Şimdi Ara

N11 kart bilgileri güvende mi? kartımdan bilgim dışında işlem yapıldı (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
245
Cevap
11
Favori
14.500
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pazar günü benim karttanda 510 dolarlık işlem yapmaya çalışmışlar. Limit olmadığı için çekememişler. Hemen kapattım kartı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzer bir olayda benim başıma geldi 2014'te.
    Savcılığa başvurup izini sürdüm nasıl olur bu diye.
     N11 kart bilgileri güvende mi? kartımdan bilgim dışında işlem yapıldı

Savcılıktan çağırıldığımda savcının bana söylediği tek şey "Bu işin peşini bırak bundan birşey çıkmaz" oldu

Savcı bana yarım yamalak IT bilgisi ile birşeyler anlatmaya başladı, yok efendim keyloggermiş virüsmüş trojanmış...
    "Savcı bey ben bilgisayar programcısyım, ne anlatıyorsunuz siz?" dedim.

İşin peşini bırakmayacaktım ancak savcı bana "O telefon numaraların ait olduğu kişilerin bunlardan haberi bile yoktur, bu işi yapanların ellerinde başkalarına ait bir sürü sim kart var kullandıktan sonra atarlar birşey çıkmaz" deyince hak verdim.

Siparişi baştan iptal etmeseydim emniyete haber verip kargo teslimi sırasında adamları yakalatabilirdim ama o an aklıma gelmedi bunu yapmak.
    Sizin başınıza gelirse bu şekilde yakalatabilirsiniz aklınızda olsun.

Ayrıca bakıyorum bu N11.com da sıkıntı yaşayan birtek ben değilmişim, "tesadüf" demekte zorlanıyorum.

Bu işin tek kesin çözümü bankaların 3D secure code olmadan ödeme yapmayı reddetmesi lazım ancak yıl 2016 hala kart bilgileri ile ödeme kabul ediyor bankalar.
    Yazılar olsun bankacılık sistemimize!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0tt0m@n -- 18 Ekim 2016; 0:28:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: duzguner42

quote:

Orijinalden alıntı: Onurcan91

Arkadaşlar bende 3 4 gün önce aynı şekilde bir hbden bir de n11 den alışveriş yaptım şimdilik birşey yok fakat sormak istediğim sadece 3D Secure kullanarak alışverişe açtırmamız mümkünmü kartımızı..

arkdaşım anlamıyorsun herhalde durum şu 3d secure harici işlemlere kapalı olan karta sistem izin veriyor.

Tamam şimdi anladım teşekkürler..

• alışveriş yaparken avantajix üstünden mi gidiyorsunuz? Eğer öyle bir ortak nokta varsa çerezlerden faydalanılıyor, veya reklam engelleme eklentileri kartı kaydedip aktarıyor bir yere
  • 1. Arkadaşlar mutlaka SANAL EKRAN KLAVYESİ KULLANIN

2. Sisteminizde keylogger ve görüntü kaydedici olmadığından emin olun.

3. Mümkünse sanal kart en iyi çözümdür.

4. Alışveriş bitince internet bankacılığından kartınızın online alışveriş limitini tekrar 0 TL'ye düşürün. Pek çok banka buna izin veriyor.

5. Mutlaka 3D Secure kullanın.

---------------------------------------------

Memlekette KANUN HUKUK yok arkadaşlar. İyi bir savcı, iyi bir polis zaten kimin faturalarının ödendiğini, kimin Apple Store'dan hangi adrese iPhone 7 128GB istediğini çok rahat bulur. Fakat uğraşmak istemiyorlar. Çay kahve ile mesai öldürmek çok daha kolay. Tembellik hastalığımız her alana sirayet etti. Fatura ödeme merkezleri, n11 ya da HB kim olursa olsun bu işi devlet istese 1 günde çözer. Ama kanun koruyucular biraz özen göstermeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weisanstein -- 18 Ekim 2016; 1:50:02 >

• arkadaşlar dün itibariyle benim de başıma geldi.

çalıştığım bankanın kredi kartında yaşadım. kartım yenileneli 6 ay olmuştu, henüz bkm kayıtlı değil. market vs. kullanım haricinde en son Hepsiburada, Gittigidiyor ve E-bebek taksitli işlemler yapmıştım. dün akşam toplam 30 TL'lik 2 adet otel ödemesi yapılmış gözüküyor, biri ABD'de, diğeri belli değil. 445 TL ve 12 TL'lik 2 işleme onay verilmemiş.

hepsiburada'nın sistemi kart kayıt etme konusunda ısrarcı. sipariş sonrası kart kayıt seçeneğine hayır dememe rağmen kalıntılar kalıyor olabilir. ben de oradan şüpheleniyorum.
  • ned johnlansen kullanıcısına yanıt
    En son ben de hepsiburadadan kullanmıştım 2 gün önce benden de 850 civarı 4 işlem yaptılar. İtiraz ettim bekliyorum
  • Yeni bir olay değil, yılbaşından beri Gittigidiyor, n11, hepsiburada, boyner gibi bilindik sitelerden alışveriş yapanların (ben dahil) çoğu kişinin kartında bu sıkıntı oldu.
    Benden 3 ve 910 lira olarak iki farklı para çekmişlerdi. İtiraz ettim, BİMER, BDDK, Banka vs neresi varsa. Para iade edildi ancak ciddi anlamda güvenlik açığı var. Bankalar da 3D kullanmayan sitelerden para çekilmesine izin veriyor. Bu aslında bankaların açıkları, örneğin 100-TL üzeri harcamayı her türlü bilgilendirip, gerekirse cep telefonu sms onayı veya aranıp onay alıp o şekilde satın almaya onay vermeli. Baştan sona patlak bir sistemimiz var.

