Şimdi Ara

Nankör insan diye bir şey yoktur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nankör dediği insana fikrini pazarlayamayan insan vardır

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• alkış: FOŞŞŞŞŞŞŞ (kalabalığın alkışlama sesi salonun içinde inliyo)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    PsychoCEdityoutube
    Rammstein - Sonne (Best part) (Slowed to perfection)
    https://www.youtube.com/watch?si=UpS3OMkM_s1UREiS&v=2aSHYRN3AVU&feature=youtu.be

• Nankörlükten kasıt iyi gün dostluğudur. Sen iyi günde hatta onun kötü gününde yardım ettiğin kişinin, senin kötü gününde yanında olmasını istersin. Kötü günde fikir pazarlamakla mı uğraşacaksın. Karşındakine tek diyebileceğin Pis Nankördür.

• youssouf1995 Y kullanıcısına yanıt
    Yanında olmasına kadar her şeyi senin kendini o sürece kadar pazarlaman etkiliyor

Mesela karısı kocasını aldatır bu kadın o adam için nankördür sonrasında o kadın kocasını aldatıp bir adama gider o adamda bu kadını aldatır bu kadın içinde bu adam nankördür o adamda bu kadını aldattığı kadından ihanet yer bu adam içinde o kadın nankördür

Size yapılacakları siz belirlersiniz bir yemeği ayarında pişiremeyince nasıl yanık yemek çıkıyorsa bir insana kendini iyi pazarlayamazsan nankör insan çıkar bu aslında insanın nankör olmasından değildir

Mesela tanıştığınız kişi size ilk başlar çok iyi davranır ama zamanla eski halinden eser kalmaz nankörleşir dersiniz ya onunda sebebi ona ilk başta verdiğin çağrışımı artık verememenden kaynaklanıyor

Eğer bu konuya 15 mesaj gelirse bu olayı ayrıntılı bir şekilde açıklayıp bu durumda ne yapılması gerektiğini söylerim

• Ulpro kullanıcısına yanıt
    Boş mevzu.

Bir insan özünde leş gibiyse leş gibidir. Pazarlamayla vs alakası yok.

Ne kadar iyi olduğunun veya kaliteli bir kişi olduğunun hiç önemi yok.

Mayası bozuk insan her koşulda rezildir.

• IN THE NAME OF KANE kullanıcısına yanıt
    Mesela sen çok konuşkan birisin ama kütüphaneye gittiğinde artık fazla konuşamazsın neden ?

Yapısal yönetim

Farz edelim mayası bozuk ama mayası bozuk insanın bile o mayasını sana gösterememesini sen sağlıyorsun mesela kütüphaneye gittin konuşmuyorsun ama bazı kişiler hafiften konuşuyor hiç tepkide yemediler sonra sende konuşmaya başlıyorsun hiç tepki yemiyorsun dahada cıvıtırsan ve tepki yemezsen biride sana bir şey demezse daha fazla cıvıtırsın

Burada çağrışımlar ve imajlar meseleye giriyor ama dediğim gibi insanlar bu konuları çok merak ediyorsa konuyu 15 yanıtlı yapsınlar birkaç kez böyle konu açtım takılmadı hiç

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aşk diye bir şey yok
    5 yıl önce açıldı
    Ruh diye bir şey yoktur.
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    aynen öyle [madalya.jıpeq]

Hocam bak bu verdiğin örnek toplumsal yazılı olan kurallara bir örnek.

Sen şimdi bir kural koyuyorsun ama herkes çiğnerse bunun bir olayı kalmıyor.

En basit örnek devlet youtube vsye yasak koyuyor insanlar vpn bulup giriyor vpn yasaklanıyor bu sefer farklı çözümler devreye giriyor.

Fakat anlattığınla anlatmak istediğin şey çok farklı şeyler.

Senin bir ortamda tepki yemen veya yememen yine karşında olan insanın gevşekliği ile alakalı. Kimisi her olaya tepkilidir kimisi yanında teyze sokağa attırsa ses çıkarmaz.

Pazarlama ile pek bir alakası yok. Haset dolu, kıskanç bir insan kıskançtır. Çocukluktan intibaren bu şekilde yetişmiştir bunu düzeltmek imkansıza yakındır anca kafasına saksı düşecek bir ilham falan gelecek öyle ki onda da bir şey yapamazsın senin kontrolünde değil.

İnsanların sana diş geçirememe mevzusu ise çok farklı bir olay imaj önemli fakat karşında ki insanda yine karakter, şeref, namus namına bir şey yoksa sana saracak veya zorbalayacak bir şey bulur çünkü o kişinin ahlakı yoktur veya ahlak sistemi bozuktur.

Mesela çocukları düşünelim

Zengin ailede büyüyen sürekli istediği yapılan hataları olunca dominant bir engelleyici ebeveyni olmayan bir çocuk büyüdüğünde ebeveynlerine karşı nankörleşince bu çocuğun mayasından dolayı mı oluyor

Bide sürekli zorluk çeken ailenin ne demek olduğunu bilen küçük yaşta annesi tarafından bir işin ucundan tutturulan çocukları düşünelim
    Bu çocuk mayasından dolayı mı böyle

Bunların hepsi davranışlardandır

Farz edelim senin durumuna sen bir tane kızla takılıyordun bu kız sana demediğini bırakmıyordu sen hala barışıp duruyordun onla şimdi bu kız sana yine kazık atsa senin ona nankör demeye hakkın yok çünkü bu yapıyı sen yarattın

