Şimdi Ara

Nasıl bir makine almalıyım yardımcı olabilirmisiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1: Almayı Düşündüğünüz Fotoğraf Makinesi Türü Nedir ?
    DSLR
    2: Almayı Düşündüğünüz Fotoğraf Makinesi İçin Bütçeniz Nedir ?
    1500 ü fazla aşmaması gerek
    3: Yurt Dışından Sipariş Verme İmkanınız Var mı ?
    Hayır
    4: Elden Görerekmi Almayı Düşünüyorsunuz Yoksa İnternet Üstünden'de Tercih Edermisiniz ?
    Görerek
    5: Fotoğraf Makinesi'ni Nasıl Satın Almayı Tercih Edersiniz ? ( Sıfır (Garantili) , Sıfır (Spot) , 2.EL )
    Sıfır
    6: Daha Önce Kullandığınız Fotoğraf Makineleri Nelerdir ?
    compact
    7: Alacağınız Fotoğraf Makinesi İle Ne Tarz Fotoğraflar Çekmeyi Düşünüyorsunuz ?
    Genel amaçlı kullanmak istiyorum. Ailemin kendimin doğa vs.
    8: Alacağınız Fotoğraf Makinesi'nin Video Çekmesi Sizin İçin Ne Kadar Öncemli ?
    Fotograf kadar önemli olmasada iyi çeksin.Almışken onuda yapsın :)
    9: Sizin Belirlediğiniz Model yada Modeller Varmı ?
    @Vendetta0 canon 600d önerdi bu modeli incelerken 650d yi gördüm hoşuma gitmedi değil :)
    10: Bulunduğunuz Şehir ?
    İstanbul

Fotağraf makineleri hakkında pek bir bilgim yok ama merakım var bu merakı gıdermek için bir makine almayı düşünüyorum.
    Alacağım makineyi uzun zaman kullanmak istiyorum büyük bir ihtimalle ilk ve son dslr makinem olur bozulmadığı sürece.
    Baktığım bazı konularda titreşim engelleyici bir özellik varmış bunu gördum bu alacağım makinede kesinlikle olması gerekli :).
    Nasıl bir makine, donanım ve yardımcı ekipman almalıyım bu konuda bana yardımcı olabilirseniz cok sevinirim şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: LoxaRa

Selam,
    Önce teşekkür ederim. Yardım, bilgi ister iken bu kadar yardımcı olan ender kişilerdensiniz.

Şu an için extra masraf yapmanıza hiç gerek olmayacaktır. Kompakt makinadan bir d-slr'a geçtiğinizde zaten bir öğrenme süreci yaşayacaksınız. Makinayı tam olarak öğrenmek bile birkaç ayınızı alabilir ! Kaldı ki daha bir de daha güzel fotoğraf çekebilmek için bu işin teknik bilgisini öğreneceksiniz illa ki... Makinayı kullanmayı öğrenmeniz (öncelikle kullanım kitabından) bir nevi Sniper var ama kullanmayı bilmeyen hep karavana atar hesabı bir durumda olmamanız için önemli. Fotoğrafın temel tekniğini öğrenmeniz de çekeceğiniz fotoğraflara göze daha hoş görünen ve istediğiniz kompozisyonu kadraja oturtmanıza yarayacak bilgileriniz olacaktır. Bunların neticesinde de tecrübe ile, kendi yaratıcılığınız ile mevcut ekipmanın ( 650D gövde + 18-55 IS kit lens misal) sınırlarına gördüğünüzde ihtiyacınıza, zevkinize uygun bir lens alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 15 Mart 2014; 1:23:50 >

• LoxaRa L kullanıcısına yanıt
    Başlangıç olarak alabileceğin en iyi makinelerdir Canon 600-650D. 650D daha iyi ama bütçeni aşıyorsa 600D de işini rahatlıkla görür. lens olarak sana en iyi tavsiyem 18-135mm lensdir. Zoom yapmam diyorsan ki şu ana kadar öyle bir şey söyleyen duymadım 18-55 de işini görür. Nikon tarafına çok bakmanı tavsiye etmem çünkü video konusunda Canon daha başarılı.
  • A.s. birazda olsa araştırma yaparak konu açanınhttp://forum.donanimhaber.com/m_60617872/tm.htm burayı gormemesi düşük bir iğtimal e bundanda yararlanmak lazım :)
    Yorumlar içinde teşekkur ederim. 600d ve 650d den oldukca cok konuşulmuş bende bunları bıraz inceledim güzel makineler ama bu lens kitlerinde biraz kafam karışmadı değil farklı sitelerde farklı kitler ve farklı fiyatlar gördüm. Ayırca bir lens almayı şimdilik düşünmuyorum.
    Ek olarak birşeyler almama gerek kalırmı bu makineleri alsam çanta hafıza kartı vs.
    Farklı makine de önerebilirsiniz hic sorun değil

