Şimdi Ara

MULTIMEDYA SAGEM MYX6-2..([[ 369 ytl/12 taksit+256mb hediye]]]])TEST- PUANLAMA-HERSEY

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
526
Cevap
0
Favori
36.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  MULTIMEDYA SAGEM MYX6-2..([[ 369 ytl/12 taksit+256mb hediye]]]])TEST- PUANLAMA-HERSEY

sagem myx6-2 tetst
    TASARIM
    2003�te üretilen myx6 ile 2004 de üretilen myx-8 bir ara versiyonu olan myx6-2 yi ele aldığımızda ilk once dikkatimizi çeken tasarımının ve işçiliğinin kaliteli oluşudur.
     MULTIMEDYA SAGEM MYX6-2..([[ 369 ytl/12 taksit+256mb hediye]]]])TEST- PUANLAMA-HERSEY

Esasen myx6 kasası içerisine yerleştirilmiş olan myx6-2 tasarım olarak baktığımızda çok farklılıklar içeriyor.Boyutları 110 x 47 x 19 mm ve 104gram.Myx6�dan tek farkı 3 mm inceltilmiş olması.
    Tüm yeni cep telefonlarında önemli bir aksaklık olan tuş takımlarındaki hatalar

giderilmiş
    Tuşlar iri bir görünüme kavuşturulmuş. Yani erkekler için artık bir sorun yok. Yön tuşları girintili olarak yapılıp düzeyli bir şekilde eğim verilmiş. Yön tuşunun ortasında bulunan ok tuşu dolgunlaştırılmış

Yan tarafa biri zoom olmak öbürü kamera tuşu olmak üzere iki adet kısa yol tuşu konulmuş.Tuş takımı ışıkları gece ortamında rakam ve harflerin net görülmesini sağlıyor.
    Önceki sagem modellerindeki uzaktan kumanda görüntüsü bu modelle aşılmış. Telefon ekrandan itibaren aşağı doğru gidildikçe kavislenerek avuca iyi oturması düşünülmüş

Kapakları açmak için arka tarafta bulunan sürgüdeki eksiklik giderilmiş.
    EKRAN ve MENÜ
    Piyasadaki bu segmentedeki rakiplerinden öne çıkan taraflarından birisi de ekran tabiî kii ekran.Sagem myx6-2 176*220 piksel 256.000 renkli TFT ekranı ile dikkat çekiyor.Photocall�li aramalarda ekran üstte bulunan batarya durum ve şebeke ikonunun haricinde 32mmx35mm boyutlarında gösretim yapabiliyor... Güneşli ortamlarda ekran artık multimedya telefonlarda sık kullanılan TFT ekran sayesinde gayet başarılı başarılı.Animasyonlu menüler 3*4 sisteminde dizilmişler. Ekran tam 12 satır görüntü verebiliyor. Bu elbette mesaj okurken veya yazarken, ajanda ve not tutarken büyük bir kolaylık.
    BAĞLANTI veHAFIZA
    Artık multimedya telefonlarının vazgeçilmez özelliklerinden olan bluetooth bu teleona da yerleştirilmiş. Bunun yanı sıra Kizilötesi ve USB özeliğide unutulmamış tabiî kiii.Telefonun içerisinden çıkan yazlım cd si wellphone 2.2.0 sürümünü kullnıyor. Usb yazılım ise Usb 2.0 Eski sagemlerde olduğu gibi sagem myx6-2 de çekilen multimedya lari (resim,ses, video, ajanda, not) bilgisayara ek bir programa gerek kalmaksızın yollayabiliyorsunuz. Veya bilgisayarda bulunan uyumlu dosyaları alabiliyorsunuz. Sagemin bir ayrıcalığı da telefonda yüklü olan fotoeditör programı. Bu programla çekmiş oldugunuz resimleri üzerinde değişiklik yaparak bilgisayara gerek duymadan bluetooth İrda uyumlu yazıcılardan direct baskı alabilmeniz büyük bir zevk olacaktır.
    Geldik bıçağın kemiğe dayandığı yere. Hafıza olayı. Sagem myx6-2 de 10 mb dahili hafıza, 1MB telefon rehberi hafızası mevcut. Her bir isme 2 email adresi, 1 web adresi, 3 numara, 2 adres, not, doğum günü, ses ve fotoğraf kaydı yapabiliyorsunuz(photocall özelliği için).Harici hafıza olarak MicroSD (Transflash) kartı düşünülmüş.MicroSD ie şu an için myx6-2�nin hafızası 256MB �a kadar genişleyebiliyor. İşin olumsuz noktası ise burası. Bir firmadan 256MB transflash kart aldığınızda telefonunuz bunu tanımıyor. Tanıtmak içinwww.planetsagem.com adresine veya diğer sitelere üye olup programı indirip telefonunuza yüklemeniz gerekiyor. Bunu yüklemek için irda, usb kablosu veya bluetooth bağlantı seçeneklerinden birisine ihtiyacınız var. SMS için 100 sms hafızası ayrılmış. MMS ise ortak hafızadan kullanıyor.
    KAMERA ve MULTİMEDYA
    2004�de üretilen myx-8�de olduğu gibi myx6-2 de de megapixel kamera bulunuyor

