Şimdi Ara

Nasıl Kilo Verdim (Başarı Hikayem)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
2.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 116 kg'dan 95 kg'a düştüm verilecek 10 kilo daha var sonra diyet bitiyor.

Ben Kayseri'de yaşıyorum 17 yaşındayım Haziran gibi başladım diyete 19 kg verdim ve bende çok büyük değişmeler oldu peki nasıl kilo verdim anlatayım;

Dayım aracılığıyla Kayseride bir diyetisyene gittim onun verdiği listeye uydum diyet listesi gerçekten çok rahat hiçbir şekilde aç bırakmıyor sabah kalkınca güzel doyurucu bir kahvaltı yapıyorum örneğin sabah 2 yumurta 30g peynir ve 2 dilim beyaz ekmek yiyerek sabah öğünüm bitiyor ardından öğle yemeğinde 120g et 1 cup çorba salata ayran ve 3 dilim beyaz ekmeğim var bunun yerinede 1 dürüm veya 1 tam kıymalı geçiyor öğle yemeğindede gerçekten iyi doyuyorum ara öğününde ise 1 porsiyon tatlı hakkım var Türk insanın tatlıdan vazgeçemeyeceği bir gerçek ara öğünlerdede 1 çikolata yada 1 dilim pasta veya 1 paket bisküvi gibi şeyler akşam yemeğide ise öğlenin aynısı oluyor akşam yatmadan önceki ara öğünümde ise 4 porsiyon meyve var yani oldukça doyurucu bir liste bunun dışında ise salata turşu gibi düşük kalorili yiyecekler sınırsız ekstra olarak günde ise yarım saat tempolu yürüyüş yapmak gerekiyor bu sayede 8 ayda 19 kilo verdim aslında daha fazla vermem lazımdı ama benim suçum bazen abarttığımda oldu.

Peki kilo verince bende neler değişti;
    -Psikolojim düzeldi. (Önceden herşeye çok sinirim bozulurdu çok ağlardım aynaya felan bakamazdım kendimle barışık değildim ve özgünüm hiç yoktu okulda hiç başarılı değildim arkadaşım bile yoktu insanlarla ilişkim sıfırdı bile denilebilir fakat kilo verince bunların hepsi tersine döndü şu an çok mutluyum bir 10 kilo daha verince herşey daha güzel olacak).
    -Olmayan kıyafetlerim olmaya başladı.(Geçen sene okulun son zamanları giydiğim pantolonum dar olurdu fakat şimdi 6 parmak uzunluğunda bir boşluk var ve o pantolonumu hatıra olarak saklıyorum ve daha bir sürü kıyafetlerime girebiliyorum hatta bol olan kıyafetlerim bile var )
    -Daha sağlıklı oldum. (Vucüdümdaki kemik ağırlığım çok zayıftı diyet yaparak düzeldi proteinlerle , Vücudümdaki su seviyesi gerçekten çok düşüktü şimdi ideal seviyede tansiyonum 14.10'da hayati derece kötü bir tansiyon şimdi 12.8 tansiyonum var ideal tansiyon ve daha bir sürü sayamayacağım düzelmeler oldu.)
    -Koşu yapabiliyorum. (Önceden bırakın koşmayı 15 dk yürüsem nefes nefese kalırdım şimdi günde her sabah 30 dk koşmaya çalışıyorum ve iyi bir ter atıyorum ardında güzel bir duş alınca bütün stresimi atabiliyorum.)
    -Özgüvenim arttı. (Hemde ciddi birşekilde eskiden benden birşey olmaz düşüncesi vardı fakat şimdi kilo verinci başarabilirim düşüncesi baya bir arttı yakın zamandan örnek verecek olursam Hızlı Okuma tekniklerini önceden yapamam diye düşünürken şimdi iyi bir şekilde uyguluyorum.)
    - ve daha bir sürü şey.

Kilo vermek o kadar zor değil biraz yediklerimize dikkat ve düzenli olarak spor gerekiyor eğer bunları yaparsak kilo verebilirsiniz.

• P90X Diye birşey var önerirmisiniz bende 87 kiloyum boy 1.80 bacak ve kalça bölgem kilolu sadece okullar kapanmadan 20 gun önce fitneesa yazılsammı napsam yoksa ölüm diyeti felanmı yürüyüşte olabilir yaş 16 napayım
  • 8 ayda 19 kilo çok yavaş başarısız bir hikaye =)
  • kardeşim merhaba..ben bir spor hocasıyım..bir ilaçtan bahsetmişsin ..ben saba hiçbir ilacı kullanmanı tavsiye etmem..kilo vermede başarıya giden yoldan bahsedeyim sana braz.bir numaralı kural beslenmededir ..eğer amacın doğrultusunda doğru bir şekilde beslenmiyorsan ne ilacı içersen iç hangi sporu yaparsan yap kşlo veremmezsin.bunu da olarak çalışma azmi,çalışma kapasitesi ve spora devam durumun takip eder..yani kilo vermek birçok etkene bağlıdır..
  • yanlış anlama ama 10 ayda 19 kg çok az. ayda 5 kilo normal. 4 ayda 20 yapar. ayrıca liste çok saçma. ara öğünde pasta ne ya :D diyet listesi fazla baya yani kalori olarak
  • Tebrikler hocam. Benim gibi kilo vermek isteyenler için ilham verici bir başarı hikayesi olmuş. Bende şuradan hesap ettiğimde 20 kilo fazlam olduğumu görüyorum.
    http://idealkilo.engelliler.gen.tr/
  • quote:

Orijinalden alıntı: K E N

8 ayda 19 kilo çok yavaş başarısız bir hikaye =)

Sağlıklı olarak verilen 19 kilo sağlıksız olarak verilen 29 kilodan daha iyidir yavaş olsun ama sağlıksız olmasın :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şu diyetisyenler tam komedi ya hazırladığı listeye bak.
    Aç kalmadan kalıcı kilo vermek istiyorsan tamamen bitkisel besleneceksin, yemekleri az yağlı yapacaksın(tercihen kanola yağı).Paketsiz işlenmemiş yiyeceklerden yırtılana kadar yiyebilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • diyetisyen olmaya ne gerek var, ver hazır low carb diyetini al parayı, artı işin içine tatlı fln da girmiş, kalıcı kilo vermişsindir inşallah, bazı arkadaşlar az demiş ama bence normal hatta fazla, kalıcı kilo verip kalıcı olarak yağlardan kurtulmak istiyorsan spora başlaman lazım ve mümkünse kardio birlikde ağırlıkda yapman lazım,
    yüksek protein düşük karbonhidrat ile beslenip tatlı ve asitli yiyecek-içecekleri hayatından çıkarmalısın, yoksa öbür türlü 3 ayda 20 kilo verdim, 1 ayda 25 kilo aldım diyenlerden olursun.
  • tavsiye ediyorum %100 doğal nasıl kilo verilir onu anlatıyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.