Şimdi Ara

Müstakil Ev Yaptırmakta Sıkıntı Şimdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • O arsaya ev dikilecekte, abi malzemeden çalıp çalmadıklarını veya kalitesiz malzeme kullanıp kullanmayacaklarını nasıl anlayacağım?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• hocam benim arkadaşımın eşi Çorlu tarafından. haftasonları oraya giderler genelde (zaten Avcılar'da oturuyolar)

bi akrabası kendi arsasına ufak köy evi gibi ev yaptıracaktı. adam malzemeyi almış kendi. mesela proje çiziminde kolon için (atıyorum) 10 adet demir kullanılacak yazıyo. bizim adam gitmiş fazla fazla almış demiri. ustalar gelmişler, 10 demir kullanacakları yerde 5 demir koyuyolarmış. adam kendi orda duruyo sürekli, ustaları uyarıyomuş kullansanıza demirleri diye. ustalar itiraz ediyomuş, sen karışma biz biliyoz diyolarmış. adam sert çıkmış kullanın diye. usta başı demiş ki kardeşim sana kâr ettiriyoz anlamyon falan.

şimdi siz eğer evinden çıkmak zorunda kalmayan, insanlarla muhatap olmak zorunda kalmayan "şanslı" kesimdenseniz, bu yazdığım gerçek olamayacak kadar uçuk gibi gelebilir. ama Türk insanını tanıdıysanız bilirsiniz ki Türk insanı böyledir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya mesela eve usta çağırıyon ufak bi iş için. usta geliyo, sanki o Tanrı'ymış sen de kulmuşsun gibi sana talimat veriyo, her şeye karışıyo. seni iplemiyo.

2001'de ilk bilgisayar aldığımızda, bozuldu ayağına bilgisayarcı çağırdık. adam geldi. adam bi açtı bilgisayarı:

1- masa üstü duvar kağıdı kullanmayın, dedi duvar kağıtlarını sildi.
    2- mp3'leri buraya koyma, dedi mp3 kulasörümü öbür tarafa taşıdı.
    3- bu dosyalar burda durmaz "Belgelerim"de durmalı dedi..

adam bu şekilde benim işletim sistemindeki her şeyi kendi keyfine göre değiştirdi.

sorunu da çözmeden çekti gitti.

• 01001101 kullanıcısına yanıt

Ben bu işi sağlam bir inşaat mühendisine yaptırırım müteahhitlere verirsek kolu kaptırırız kökünden. Kolonları, çelikleri çok sağlam yaptırmam gerekiyor.

Yıllarca müstakil Amerikan tarzı ev istiyordum şaka maka gerçekten bu hayalim gerçek olmaya başladı.

Tek başına ustayla olacak iş değil bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zer0_0ne -- 29 Kasım 2024; 22:6:46 >
  • amerikan prefabrik yap rahatına bak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4F3 kullanıcısına yanıt

Prefabriğe izin vermiyor toki betonarme olacak. 150 m2'yi geçemez.

• Zer0_0ne kullanıcısına yanıt
    sağlam müteahhit?

her zaman ustaya bağlısın. sağlam müteahhit diye bir dünya yok.

Bodrum'da mimar tanıdığım var. geçen sene oraya bisiklet turuna gittiğimde kendisini görme şansım oldu. arabasıyla beni bırakırken inşaata da uğradık. büyük bi sitenin inşaatı, müstakil evlerden kurulu site.

adam 1000 tane hata buldu tek tek söyledi ustalara. ama geri döndürülemez hatalar. mesela tavan köşesini 90 derece değil 95 derece yapmışlar gibi.

bide bu mimar dediğim tanıdığım sümsük biri değil. karşısında gayet ciddi duruyo ustalar. 1000 tane hata bulup yüzlerine söylüyo hiçbirinin sesi çıkmıyo. ona rağmen durum facia.

evi inşaa eden kişiler her zaman ciddiyetsiz usta takımı. neden ciddiyetsiz olduklarını da söyliyim. çünkü ülkedeki bütün çalışanlar gibi bu adamlar da: "biz hakkımızı alamıyoz" kafasındadırlar. umursamazlar. moralleri bozuksa bilerek kötü iş yaparlar. denetleyen müteahhit-mimar ise, işi geri çeviremez. iş yapıldığı gibi kalır ve teslim edilir. müşteriye belli edilmez.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şantiyeye gelip SARİ KOLA GETİRDİM YANINDA PAHLAVA diye şeker komasına soksam acaba işlerini iyi yaparlar mı?  

• Karadenizliyse horon

Doguluysa halay cekemsi icin ogle arasini 30dk uzatirsan saglam bitirme ihtimali artar..

Karadenizliyse bize her yer trabzon

Doguluysa kurdistani kuracaz baskili tisortle biriki gorun.. 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.