Bugün işyerimde bir arkadaşın tavsiyesi ile ingilizce geliştirmek ile ilgili websitesi keşfettim. Websitesinde, ingilizce olarak elinizdeki malzemeleri siteye yazıyorsunuz.Site ise size elinizdeki malzemelerle yapabileceğiniz yemek varyasyonlarını çıkarıyor.Yemeğin elinizdeki malzemelerle nasıl yapılacağını hem yazılı olarak anlatıyor hemde video olarak sunuyor.Ben mesela 5 malzeme ile 268 farklı yemek yapılabileceğini görünce bu bilgileri dh forumda sizlerle paylaşmayı düşündüm.Güzel fikir değil mi?Aşağıdaki verdiğim link den ingilizcenizi geliştirirken tadına doyamayacağınız yemekleri yapabilir tadabilirsiniz.Afiyet olsun.
Sitede sol bölümde ortada "My Kitchen" var.Oraya elinizdeki malzemeleri ingilizce olarak yazıyorsunuz.Enter a basınca karşınıza yemek çeşitleri çıkıyor.Herhangi bir yemek resminin üzerine tıklayınca yeni açılan sayfada yemek tarifini hem video ile hemde yazılı olarak görebiliyorsunuz.
Mesela elinizde sadece pirinç(rice) ve yağ(oil) olsa kaç çeşit yemek yapabileceğinizi biliyor musunuz_?İnanamayacağınız kadar çok varyasyon var.Bence tıklanmaya değer. :D
Not: 100 kg olma durumum,konuya olan alakamı açıklar diye düşünüyorum :D
R ederm abi ne demek.Dh forum olarak hepimizin işine yarar aslında ama azıcık ucundan ingilizce bilmek gerekiyor :D keşke türkçe dilinde öyle bir site olsa ama maalesef. :(
Güzel bir site.Benim anlayamadığım sanırım sadece Avrupa mutfağı ile sınırlı.Tüm dünya yemekleri yok sanırım.Sonuçlara bakınca öyle oluyor.
rat.planet
kullanıcısına yanıt
Wallahi bilmiyorum.bildiğim tek şey sabırsızlıkla maaşı bekliyorum.Bir kere bile olsa resmi güzel olan bir yemeği kendim yapıp denicem.Eğer cidden becerebilirsem devam edicem.:D
quote:
Orijinalden alıntı: rat.planet
Güzel bir site.Benim anlayamadığım sanırım sadece Avrupa mutfağı ile sınırlı.Tüm dünya yemekleri yok sanırım.Sonuçlara bakınca öyle oluyor.
Ben baktım cuisines diye bir kısım var orda Thai-Hindi, Mexican gibi mutfaklar da vardı.
rat.planet
kullanıcısına yanıt
aa hocam merhaba.Nasılsınız?Walla yalan yok forumda ing geliştirmekle ilgili kimi görsem size yönlendiriyorum.İyiki varsınız hocam.
quote:
Orijinalden alıntı: nikola125
quote:
Orijinalden alıntı: rat.planet
Ben baktım cuisines diye bir kısım var orda Thai-Hindi, Mexican gibi mutfaklar da vardı.
Evet şimdi gördüm.Gözümden kaçmış.Teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: i.ozgurr
aa hocam merhaba.Nasılsınız?Walla yalan yok forumda ing geliştirmekle ilgili kimi görsem size yönlendiriyorum.İyiki varsınız hocam.
İyiyim siz nasılsınız?Teşekkürler.Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum arkadaşlara.Ana konuyu düzenledim artık büyük oranda her şey sıralamaya girdi.
rat.planet
kullanıcısına yanıt
Elinize sağlık hocam.Walla uzun değil sizi takip etmem ama ciddi anlamda çok şey biliyorsunuz.En azından bana göre.Tekrardan teşekkürler hocam.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme