Şimdi Ara

Nikon D3200 - Canon 1100 Kararsız Kaldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar günlerdir bu konuyu araştırıyorum. Fotoğrafçılığa başlamak istiyorum ancak bütçem 1.300 tl civarında. Bütçe probleminden dolayı ileride yeni bir model için para verme imkanım yok bu yüzden almışken beni bayağı götürsün istiyorum. Ayrıca lens alma imkanımda ne yazık ki yok.
    Hal böyle olunca şu 2 şık arasında kaldım ;

Nikon D3200-Canon 1100D

Özellik bakımından Nikon D3200 yüksek fakat Canon'un yanında 75-300 zoom lens ve çantada veriyorlar. Lense çok ihtiyacım olurmu bilmiyorum ama manzara ve makro fotoğraf çekmeyi seviyorum.

Kararsız kaldım düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufyusuf17 -- 19 Ocak 2014; 3:10:21 >

• yusufyusuf17 Y kullanıcısına yanıt
    D2300 body olarak baya öndedir Canon 1100D den Lens veriyolar diye vazgeçme. 70-300 de Zaten IS yoktur çok zor çekersin Fotoğrafı. Bütçe ne kadar bilmiyorum Ama Canon 600D Öneririm. Sonralarda yanına birda 55-200mm IS li lens alırsınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vendetta0

D2300 body olarak baya öndedir Canon 1100D den Lens veriyolar diye vazgeçme. 70-300 de Zaten IS yoktur çok zor çekersin Fotoğrafı. Bütçe ne kadar bilmiyorum Ama Canon 600D Öneririm. Sonralarda yanına birda 55-200mm IS li lens alırsınız.

Cevabın için teşekkür ederim. Bütçem taş çatlasa 1.350 tl ne yazık ki 600D için yeterli değil.
    Madem uyduruk bir lens o zaman Canon'dan vazgeçtim.
    Peki Nikon D3200 kulanan varmı,varsa eksilerini ve artılarını yazarsa sevinirim :)

• yusufyusuf17 Y kullanıcısına yanıt
    3200 den yana kullan tercihini.1100 de lens seçeneği falan pazarlama stratajesi sadece. 3200 1100 de daha üsütn bir gövdedir. Bunu eline aldığında, lcd ekranlarına baktığında direkt anlarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __FuEGo__ -- 19 Ocak 2014; 13:33:43 >
  • ilerde dslr'ye ayıracağın bütçe azsa canonu seç.Gövde olarak Nikon 3200 daha iyidir.Canonun lensleri nikona göre daha uygun fiyatlıdır.Çünkü 18-55 ilerde yetmeyebilir.
  • 600D al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egemenkirpici

600D al.

+1

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim cevaplarınız için. Aradan geçen zamanda biraz daha araştırma yaptım.
    Çok uygun fiyata Canon 1100D 'nin yanında 18-55,75-300,50mm lenste veren bir yer buldum.
    Daha sonradan lens alma fırsatım olmayacağı ve 18-55 lenslerin çokta iyi olmadığı duyunca gönlüm tekrar Canon'a kaydı.

Bunun birazda ihtiyaçlara göre olduğunu anladım makine ile neler yapmak isteyeceğimi anlatayım ;

• Örneğin yüksek bir tepenin üstünden manzara fotoğrafı çekmek
    • Benim ve arkadaşlarımın portrelerini çekmek.
    • Yakından çeşitli nesneleri ve böcek gibi küçük canlıları fotoğraflamak
    • Gece çekimleri yapmayı istiyorum,ıso değeri ve flaş ışığı olabildiğince iyi olsun.
    • Mesela düğün vb bir yere gittiğimde video çekerim. Video kalitesi dandik bişey olmasın.
    • Makineye dokunduğum anda görüntü bulanıklaşması oluyor bunun olmasını istemiyorum.
    • Normal fotoğraf boyutlarında çektiğim bazı fotoğrafları bastırmak.
    • Yakınlaştırma yaptığımda fotoğrafın kalitesinin düşmemesi

Sanırım şimdi daha açıklayıcı olmuşumdur hangisi bana uygun
    Not : NIKON D5100 Teknosa'da fiyatı çok uygunmuş fakat tükenmiş. Bilinmedik sitelerden alış veriş yapmakta beni korkutuyor doğrusu

