Şimdi Ara

NO MAN'S SKY (PS4 ANA KONU) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.109
Cevap
6
Favori
32.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu oyunda coop ya da online mod hic mi yok ya?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ottomans1453

Bu oyunda coop ya da online mod hic mi yok ya?

Coop yok, en başından beri de sadece iyi bir single player deneyimi üzerine uğraştıklarını belirtiyorlar. Ancak oyunda bir çeşit mmo yapısı da var, herkes aynı server içerisinde yer aldığı için başka insanlara ya da arkadaşlarına denk gelme ihtimali söz konusu ama bu konu ile ilgili olarak da bırakın galaksiyi aynı gezegene dahi düşseniz birbirinizi bulma ihtimaliniz çok düşük demişlerdi.
  • oyunda türkçe altyazı dublaj (gerçi oyunda konuşma yok galiba) yada türkçe HUD vs olacakmı ???
  • gamer-x kullanıcısına yanıt
    Oyunda ingilizce dublaj bile yok

Uzay diliyle konuşuyorlar

• Ben bu oyunun oyun sitelerince yapildigi "inceleme-haber" tadinda reklamlarindan cok sıkıldım.

Resmen manipulasyon yapiliyor. Empoze ediliyor. Eskiden demo verilirdi. Oynar oyun ne halt olmus anlar ona gore alirdik.

Simdi sacma sapan haberler. Yok erken almis kopyasini da oynamis gameplay atmis youtubea biseyler biseyler. He canim ya inandik biz sana. Hello games vermedi sana kopyasini tabii cok dogru salagiz biz cunku.

Yok milyar saat surecekmis de yok trilyon gezegen varmis aman insan omru yetmezmis kesfetmeye filanlar filanlar. Sus da biz kesfedelim bunlari sana ne oluyor? Bunlar hep reklam iste.

"Aa bak trilyon gezegen varmis oyunu bitirmeye omrum yetmezmis dur ben alayim su oyunu"

Hype hype hype hype

Ben boyle sacma sapan yapimci tarafindan para verilerek sitelerce empoze edilmeye calisilan oyunlardan daha cikmadan nefret ediyorum. Hello games de bunun kralini yapiyor su an. Ya kardesim millete para yedirecegine demo ver bize demo. gorelim oyunu.

Kendileri de mi korkuyorlar nedir. Bu oyun cunku resmen avaz avaz "ben 10 saat gameplayden sonra tekrara dusup sıkıntıdan patlatacagim seni" diye bagiriyor.

Boyle olmazsa cok sasiracagim. Ben de deneyecegim ama net olarak bu oyun asagi yukari 10 saat oynanistan sonra patlak bir balona donusecek gibi geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 4 Ağustos 2016; 17:00:13 >

• Sene olmus 2016. Artik pvp olmayan yada en basit player etkilesimi olmayan oyun tutmaz. Npc ile trade yapsam ne olur?

Elinde eve online gibi bir ornek var. Zilyon gezegen yapma milyon yap bunlari ekle. Gezegeni kesfetsem nereye kadar? Pvp olmadiktan sonra neden 60 dolar istiosun. Komedi tam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dante

Ben bu oyunun oyun sitelerince yapildigi "inceleme-haber" tadinda reklamlarindan cok sıkıldım.

Resmen manipulasyon yapiliyor. Empoze ediliyor. Eskiden demo verilirdi. Oynar oyun ne halt olmus anlar ona gore alirdik.

Simdi sacma sapan haberler. Yok erken almis kopyasini da oynamis gameplay atmis youtubea biseyler biseyler. He canim ya inandik biz sana. Hello games vermedi sana kopyasini tabii cok dogru salagiz biz cunku.

Yok milyar saat surecekmis de yok trilyon gezegen varmis aman insan omru yetmezmis kesfetmeye filanlar filanlar. Sus da biz kesfedelim bunlari sana ne oluyor? Bunlar hep reklam iste.

"Aa bak trilyon gezegen varmis oyunu bitirmeye omrum yetmezmis dur ben alayim su oyunu"

Hype hype hype hype

Ben boyle sacma sapan yapimci tarafindan para verilerek sitelerce empoze edilmeye calisilan oyunlardan daha cikmadan nefret ediyorum. Hello games de bunun kralini yapiyor su an. Ya kardesim millete para yedirecegine demo ver bize demo. gorelim oyunu.

Kendileri de mi korkuyorlar nedir. Bu oyun cunku resmen avaz avaz "ben 10 saat gameplayden sonra tekrara dusup sıkıntıdan patlatacagim seni" diye bagiriyor.

