Şimdi Ara

Ne olmalı ? Kararsızlık...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, Fen bölümü 11.sınıf öğrencisiyim. Anadolu lisesindeyim.

İleride hangi bölümü okuyacağımı bilemiyorum. Aslında tıp istiyorum, ama zor ve uğraştırıcı.

Para önemsiz demiyorum. İllaki bir yerden sonra ihtiyaç duyuluyor, ama en önemlisi kültürel zenginlik.

Yani çok zengin olmaktansa, çok kültürlü olmayı tercih ederim. Fakat parasızda kalayım demiyorum.

LYS'de hem Fen hem de Eşit Ağırlık sınavına girmeyi planlıyorum. Ama ne okumam gerektiğini dediğim gibi bilmiyorum.

Derslerle pekiştirecek olursak;
    quote:

Matematik-> Severek yaparım.

Geometri-> Çok zorlandığımı düşünüyorum. Formüller(bilhassa analitik olanlar) sorun çıkarıyor. /Dipnot: 12.Sınıftaki analitik geometri kaldırıldı, bu ders 9-12.sınıf arasına yayıldı. Böyle oluncada analitikten önemli sorunlarım var.

Biyoloji->Çok hoşuma gider. Kolay olarak görürüm.

Kimya->En iyi derslerim arasındadır. Ancak reaksiyonlarda bazen sorunlar doğabiliyor. -ki reaksiyonlar kimya için çok önemli(bilirsiniz.).-

Fizik-> Zorlanırım, alt yapım hiçte iyi değil. Ama 11.sınıfa iyi başladım.

Tarih->En sevdiğim derstir. Osmanlıda gerileme ve avrupadaki tarih dışında çok iyiyimdir.(Buraları sevmiyorum.)

Coğrafya->Severim, zorlandığım yerler yok değil. Ezberim kuvvetli aşabileceğime inanıyorum. /Dipnot2: 11.Sınıftan coğrafya dersi kaldırıldı.

Dil Anlatım - Edebiyat(Türkçe)-> Edebiyata hayranımdır. Yazdığım şiirler, akrostişler, şarkılar bulunmaktadır. Notlarıma beşin altına düşmez.

Psikoloji->Ders görmüyoruz.(Hoca konu işlemiyor, ne kadar önemli bilmiyorum.)

Üç aşağı beş yukarı böyle bir kişilikteyim.

Sizce bana uygun olan nedir?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Love&Law -- 9 Kasım 2011; 19:53:45 >

• Neredeyse aynıyız diyebilirim ben de 11.sınıftayım ve alan seçiminde sorun yaşıyorum hayalimde hep büyük bir teknoloji firmasının başında olmak yada küçükken "astronot" olmak vardı ve bu hayaller beni sayısal okumaya itti ülkemizde daha çok insanlar maddi garantisi olan meslekler seçmemizi istiyor ancak yaptığın işi sevmen lazım ve ben her ne kadar sayısal bölümlerde de başarılı olsam da hep sözel kısım daha iyi olmuştur...Şiir,senaryo ve roman denemelerim var..Hep kendimi kısa filmler çekerken yada şarkı bestelerken bulurum ancak toplumda büyük bir yargıdır bu ;sanat hep basit görülür nedeni de ülkemizde gerçek sanatçıların az oluşu ve sinemadan,müzikten hep avam insanların para kazanıp hayatını sürdürmesidir..Açıkçası bunun önüne geçilebileceğini sanmıyorum çünkü bu toplumun genel seviyesi ancak ismail yk,demet akalın yada soner sarıkabadayı dinleyebilecek kadar...Ve bu durum içimdeki sanat aşkını baltalayan bir durum ve açıkçası toplumdaki sanatı hafife alma,tıp,mühendislik gibi bölümleri meslekten sayma yargısı biraz da olsa haklı eğer kendini kanıtlamak istiyorsan bir doktor bir mühendis olman gerekiyor bir yazara yada oyuncuya bu kadar değer verilmiyor ne yazık ki :( Tabi sen sanata yetenekli iken bir mühendis olmak zorlaşıyor..Soruna yanıt vermek zor çünkü seni tanımıyorum gerçi tanısam dahi senle aynı durumdayım ve kendime bir cevap bulamamış iken sana öneride bulunmam hiç mantıklı olmaz ..Ve eminim ki bu sorunun cevabını sadece sen verebilirsin yada benim için ben verebilirim çünkü söz konusu olan kendi hayatlarımız başkalarının değil

• bakalım artık nasıl olacak dostum...
    hayırlısı diyelim..