Şuan ben sadece sanal kart ile alışveriş yapıyorum.
    Her alışveriş sonrası limiti 0 veya 1-TL yapıyorum.
    Asıl ve Sanal kartı kullanmadığım zaman hem internet hem de telefon-mail order yoluyla alışverişe kapatıyorum. En kesin çözüm şimdilik bu.
  • Banka kartlarına sanal kart tanımlayabiliyor muyuz?Bende Enpara var.Bende korkmaya başladım bu işden.Eğer mümkünse sanal kart alayım.Bİr de bu sanal kart sistemi nasıl çalışıyor biraz anlatabilir misiniz?
  • 9 Eylül'de Saat 16 civarı n11'den bonus kredi kartımla 150 liralık çek kullanıp daha önce bonus flash kampanyasından kazandığım 100 TL n11 bonus kullanarak 2 X 1250 TL'lik ürünü aynı satıcıdan sipariş ettim. Satın alma sırasında yanlış taksit seçeneğini seçtiğimden dolayı siparişimi iptal ettim ve satıcı da iptali hemen onayladı. N11 çağrı merkeziylede iletişime geçip iptal sürecininin işleme alındığı teyidini aldım. Bu esnada telefonuma mesajlar ardı ardına gelmeye başladı. Mesajları kontrol ettiğimde hem yapı kredi world kartımla alışveriş yapıldığı ve kimi alışverişlerinde bakiye yetersizliğinden yapılamadığını gördüm. Bonus karttaysa deneyen kişi 3d secure ile deneme yaptığından dolayı işlemlerin onay şifreleri telefonuma gelmiş. Hemen bankaların çağrı merkezlerini arayarak kartları şüpheli işlemden dolayı kapattırdım. Her iki karttan sadece worldcard'la harcama yapıldğından harcama itirazını hazırlayıp faxladım. Bununla da yetinmeyip yapılan alışverişleri bekleyen provizyonlardan kontrol ettim. Yapılan 3 alışverişten bir tanesi türk telekomdan kontör yüklemesi. Diğer 2 tanesiyse alışverişti. Firmalardan biri alışverişi iptal etti. Diğeride itiraz sürecini başlatmamı ve konuyla ilgili yardımcı olacaklarını söylediler. Bonuscard'dan denemeyi yapan sanırım acemi olduğundan 3d secure ile deneme yapması beni kurtardı. Yoksa kartta 10 bin üzeri limit vardı. Garanti her nasıl oluyorsa şüpheli işlem için kapatılmasını istediğim kartı tamamen kapattı ve uzun uğraşlar sonucu kartı tekrar gönderdi. Bu çekim işlemi de 9 Eylül saat 17:12'de başladı. Tam uzun bayram tatili girişine organize edilmiş ve madurların bankalarla irtibatını zor sağlayacakları bir dönem.
    Şimdi gelelim n11'e... Mesleğim sistem destek uzmanlığıdır. dolayısıyla güvenlik konusu hakkında yeterince bilgiye sahibim. Bu 2 kredi kartıda n11 üzerinde kulllanılan kartlardı(???!!!!!) n11, aynı mağazadan 2 adet olarak verdiğim siparişi iptal ederken 1 adeti 9 Eylülde, diğerini de 20 Eylülde iade ediyor!!! ve iade ederken 20 Eylüldeki iadeyi 50 TL bonusla 9 Eylüldeki iadeyi bonussuz yapıyor. Yani kısacası iade işlemlerinde n11 benim 50 TL bonusumun üstüne yatıyor. Kredi kartlarımın kapalı olmasından dolayı alışveriş kuponlarının süresinin geçmesi de ayrı bir konu...
    Garanti bankası n11 tarafından iade edilen 50 TL'lik bonusu bana iade etti. Bankaya, neden 100 TL olarak iade edilmedi diye sorduğumda durumu öğrendim. Çünkü n11 puanımın tamamını iade etmemiş... Garanti bankası, kalan 50 TL'lik bonusun n11 tarafından iade edilmesi sonrası o bonusu da kartıma yükleyeceğini söyledi. Bunun üzerine n11'le yaptığım hiçbir görüşmede bonusun iade edilmesiyle ilgili bir sonuca varamadım. Bana, her nasıl oluyorsa 50 TL'lik bir kupon verme ve bunu bir lütufmuş gibi sunmadan başka birşey yapmadılar. İadeyi nasıl oluyorsa sistemsel olarak yapamıyorlarmış. Peki aynı anda tek mağazadan 2 adet siparişi biri 9 eylülde diğeri 20 eylül de, 20 eylül bonuslu ve 9 eylül bonussuz nasıl iade ettiniz ve tek alışveriş nasıl ikiye bölündü sorularımı sistem demekten başka bir şekilde cevaplayamadılar. Bu arada madem 50 TL kupon vereceksiniz, o zaman kullanamadığım 150 TL'lik kuponu da iade edin dediğimde duymamazlıktan geldiler. En son telefonu kaparken uğurlu alışverişler dileyip kapadılar. Bu kanun tanımazlarla mahkemede hesaplaşacağım ve bu işin peşini bırakmayacağım