Boyle olmazsa cok sasiracagim. Ben de deneyecegim ama net olarak bu oyun asagi yukari 10 saat oynanistan sonra patlak bir balona donusecek gibi geliyor.

Diğer arkadaşlar da eleştiriyor ve çoğunuzu da haklı buluyorum, yalnız... Bu gün öve öve bitirilemeyen uncharted 4 baştan aşağı tekrardan ibaret, hopla, zıpla, halat at... Tekrar, hiçbir zaman keyif vermez diye bir durum yok. Destiny, Division, Wow hepsi tekrardan ibaret. Hatta Battlefield, Codda multiplayerda bu güne kadar aynı şeyleri yaptık. Önemli olan keyif almaktır bence. Bu oyun zaten bir şaheser değil bunu herkes kabul ediyor. Ancak adamlar senelerce birbirinden farklı renklerde ve ebatlarda gezegen oluşması scriptini hazırlamamışlardır eminim. İllaki zengin bir içerik koydular. Bu içerik belki 30, belki 100 saat sürecek. Bu biraz da "aman şunu bir an önce bitireyim de battlefielde başlayayım" şeklinde düşünüp düşünmememize bağlı olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrah44 -- 4 Ağustos 2016; 20:18:46 >

• emrah44 kullanıcısına yanıt
    Bunu ben de söyleyecektim de linç yemekten korktum.

• Bu oyunu yapan herifler senelerdir içinde tuttuklarını dökmüşler, bilmem kaç senesinde ben bir gün gemiye atlayıp 18 zilyon gezegenin dolaşıldığı oyunu yapacam diyip bu yıl yaptılar işte. Başka hedefleri yok. Herifler basından kim sorsa hayallerini oyuna dönüştürdüğünü anlatıyor. Başlayınca görün diyorlar her şeyini. Online yok, o yok, bu yok sana göre değil diye işkembeden sallamak doğru yorumlar değil.

Ben iki, üç yıldır takipteyim bunu. Neler olduğunu anlatan yazıların sayısı beş tane bile değil. Erken başlayan varsa şimdi arada bir şeyler atıyor internete. Üstteki talihsiz yorumların üzerine kendi bildiklerimi yazayım,

- Tek amaç var; evrenin merkezine ulaşmak. Hangi galaksinin, hangi gezegeninin koordinatında belli değil. Araştırırken gittiğin yerin tarihini, dilini, dolaşırken bulduklarını da ansiklopedi gibi kaydediyorsun. Rehber, glitch kullanmazsan bu merkeze ulaşmak saatler, haftalar, aylar alacak. Neden ulaşmaya çalışıyor bu manyak = No Man's Sky diye söylemişler onu da.

- Gezegen sayısının toplamı 18,446,744,073,709,551,616. 18 Kentilyon diye sayıyı veren yapımcı. Sayıdan sonra ilk akla gelen soru da birbirinden kopya gezegenler var mı? Bir haftadır oyunu oynayanların dediğine bakarsak gidilenlerin birbirine benzemediği söylendi. Alıp oynayacağınız oyunu yapan herifler böyle hastalar işte.

- Protoganist bir insan evladı olduğundan gittiği gezegene uyum sağlayıp, evrenin merkezine ulaşması için de hayatta kalması gerekiyor. Gezegene gitmeden geminin içinden tarayıp koşullarının listesini çıkarıyorsun. Zırhını upgrade edip bu gezegene uyum sağlama imkanı var. Zırh için gereken ıvır, zıvır gezegenler arasında yayılıyor. Gemiyi, envanteri geliştirmek içinde bin tane parça lazım. Dönüştürücü bir silah ile gittiğin yerden kaynak toplayabiliyorsun. Gemiyle keşfetme, Crafting vs en önemli hareketler.

- Gemi bulduktan sonra yakıtını, erzağını halledip, içine atlayıp 18 kentilyon gezegenden istediğine gidiyorsun. Standart geminin her galaksiye gitme durumu söylenmedi ama gezegenlerde terkedilmiş gemiler bulma var. Bence her galaksiye göre gemi gerekecektir.

- Gezegenlerin içinde yaşayan, sana saldıran yaratıklar gibi bazılarında medeniyet kalıntıları olacak. Bunların dillerini, yaşam şekillerini öğrenip gezegendeki hayatta kalma durumunu arttırabiliyorsun. Bir türlü anlayamadığım olay burası, oyunun gidişatına etki eden bir takım olaylar medeniyet izi bulunca ortaya çıkıyor demişler.

