Şimdi Ara

Neden fire motor ? Çok iyi bilen biri fire motoru anlatabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar gerçekten fire motoru iyi bilen biri anlatabilir mi ?

Tofaş fire motordan vaz geçememesinin nedeni nedir ? Lpg amaçlı demeyin başka amaçlarıda olmalı

Fire motor nedir özellikleri nelerdir ?

Mesela youtube ta dolu vtec vs videoları var tsi motorun vs leri var fire motorun böyle videosu yok yani ben bulamadım, mesela vtec hks exhaust yazarım videoları çıkar tsi borla yazarım çıkar fiat fire hks exhaust veya fiat fire borla yazıyorum video çıkmıyor, fiat fire garret turbo yazarsın videosu yok bir kişi fire motora yükleme yapmamış yani bu motorun ne vs si var ne uygulanmış egzoz sesi var ne bu motora turbo yüklemesi yapılmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fire Motor: Kapsamlı Bir Bakış

Fire Motor Nedir?

Bir fire motor, yangınları söndürmek ve insanları kurtarmak için kullanılan özel bir araçtır. Su depoları, güçlü pompalar ve çeşitli yangın söndürme ekipmanlarıyla donatılmıştır. Yangın yerlerine hızlı bir şekilde müdahale etmek ve acil durumlara müdahale etmek için tasarlanmıştır.

1.4 Fire Motor Ne Demektir?

"1.4 Fire" terimi, otomobil endüstrisinde 1,4 litrelik bir motora sahip spesifik bir araç türünü ifade eder. Fiat'ın geliştirdiği, "Fire" adıyla bilinen bu motor, yakıt verimliliği, düşük emisyonlar ve dayanıklılık gibi özellikleriyle bilinir.

Fire Motor Özellikleri

Fire motorlar, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli özelliklere sahiptir:

• Su depoları, genellikle 500 ila 10.000 galon kapasiteye sahiptir.
    • Yangın hortumları ve nozulları yangınları söndürmek için kullanılır.
    • Yangın söndürme maddeleri, köpük, kuru kimyasal ve karbondioksit içerebilir.
    • Merdivenler ve kaldırma cihazları, insanları kurtarmak ve yüksek binalara erişmek için kullanılır.
    • Pompalar, suyu yüksek basınçta yangın yerlerine püskürtür.

Fiat Fire Motor

Fiat, 1.4 Fire motoruna sahip çeşitli araç modelleri üretmektedir. Bu motor, Punto ve Panda gibi küçük hatchback'lerden Doblò ve Fiorino gibi ticari araçlara kadar çeşitli araçlarda kullanılmıştır. 1.4 Fire motor, yakıt verimliliği ve güvenilirliğiyle bilinir.

1.4 Fire Motor Gücü

1.4 Fire motorun gücü, modele ve üretim yılına bağlı olarak değişir. Bununla birlikte, tipik olarak 70 ila 100 beygir gücü arasında bir güç üretir. Bu, çoğu günlük sürüş ihtiyacı için yeterli gücü sağlar.

Fire motorlar, yangınla mücadele ve kurtarma operasyonlarında çok önemli araçlardır. Bu araçlar, yangınların söndürülmesine, insanların kurtarılmasına ve hasarın azaltılmasına yardımcı olarak toplumun güvenliğini sağlarlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Maliyetinin ucuz olması
  • eksileri ben kabul ederim

• Motorun limitleri dusuk,hacminden dolayi.Bu bir

İkincisi ise,Fiat in elinde zaten bir cok hali hazirda saglam motor var.

150 lik T-jet ler,Multiair lar,zamaninda genellikle Brezilya ya ozgu kalan 2.0 Turbo lar.

Aramayi bu sekilde yapin,suruyle video bulursunuz.

Siz resmen Vw nin Hitler motoru icin performans videosu aramakla esdeger bir eylem icindesiniz.