• benim aylar önce ebay üyeliğimi kullanarak satış yaptıklarını söylediğimde bazıları, bilgisayarında virüs falan vardır diye dalga geçmişlerdi (zannedersem aynı kullanıcı adını ve parolasını kullandığım için deneyip bulmuş olabilirler)
    yok kardeşim virüs falan ,adamlar nasıl yaptılarsa her türlü bilgilerimizi ele geçirmişler
    tuzakların birinden kurtarsak diğerine yakalanıyoruz ,her gün kart hesaplarımı kontrol etmeye başladım ,resmen paranoyak yaptılar bizi :)
  • 23.10.2016 itibari ile bende bu kervana katılmış bulunuyorum en son alışveriş yaptığım site gittigidiyor'un visa kartını kaydedene %5 indirim buraya kayıt edip alışverişten sonra kartı sildim bi önceki ayda hepsiburada ve n11 firmalarından alışverişim var n11 olabileceğini tahmin etmiyorum çünkü 2 yıldır yapıyorum aynı kart ve farklı kartları ile bkmexpress kullanarak bugüne kadar birşey olmadı Allahtan limit olmadığı için 64,25 TL turk telekom ile kurtulduk limit olsa 10500 tl'ye yakın işlem denemişler

defacto 259,98 tl
    apple store 4308 TL
    cosher 0,95 dolar
    hepsiburada 469 TL 240,07 TL 590,83 TL 2339,98 TL 604,49 TL
    google 2 TL
    mng sanal 299 TL 299 TL
    morhipo 363,80 TL 147,94 TL 399,20 TL
    iyzico 235 TL
    riyotgam 85 TL

bankaya harcama itirazında bulundum türk telekom biz göremiyoruz hangi aboneye ödeme yapıldığını diyor hepsiburada red olan işlemleri görüyor kimin adına yapıldığını söylemiyor diğer firmalarla görüşmedim ben telekomun sitesinden faturamı ödemek istediğimde 3d'siz kesinlikle ödeme yapamıyorum bunlar 3d'siz nasıl ödeme yapıyor bence gittigidiyor firmasında sorun var şu andada visa kartını kaydedenlere kampanya devam ediyor aracı firma mobilexpress gg'nin sorumluluğu yoktur diyor gg'ye kart kayıt ederken yada harcama yaparken 2 kere düşünme kanatine vardım çünkü gg'ye kayıt edip harcamadan sonra silmeme rağmen bu olay gerçekleşti gg ilede görüştüm kartı bizim sisteme kayıt ediyorsunuz diyor yetkili ama kampanya şartlarında mobilexpress sorumlu yazıyor

• furuncu64 kullanıcısına yanıt
    Kartlardan bu denemelerin yapıldığını nereden görüyorsunuz hocam? Müşteri hizmetlerinden mi aldınız bilgileri yoksa başarısız işlemleri gösteren bir sistem mi var?
  • Benimde kartimdan iki tane vodafone bi tane ttnet odemesi yapılmış
  • Yakin zamanda hepsiburadadan alışverş yapmıştık, dün annemi aramışlar ve " kart bilgileriniz kötü niyetli kişilerin eline geçti, usulsuz alışveriş tespit edildi kartınızı kapatmak ister mısınız" demişler. Annem de kapatın demiş.

Hep sanal klavye kullanır dikkat ederdim nasıl ellerine geçmiş ki?

• itiraz ettik 1 ay oldu cevap yok 45 günü bulabilirmiş yanlız enpara müşteri hizmetlerinin tutumu bu olaya kadar çok çok iyiydi.Bu olayda fevri davranış sergiliyorlar bakalım nolacak
  • Bu başlığa konu 76,25 Tl İş Bankası tarafından 10 gün içerisinde geri ödendi.
  • Asıl kartınızı internete kapatın, internet alışverişlerinde sanal kart ve 3d kullanın sıkıntı olmayacaktır.
  • Sizde de N11 açılışında üyelik sözleşmesi yenilendi penceresi çıkıyor mu?

Sözleşmenin bir maddesiyle ilgili açtığım konuyla uzun cümlelerle süslü bir cevap yazmışlar.

Zaten çok güvenemezken, halen bu madde hakkında şüpheliyim.
    https://forum.donanimhaber.com/m_121326780//tm.htm#121347299
  • ibonline İ kullanıcısına yanıt
    yanlış oldu pardon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furuncu64 -- 25 Ekim 2016; 23:01:28 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.