Şimdi Ara

Netgalaksi-Download Noise Margin Nedir? (Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Netgalaksi kullanıcısıyım ve benim uzunca bir süredir devam eden bir hızda dalgalanma sorunum var.
    Paketim 50mbit yalın olmasına rağmen günde 1-2 saat anca 45 megabiti görüyorum. Uzunca bir süredir müşteri hizmetleri de robotik sistemde olduğundan kimseye ulaşamıyorum. Açtığım kayıtları çözüldü diye kapatıyorlar ama sorun kesinlikle çözülmüyor ve devam ediyor.

Bugün müşteri hizmetlerinden ilk defa farklı bir cevap geldi ve ben tam olarak ne olduğunu anlamadım. Ben de forumdaki bilirkişilere bir danışayım dedim. Gelen yanıtı aynen iletiyorum:

"Merhaba, Download Noise Margin değeriniz 7.8 dB olarak ölçümlenmektedir. Kaliteli internet deneyimi için ortalama 20 dB değerinde olmalıdır. 0 - 6 Db Hat oturmaz yada sürekli düşer. 7- 14 Db Hat oturur fakat düşme meydana gelebilir. 15 - 25 Db Hat kalitesi iyi 26 - 30 Db Hat kalitesi çok iyi 31 - 35 Db Hat kalitesi mükemmel Daha iyi bir SNR margin değerine sahip olmak için şunları yapabilirsiniz: İnternet hızını düşürerek SNR margin değerini iyileştirebilir ve hattın stabilitesini koruyabilirsiniz. Düşük SNR margin değerlerini daha iyi yönetecek kaliteli bir modem alabilirsiniz. Modemin ve telefon hattının bağlı olduğu aynı hat için kaliteli splitter kullanabilirsiniz Kablonun duvarda bağlantılı olduğu kablo bağlantı noktasını daha kalitelisi ile değiştirebilir ve kablonun olması gerektiği gibi bağlı olmasına dikkat edebilirsiniz. Bina içindeki kabloları değiştirebilirsiniz. Düşük kaliteli telefon kabloları da hattınızda gürültüye sebep olabilir."

Şimdi sorun şurda, bana daha birkaç ay önce kablolarınız eskidir internet ondan yavaştır dediler eve tek parça cat6 kablo çektirdim. O zaman modeminiz eskidir dediler yeni modem aldım (Asus dsl ac51). Sorun düzelmeyince şikayet ettim. Şikayet ellerine ulaşınca iki günde internetimi mucizevi bir şekilde 45 megabite kadar yükselttiler ve 1 ay sorunsuz kullandım.

Sorum şu olacak: Eğer dedikleri doğruysa, yani sorun benim kablomda veya modemimdeyse, benim upload değerlerimde de dalgalanma olmaz mı. Çünkü upload değerlerim sürekli sabit 7.6 megabit çıkıyor. Ayrıca pingim de 10 u nadiren geçiyor.Bir diğer sorum şu: Bahsettiği download noise margin değerinin başka bir etkeni var mıdır?

• Yapay Zekanın Yanıtı

NetGalaksi-Download Noise Margin Nedir?

İnternet bağlantısında, download noise margin (DNM), verilerin alıcı tarafından net bir şekilde alınıp alınmadığını belirleyen bir ölçüdür. Gönderilen sinyalin gürültü seviyesine göre ne kadar güçlü olduğunu gösterir.

DNM, signal-to-noise ratio (SNR) margin ile yakından ilişkilidir. SNR, sinyal gücü ile gürültü gücü arasındaki orandır ve desibel (dB) cinsinden ölçülür. SNR margin, gürültü seviyesindeki bir artışı hesaba katarak izin verilen en düşük SNR'yi belirtir.

Download Noise Margin Kaç Olmalı?

İdeal DNM değeri, internet bağlantısının türüne ve kullanılan teknolojiye bağlı olarak değişir. Genellikle şu değerler önerilir:

• DSL bağlantılar için: 9-12 dB
    • Kablo bağlantılar için: 10-14 dB
    • Fiber bağlantılar için: 15 dB veya üzeri

Noise Margin Kaç Olmalı?

Kabul edilebilir noise margin aralığı, bağlantının türüne ve kullanılan teknolojiye göre değişir. Genellikle aşağıdaki değerler önerilir:

• DSL bağlantılar için: 6-12 dB
    • Kablo bağlantılar için: 10-14 dB
    • Fiber bağlantılar için: 15 dB veya üzeri

Düşük bir DNM, veri kaybı, yavaş hızlar veya bağlantı kesintileri gibi sorunlara neden olabilir. Çok yüksek bir DNM ise gereksizdir ve bağlantı performansını olumsuz etkileyebilir.

