Şimdi Ara

***Neden OTOMATİK ARKADAŞLAR***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
1.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlarım merak ediyorum neden otomatik vites diye == Artısı ne eksisi ne ? Niye türkiyede az tutuluyor ? Genelde fazla yakar diye bir kanı var bu doğrumudur ? Merakımı giderirseniz sevinirim

• TR'de bence son dönemde fazlaca tutulmaya başladı.Özellikle sıkışık trafikte dur kalkta çok rahat.Düz vitese göre biraz fazla yakıyor.Ama rahatlığı çok iyi...
  • Otomatik vites rahattır. Debrijayla, vitesle uğraşmazsın. Özellikle istanbul trafiğinde çok rahatlık sağlar. Eksisi düz vites kadar atak kullanılamıyor bana göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugrvw

TR'de bence son dönemde fazlaca tutulmaya başladı.Özellikle sıkışık trafikte dur kalkta çok rahat.Düz vitese göre biraz fazla yakıyor.Ama rahatlığı çok iyi...
    Fazla yakması da artık lafını etmeye değecek kadar değil zaten.En rahatı otomatik.Şahsen bayiiye kadar otomatik alıcam diye giderim ama 0,5 saniyelik hızlanma farkı için son anda vazgeçip düz alır mıyım onu bilemem işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SabitSalınım

Fazla yakması da artık lafını etmeye değecek kadar değil zaten.En rahatı otomatik.Şahsen bayiiye kadar otomatik alıcam diye giderim ama 0,5 saniyelik hızlanma farkı için son anda vazgeçip düz alır mıyım onu bilemem işte.

Alıntıları Göster
    Yani arkadaşlar yakıt tüketimi sorun değilde , performansı biraz düşürürmü diyorsunuz ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orcunsau

Otomatik vites rahattır. Debrijayla, vitesle uğraşmazsın. Özellikle istanbul trafiğinde çok rahatlık sağlar. Eksisi düz vites kadar atak kullanılamıyor bana göre.
    quote:

Orjinalden alıntı: Orcunsau

Otomatik vites rahattır. Debrijayla, vitesle uğraşmazsın. Özellikle istanbul trafiğinde çok rahatlık sağlar. Eksisi düz vites kadar atak kullanılamıyor bana göre.

arkadaşa katılıyorum biraz fazla yakıyor ama en iyisi otomatik olumsuz tarafıda düz kadar seri deil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orcunsau

otomatik araba neden seçilir arkadaslar anlatmış ama ben otomatik arabada şunu gördüm kesinlikle otomatik araba 2.0 lt den aşagı olmicak yani otomatik arabanın agırlıgına göre motoru biraz güçlü olucak bi süre sürdükten sonra artık adamın canını sıkmaya başlıyor çekiş düşüklügü rahatsız edici boyutlara ulaşıyor sonra çekiş artsın diye gaza daha fazla yükleniyorsunuz bu seferde fazla benzin yakıyor rampalara girdigi vitesle çıkamıyor hızınız düşüyor biraz gaza basıyorsunuz bu seferde vites düşürüyor motor bagırmaya başlıyor hele birde klima açıksa devamlı dip gaz gitmek gerekiyor bende otomatik focus vardı ondan biliyorum teyzeoglunda 320i bmw otomatik vardı o arabada bu saydıgım rahatsız edici şeyler yoktu

• quote:

Orijinalden alıntı: Tekstilciiii

quote:

arkadaşa katılıyorum biraz fazla yakıyor ama en iyisi otomatik olumsuz tarafıda düz kadar seri deil

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Tekstilciiii

quote:

seri derken neyden bahsediyosun? ben çok memnunum, yokuşta geri kaçırma derdide yok ayrıca

• quote:

Orijinalden alıntı: Tekstilciiii

quote:

Alıntıları Göster
    Yani arkadaşlarım = (+)rahatlık (-) performans ve yakıt tüketimi =otomatik

• quote:

Orijinalden alıntı: ErEn ErKaN

Alıntıları Göster
    sürüs zevkı acısından duz vites kesınlıkle en ıyısı...Araba kullandıgını hıssedıyosun...

Otomatık vites arabayı kullanmanın akulu araba kullanmaktan hiçbir farkı yok...

Ayrıca benım cok arkadasım sofor dıye gecınıyor ama duz vites arabayı yerınden dahı oynatamıyorlar...Kı ben bunlara "söforcuk" diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selin21 -- 28 Mayıs 2006; 22:15:09 >

• quote:

Alıntıları Göster
    Arkdaşlar, 'seri' derken heralde çekişteki hantallığından bahsediyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: lalelu

quote:

Orjinalden alıntı: Tekstilciiii

quote:

seri derken neyden bahsediyosun? ben çok memnunum, yokuşta geri kaçırma derdide yok ayrıca

Alıntıları Göster
    Forumda bahsi geçen araçların genelde orta üst seviyede oldukları gibi bir izlenimden yola çıkarak,gelir durumlarının iyi olduğunu düşündüğüm bir kesimi gözardı edilirse bir de yakıta ilaveten onarım masrafının düz vitese göre daha fazla olacağını düşünüyorum.Bu da bir etken olabilir.

