Merhaba arkadaşlar önceki günlerde konu açmıştım. http://forum.donanimhaber.com/m_76821765/f_//tm.htm#76821765 aracımın ağırlığı sebebi ile turbo devreye girene kadar klima açık çok fazla hantallık çektiğimden. sadece alt devirlerin bir nebze canlanması için hızlıaldaki bu ürünü aldım. amacım çok fazla performans olmadığı için ve racechip in giriş seviyesinde ayar olmadığından racechip almadım. burdaki ürünü sipariş ettim. http://www.hizlial.com/gepardo-volvo-v-50-16-d-cc-109-bg-240-tork-tan-131-bg-295-torka-cikaran-powerbox-chip/31.840.8305.2442 ürün geldi ve kutudan nitrodata çıktı. aracıma takmak için baktığımda ilgili soketin çok zor bir yerde olduğunu farkettim kendim takamayacağıımı anladım. bir tamircide motorun soğumasını falan bekleyerek 2 saat sürdü montaj. chip baktım 2 ayar düğmeli güzel gözüküyor ayarını hiç değiştirmedim. eve gidene kadar biraz denedim bariz bir güç fark ettim ama 1100-1800 istediğim kadar canlanmadı.ama o devirler bile eskisinden iyi olarak hissettim. ama turboya girdiğinde araba akıyordu. ayar E-4 te idi. eve geldiğimde fark ettimki faturada nitro data yazmıyor. kutudan garanti belgeside çıkmadı. forumu biraz kurcaladım racechip taklidi bir box gibi bahsedildiğini okudum. boxun işe yarayıp yaramadığını öğrenmek için tekrar teste çıktım önce 2-4 daha sonra 5-4 ayarını denedim daha sonra emin olmak için 8-8 ayarına alıp baktım araçta bariz bir performans düşüşü görünce boxu iade etmekten vazgeçtim gibi. 3-4 ayarı alıp bıraktım. yanlız suya dayanıklı olduğunu sanmıyorum tam ayarını bulup güzelce izole etmek gerekiyor sanırım.
tifosi41T
kullanıcısına yanıt
Son durum nedir? Memnun musunuz?
quote:
Orijinalden alıntı: eengfd
Son durum nedir? Memnun musunuz?
Nitro datadan sonra evdeki diğer araçlarada box aldım. en son 2. el chiptuning 06 diye bir box aldım. üst düzey bir ürün sıfır fiyatı 900 tl. nitro datayı söküp bunu taktim. kablolar uyum gösterdi. 160 km gibi denedim. ayarlar aynı hiçbir fark hissetmedim. tekrar nitro datayı taktım. c06 yıda diğer araca taktım. 3. sü italilan speed gibi bir markaydı oda baya fark etti. tüm araçlar box lu oldu çok memnunum. yanlız nitrodatanın kasa kalitesi biraz zayıf su alma ihtimali var.
Hiç Racechip kullanma ve nitrodata ile kıyaslama şansınız oldu mu? Racechip forumunda diğerleri kötü gösterilmiş.
Racechipli araç kullanmadım malesef ama chiptuning 06 nın normal racechipten kötü olduğunu idda edeceklerini sanmıyorum. keza nitro data ile 06 arasında hiçbir fark hissetmedim.
fakat şunuda bilmek gerekirki nitrodata çin malı bir cihaz. racechip ve chiptuning06 alman malı. mutlaka bir kalite farkı vardır. ama pratikte hissedilir bir fark olduğununa inanmıyorum.
Nitrodata fiziksel olarak iyi yalıtılmamış olabilir, dediğiniz gibi. Ancak teorik performans değerleri Racechip pro ile aynı gözüküyor, pratikte aynı mı merak ettim. İtalian Speed ise daha farklı (kaliteli) donanım/yazılım içeriyor gibi. Sitesinden baktığımda daha yüksek performans ve daha düşük tüketim gözüküyor. İtalian speed box nereden alınır?
renault 1.5 dci motorlara uygun racechipim satılıktır. almak isteyen olursa anlaşabiliriz.