Aradiginizi bulamamaniz normal

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen hayırdır ?

• O motoru tasarım ekibi bile çoktan unutmuştur.
    Halen üretildiğini ve satıldığını bilmiyorlardır bile.
  • Fire motor şehir içine uyum sağlaması için alt devirleri canlı üst devirleri bi nebze cansız bi motordur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • japonlar neden atmosferikten vazgeçmiyorsa tofaş'ta ondan vazgeçmiyordur. ülke şartları için ideal bence, lpg uyumlu, bakımı kolay ve ucuz, sağlam, üretim maliyeti düşük.. yani hem firmanın hem vatandaşın işine geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baba0392

O motoru üreten fabrika kapanmış kerhane olmuş adamın sorduğu soruya bak

Nası yani ya...
    http://egea.fiat.com.tr/egea-teknik-bilgiler.pdf

Yani şindi günümüz itibariyle fabrikanın durumu dediğiniz gibi ise bu motoru üreten or....?????? MI???

Aha şindi çözdüm olayı
    Malum "motor" deyiminin de çıkış noktası burası

• Ben fire motorlari bilirim ama cok iyi bilmem.
    Siz illaki cok iyi bilen istemissiniz onun icin cevap veremem.

• Sevgili Terryleather,

Yazmayayım, yazmayayım diyorum ama belki gerçekten merak eden çıkar diye dayanamayıp karalıyorum yine de..

Wikipedia'da (İngilizce olan ama) "Fully Integrated Robotised Engine" diye aratabilir misin sana zahmet? Ne çıkacak oku biraz..

Senin o övüp durduğun t-jet'ler, multiair'ler de FIRE zaten..

• Fire motor Mussolini'nin talimatıyla 2.Dünya savaşı yıllarında üretilmiştir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimse yanıtlamamış ben bildiğim kadarını yazayım, eğer yanlış bilgi verirsem bilen arkadaşlar düzeltisinler:
    Bu fire motorların bir espirisi yok. Tsi, Gdi gibi yeni bir teknoloji değil. Günümüz Fire motorları bildiğimiz Mpi, ohc motor. Yani çok nokta enjeksiyonlu, üstten eksantrikli motor. Eski model bazı Fire motorlar tek nokta enjeksiyonluda olabilir

Maliyeti ucuz olması Fiat'ın bence bu motordan vazgeçmemesinin birinici nedeni. İkinci nedeni ise, sorunsuz sıkıntısız olmasıdır.
    Direk enjeksiyon olmadığı için, LPG ile uyumlu bir karakteristik sergiler

Tjet motor ise, Fire motor'a Turbo eklenmiş halidir. Tjet = Fire + Turbo
    Multiair motor ise, Fire motor temellidir. Fire motorun biraz modifiye edilmiş hali ve Turbo takılmış halidir.
  • Fully ıntegrated robotik engine. FIRE bu.

Çok sağlam bir motor. Az da yakıyor. Fiat'ın vazgeçmeme sebebi bu. Performans isteyen gider 170 lik Multiair Giulietta alır.

• quote:

Orijinalden alıntı: kkvan

Fully ıntegrated robotik engine. FIRE bu.

Çok sağlam bir motor. Az da yakıyor. Fiat'ın vazgeçmeme sebebi bu. Performans isteyen gider 170 lik Multiair Giulietta alır.

Performansı ben kendim yaparım stock motoru 200 hp yapmak benim daha çok hoşuma gidiyor

• sahin261 kullanıcısına yanıt
    kullandınmı bilmiyorum ama tek noktalı lpg ayarı tutmuyor,enjektörü çok dandik.

• ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Yok kullanmadım tek nokta enjektörlü. Bilgi içib teşekkürler. Ben Lpg uyumlu derken yeni fire mpi motorları kastetmiştim. Linea, Palio, Punto vs.
  • Çok dayanıklı ve sınıfında az yakan bir motor sayılır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.