Mayası bozuk diyede bir şey yok mesela trafikte sen hep kurallara dikkat et ama başkası etmesin bir zamandan sonra sende başlarım böyle işe dersin buda Yapısal yönetimdir

Bu nankör dediğiniz insanlar genelde elindekinin kıymeti kendisine hatırlatılmayan insanlardan oluşur

Nankör dediğin insanı değiştirmenin sadece 4 yolu vardır

1 -) Desteği kes : bu nankörlüğün cesaretini nereden alıyorsa oradan desteği kes farz edelim parası var diye her şeyi sana söylüyor parasını kes

2 -) Düşüncesinden zarar görmesini sağla : o düşüncenin ona zarar vermesi lazım sırf o düşüncesinden dolayı hayatında değer verdiği şeylerden bazılarının zarar görmesini sağla yada zarar gördüğü algısını ver

3 -) piyasa faaliyetini göster : eğer cidden sana nankörlük edildiğini düşünüyorsan nankör dediğin kişiyle benzer özelliklere sahip ama sonradan bu huyundan zarar görmüş kişileri göster veya sohbet ettir

4 -) Belirsizlik sisi yarat : bir şey eğer değerliyse değeri tam olarak kaybedildiğinde veya kaybedilme algısı geldiğinde hissedilir , blöf yapacaksın artık olmaz diyip gideceksin bu 4. Maddeyi piyasa faaliyetini göster maddesinden sonra yaparsan daha etkili olur

Daha fazlada madde varda yazmayacağım bu konuyu insanlar takarsa bende o zaman genişletirim

Hocam bazı insanlar vardır yaptıkları davranışların ne kadar rezil ve iğrenç olduğunu bilseler bile bundan taviz vermezler.

Ben insanlarla artık uğraşmıyorum. Gerekene gereken muameleyi yapıyorum zaten gideceği varsa gidiyor hayatımdan.

Bahsettiğin diğer konuya dönecek olursak o kız benim onu aldatmam için her şeyi yaptı ve benim gitmediğimi görünce kendisi iğrençleşmeye başladı. Ben eğer onu aldatsam diyecekti ki beni aldattı etrafında ki herkese ağlayacaktı mağduru oynayacaktı. Kendi kendisini rezil etti ve bundan gurur duyar gibi hali olsa bile içten içe ne kadar hata yaptığının farkında.

Ben onurumu kaybedecek davranışlar sergilemem, onursuz birisinin kendi ham halini ortaya çıkarmasını beklerim sonra desteği keserim. Birisini aldatmak karaktersizliktir.

Birisi bunu yapacak potansiyeldeyse ben önce yemlerim sonrasında yapıyorsa iyice kendimden soğuturum ve gönderirim.

Değer bilmeyen insanlarla uğraşılmaz. Onlar kendilerine bela arama derdindeler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IN THE NAME OF KANE -- 8 Nisan 2025; 11:27:42 >

Sen hiç hayatında içinden ulan ben nasıl böyle davranıyormuşum şu yaşlarımdayken diye geçirdin mi

Yada elim kırılsaydı beyne sahip olsaymışımda bunu yapmasaydım dediğin

Bunları yaşaman için yukarıdaki saydığım maddeleri yaşaman lazım ama eğer bunları doğal olarak oluruna bırakırsan şansa olsun diye senelerce beklersin elmas gibi düşün yapay yolla anında yaratırsın ama doğal yolla milyonlarca yıl

Hani siz diyorsunuz ya insan değişmez diye he işte o milyonlarca yıllık süreçte geçmeye çalışan kişiler için ama benim dediğim yolları bilen yok

Benim bu dediklerimi hiçbir kitaptan öğrenemezsin bu arada bunların hepsi benim evde saatlerce günlerce düşünüp geliştirdiğim yöntemler dahada fazla varda bu kadarını yazdım

Ben o dediğin mevzuların hepsini yaşadım.

Olay tamamen düzgün bir insan bulmakla ilgili. Karşında olan insan karaktersizse zaten her türlü pisliği yapar.

Ben o kızla normalde çıkmazdım, başından belliydi sorun olacağı ama şans verdim. Elim kırılsın demiyorum veya artık pişman olmuyorum.

Şimdi sağda solda yine ağlayacak beni kimse sevmedi, beni kimse beğenmedi. Bu aslında tamamen kendini acındırmadır. Seni seven vardı, değer vardı ama sen kendin bile isteye o dalı kestin şimdi acıtasyon yapacak çevresine. Bu öyle alışmış.

Çünkü bir insanın gerçek anlamda ne kadar iyi olursan ol, kendisini sana karşı ne kadar alçaltabileceğini gördüm.

Dert ettiği şeylerde para, statü çok büyük sorunlar değil bunlar elde edilir.

Polis, zabıta, jandarma olmak istemediğim için ben düşük zekalıymışım?

Ben düşük zekalı değilim, fakat kendisinin ne kadar düşük zekalı ve acınası bir insan olduğunu görmüş oldum.

Yaptığım şeyler de basit şeyler ona iyi davranmak. Bir insana kimseden görmediği sevgiyi verirseniz sizden kaçar gider.

O nedenle çok kasmıyorum. Dünya üzerinde tonla kız var. Bana kız mı yok?

İnsan gibi yaşayabileceğim, iletişim kurabileceğim 4 milyar içerisinde 2.5 milyar potansiyel var.

Benim içim rahat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IN THE NAME OF KANE -- 8 Nisan 2025; 11:44:26 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.