"Seri ne demek?Bu soruya güzel bir türkçeyle cevap verebilecek forum üyesi beri gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: dodii123

Forumda bahsi geçen araçların genelde orta üst seviyede oldukları gibi bir izlenimden yola çıkarak,gelir durumlarının iyi olduğunu düşündüğüm bir kesimi gözardı edilirse bir de yakıta ilaveten onarım masrafının düz vitese göre daha fazla olacağını düşünüyorum.Bu da bir etken olabilir.

"Seri ne demek?Bu soruya güzel bir türkçeyle cevap verebilecek forum üyesi beri gelsin.

Alıntıları Göster
    dodii 123 , bence seri kelimesi araç deyiminde : Aracın ğaz pedalına çabuk ve kesin tepki vermesi ... Bu nasıl keser mi seni

• quote:

Alıntıları Göster
    Serilik bana göre hızlanmasıdır aracın. Düz viteste devrini iyi tutturursan seri bir şekilde hızlanırsın.

• quote:

Alıntıları Göster
    açıkçası kişisel zevke göre değişir otomatik vites araba kullanıp,kullanmamak. ben,otomatik vitesin çok rahat olduğunu düşünüyorum ve bu yüzden 2 arabam da otomatik vitesti... sonuçta dizel araba almayacaksan ve de performans isyemiyorsan otomatik vites araba şahane... ayrıca spor moduna alınca,kalkışlarda çok araba ezmişliğim vardır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _GreeNEyEs_ -- 28 Mayıs 2006; 22:24:10 >

• quote:

Alıntıları Göster
    Otomatiğin elbette en önemli avantajı arkadaşların da söylediği gibi kullanım rahatlığı. Debriyaj ve vitesle uğraşmak normal kullanımda zevk veren bir şeydir ama çok şıkışık trafikte yol almak durumundaysanız zevk bir yana, resmen eziyet halini alıyor. Düz vites arabada zıvanadan çıkıp arabayı sağa çekip inecek hale geldiğimi çok bilirim. Yokuşta falan da kaçırmaması, stop etme derdinin olmaması da özellikle acemiler için büyük avantaj.

Yakıtın biraz fazla olduğu ve performans/seriliğin düz vitesin yerini tutamadığı gerçek ama seri kullanmak için düz vites alan adam zaten yakıtı normalin üzerinde harcayacağından otomatiğe göre yakıt avantajı kalmaz. Trafikte agresif araba kullanmak, makas atmak, ışıklarda kapışmak, kısa mesafede yüksek hızlara ulaşmak gibi arzuların esiri değilseniz, hele ki aile babası iseniz otomatiğin performansı rahatlıkla tatmin eder. Hele ki başarılı bir motor/şanzıman kombinasyonuna sahip bir araba kullanıyorsanız (Örn. CVT Honda) arabanızdan çok memnun kalırsınız.

Zaten otomaiğe alışınca düz araba kullanmak amelelik gibi gelmeye başlıyor. Büyük konuşmayayım ama bundan sonra satın alacağım arabaların hep otomatik vites olacağına şimdiden karar vermiş bulunuyorum. Bir de Honda dizel (ve otomatik) araç yapmaya başlasa...

• quote:

dodii 123 , bence seri kelimesi araç deyiminde : Aracın ğaz pedalına çabuk ve kesin tepki vermesi ... Bu nasıl keser mi seni

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ErEn ErKaN

Merak eden esasında yukarıda,forum üyesi Sn.Lalelu.Tanım fena gözükmüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: _GreeNEyEs_

açıkçası kişisel zevke göre değişir otomatik vites araba kullanıp,kullanmamak. ben,otomatik vitesin çok rahat olduğunu düşünüyorum ve bu yüzden 2 arabam da otomatik vitesti... sonuçta dizel araba almayacaksan ve de performans isyemiyorsan otomatik vites araba şahane... ayrıca spor moduna alınca,kalkışlarda çok araba ezmişliğim vardır...

Alıntıları Göster
    Vallahi arkadaşlar ben 'az yakan çok kaçan' arabayı severim ...
    Otomatik vitesde dediğiniz kadar performans düşüklüğü ve yüksek tüketim varsa otomatik hiç bir zaman düşünmem.

• quote:

Vallahi arkadaşlar ben 'az yakan çok kaçan' arabayı severim ...
    Otomatik vitesde dediğiniz kadar performans düşüklüğü ve yüksek tüketim varsa otomatik hiç bir zaman düşünmem.

Alıntıları Göster
    Aile babası da değilim yaaa 18 im 18

• quote:

Alıntıları Göster
    seçtiğim marka/modelin otomatiği manuelinden daha kısa sürede hızlanma ve daha az yakıt yakma seçeneği sunuyorsa fiyat farkına bakmadan otomatik derim( örn: skoda octavidaki dieseller).
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.