- Galaksiler arasında giderken uzay savaşlarına denk gelme var. Bir kaç trailer da uzay savaşı gösteriyor, onlar tesadüfen ışık hızından çıkıp denk gelinen savaşlar olacak. Bize saldıranlar olursa onları halledip en yakın gezegene yanaşarak kurtuluruz herhalde.

- Uzay istasyonları var. İçine girip yakıt, erzak toplamak, bilgisayara bağlanıp neler döndüğünü öğrenmek var. Bazı istasyonlara yaklaşmak tehlikeli olacak.

- Online'ı varla yok gibi. Makineye yükledikten sonra oyunun üzerine ekstradan online tabanlı database kuruyor. Offline oynamakta var ama. Database istatistik tutma, checkpoint gibi işleyip yaptıklarını kaydediyor. Keşfettiğin gezegeni ana sistemine atıp arkadaşların bu gezegenleri bulursa senin de bulduğunu, hangi adı verdiğini de gösteriyor. Arkadaşlarınla beraber oynama var ama 18 kentilyon gezegen arasında denk gelme oranı %5 diye belirtildi.

Çıkana kadar bunları bilmek yeter, nasıl bir şey olduğunu okuyanlar anlayacaktır. Başlayınca asıl yazılara geçeriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dictattor -- 4 Ağustos 2016; 21:33:33 >

• emrah44 kullanıcısına yanıt
    Sonuna kadar katılıyorum

• Cok guzel bilgiler.

• Gameinformer, oyun çıkmadan önce bilmeniz gerekenler diye güzel bir özet geçmiş.

Prosedürel bir algoritma ile yaratılmış bir evren var. Her gezegen bu algoritma vasıtası ile şekil alıyor. Sonsuz bir evren olarak lanse edilse de öyle değil, 18,446,744,073,709,551,616 gezegen (on sekiz kentilyon dört yüz kırk altı katrilyon yedi yüz kırk dört trilyon yetmiş üç milyar yedi yüz dokuz milyon beş yüz elli bir bin altı yüz on altı) gezegen yer alıyor ve hepsini gezmek için ayırmanız gereken süre 585 milyar yıl.

Her yere gidebilirsiniz. Oyunda gördüğünüz sönük bir yıldız veya bir dağ fark etmeksizin her yere gidip gezebilirsiniz. Gördüğünüz her şey ulaşılabilir ve etkileşim kurulabilir bir haldeler. Güneşe yakın bir gezegene vardığınız da o gezegen olması gerektiği gibi çorak ve verimsiz olur ama buna rağmen ihtiyacınız olan bir kaynağı bulabilirsiniz ya da güneşten çok uzak bir gezegene vardınız, orası çok soğuk olur ve farklı kaynaklar sunar.

Takip edilecek bir hikaye yok, tek amaç evrenin merkezine ulaşmak olduğu için herkes kendi hikayesini yazacak.

Geminiz her şeyiniz. Gezegenlere gidebilmek ve hayatta kalmak adına geminiz çok önemli, ona dikkatli bakmak gerekiyor. Derin uzayı keşfederken Hyper drive (ışınlanmak) yakıtına ihtiyacınız olacak. Geminiz geliştikçe hızınız, manevra kabiliyetiniz ve silah sistemi de gelişiyor.

Yalnız değilsiniz, evren diğer yaşam formları ile çevrilidir. Bunlardan bazıları kendi gezegenlerine bağlıyken, bazıları sizinle beraber keşfe çıkabilir, kimisi ise size düşmanca yaklaşabilir. Onların medeniyetlerini keşfedip dillerini öğrendikçe kurduğunuz etkileşim daha sağlıklı olur. Ayrıca takas da yapabilirsiniz bu sayede Units (oyundaki para birimi) elde edersiniz. Bazı türler savaş meraklısıdır, bunlar sayesinde geminizin silah sistemlerini daha hızlı bir şekilde geliştirme şansınız var. Offline olarak da oynayabilir ama online olarak oynarsanız düşük bir ihtimal de olsa başka insanlara denk gelebilirsiniz.

The Atlas, yapımcının söylediğine göre evrendeki en önemli şey. Öğrendiğiniz tüm bilgiler (gezegenler, aylar, bitki örtüsü, hayvanlar vs.) hepsi Atlas'da depolanıp saklanıyor.

Bir hayatta kalma oyunu, her yeri çok dikkatlice arayarak ihtiyacınız olanları elde etmek zorundasınız. Yapımcı kendi periyodik cetvelini oluşturarak yaratılan elementlerle karakterin hayatta kalmasını sağlıyor. Bazı elementler çok nadirken bazıları ise çok gizemli. Örneğin soğuk bir gezegende araştırma yapıyorsanız donanımınızı daha iyi koruyan eşyalar için kaynak bulursunuz. Hayatta kalma şansınız araştırmaya ne kadar önem verdiğiniz ile alakalı.