Myx6-2�nin 8x zoomlu aynalıkamerası

..........gündüz çekimi................... ...........Gece çekimi....
    .........Aradaki tek fark kamera lensi olarak CMOS kullanılmış olması. Myx8 ve 2003 de üetilen küçük kardeşi myx-6 ise CCD kullanıyordu. Bu tabii ki maliyeti düşürmek için bir yöntem. CCD lensli kameralar CMOS�a göre hem daha pahalı hem de pili çabuk tüketmekte. Yine de fotoğraf kalitesi rakiplerinden aşağı kalmayacak kadar iyi. Tam olarak 1280*1024piksel fotoğraf çekebiliyor. Myx6-2�de 5 çekim formatı bulunuyor.
    1280*1024(1,3megapiksel)
    1280*960 (1,23megapiksel)
    800*600 (480.000 piksel)
    640*480 (300.000 piksel)
    320*240 (77.000piksel)photocall, duvarkağıdı, ve mms için en ideal boyut.
    Telefon 8x zoom yapabiliyor. Buda telefonu diğerlerinden ayıran iyi bir özellik.
    Zoom ve kamera için yan tarafta kısyol tuşları mevcut. Çekim yaparken gece,

gece gorunumu(kamera isigi)

gündüz, gölgeli ortam gibi ayarlarlardan yararlanabiliyorsunuz. 5 adet kamera klik sesi mevcut. Çektikten sonra foto editör yardımıyla efekt verebiliyorsunuz. Daha da önemlisi ayarladığınız bu fotografları irda, usb, bt ile yazıcı veya bilgisayardan alabiliyorsunuz. Arka tarafta bulunan kamera�da kendi kendinizi çekim için mini bir ayna bulunuyor. Bu ayna diğer modellere göre biraz büyütülmüş. Ayrıca kamerayı sert yüzeylerden korumak için turtıklar yapılmış
    Video çekimi yababilen myx6-2 için video kaydında süre sınırı yok. Hafızanız elverdiği kadar kayıt yapabiliyorsunuz. Ancak MMS için ancak 5 saniye çekim yapabiliyorsunuz. Telefon 3GP formatında video çekebiliyor.Çekilen videoları bilgisayara aktarabiliyorsunuz. Bu violaraı bilgisayarınjızda Quctime programıyla görüntüleyebiliyor; veya dönüştürücü programlar ile diğer formatlara dönüştürebiliyorsunuz..
    Telefon MP3, ACC, ACC+ formatlarında muzikleri çalabiliyor. Muzikleri dinlemek için streo kulaklık yanında hediye veriliyor. Telefonun hoporlor sesi gayet iyi. Hoporlor ekranın altına konumlandırılmış devasa boyutta; hoporlorun sesi çok yüksek. Musicleri zil sesi olarak atayabiliyorsunuz. Telefon MP3, ACC, ACC+ nin yanı sıra 64 kanal , amr, wae, midi, imelody zil seslerini de çalabiliyor. Telefon ses kaydı yapabiliyor.İçerisinde oyun yüklü bulunan telefona ayrıca java oyunları da yüklenebiliyor.
    DİĞER AYRINTILAR.
    Wap, gprs, java, ses kaydı değişebilen kapaklar, animasyonlar, foto editör, photocall, handsfree ile dışa ses, 3 bant frekans, 350 saat bekleme ( bu klasik Sagem özelliklerinde bulunan stanby: uyku mod özelliği dikkate alındığında mükemmel denilecek bir rakam)
    Bir Avrupa GSM operatorunden aldığım cihazla test ettiğimiz de batarya dayanma süresi beni hayrete düşürdü.
    Avea hat ile gece-gündüz kullandım. Günlük 15-25 dakika görüşme yaptım. Bu görüşmelerin enaz %20 si handsfree ile yani dışa ses verdirerek konferans görüşmeydi. Günde yaklaşık 20 fotoğraf, ve 10-20 dakika kulaklıktan mp3 dinledim. Yerel bilgilerim açıktı. Nedeni bilinmez ama Konya�nin merkezinde Avea operatorunun çekiminin çok düşük olduğu da varsayılırsa 117 saat beklemesi gerçekten takdir edilmesi gereken bir rakam.