İnternet bağlantının DNM'sini kontrol etmek için çeşitli araçlar ve uygulamalar mevcuttur. Bağlantının sorunsuz çalışmasını sağlamak için DNM'yi düzenli olarak izlemek ve gerekirse ayarlamak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu şekilde anlayamayız eğer hat değerlerinizi atarsanız ona göre yorumlayabiliriz.. hangi modem kullanıyorsanız internette araştırın modem değerlerin olduğu yerin ekran görüntüsünü atın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Netgalaksi-Download Noise Margin Nedir? (Yardım)

Sanırım hat değerlerim bu oluyor hocam.
  • Vodius V kullanıcısına yanıt
    Malesef hat değerlerin kötü özellikle download kısmı bu yüzden uploadta herhangi bir sıkıntı yaşamiyorsun

• Peki sebebi söyledikleri gibi benim kablom veya modemim midir?
    Mantıksız değil mi yani benim kablomda yada modemimde sıkıntı olsa upload da da sorun olmaz mı? Veya gece 3 ten sonra internet tak diye 46 megabite çıkıyor öğlen 12 den sonra 15 megabite iniyor. Bu nasıl oluyor?

bu arada yanlış anlamayın bilmediğimden öğrenmek için soruyorum.
  • Snr kısmını kullandığınız modemdende ayarlıyabilirsiniz. asus modemlerde arayüzde yönetim, dsl ayarı, vdsl snr margin satırında snr ayarı yapıp 9-10 gibi bir değere sabitlerseniz snr margin değeriniz sabitlenir hızınız 1-2mbps düşebilir buarada.
  • Modemle alakası yok upload tam değer çıkması 8 olduğu için örneğin upload 40 olsa yine dalgalanma olur sorun iç tesisat kaynaklı gibi duruyor ama cat6 kablo çektirdiyseniz bunun olmaması gerekir yeni aldığın modemde snr ayarı var Asus modemde kararlılık diye geçiyordu sanırım yada snr bunu 10a çıkartın hızınız biraz düşer ama en azından staBil kalır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyiny2099 -- 25 Nisan 2020; 3:59:11 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • En son sorun kablodan dediklerinde tek parça bir kablo alıp binanın merdiven boşluğundan sarkıttım. Ucunu da direk modeme bağladım. Sonuç değişmedi.

Bu arada snr ayarı yaptığımda hızdaki düşme ne kadar olur? Şu anda aldığım hız 15 megabit. Bundan mı daha düşük yoksa almam gereken hızdan mı daha düşük bir hız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vodius -- 25 Nisan 2020; 15:33:12 >
  • Kardeşim sorununun çoğu netgalaksi kaynaklı forumda bakarsan şu sıralar kimse tam hızını alamıyor.35 mbit kullanıyorum en iyi 22 gördüm yoğun saatlerde 2-3 mbite düşüyor. Modem değerlerimdede sıkıntı yok. Ama neyseki kurtuluyorum bu firmadan

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Neye geçiyorsunuz?
  • Anlıyorsanız şu değerlere yorum yapmanız mümkün mü?

• agritux kullanıcısına yanıt
    Millenicom geçiyorum.Birde onu deneyelim dedim

• Sorununuz altyapı veya iç tesisat kaynaklı. Ankastreden ölçüm yapılmadan emin olmak zor.
    İç tesisatınıza, yani cat6 kablonuza parazit yapan bir şey de olabilir. (Elektrik hattı, mikrodalga, buzdolabı vs.)

Değerlerin güzel bir sıkıntı görünmüyor

• Teşekkür ederim hocam. Netspeed hat değerlerinin kötü olduğunu söylüyordu. Netgalaksi iyi olduğunu söylüyor :)

Eğer hızı tam aliyosaniz hiç değiştirmeyin en ucuzu netgalaksi

• 24 mbps paketten 2 mbps alıyorum :)

Edit: 03.05.2020 netgalaksi sorunumu çözdü. Şu an bağlantımda sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agritux -- 3 Mayıs 2020; 15:52:30 >
  • Merhaba . Sanırım bende de aynı sorun var . Sabah ve gece saatlarinde internet hızımda problem yokken akşam 1 mbpsnin dahi altına düşüyor hızım . Kaç kez aradım bizdeki değerler olması gerektiği gibi diyorlar . Uzaktan bağlantı yaptılar bilgisayarıma ölçtük fakat bi çözüm getiremediler . Sorunun ne olabiliceği ile ilgili bilgisi olan var mı

• Netgalaksi-Download Noise Margin Nedir? (Yardım)

Kardeş adamlar haklı. Snr Margin bendede düşük çıktı. ADSL kullanıyorum.Zamanında elektrikçiler kafasına göre bantlamış kablo ujçlarını.Bende evime hattın girdiği Buwattan(Kutudan) kullanacağım odaya kadar bütün kablo bağlantılarını tek tek denedim. Doğru kablo uçlarını bulub modeme kadar kendim deneme yanılma yöntemiyle bağlantı yapıp bantladım.en son doğru ucu prize bağladım. Sonuç SNR değeri yükseldi. Resimdekiler o zamanki değerler. Şimdi dahada yüksek değer var. Bina 13 yıllık buarada.

• Netglaksi pişmanlıktır nokta..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.