Öldük diyelim, eğer oyundaki tehlikelere karşı yeterli önleme sahip değilseniz çok hızlı bir şekilde ölürsünüz. Ölümden çok etkilenmemek için tüm eşyalarınızı deponuza saklayıp, keşiflerinizi de upload yapmanız gerekiyor. Eğer ölürseniz geminizde uyanıyor ve en son yaptığınız upload'dan başlıyorsunuz. Yani uzun süre upload yapmaz ve eşyalarınızı deponuza yerleştirmeden ölürseniz keşfettiğiniz her şey siliniyor ve tekrardan toplamak ve keşfetmek zorunda kalıyorsunuz.

The Multitool, bu eşya çift yönlü olarak kullanılıyor. Hem silahınız hem de kaynak aletiniz. Yapımcı ekip bu eşyayı Star Trek'deki tricorder eşyasına benzetiyor. Bu eşyayı değiştirebiliyor ve geliştirebiliyorsunuz.

İsmini siz koyun, evrende keşfedilmemiş bir yaşam bulursanız ona isim verebilirsiniz ve verdiğiniz bu isim kalıcı olarak oyunda yer alır.

http://www.gameinformer.com/b/features/archive/2016/08/02/science-fiction-weekly-everything-you-need-to-know-about-no-man-39-s-sky.aspx

• 60 dolara değer mi yoksa indirim mi beklenmeli?
  • 18 kentrilyon gezegen arasida denk gelmw yuzde 5 yazilmis bu sacma geldi bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: lubuoguz

18 kentrilyon gezegen arasida denk gelmw yuzde 5 yazilmis bu sacma geldi bana.

Şahsen %5 ifadesine dair bir bilgim yok; ancak oyuncuların birbirini bulması ile ilgili olarak şöyle bir örnek vermişlerdi. Oyundaki gezegenlerin hepsi gerçek gezegen boyutundalar ve 100 kişiyi bir gezegene koyalım, birbirlerini bulma oranı ne ise oyunda da o. Kaldı ki gezegen üzerinden verilmiş bir örnek bu, bahsi evrende bu pek de mümkün değil gibi duruyor. Ayrıca bu soruya zaten hep "çok nadir" ifadesini kullanıyorlar, denk gelmek muhtemelen büyük bir şans olur.
  • Çoğu online oyunda matchmaking sistemi olduğu halde oynayacak adam 2 dk bulamıyoruz, bir de kaldı ki bu evrende tesadüfen bulacağız. Siz o işi unutun % 5'e takılmayın. :) Yapımcı herhalde dünyadaki herkes aynı anda bu oyunu oynarsa birbirimizi bulma olasılığımızı kastetmiş. :D

Melkor tşk ederiz bilgiler için. The Long Dark'ın uzayda geçeni ve çok daha gelişmişi gibi olacak bu oyun. Tabi arada uçurum var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lubuoguz

18 kentrilyon gezegen arasida denk gelmw yuzde 5 yazilmis bu sacma geldi bana.

%5 değil de %1 demişlerdi. Hatta %1'den de az. Oyuncuların birbirleriyle karşılaşmaları yine oyunculara bağlı diyor yapımcılar. Yani siz 3-4 gezegeni keşfedeceğim derseniz diğer oyuncuları göremezsiniz. Fakat devamlı gezegen keşfedip oyun süresini de uzatırsanız elbet birgün başka oyuncuyu görebilirsiniz o da belki demişler :)

Aşağıdaki adreste merak edilenleri açıklamışlar.

http://blog.us.playstation.com/2015/08/03/35-amazing-things-about-no-mans-sky/

• Bu tarz bir oyunda yanımızda arkadaşımız olsa ne olurki . Ben oyunu alacak olsam kesinlikle yalnız kurt takılırdım.
  • Ben yapımcı olsam tüm gezegenlere in diye bir thropy eklerdim oyuna kıllık olsun diye

18 kentrilyon nedir ayrıca , hem de gezegenler gerçek gezegen boyutundayken.Zaten mecburen randomize olacak 3-5 bin gezegenden sonrası.Reklam yapıcam diye fazla mı uçmuşlar ne.

• Evrenin kenarı olmadığına göre merkezi de yoktur değil mi? Merkeze gitmeye çalışmak fantezi herhalde.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.