Şimdi Ara

Nedir Bu Damla Entegre

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
4.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Bu entegreyi değiştirme şansımız var mi? Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ialtinkopru -- 1 Ağustos 2013; 3:22:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Damla entegrenin kodu biliniyor ve uygulandıgı pcbde uygun montaj alanı mevcutsa değiştilebilir.
    Örnekte yer alan foto (ünlü bir multimetre markası) entegre hasarı durumunda değiştirilebilmesi için uygun montaj alanı sağlanmış
     Nedir Bu Damla Entegre

• quote:

Orijinalden alıntı: VRMS

Damla entegrenin kodu biliniyor ve uygulandıgı pcbde uygun montaj alanı mevcutsa değiştilebilir.
    Örnekte yer alan foto (ünlü bir multimetre markası) entegre hasarı durumunda değiştirilebilmesi için uygun montaj alanı sağlanmış
     Nedir Bu Damla Entegre
    Bugun dalginligima gelip multimetrenin entegresini yaktim (daha dogrusu on-off tan kapattigim multimetreyi ac gerilim varken kademe degistirmem ile oldu) entegre kodu umarim vardir, sabah bakarim. Entegreyi bulursam benim degistirme sansim var mi acaba ayriyetten de yeterli alan mevcut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ialtinkopru -- 1 Ağustos 2013; 4:54:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: berke2011

Damla entegrenin kodu biliniyor ve uygulandıgı pcbde uygun montaj alanı mevcutsa değiştilebilir.
     Nedir Bu Damla Entegre

Hep merak ederim arıza durumunda o damla entegre nasıl sökülüp yollar zarar vermeden yüzey dümdüz edilir.Çakıyla bıçakla çok uğraştım entegrede vardı ama olmadı kart çok hırpalandı dremel tarzı birşey istiyor önce kabası alınıp sonra detaya girmek lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

quote:

Nedir Bu Damla Entegre

Hep merak ederim arıza durumunda o damla entegre nasıl sökülüp yollar zarar vermeden yüzey dümdüz edilir.Çakıyla bıçakla çok uğraştım entegrede vardı ama olmadı kart çok hırpalandı dremel tarzı birşey istiyor önce kabası alınıp sonra detaya girmek lazım.

Alıntıları Göster
    Bu tarz bi işlemde zarar gördüğüne göre kaliteli olmadıgı kesin ..Multimetre modeli nedir, ucuz cihazlardansa ugraşmaya bile değmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 1 Ağustos 2013; 10:54:02 >

• quote:

Bu tarz bi işlemde zarar gördüğüne göre kaliteli olmadıgı kesin ..Multimetre modeli nedir, ucuz cihazlardansa ugraşmaya bile değmez
    Orta seviye bi multimetre ama benim icin yetiyordu t-technic my-62 sence ugrasmaya degmez mi bir de baska bir sorun da olmus olabilir mi

• buyur hocam bu da videosu belki biraz daha fikir verebilir damla entegre yerine eger varsa normal entegre yapabilir miyim?

http://www.youtube.com/watch?v=blOSa_BVvyk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ialtinkopru -- 1 Ağustos 2013; 16:46:48 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ialtinkopru

buyur hocam bu da videosu belki biraz daha fikir verebilir damla entegre yerine eger varsa normal entegre yapabilir miyim?

http://www.youtube.com/watch?v=blOSa_BVvyk
    My62 nin tam fiyatını bilmemekle birlikte 25-30 lira arası oldugunu tahmin ediyorum, ugraşıp ugrasmamakta karar senin...

http://smanuals.ru/files/fileadmin/servicemanuals/Multimeter/Mastech/img/mastech_my-62_1.gif

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4A0EEDE18

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Wafer dan koparılan die nin direk olarak pcb üzerinde işlenmesi.Aşağıda ilgili bir video var.

http://www.youtube.com/watch?v=oD9CvuHEXOs&feature=player_detailpage

• quote:

My62 nin tam fiyatını bilmemekle birlikte 25-30 lira arası oldugunu tahmin ediyorum, ugraşıp ugrasmamakta karar senin...

http://smanuals.ru/files/fileadmin/servicemanuals/Multimeter/Mastech/img/mastech_my-62_1.gif

Alıntıları Göster
    Devre semasini bulmustum bende eger entegreyi bulur ve fiyati uygunsa ugrasirim ama degilse ugrasilmaz zaten ilgilendiginiz icin de tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: bertan88

Wafer dan koparılan die nin direk olarak pcb üzerinde işlenmesi.Aşağıda ilgili bir video var.

http://www.youtube.com/watch?v=oD9CvuHEXOs&feature=player_detailpage

Alıntıları Göster
    Tesekkurler video icin

• quote:

Orijinalden alıntı: serkandnc

quote:

quote:

Nedir Bu Damla Entegre

dostum bu entegreler siyah yapışkanın içerisinde mevcut. yani entegre lehimleniyor pcb'ye sonrada bu yapışkan damla entegrenin sıcaktan ve dışardan gelebilcek zararlara karşı koruyo.ç ıkarırkende önce yapışkan eritilip falçatayla çekiliyor biraz zor bi iş. kuzenim yaparken görmüştüm. yapışkanı temizlenip entegre değiştiriliyor. entegre smd şekilde montajlı ama

ben çok uğraştım belki o öyleydi ama bendeki resmen çıkarılmasın diye yapılmıştı bga makinesine koydum 5 dk 30 sn sonra 300 c de sonlandırdı çıkmadı aldım kartı hava tabancasıyla 100c den başladım 500 c de bitirdim namussuz yumuşamadı bile kartın hayatı kaydı tinerle soğuttum ama nafile olmadı yollar oldu üstgeçit.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Nedir Bu Damla Entegre

dostum bu entegreler siyah yapışkanın içerisinde mevcut. yani entegre lehimleniyor pcb'ye sonrada bu yapışkan damla entegrenin sıcaktan ve dışardan gelebilcek zararlara karşı koruyo.ç ıkarırkende önce yapışkan eritilip falçatayla çekiliyor biraz zor bi iş. kuzenim yaparken görmüştüm. yapışkanı temizlenip entegre değiştiriliyor. entegre smd şekilde montajlı ama

ben çok uğraştım belki o öyleydi ama bendeki resmen çıkarılmasın diye yapılmıştı bga makinesine koydum 5 dk 30 sn sonra 300 c de sonlandırdı çıkmadı aldım kartı hava tabancasıyla 100c den başladım 500 c de bitirdim namussuz yumuşamadı bile kartın hayatı kaydı tinerle soğuttum ama nafile olmadı yollar oldu üstgeçit.

dedigim gibi zor is.ama bikez birini yaparken gor ve sende yap. hemen ogrenirsin

daha önce 3 kere falan yaptım ama bazıları resmen sökülmesin diye çok sert yapılıyor nasıl sökülür bilemiyorum veya yollara çok yakın oluyor ısıdan dolayı kalkıyor benim uğraştığım cin malı adi bir hesap makinesiydi ama yok olmuyor çıkmadı bir türlü erimedi yandı direk ama kaliteli ürünlerde 250c civarında siyah bölüm eriyor komple çiple birlikte geliyor pad üzerine tiner sonra biraz flux sürüp bir tur lehim çekme teli ile geçince çok rahat montajlanıyor ama yok bazılarıda hikayeden yapıyor

• bertan88 kullanıcısına yanıt
    harika bi video hocam ...
  • quote:

Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Bu entegreyi değiştirme şansımız var mi? Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: yucelnet

quote:

Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Bu entegreyi değiştirme şansımız var mi? Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

teşekkürler arkadaşlar multimetrenin entegresini buldum 3 lira bişey damla entegreyi güzelce temizlyeyip ya smd olarak yada direk kabloyla ( biraz uğraşırım bunu yaparken tabi) yapacağım

• quote:

quote:

Merhaba hocam
    bisey farkettim bu yanan entegrenin bacak sayisi 42 ama satilanlar 40 veye 44 bacakli bu islenmis olan entegre muhtelif bisey midir yoksa 40 bacakliyi buna uydurmam mi gerekmekte (entegre ICL7106/ICL7107)

• quote:

Merhaba hocam
    bisey farkettim bu yanan entegrenin bacak sayisi 42 ama satilanlar 40 veye 44 bacakli bu islenmis olan entegre muhtelif bisey midir yoksa 40 bacakliyi buna uydurmam mi gerekmekte (entegre ICL7106/ICL7107)

bunun hakkında pek bir fikrim yok.

ama birebir olması lazımdı bacakların.
  • quote:

quote:

Merhaba hocam

bunun hakkında pek bir fikrim yok.

ama birebir olması lazımdı bacakların.

Alıntıları Göster
    Icl7106 yada Icl7107 dandik multimeterelerde kullanılan standart entegrelerdir.Sizin multimetre büyük ihtimalle bu entegreyi kullanmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: bertan88

Icl7106 yada Icl7107 dandik multimeterelerde kullanılan standart entegrelerdir.Sizin multimetre büyük ihtimalle bu entegreyi kullanmıyor.

Alıntıları Göster
    Devre semasindan yola ciktim gnd ye gore hangi entegre oldugunu buldum ILC7107 oluyor ama 2 bacak karsilikli bosa cikiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ialtinkopru -- 5 Ağustos 2013; 21:37:11 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.