Şimdi Ara

Neden ateist oldum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çocukken namaz kılıyordum. Çok sıkılıyordum. Bir an önce kılsak da bitsek falan. Çok hızlı kılıyordum. Ondan sonra içimden diyordum ya bu ne saçma sapan işler yat kalk falan. Ondan sonra da ateist oldum zaten. Böyle.

• "YOLDA KIZLARA SARKMAK ONLARLA BİRDİRBİR OYNAMAK BAKKALDAN ÇOKOMEL YÜRÜTMEK SABAHA KADAR İÇMEK ÇALIŞMAMAK GÜNAH İÇİNDE YÜZMEK ONLARI ÇEKER"

D-dostum dinsizlerin cidden gece-gündüz bunları yaptığını mı sanıyorsun? Dinsizler de ahlaklı olabilir, ahlak sadece dini bir kavram değil yani ;)

Yapay Zekanın Yanıtı

Neden Ateist Oldum?

Ateizm, bir tanrının veya tanrıların varlığına inanmama durumudur. Ateist olan kişiler, nedenlerine bağlı olarak çeşitli nedenlerden dolayı inançsız hale gelebilirler.

Mantıksal Nedenler:

• Bazı insanlar, tanrının varlığına dair kanıt bulunmadığına inanırlar. Evrenin karmaşıklığının kendi kendini düzenleyen doğal süreçlerle açıklanabileceğini düşünürler.
    • Ayrıca, tanrı kavramının mantıksal çelişkiler içerdiğine işaret edebilirler. Örneğin, her şeye kadir bir tanrının neden kötülüğe izin verdiğini ya da neden maddi dünyadan bağımsız olduğunu sorgularlar.

Bilimsel Nedenler:

• Bilimsel ilerlemenin, dini inançların birçoğunu çürüttüğüne inan birçok ateist vardır. Örneğin, evrim teorisi, türlerin ilahi yaratılışla değil, doğal seçilimle geliştiğini öne sürmektedir.
    • Ayrıca, nörobilim, dini deneyimlerin beyindeki fiziksel süreçlerle açıklanabileceğini göstermiştir.

Felsefi Nedenler:

• Bazı ateistler, dinlerin dogmatik ve inanç temelli doğasını reddederler. Akıl ve kanıt üzerinde durarak, tüm iddiaların eleştirel bir şekilde incelenmesi gerektiğine inanırlar.
    • Ayrıca, dinlerin sıklıkla ayrımcılığa, çatışmaya ve baskıya yol açtığını savunabilirler.

Kişisel Nedenler:

• Bazı kişiler, dini inancın kendilerine kişisel olarak hitap etmediğini fark ederler. Geleneksel dini uygulamaları sıkıcı veya anlamsız bulabilirler.
    • Diğerleri, dini otorite figürlerinden veya kurumlardan hayal kırıklığına uğramış olabilirler.

Bunlar, insanların ateist olmasının yalnızca birkaç nedenidir. Herkesin inancını veya inançsızlığını şekillendiren kişisel bir yolculuğu vardır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Muhtemelen ailen zorladı kılmana ve sıkıldın. Ama en güzeli kendi tercihinle karar vermen
  • 3 kutsal kitabı da okuyan ve sonrasında ateist olmaya karar veren gerçekten bilgili bir arkadaşım vardı. Kur-an hakkında da benden çok şey bilir. Onun ateistliğini anlarım araştırdı ve demek ki kendince birşeylere anlam veremedi. Tabii ki senin tercihin ama yat kalk saçma iş diyerek biraz fazla basit bir karar olmuş.

• Aynen öyle. Her türlü ahlaksızlığı(!) yapıyorum bana günah yok. Bana kalırsa, mesela bir erkeğin evlenmeden ilişki yaşamaması, şu zamanda mümkün değil. Psikolojikmen sakat bir durum. Zaten insanlar 30-35 de evleniyor. Adam yalnızlıktan kafayı yer yani.

• QuelTaLas kullanıcısına yanıt

Niye saçma olsun kardeş. His yok işte.

• CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt

Basit dedim saçma demedim. İyi okuyarak cevap verelim

Hocam o zaman tüm zevkleri tadın. Her şeyden keyif alın. Ancak her zaman saygılı olmalı herkes

kimisi kendini tapınağa kapatır meditasyon yapar

kimisi namazla rahatlar

kimisine göre farklı kavramlar doğrudur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Herkes Neden Kötümser?
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Niye hızlı kılıyordun? Namazın amacı huşu ve huzur bulmak. Ayetleri orta hızda anlaşılır şekilde okumak, duruşları yaparken acele etmemek gerekiyor. Zaten hızlı hızlı yapınca namazı tam yerine getirmemiş oluyorsun ne bedenin nede ruhun tatmin olmaz bu şekilde. Kerem Önder namaz surelerini tefsir etmişti izlemeni tavsiye ederim. Fatihadan başlayabilirsin.
    https://www.youtube.com/watch?v=uttHxKoRKnE&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fairtune -- 14 Haziran 2022; 1:2:45 >
  • fairtune kullanıcısına yanıt

çocuğum kardeşim ne bekliyon? çocuk dediğin sıkılır. Namaz gayet de sıkıcıdır çocuklar için.

• ne yaptığından neden yaptığından zerre haberin yokmuş ta ondan

ailende kabahat

şimdi bu haldeysen sebebi bu...

daha zamanın var vakti gelince anlarsın diyeceğimde

gerçekten ömrün varsa tabii...

çoğu cahil giderler.

İÇİNDE KÖTÜLÜK OLANLAR TEMBELLİKLERİNDEN DİNSİZ OLMAZLAR.

DİN İ ANLAMAYANLAR ANLAMAK İŞLERİNE GELMEDİĞİNDEN KÖRDÜRLER

YOLDA KIZLARA SARKMAK ONLARLA BİRDİRBİR OYNAMAK BAKKALDAN ÇOKOMEL YÜRÜTMEK SABAHA KADAR İÇMEK ÇALIŞMAMAK GÜNAH İÇİNDE YÜZMEK ONLARI ÇEKER

EĞER DİN E YÖNELİRLERSE BUNLARI YAPAMAYACAKLARINI BİLİRLER

İŞLERİNE GELMEZ

AZARLAR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 15 Haziran 2022; 3:35:20 >
  • seytan sana vervese vermis.imanin zayifligindan ona uymussun.bre nankör

17 . Kahrolası insan, ne kadar da nankördür! (80/Abese, 17)

• QuelTaLas kullanıcısına yanıt

inanc gayet basit bişi ya zaten. inanırsın ya da inanmazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 15 Haziran 2022; 6:6:18 >
  • pspsexer kullanıcısına yanıt

"YOLDA KIZLARA SARKMAK ONLARLA BİRDİRBİR OYNAMAK BAKKALDAN ÇOKOMEL YÜRÜTMEK SABAHA KADAR İÇMEK ÇALIŞMAMAK GÜNAH İÇİNDE YÜZMEK ONLARI ÇEKER"

D-dostum dinsizlerin cidden gece-gündüz bunları yaptığını mı sanıyorsun? Dinsizler de ahlaklı olabilir, ahlak sadece dini bir kavram değil yani ;)

• Doğru yolu bulmuşsun tebrikler.
  • İslam'la şereflenen bazı ülkeler

1-Türkiye

2-Pakistan

3-Afganistan

4-İran

5-Yemen

• “Tanrı benle konuştu, şunu emretti” diyen bir insana inanmamış olacaksın sadece.
    İnanmamak gayet doğaldır zaten.
    İnanmak isteyenin de kendi bileceği iştir. O da doğaldır.

Ardından argüman üretmişsin.Gayette mümkün.

Bende ateistim ama hiç de dediğin gibi olmuyor, prensiplerim var. hayatta insanın bir duruşu olmalı.

Ben nasıl birini istiyorsan, aynen öyle olmaya çalıştım.

Şu zamana kadar da kafayı yemediğime inanıyorum.

• Muhammede inanmamak için çok fazla sebep var

Bunlardan biri koskoca evreni yaratan tanrının Muhammedin kimle cima yapacağını kitabında tartışması
  • Sana ateist denmez,üseteist denir.
  • önce insan olun, gerisi önemli değil zaten...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.