• Arkadaşlar arkadaşa 18-135 kit tavsiye etmişsiniz İnternet de 18-55 ile 18-135 fotoğraflara yansıttığı kalite bakımından en ufak bir fark olmadığı söyleniyor sadece arada ki zoom olayı varmış farklı olarak acaba sizde böyle mi düşünüyorsunuz? Yani zoom yapmayan biri için 18-135 yerine rahatlıkla 18-55 alınabilir mi?
  • Canon 650Dveya600D için 18-135mm lens kitleri 2000tl+ bu benim için oldukça pahalı bukadar bütçem yok malesef lenslerin nekadar zoom yaptığı hakkında pekte bi bilgim yok. şu an lenslerin özelliklerini araştırmaya başlıycam. zoom tabiki istiyorum fakat bunu abartmaya gerek yok yani cok cok uzaktaki bir şeyide cekmek istemem şimdilik te olsa bu makineyi genel amaçlı kullanacağım.
  • quote:

Canon 650Dveya600D için 18-135mm lens kitleri 2000tl+ bu benim için oldukça pahalı bukadar bütçem yok malesef lenslerin nekadar zoom yaptığı hakkında pekte bi bilgim yok. şu an lenslerin özelliklerini araştırmaya başlıycam. zoom tabiki istiyorum fakat bunu abartmaya gerek yok yani cok cok uzaktaki bir şeyide cekmek istemem şimdilik te olsa bu makineyi genel amaçlı kullanacağım.

Dediğiniz gibi bütçe ile en iyi performansı almayı düşünüyor iseniz bence 18-55 ile gayet yeterli olacaktır. Arkadaşlar "gönül ister ki" şeklinde ve sizin için daha uzun süre ikinci lens ihtiyacı duymamanız için 18-135 öneriyor tabi. Fakat bütçeyi aşıyor ise ne yapalım. Ben de sizin gibi bir durumda almıştım makinamı ve 2 yıl sadece kit lens ile kullanmıştım. Derken aklıma çok geç de olsa eski filmli makina lenslerinin adaptör ile bunlarda kullanıldığı geldi ve neden bu tecrübeyi yaşamayayım ki dedim ! 12 us$'a lens adaptörünü aldım, 120 TL'ye 50mm. F1.8 lens aldım ve kit lensten sonra elle odaklamalı kullansam da bu tecrübeyi bu kadar ucuza yaşamanın keyfine vardım. Sonra başladım "manuel lens" dedikleri, elektronik hiçbir içeriği olmayan bu eski filmli makinaların mekanik lensleri hakkında bilgi edinmeye. Hangisi iyidir, hangisi ne işime yarar diye. Derken ucuz ve çok iyi makro lenslere sahip olabileceğimi keşfettim ve Vivitar 55mm. F2.8 makro lens aldım. Bunu 120$'a aldım ama 1:1 büyütme oranına sahip bir makro lens bugün 300-400 us$ en azından. Tabi bu mekanik lenslerin otomatik odaklama imkanı olmadığından kullanması o kadar da kolay olmuyor. Fakat özellikle sabit obje, manzara çekimlerinde hiç sorun yok. Yani bir arkadaşınızın portresini de çeker iken poz verdiği durumda sorun olmayacaktır kullanmak.
    -
    Bahsettiğim lensleri kullanarak çektiğim bazı fotoları görmek ister iseniz...
    http://goo.gl/sO4OEF
    http://goo.gl/UsPZts

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Büyük bir ihtimalle bu makineyi alacahım fakat bu makinenin özelliklerini aratmaycak daha iyi lens i olan ve tabi en önemlisi parası 650d 15-55mm IS lensli nin parasını aşmayacak şekilde bir makine bulabilirmiyim acaba.