yukarı
  • bu işin derslerle ilgilisi yok.ne olmak istedigine baglı.eger ne olcagımı bılmıyorum dersen kımse yardım edemez.sana onerım mesleklerı ıyıce araştır.dogrutercih.com da meslek tanıtım videoları falan var.kendin bulman lazım yani
  • Aynı özellikteyiz diyebilirim. Bende 11. sınıfın Kütahya/Tavşanlı Anadolu Öğretmen Lisesi'ndeyim. Senin yazmış olduğun dersler ve karşısındaki görüşlerinden ; geometri ve coğrafyaya katılmıyorum. geometrim o kadar iyi değildir,; fakat yapabiliyorum soruları yapmayada çalışıyorum. Sorularla uğraşmak bana eğlenceli geliyor. Coğrafya dersine geldiğimizde , hiç sevmem çok sıkıcı gelir. 10. Sınıfta genellikle coğrafya dersinin olduğunu bildiğim günler okula gitmezdim [ Zaten pek okula uğramam gibi bişey 10. sınıfta 19.5 9.sınıfta 18.5 gün devamsızlığım war. 11.sınıfta durum biraz farklı ; okul başlayalı 2ay oldu benim devamsızlık 10 gün :) allah sonumu hayr etsin (Amin DİYİN :D ).] senden farklı olarak birde fizik dersim war. 9 ve 10. sınıfta olan fizik derslerim çok kötü. Zar zor geçtim dersten. Benim düşüncem şu zamana kadar ECZACI olmaktı hatta Ege Eczacılık Fakültesine gitmeyi planlıyordum. Bu fikrimi değiştirmek istemiyor değilim. Ne yapacağımı bilmiyorum. I am waiting your opinion.

• Fen okuyup da kültürlü olayım diyeni ilk kez gördüm ben, gerçekten tebrikler. Ciddiyim bu konuda. Bence sen çok yanlış gitmişsin TM girmen lazımdı kültür vs. diyorsan, istiyorsan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThinkBig

Fen okuyup da kültürlü olayım diyeni ilk kez gördüm ben, gerçekten tebrikler. Ciddiyim bu konuda. Bence sen çok yanlış gitmişsin TM girmen lazımdı kültür vs. diyorsan, istiyorsan.

"Kültür, doğanın yarattıklarına karşın insanoğlunun yarattığı herşeydir." Karl Marx

sayısalcıların yaratıcı zekası daha gelişmiş olduğuna göre senin tez çürür hocam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hcno

quote:

Fen okuyup da kültürlü olayım diyeni ilk kez gördüm ben, gerçekten tebrikler. Ciddiyim bu konuda. Bence sen çok yanlış gitmişsin TM girmen lazımdı kültür vs. diyorsan, istiyorsan.

"Kültür, doğanın yarattıklarına karşın insanoğlunun yarattığı herşeydir." Karl Marx

sayısalcıların yaratıcı zekası daha gelişmiş olduğuna göre senin tez çürür hocam.

Sayısalların yaratıcı zekası mı? Lütfen dostum, kitap okumaktan nefret eden MF'lerden mi bahsediyoruz? Sadece bilim adamları yaratmaz ki. Psikologlar insanları, yazarlar eserleri, sosyologlar o bilim adamlarının bulunduğu toplumları yaratırlar

• quote:

quote:

quote:

Sayısalların yaratıcı zekası mı? Lütfen dostum, kitap okumaktan nefret eden MF'lerden mi bahsediyoruz? Sadece bilim adamları yaratmaz ki. Psikologlar insanları, yazarlar eserleri, sosyologlar o bilim adamlarının bulunduğu toplumları yaratırlar

Türkiye'deki sosyologlara ve TM öğrencilerinin genel profiline baktığımızda sayısal okuyup bilim adamı olmak daha mantıklı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Shaq Diesel

quote:

quote:

quote:

Türkiye'deki sosyologlara ve TM öğrencilerinin genel profiline baktığımızda sayısal okuyup bilim adamı olmak daha mantıklı.

Sanırım en doğrusu genelleme yapmamak olacak şu durumda. Her iki alanda da dünya çapında başarılarımız var sonuçta.

• Beyler Çözüm Üretelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shaq Diesel

quote:

quote:

quote:

çok doğru.Kimse kendini kandırmasın by ülkede Tmlerin %90 ı fen yapamadıgından geçenler Sözellerin %90ı mat yapamadıgından Tmyi bırakanlar.Amerika değil burası gerçekçi olalım lütfen ki nedense benim tanıdıgım tmcilerin öyle gelişmiş bir kültürleride yok

• mesajlarınızı da bozmak istemiyorum ama benim konuya dönelim mi ? :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.