< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Nokia eski şarj aletleri
-
-
Trafolu olanları diyorsanız, onların alayı voltajı denk getiremiyor ki zaten. İçinde demir olan, 1kg ağırlığında olanlardan bahsediyorum. Özel adı nedir bilmiyorum.
Üstünde 12 yazıyor, 20v çıkış veriyor. Üstünde 18v yazıyor, 35v çıkış veriyor. Üstünde 3v yazıyor, 8v çıkış veriyor.
Burada farklı bir başlıkla konusu vardı, bulamadım.
O adaptörler neden öyledir, kim üretmektedir, neden kullanılmaktadır, nereye varmak istemektedir bilinmez.
Sarj için en iyisi cc-cv adaptörler. Keşfettiğimden beri trafolu adaptörleri kapıdan içeri sokmam.
Eyyorlamam bu kadar.
-
-
Ben çıkışı 5.7v veriyor zannediyordum. Bunun etiketinde baya 5.7v yazıyor. İlginç.
-
trafonun ne olduğunu dahi bilmiyorsun lakin atıp tutuyorsun.
-
Bu adaptörü okula götürüp lojik devreleri çalıştırmak için kullanıyordum.
5V veriyordu diye hatırlıyorum. Etiket değeri yanıltıcı olabilir.
-
Bence etikete yüksüzken çalışma değerleri yazıyor olabilir smps devresinde ucuza kaçıp voltajın bayılmasından yararlanıyor olabilirler 5,7 bayılıp 4,2ye düşüyor gibi. Eski nokialarda lithium ion harici batarya var mıydı? ni-mh ni-cd gibi eski teknolojiler, onları da tam hatırlamıyorum varsa eğer adaptörleri geliştirmek yerine yeni telefonlardaki bmsin giriş değerini arttırmış olabilirler
-
Yahu arkadaş bu memlekette 5v adaptör yok, buna kanaat getirdim. Sabahtan beri delirdim yemin ediyorum.
Tp4056 ile pil şarj edeceğim. Giriş için kullanacak adaptör bulamadım. 1 poşet cep telefonu şarj aleti var. Yerinden kalkmıyor, ağır. O kadar çok var.
Hepsinin üstünde yazan değer 5v veya 4.8v. Hiçbiri yazanı vermiyor. En düşük vereni 6.5v. Geneli 7v-8v veriyor. Baya 10v veren var. Bu nedir arkadaş ?
Bunlar öyle trafolu/demirli de değil. Devreli. Sanırsam smps deniyor. Nokia/Lenovo/Samsung/Motorola vb. gibi markaların da adaptörleri var. Ama neden böyle uyduruk voltaj veriyor bunlar ? Hadi diyelim ki telefon içinde dönüştürücü var, orada 5v'a düşürülüyor desek, adaptör üstünde neden 5v yazıyor ?
Kafamda deli sorular. Sonuç olarak şunu yaptım ; 12v bir adaptöre dönüştürücü taktım. 5v'a düşürüyor. Oradan tp4056'ya verdim. Yok yere 200 lira masraf.
Sinirden alayını parçaladım. Giderim aliexpresten kaya gibi adaptör alırım. Adamlar kazansın aga, başlarım böyle işe. Oradan aldıklarımda hiç böyle sorun yok yaw. 5v yazıyorsa 5v veriyor. Bakın 5.1v değil 5v veriyor. Nasıl oluyor bu? Bizim memlekete has, bu adaptörler hususi mi böyle üretiliyor ?
Mesela bana 5.2v lazım olsa, o da ayrı satlıyor. Adamlar üretmiş, 5.2v diye satıyor. 5.2v veriyor. Bakın 5.1 değil, 5.3 değil, tam yazanı veriyor.
Tamam, bizde de üretiliyor. Weko diye marka. %100 yerli üretim diyor. BMS şarjı için 12.6v adaptör yapmışlar. Sözde cc-cv adaptör. Az bir fazla voltaj verse sıkıntı. Almıştım, 13.5v veriyor. Direk çöpe. Gittim geçen hafta alixpress'ten 20 tane aldım. O adamdan 100'lerce 12.6v ve 16.8v aldım. Birisi bile sorun çıkarmadı arkadaş. Nasıl iş bu ?
Bu kadar basit bir cihazı üretmek bu kadar zor mu yaw ?
Neyse, yorumlamam bu kadar. Hayırlı forumlar.
-
Telefon kullanmıyor musunuz ? Hepsi de 5v veriyor neden kullanmıyorsunuz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Nokia x1-01 kullanıyorum hocam. Onun da üstünde 5v yazıyor. Çıkışı 6.5v. Yok hocam yok. Siz nerden buluyorsunuz anlamıyorum yaw. Bana denk gelmedi bir türlü. Bir tane de motorola v8 2gb var, arada kullandığım. Onun çıkışı 5v veriyordu yalan yok. Aliexpress'ten almıştım. Ancak onun adaptörünü bir projede kullanıp, gönderdim. Harici şarj ediyorum kullanacağım zaman. Zira üstüne titrediğim bir telefon. Başına iş gelmesini istemem : )
-
Yaş kaç üstad. Adaptörler artık şok Bim a101 marketlerde bile satılıyor tp4056 için yeter de artar bile. Fiyatları da 100 lira falandı en son...
Yaş yarıyı geçti hocam : ) Dediğiniz adaptörlerden de almıştım. Onlar da aynı. Kutudan bulup ölçtüm şimdi. Syrox yazan var, en meşhuru bu sanırsam, 7.5v veriyor. O vakitler sinirlenip orjinal Xiami almıştım. O da 7v veriyor. Benim şansıma mı bozuklar denk geliyor, bunların alayı mı böyle anlamadım gitti.
-
Mümkünatı yok. Ölçüm cihazınız bozuk.
Aklıma gelmedi değil. Farklı cihazlar da aynı sonucu veriyor. Mesela lii-500 ile tam doldurduğum pil 4.200 olarak ölçülüyor. Sağlamayı böyle yapıyorum.
-
O işte bir iş var. Ölçüm cihazınızı atar mısınız
Yarın resim çekeyim hocam. Dokunmatik yeni Samsung kullanan arkadaşlar var. Onları ölçecek bir soket bulup, onları da test edeyim. Ki sanmıyorum, yine aynı olacaktır.
-
Ölçüm cihazı klasik sarı multimetre var. Basit küçük led multimetreler var. dl24p var. imax-b6 bile aynı değeri ölçüyor.
-
Elimden belki yüzlerce adaptör geçti üstünde 5v yazıp da 7.5 veren denk gelmedi :)
Yahu 7.5 verse yine iyi. Tp4056 max. 8v desteklediği yazıyordu bir yerde. 10v veren var : ) Ama ilginçtir ; girişi 6v-24v olan bir usb dönüştürücüyü çalıştırmıyor. Işığı bile yanmıyor. Sanırsam yukarıda arkadaşın dediği gibi. Bayılma payı mı veriliyor nedir. Belki yüke binince 5v'a sabitleniyordur. Yalan yok, yük altında ölçmedim hiç.
-
Boşta verdiği değerlerin pek önemi yok aslında. TP4056 veya gerekli uygulama neyse ona bağlandığında verdiği değer önemli.
Matkap şarj aletleri var mesela, boşta 30 volt gösteriyor ama 12 volt Ni-Cd pili uygun şekilde şarj ediyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X