Makina ilgin varsa yaz ama son senelerde düşüşte her yerde sebebi sadece bilgisayar yükselişi olarak görmemekle birlikte , dalgalı kur sebebiyle sanayinin türkiyeden ayrılması olarak görebilirim. Bu durum devam ederse çalışma alanı da daralacaktır ama türkiye büyük bir ülke gelecekte yeniden toparlayacaktır. İstersen yazılım-bilgisayar ekseninde gelen okullara da bak koü 2.öğretim gibi gelen yerler olması lazım . -
hocam sıralamam 56k daha iyi olsaydı ceng yazabilirdim de kocaeli aydın manisa vs geliyor o yüzden pek istemiyorum. ilgi alanı konusuna gelince bir insanın makinadan nasıl hoşlanıp hoşlanmayacağımı bilmesi olayın içine girmeden çok zor hocam sadece makina müh derslerine baktım ve güzel geldi yani bu kadar. yazılım alanına yönelmek için ee yazabilirim belki
-
GTÜ makine de yok mu ya. Ben var diye görmüştüm sanki. İYTE makine düşündün mü hiç? -
yok diye hatırlıyorum hocam
iyte'nin eğitimi güzel ama yeri çok sıkıntı hocam üniversitenin sadece eğitimden ibaret olmadığını düşünüyorum
-
hocam tıp diploması tüm dünyada geçerlidir bu arada altını çizmek isterim -
Usta maalesef konumu çok sıkıntılı dün gezme fırsatım oldu. Merkeze ulaşım baya zor. Sosyallik önemli ise İYTE yi hiç yazmayın. GTÜ akreditasyon var diye okudum google da 😂
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Kilit rolü yok. Arkadaşım akreditasyonsuz doktora başladı sonra bırakıp yl başladı. Avrupa için en azından olmazsa olmaz değil.
Amerikada bazı kurumlar doğrudan bunu isteyebiliyor. Onlarda sorun olabilir. Doğrudan isteyen bir kuruma abet-müdek olmadan giren varsa yazabilir. Onun dışında da bunlar olmadan çalışan onca kişi vardır zaten. Olmazsa olmaz mı değil olsa daha iyi mi olur evet bazı prosedürlerden yırtmış olursun. Mesela Avustralya için NİTELİKLİ MEZUN MÜHENDİS programına başvurursan adamlar abet ya da müdek varsa okey diyor. Yoksa yok diyor. Yani karar senin oluyor. |
Benzer içerikler
- film indirme sitesi
- tus dershanesi fiyat 2024
- kenan kara geometri kitabı pdf
- içişleri bakanlığı adına tıp ne demek
- bilgi sarmal mı 345 mi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X