sagem myx6-2 ve kutusu Kutu içerisinden çıkanlar
    Kutu içerisinden streo kulaklık , wellphone ve usb yazılım cd si, batarya, kullanma klavuzu, telefon ve şarz aleti çıkıyor. Türkiye�ye bu hafta(geçen hafta) gelen Myx6-2 de ekstra bir hediye verilmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi telefonumabak -- 11 Ağustos 2006; 20:11:33 >

• yazmaya devam ediyorum
  • ozellikler yorumlar ve puanlama

-------------------------------------------------------------------------------------
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
    -------------------------------------------------------------------------------------

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi telefonumabak -- 15 Kasım 2005, 12:52:00 >

• bu yazi mobillife dergisine kasim sayisi icin yazdigim yazidan alinmistir. yazilar ve puanlama stili 3 yildr kendimin yapmis oldugum stildir. kaynak gosterilmeen veya dergiden izin alinmadan baska yerlerde yayinlanamaz
  • dikkat bu yaziyi hazirlarken myx6-2 henuz turkieyde yokidi. bende yurtdisinsdan gelme telefonda yaptim. hafiza karti icin guncellemek gerkiyordu...sts den aldigim emaille turkieyde satilan myx6-2 lerde guncelleme yapmak gerekmedigini ve 1gb a kadar destekledigini ogrendim...ilk defa yazilarima cevap veren ve yanlisimi duzelten sts ye tesekkur ederim..

bolece o ozellige vermis oldugum 6 puan, 8 puana cikar ve bu modelin puanlamasi biraz da ha yukselmesi gerekir... aralişk sayisinda o hatalar giderilecek. ve bende hatalar giderilmis halde yayinlayacagim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi telefonumabak -- 15 Kasım 2005, 13:08:55 >
  • şu an işim cikti .. bununla sınırlı deil....devam edecegiz.......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi telefonumabak -- 16 Kasım 2005, 9:13:45 >
  • güzel bir çalışma ellerine sağlık Sagem hakkında önyargılı olanlar dikkatlice incelesin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • telefonla ilgili yorumlar ?
  • güzele benziyo ama ne kadar güvenilir nokia ve se yapsa 700 den başlardı heralde fiyatı ...
  • Ellerine sağlık Dostum,Yazılarını dikkatle izliyorum.sageme özel bir sempatim olmuştu hep ama
    geçmişte yaşadığım bir olay yüzünden hep uzak durdum sagemden.Aslında MX8 alınası bir telefondu ama TRye çok geç geldi ve o gelene kadar daha iyileri çıktı piyasaya.1,3 MP kameralılar arasında sıkı bir rekabetçi olabilirdi ama çok geç kaldı gelmesi.Artık devir 2 MPlilerin devri.
  • hep sagem kullandım bir modeli beni üzmüştü fakat diğerlerinden memnun idim tabiki memnuniyet beklentilerle orantılı, yalnız myx-6 dan başlayan seri ile sagem çok güzel telefonlar üretti beklentisi yüksek olanları da mennun edecek şekilde (myx-6 myx-7 mys-7 myx5-2 myx6-2 myx-8.....) gibi.
    MYX-8 hala üstün özelliklere sahip bir telefon sayılır ve MyPhone olarak gelişmiş modeli 2006 da piyasalarda.(mobiltv ve 3g) 2006 da yeni smartphone ve 3nesil telefonlar ile üst düzey modeller kategorisinde; pazarda Sagem de yerini almaya devam ediyor. bu arada my300x ve devamı olacak olan my100x ve my400x ler de orta düzey sınıfında harika telefonlar
    Vodafon için üretilen v serileride başarılı my v-85 avrupada pazarda;yeni yıl hediyesi olarak.
    Fakat Türkiyede yeni yeni terini bulacak.
    Operatör destekleride dikkate alınırsa(3g nin operatör desteğinin olmadığı gibi ne zaman olacağı da belli değil) SAGEM MYX6-2 MÜKEMMEL BİR TELEFON EKRANI VE DİĞER ÖZELLİKLERİ İLE FİYATI OLDUKCA UYGUN
    Kıascası üst düzey beklentileri karşılayan güzel bir fransız.

• Çok tipsiz açıkçası ve basit javayı 130 milyonluk telde bile kullanabiliyosunuz, ayrıca 1,3 mp olması okadar da yibişi değil, bir arkadaşımızın dediği gibi artık 2mpliklerin devri zaman ve k750i sagemin yerine mükemmel. Fiyat makul yada ucuz deil 450 yuh felan yani. Ayni fiyata yada beş onu kuruş fazlasına k750i yada symbianlı sterio sesli görünüşü güzel karizması olan ve görüntü ve video çekimi iyi olan 6630 alınabilir.
    Komik: 5 SENE SONRA 2MP İN NEKADAR KÖTÜ OLDUUĞUNU GÖRECEĞİZ.

TELEFONUMABAK nickli arkadaşıma thanks bilgilerini bizimle paylaştığı için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DOĞA_AŞKI -- 15 Kasım 2005, 21:51:25 >
  • Tip meselesine bir şey demem zevk sorunu Javasına gelince J2ME MIDP-2,0 ve CLDC-1.1 olan kaç telefon var ve fiyatı nedir ufak bir araştırma yapalım.
    1,3mp ile 2mp arasında 700 piksel fark var fakat 300piksel kameralı telefonlara millet vaktinde fotoğraf makinası diyor idi. 2mp kamera ile 1,3mp kamera arasında amoterler için bir şey farketmez. profesyonellerde fotoğraf ve video için cep telefonu kullanmaz(benzeri durum avrupada gps konusunda cep tellerde çeşitli hafıza kartları ve yazılımlarla gps peşindeler fakat bir el gps standartına ulaşamadılar taki entegre gps özellikli telefonlar çıkana kadar alman medion sagem mys-7 nin entegre gps lisini çıkartı 2006 şubatına kadar sagem Mys-8 bekleyin)
    İşetim sistemi eksikliği doğrudur Java symbian ile yarışamaz
    streo sese gelince MyX6-2 stero çıkşı olan ender telefonlardan birsidir.
    Ekran çözünürlüğü o nokialardan daha fazladır. birim alana düşen nokta(piksel sayısı) bakımından bu da demektirki daha kaliteli görüntü
    video kaydı orjinalinden sınırsız ilave yazılım ile değil
    Radyo ise bir eksiklik o da fransada njr mobil ile çözmüşler se ler gibi kulalık radyo ile
    Hafıza sorunu yok
    VE bu kadar güzelliklere fiyatı ucuz; kıyaslama yaparsak. gönül isterki 100 ytl olsun.

• bir de bir ayrıntı Sagem myx1-2 de bile yerel mesajlara ses atayabiliyorsunuz.
  • bence daha iyi olabilirdi,hafıza olayı biraz can sıktı, sts ye ne kadar güvenilebilir bu bağlamda onuda bilemiyorum( 1 gb ye kadar destediğini belirtmiş ama).sms hafızasının 100 olmasıda hoş değil bence,zaten bu üreticileri anlayamacam bi türlü 4-4 lük bi telefon üretmeyecekler hiçbir zaman ticari mantık yüzünden
  • quote:

Orjinalden alıntı: talip333

Çok tipsiz açıkçası ve basit javayı 130 milyonluk telde bile kullanabiliyosunuz, ayrıca 1,3 mp olması okadar da yibişi değil, bir arkadaşımızın dediği gibi artık 2mpliklerin devri zaman ve k750i sagemin yerine mükemmel. Fiyat makul yada ucuz deil 450 yuh felan yani. Ayni fiyata yada beş onu kuruş fazlasına k750i yada symbianlı sterio sesli görünüşü güzel karizması olan ve görüntü ve video çekimi iyi olan 6630 alınabilir.
    Komik: 5 SENE SONRA 2MP İN NEKADAR KÖTÜ OLDUUĞUNU GÖRECEĞİZ.