• Bence nikon'dan şaşma şunuda belirteyim lenslere aldanma fotoğraftan anlayanlara sorarsa lens aralığı 3 katından fala olursa netleme'de problem yaşanabiliyor eğer ki yeni başlayacaksan da şimdilik sana 18-55 yeter kanaatindeyim..birde varoluş kadar eskidir nikon ile canon'u karşılaştırmak çözülemeyen denklem gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axii_16 -- 1 Şubat 2014; 9:16:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrt_dgn

Bence nikon'dan şaşma şunuda belirteyim lenslere aldanma fotoğraftan anlayanlara sorarsa lens aralığı 3 katından fala olursa netleme'de problem yaşanabiliyor eğer ki yeni başlayacaksan da şimdilik sana 18-55 yeter kanaatindeyim..birde varoluş kadar eskidir nikon ile canon'u karşılaştırmak çözülemeyen denklem gibi

Netlemede problem mi çıkıyor? Hangi lenslerde çıkıyor bu problem mesela?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi lens'lerde değil genel kanıdır bu lens aralıgı 3 katından fazla olur ise netlemede problem olur diye.
  • Bir çok fotoğrafçı daha iyi kamera aldıklarında daha iyi fotoğraflar çekeceklerini düşünürler. Daha iyi bir kamera,kalbinde ya da kafanda birşey yoksa,senin için birşey yapamaz.(Arnold Newman)

• quote:

Orijinalden alıntı: mrt_dgn

Hangi lens'lerde değil genel kanıdır bu lens aralıgı 3 katından fazla olur ise netlemede problem olur diye.

O laf 10 yıldır geçersiz Ve odaklamayla ilgisi yok, imaj kalitesiyle ilgili.

• 3200 sizin için daha iyi olacaktır . Zaten fotoğraf tutkunuz varsa en kötü makineyle de çekersiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: yusufyusuf17

Teşekkür ederim cevaplarınız için. Aradan geçen zamanda biraz daha araştırma yaptım.
    Çok uygun fiyata Canon 1100D 'nin yanında 18-55,75-300,50mm lenste veren bir yer buldum.
    Daha sonradan lens alma fırsatım olmayacağı ve 18-55 lenslerin çokta iyi olmadığı duyunca gönlüm tekrar Canon'a kaydı.

Bunun birazda ihtiyaçlara göre olduğunu anladım makine ile neler yapmak isteyeceğimi anlatayım ;

• Gece çekimleri yapmayı istiyorum,ıso değeri ve flaş ışığı olabildiğince iyi olsun.
    • Mesela düğün vb bir yere gittiğimde video çekerim. Video kalitesi dandik bişey olmasın.
    • Makineye dokunduğum anda görüntü bulanıklaşması oluyor bunun olmasını istemiyorum.
    • Normal fotoğraf boyutlarında çektiğim bazı fotoğrafları bastırmak.
    • Yakınlaştırma yaptığımda fotoğrafın kalitesinin düşmemesi

Sanırım şimdi daha açıklayıcı olmuşumdur hangisi bana uygun
    Not : NIKON D5100 Teknosa'da fiyatı çok uygunmuş fakat tükenmiş. Bilinmedik sitelerden alış veriş yapmakta beni korkutuyor doğrusu

Bu bahsettiğin şeyleri Canon'lada yaparsın. Nikon'lada.

AMA!

Geniş açı lens, (Canon 17-85 1200TL - Tamron 17-50 900TL - Canon 18-55 Kit Lens 250TL)
    50mm f1.8 lens (Canon 50mm f1.8 II 250TL)
    100mm Makro lens
    Harici flaş (Canon 430EX 750TL Canon 580EX 1200TL)
    Canon 650D + STM lens
    IS/VR/OS özellikli lens.

gibi isteklerini kaşılaması için bunlar gerekli.

En kötü makineylede fotoğraf çekersin doğru. Ama makinenin yanında doğru ekipman olmazsa fotoğraf çekemezsin.

Mesela kapalı mekan çekimlerinde harici flaş olmazsa olmaz. Hatta çoğu zaman softbox veya şemsiye olmazsa olmazlardan.

Yada düzgün portre çekmek için 50mm f1.8 lens çoğu zaman iyi bir etki veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi command_4 -- 1 Şubat 2014; 11:41:49 >

• nikon 3200 alınır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.