Şimdi Ara

Neden performansı bu kadar kötü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhabalar; forumda üyeliğim eskide olsa sanırım ilk defa bir konu açıyorum ve yanlış yere açtıysam özür dilerim. Sorunum şu; Bilgisayarımın performansından hiç mi hiç memnun değilim. Özellikleri;

İşlemci: İntel core i5-3210M CPU 2.50 GHz
    Ram : 6 gb
    İşlemci ön bellek: 3mb
    sabit disk hızı: 7200 RPM
    Ekran kartı : Intel HD Graphics 4000 ve AMD Radeon HD 7670M( 2 GB )

Daha önce HP dizüstüm vardı. Onda Skyrim' i medium' da hatta high' ta oynayabiliyordum ve rami 4 gb ekran kartı amd (1 gb) dı. Şu an kullandığım ve özelliklerini verdiğim pc' de medium ayarlarda oyun oynanmıyor bile. Low da rahatlıkla oynayabiliyorum ama HP de high' ta oynadığım oyunu daha iyi özelliklere sahip olan bu bilgisayarda oynayamama anlam veremiyorum. Acaba ben mi yanılıyorum yoksa çok mu fazla şey bekliyorum pc' den? Yardımını bekliyorum.

NOT:Link:http://www.darty.com.tr/e_commerce/NOTEBOOK/SAMSUNG/NP350V5C-S0ETR-p-83151-c-24.htm

• İlk akla gelen sürücüleriniz güncel mi ?
  • Donanımsal olarak donanımınız orta seviye gözüküyor. Benchmark puanına hiç baktınız mı? Benzer donanımlarla benchmark kıyaslaması yapıp bir sorun olup olmadığını daha rahat görebilirsiniz. Onboard ekran kartını kullanmadığınızı varsayıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütün sürücülerim güncel. Windows 8 64-bit kullanıyorum ve oyunlar için değiştirilebilir grafik özelliklerinden hepsini yüksek performans yaptım. Yani sanırım AMD yi kullanıyorum ekran kartı olarak. Bir benchmark nedir acaba?
  • Benchmark pc bileşenlerinizi ve tüm sisteminizi test edip puan veren, böylelikle benzer donanımdaki pclerle kıyaslama yapmanızı sağlayan yazılımların genel ismi. Google da arama yaparak ulaşabilirsiz.

• Windows derecelendirmesi:
    işlemci: 7.1
    Bellek(RAM): 7.5
    Grafikler: 5.5
    Oyun grafikleri :6.5
    Birincil sabit disk: 5.9
  • Biraz önce novabench adlı programı yükledim. Programı yüksek performansa ayarlamama rağmen ekran kartı olarak intel' i görüyor. Çıldırmak üzereyim.
  • Hocam biostan değiştirmeyi deneyin ekran kartını. Bende bir arkadaşa yardım etmiştim. Normal şartlarda şarja taıkılı değilse hep tümleşik ekran kartını kullanıyor. Baya bir uğraşmıştım amd kartı kullandırana kadar. catalist centeri indirdinmi sürücü indirdiysen ordan bişeyler yapıp düzeltmiştim ben ayarı. Birde biostan değiştirmediysen ipal ettir tümleşik kartı.
  • Demekki sıkıntı onboard kartı kullanıyor olması .)

• Bios' da herhangi bir seçenek yok. Forumlarda daha önce araştırma yapmıştım; İnteli iptal edince amd' de çalışmıyormuş. Yabancı sitelerde de araştırmaya devam ediyorum. Sanırım garantiye göndereceğim boş bir zamandımda. Ayrıca pil takılı değil, doğrudan prizden çalıştırıyorum bilgisayarı. (Güç planı: Yüksek performans). Catalyst center bilgisayarı aldığımda vardı ve o günden beri güncellemeleri denetle dememe rağmen sürücünüz güncel diyor. Aklıma hiçbir şey gelmiyor. Ya ben şanssızım ya da gerçekten çok şey bekliyorum PC' den. Yardımlarınız için teşekkürler. Halen sorunum çözülmüş değil; yardımlara ve yorumlara açığım.
  • Ekran özelliklerinde hangi ekran kartı seçili?

• quote:

Orijinalden alıntı: KillForYou!

Demekki sıkıntı onboard kartı kullanıyor olması .)

Oyunlarda denemeler yaptım. Güç tasarufu GPU ile yüksek performans arasında FPS değerleri değişiyor. Doğal olarak yüksek performans' da daha yüksek FPS değerleri alıyorum. Yani AMD devreye giriyor ve çalışıyor fakat bu kadar kötü olmasına anlam veremiyorum. Herkse dizüstünde oyun oynanmaz der; (parası olan oynar :D ) katılıyorum. Ancak daha önce daha kötü özelliklere sahip bilgisayarda high' da oynadığım oyunu bu bilgisayarda low da oynamam; adama koyuyor be! Eski PC' mide abime hediye etmiştim. Onun oyun derdi olmadığı için fazlasıyla yetiyor... eee gelen gideni aratırmış. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: KillForYou!

Ekran özelliklerinde hangi ekran kartı seçili?

Tam olarak dediğinizi nasıl yapacağımı anlayamadım ama dxdiag' ı yüksek performansa ayarlasamda ayarlamasamda İntel ekran kartım olarak görünüyor.
  • Buyurun burdan yakın; neredeyse aynı özelliklere sahip laptop ama :http://www.youtube.com/watch?v=FCRtmWC5CG8
  • Hocam sorun amd ekran kartını kullanmaması. Bende dediğim gibi kafayı yemiştim diablo 3 yükledim arkadaşın bilgisayarına. Bir türlü geçiş yapmadı amd karta. Catalyst güncel desede internet sitesine girin amdnin ordan bakın. Sürücü konusunda sorun çıkarmıştı bana ama uğraşıp yükledim. Baya uğraştırıyordu gerçekten. Yavaş olmasını ben hala onboard ekran kartını kullanmasına bağlıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senihcan

Hocam sorun amd ekran kartını kullanmaması. Bende dediğim gibi kafayı yemiştim diablo 3 yükledim arkadaşın bilgisayarına. Bir türlü geçiş yapmadı amd karta. Catalyst güncel desede internet sitesine girin amdnin ordan bakın. Sürücü konusunda sorun çıkarmıştı bana ama uğraşıp yükledim. Baya uğraştırıyordu gerçekten. Yavaş olmasını ben hala onboard ekran kartını kullanmasına bağlıyorum.

Teşekkür ederim. Sürücü aramaya başlıyorum.
  • Bu özelliklere sahip notebook tabiri caizse çatır çatır oynatır istediğiniz oyunu,
    sorun diğer arkadaşlarında belirttiği gibi lanet olası o bütünleşik ekran kartlarındaki problem sarj süresini gıdım uzatalım diye son kullanıcılara çektirdikleri ...

Bir şekilde amd kartını kullanman gerek cata ayarlarını iyice incele
  • Sorunu çözdüm. Halen neden olduğunu bilmiyorum ama canım iyice sıkılınca dayanamayıp aygıt yöneticisinden amd' nin sürücüsünü sildim ve sonra sürücüyü çevrimiçi bul diyerek tekrar yüklettim. Artık skyrimi ultra ayarlarda 2k nın çıkardığı hd paketle beraber oynayabiliyorum. Herkese teşekkür ederim!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.