TELEFONUMABAK nickli arkadaşıma thanks bilgilerini bizimle paylaştığı için.

günaydın arkadaşlar...
    sagemin genel strajesine hep sempati duymuşumdur. ama; artık biraz tarafsız olmak gerekiyor..sagemin bu telefonu avrupaya gidrdiğnden yüksek girdi...sebebi BAŞAK SİGORTALI olması olarak açıklanabilir belki amabaşak sigorta katkısı ne kadar olabilirki...telefonun ortalam parekende fiyatının 280avro olduğunu görüyoruz.oysa Avrupa'da 234 AVRO BU MODEL. BEN SAGEM MARKASININ AVRUPA'DAN DAHA UCUZA VEYA AYNI FİYATA TÜRKİYEYE GİRMESİNİ çok seviyordum. ama bu model yüksek girdi... bunun sebebi bu fiyata bu özellikte bir cihaz olmaması olabilir. gerçek söylemek gerekirse TALİB abi öyle rada 5-10 kuruş yok..K750 ile arada 320ytl fark var.dikkat ederseniz k750 iyi bir distubutorde 760-770 ytl.. bu model ise 450 ytl..aradaki birkazaçö özellik için bu fiyata verilmez. 6630ise farkli bir segment. bu model ile karşlastırmak affedersiniz karakaçandan arapatı kalitesini beklemek veya arapatını karaçan değerine düşürmek gibi yanlış olur.

• bakıyorum ki 450 ytl size yüğksek gelmiş. BEN TELEFONCUYUM ARKADAŞLAR. HEMDE telefonun türkieyey geliş tarihiyle eşit.mp3 lü telefon daha ucuza var. biliyorum..
    ya kameraraları yok, ya hantal, ya video çekmez, ya hiçbiri yok, ya ek hafıza yok....
    mesela bu forumda sürekli lg3400 öneriliyor arkadaşlar tarafından.
    bakalım..
    1-ekran 65000 (-)
    2-boyut ufak (+)
    3-ek hafıza yok (-)
    4-kamera orta düzeyde (-)
    5-batarya en az gidenlerden (-)
    6-bt yok (-)
    7-video çekmez (-)
    8-ses dersen nanay (-)
    ....daha sayalımmı
    ...
    ...
    ...
    cx75 dersen daha pahalı ve aynı zamanda bu model ondan birazcık üstün
    siz örnek verin; hem videolu, hem kaliteli ekran, hem mp3lü, hem ek kartlı, hem mgapizel .....ve bu fiyatta vet-ya bundan düşük fiyatta model ornek verin. hep beraber karşılaştıralım....araştıralım...bu model avrupa'ya göre pahalı girdi.. umarım fiayt düşer. amaşunu iddia ederim BU CİHAZ ŞUAN EN İYİ FİYAT+PERFORMANSA SAHİP. tabiki kendi segmentinde. bir cihazı karşılaştırıken ben hep kendi segmentini örnek alıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi telefonumabak -- 16 Kasım 2005, 9:16:10 >

• dediğin doğru fiyatı verilen özellikler için olması gereken fiyat ama çok kaba bir telefon
    eger biraz kibar olsa ben almayı düşünürdüm cx75 bunun yanında sanat eseri gibi duruyor
    cx 75 almayı düşünüyorum
  • ACİZANE TAVSİYEM Cx-75 eline al, bir de cetvel olsun yanında ekran boyutlarına bir bak Multimedia bir telefon alıyorsun aldığın telefonun ekranı biraz büyük olsa çektiğin fotoğrafları ve videoları ve oyunları daha rahat kullnma şansın olsa iyi olmaz mı? Myx6-2 nin ekran boyutu 32*40 mm birde tipini kıyaslamak için yanyana üç boyutlu canlı görmekte fayda var. Trecih tabiki parayı verip alacak ve kullanacakların
    myx-7 nin ekranlardaki görüntüsü ile canlısı arasında çok fark var bu da benim tecrübem
  • cx75 bu modelden birazcık kaba duruyor.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.