Hocam eğer fotoğraf konusunda kendimi geliştirip tek bir konu uzerinde yoğunlaşmaya karar verirsem sizin de kullandığınız gibi manuel lens kullana bilirim ama şu durumda bunlardan bahsetmek benim için biraz zor öncelikle kendimi biraz geliştirmem gerek. fotoğraflarınızada baktım cok güzeller gerçekten göze hoş geliyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

Canon 650Dveya600D için 18-135mm lens kitleri 2000tl+ bu benim için oldukça pahalı bukadar bütçem yok malesef lenslerin nekadar zoom yaptığı hakkında pekte bi bilgim yok. şu an lenslerin özelliklerini araştırmaya başlıycam. zoom tabiki istiyorum fakat bunu abartmaya gerek yok yani cok cok uzaktaki bir şeyide cekmek istemem şimdilik te olsa bu makineyi genel amaçlı kullanacağım.

Dediğiniz gibi bütçe ile en iyi performansı almayı düşünüyor iseniz bence 18-55 ile gayet yeterli olacaktır. Arkadaşlar "gönül ister ki" şeklinde ve sizin için daha uzun süre ikinci lens ihtiyacı duymamanız için 18-135 öneriyor tabi. Fakat bütçeyi aşıyor ise ne yapalım. Ben de sizin gibi bir durumda almıştım makinamı ve 2 yıl sadece kit lens ile kullanmıştım. Derken aklıma çok geç de olsa eski filmli makina lenslerinin adaptör ile bunlarda kullanıldığı geldi ve neden bu tecrübeyi yaşamayayım ki dedim ! 12 us$'a lens adaptörünü aldım, 120 TL'ye 50mm. F1.8 lens aldım ve kit lensten sonra elle odaklamalı kullansam da bu tecrübeyi bu kadar ucuza yaşamanın keyfine vardım. Sonra başladım "manuel lens" dedikleri, elektronik hiçbir içeriği olmayan bu eski filmli makinaların mekanik lensleri hakkında bilgi edinmeye. Hangisi iyidir, hangisi ne işime yarar diye. Derken ucuz ve çok iyi makro lenslere sahip olabileceğimi keşfettim ve Vivitar 55mm. F2.8 makro lens aldım. Bunu 120$'a aldım ama 1:1 büyütme oranına sahip bir makro lens bugün 300-400 us$ en azından. Tabi bu mekanik lenslerin otomatik odaklama imkanı olmadığından kullanması o kadar da kolay olmuyor. Fakat özellikle sabit obje, manzara çekimlerinde hiç sorun yok. Yani bir arkadaşınızın portresini de çeker iken poz verdiği durumda sorun olmayacaktır kullanmak.
    -
    Bahsettiğim lensleri kullanarak çektiğim bazı fotoları görmek ister iseniz...
    http://goo.gl/sO4OEF
    http://goo.gl/UsPZts

+1

• quote:

Büyük bir ihtimalle bu makineyi alacahım fakat bu makinenin özelliklerini aratmaycak daha iyi lens i olan ve tabi en önemlisi parası 650d 15-55mm IS lensli nin parasını aşmayacak şekilde bir makine bulabilirmiyim acaba.

Hocam eğer fotoğraf konusunda kendimi geliştirip tek bir konu uzerinde yoğunlaşmaya karar verirsem sizin de kullandığınız gibi manuel lens kullana bilirim ama şu durumda bunlardan bahsetmek benim için biraz zor öncelikle kendimi biraz geliştirmem gerek. fotoğraflarınızada baktım cok güzeller gerçekten göze hoş geliyorlar.

Tabi ki... erken de olsa hani olabilecek bir yol-ihtimal diye söyleyeyim dedim. Zaten benim mesajımda da söylediğim gibi ben de bu yola 2 yıl kit lens kullandıktan sonra girdim. Bu 2 yılda bir tek kit lense kalınca insan (hepsi olmasa da) "Bunu kit lens ile mi çektiniz", "Hangi lens bu" falan gibi yorumlar da alabiliyor . Hele ki benim kullandığım makina bir d-slr değil, sensörü d-slr'larınkinden küçük bir aynasız Olympus pen e-pl3 ve kit lensi 14-42 mm. Son 1 yıldır bu aynasızlar çok daha fazla duyuldu ama evvelinde, hele 2 yıl önce uzaydan şimdi düşmüş meteor parçası tadında aletler idi. Bazı fotoları soranlara alet bu diye çıkartıp gösterince() "O küçücük şey ile mi !" deyip kahkahayı basıyorlardı . Sırf bu yüzden bu 2 yıl d-slr mı alsam diye kendimle cebelleştim fakat içimdeki sesi dinlemedim. Aletin büyüklüğü değil işlevselliği önemli dedim !..

• quote:

Tabi ki... erken de olsa hani olabilecek bir yol-ihtimal diye söyleyeyim dedim. Zaten benim mesajımda da söylediğim gibi ben de bu yola 2 yıl kit lens kullandıktan sonra girdim. Bu 2 yılda bir tek kit lense kalınca insan (hepsi olmasa da) "Bunu kit lens ile mi çektiniz", "Hangi lens bu" falan gibi yorumlar da alabiliyor . Hele ki benim kullandığım makina bir d-slr değil, sensörü d-slr'larınkinden küçük bir aynasız Olympus pen e-pl3 ve kit lensi 14-42 mm. Son 1 yıldır bu aynasızlar çok daha fazla duyuldu ama evvelinde, hele 2 yıl önce uzaydan şimdi düşmüş meteor parçası tadında aletler idi. Bazı fotoları soranlara alet bu diye çıkartıp gösterince() "O küçücük şey ile mi !" deyip kahkahayı basıyorlardı . Sırf bu yüzden bu 2 yıl d-slr mı alsam diye kendimle cebelleştim fakat içimdeki sesi dinlemedim. Aletin büyüklüğü değil işlevselliği önemli dedim !..

quote:

Aletin büyüklüğü değil işlevselliği önemli dedim !..

hahahaha

• quote:

Büyük bir ihtimalle bu makineyi alacahım fakat bu makinenin özelliklerini aratmaycak daha iyi lens i olan ve tabi en önemlisi parası 650d 15-55mm IS lensli nin parasını aşmayacak şekilde bir makine bulabilirmiyim acaba.

quote:

boyle bir makine varmı bu konuda yardımcı olablırmısınız kararsız kaldım gercekten. Aldıktan sonra pişman olmak istemiyorum.

• Arkadaşla ihtiyaçlarımız aynı doğrultuda . 650 d cogu kısı dıyor fıyat arastırdınmı ?Bende 650 d dusunuyorum
  • Goldta Canon EOS 650D 18-55 mm IS + Tamron 70-300 mm
    fotografium da Canon 650D 18-55 & 75-300 (bunlarda IS yok :S
    fotografium da Canon 600D 18-55 IS II & 55-250 IS II
    Goldta Canon EOS 600D 18-55 mm IS + Tamron 70-300 mm
    1.fotografium da Canon 650D 18-55 & 75-300 fiyatı 2000 lira ama IS yok lenslerde bu yeni başlayan birine cok sıkıntı olurmu acaba.
    2.Godltaki fiyatlarda kafamı cok karıştırdı acaba golddan alsam herhangi bir sıkıntı olurmu acaba ? garanti bakımından
    Ve biliyorsanız bana bir makine özellikleri kıyaslama sitesi ve alacağım makine ve lensle nasıl fotograf cekicek bununla ilgili karşılaştırma sıtesi onerebilirmisiniz güvenilir.

• birde bu makine dikkatimi cekti sony a58 fiyatı da iyi gibi yardımcı olabilirsniz bunlardan birini alıcam cok kararsızım almışken iyisini almak istiyorum az para değil aldıktan sonra pişman olmak istemiyorum
  • Neden illa kit almayı düşünüyorsun ki?
    650D tek body al (ya da 600D arasındaki farkı bilmiyorum), 18-135 lensi tek al ama IS'si olsun veya kısaltması neyse markadan markaya değişiyor sanırım tamron'da VC sanırım. bu arada Canon lens şart değil, muadil olana Tamron veya sigma alabilirsin.
    18-135 tak-gez için gayet iyi bir lenstir. keşke ben de 18-55'i satıp onu alabilseydim ama kimse 18-55 hem de IS'sizini almıyor haliyle
  • 18-135mm IS li lensler cok pahalı okadar param yok mlsf
  • crowman kullanıcısına yanıt
    1haftalık araştırma dan sonra kafam ıyıce çorbaya döbdu ve en sonunda bugun makineyi aldım. internetten alış verişe biraz olumsuz baktığım için gidip fotografium ofisinden 1800 liraya alıcaktım makineyi sirkeciye gidince herşey degisti :).Canon Eurasia garantili 650d + 18-55 IS II + 8gb hafıza kartı + çanta yi 1600 liraya aldım çoğu yer DC lens li makineye 1600-1500 lira fiyat cekti.
    artık ilerleyen zamanlarda çektiğim resimleri paylaşırım inş. @crowman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoxaRa -- 21 Mart 2014; 22:34:30 >
  • LoxaRa L kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Fiyat çok uygunmuş gerçekten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pandorria P kullanıcısına yanıt
    Teşekkurler sagolun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.