Şimdi Ara

Nolur yardımcı olun durumum çok ciddi!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar inanın böyle şeyleri paylaşmaktan ben de çok yoruldum ama gerçekten çok doldum artık. daha önce durumumu uzun uzun yazmıştımhttps://forum.donanimhaber.com/29-yasina-gelip-hicbir-baltaya-sap-olamamak--136696523 ama şimdi gerçekten sizden düzgün ve detaylı tavsiyeler istiyorum özellikle de benimle hemen hemen aynı durumda olanlardan. 11 yıldır depresyondayım hayatımda sürekli yanlış tercihler yaptım ve yapıyorum ve bu yüzden psikolojim çok bozuldu, lisede meslek lisesi okudum ama gittiğime bin pişman oldum çünkü en azından bi mesleğim olsun istedim ama bomboş şekilde mezun olduk sonra yanlışlar yanlışları doğurdu zar zor aöf kamu yönetimi bitirdim daha sonra ikinci üniye yazılacaktım ama yine yanlış tercih yaptım hapis riski olduğu için iş güvenliğine yazılmak istemedim ama yine pişman oldum bir sene sonra yazıldım sağda solda çalıştım ama sekiz aydır işsizim, o ara bir sürü sınava ve mülakata girip hepsinden elendim, ailede ben hariç herkes iyi bölümleri bitirdiler ayrıca maddi durumumuz çok da kötü olmamasına rağmen resmen varlık içinde yokluk yaşadım hayata tutunabilmem için nerdeyse hiçbir sebep bulamıyorum beni motive edecek hayata bağlayacak nerdeyse hiçbir şey kalmadı ama ölmek de istemiyorum, dört aydır depresyon ve anksiyete tedavisi görüyorum ayrıca ingilizce öğrenmeye çalışıyorum kitap okumaya ve namazlarımı aksatmamaya çalışıyorum ama çok sabırsızım bir an önce rahata kavuşmak istiyorum şu an açıkçası her şey bi yana beni en çok etkileyen şey işsizlikten ziyade normal bir hayatımın olmaması ve hayatın hiçbir yerinden tutunamamak. ARKADAŞLAR LÜTFEN YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIN TAVSİYELERDE BULUNUN GERÇEKTEN DURUM ÇOK CİDDİ NAPACAĞIMI ŞAŞIRDIM (özellikle de ikinci üni konusunda yorumlarınızı bekliyorum sizce gerçekten büyük bi hata mı yaptım yoksa ben mi fazla anlam yüklüyorum bu konuya?)

• olabilir hayatta hepimiz her zaman doğru kararlar veremiyoruz. bizim de benzer konularda yıllarca kayıplarımız var. geriye dönüp ah vah etmek çözüm değil ileriye bakmak gerek. bu konuda psikolojik destek almaktan çekinme. psikiyatrik tedavi görüyorsan iyi bir psikologla da çalış. problemi kısa sürede tespit ederek seni bambaşka biri yapacak emin ol.
  • kukaraça kullanıcısına yanıt
    doktorum gerçekten iyi biri ama kesinlikle benim baktığım açıdan bakmıyor en basitinden diyo ki hayat sadece sınavdan ve okuldan mı ibaret diyo, aslında normal şartlarda haklı ama bu sınavlar da yüzde doksanımız için önemli türkiyede
  • yas kac nerde yasiyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 23 Ağustos 2019; 18:14:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabırla ve namazla Allahtan yardım iste.Bunlarda senin imtihanın ve hesaba çekileceğin zaman yaşadığın zorluklar da göz önüne alınacak.Ağır bir durum ama sabırlı olursan bunun mükafatı da çok büyük olur.Allah ibadetinizi yapın ve sonra dünyada nasibinizi arayın demiş.Mümine ümitsizlik yakışmaz.Ben de işsiz ve gelecek kaygısı yaşayan biriyim.Anlıyabiliyorum neler hissettiğini.İnşaAllah bunlarda geçecek.

"Kuran’a göre sabır, insanın haklı ve doğru çabalarını inanç ve kararlılıkla sürdürmesi, karşısına çıkan zorluk ve olumsuzlukları cesaret ve metanetle aşabilmesidir. Allah’ın dini doğrultusunda yaşama gayretini sürdürüp O’nun ileride vereceği yürütme hükmünü acele etmeden beklemesidir.

"EY iman edenler, sabırla ve namazla Allah’tan yardım dileyin. Gerçekten Allah, sabredenlerle beraberdir.” (Bakara 153)

“Ant olsun biz sizi biraz korku, biraz açlık, biraz mallarınızdan, canlarınızdan ve ürünlerinizden eksiltmek sureti ile imtihan edeceğiz. Sabredenleri müjdele.” (Bakara 155)

“O sabredenler ki başlarına bir musibet gelince, ‘Doğrusu biz Allah’a aitiz ve muhakkak O’na döneceğiz’ derler.” (Bakara 156)

"Rabbin için sabret."(Müddessir 7)

"(Ey Peygamber!) Sabret! Sabrın da ancak Allah'ın yardımı iledir. Onlardan dolayı üzülme! Kurdukları tuzaklardan telaş edip sıkıntıya düşme!" (Nahl 127)

“Bedende baş ne ise imanda da sabır aynıdır. Başsız beden olmayacağı gibi, sabırsız da iman olmaz.” (Hz. Ali)"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 23 Ağustos 2019; 20:21:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

yas kac nerde yasiyorsun?
    Yaş 29 Ankara'da yaşıyorum

• enforcer90 E kullanıcısına yanıt
    himmm istanbulda olsaydiniz bi bakardik bilgisayar programlama ogrenebilirmisiniz diye.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • meslek lisesine gittiğin için neden pişmansın ki bende meslek lisesi mezunuyum hem şu ortamda meslek lisesi en iyi okul düz liseyte giden admaın notları 80- 90dan aşşa olmaması lazım...
    hem bak sen en azndan iyi bir aöf bölümü bitirmişssin senden daha kötü durumda olan insanlar var haline şükret bence...
  • quote:

himmm istanbulda olsaydiniz bi bakardik bilgisayar programlama ogrenebilirmisiniz diye.
    aman almiim hocam zaten lisede zerre kadar anlamazdım ve şimdiye kadar gördüğüm en zor dersti
  • quote:

Orijinalden alıntı: güney-666

meslek lisesine gittiğin için neden pişmansın ki bende meslek lisesi mezunuyum hem şu ortamda meslek lisesi en iyi okul düz liseyte giden admaın notları 80- 90dan aşşa olmaması lazım...
    hem bak sen en azndan iyi bir aöf bölümü bitirmişssin senden daha kötü durumda olan insanlar var haline şükret bence...
    niye mi pişmanım? asşında çok sebep var ama en barizi meslek öğrenemeden bomboş mezun olmak
  • Senin en büyük sorunun psikolojinin bozuk olması.
    Maddi durumunda sorun yoksa psikolojik sorunları biraz atlattıktan sonra iş bak.

Bir üniversite daha okumak istiyorsun. Ama ne okumak istediğini yazmamışsın.
    İşsizlik ile birlikte bir çırpınış içerisindesin ama alttan alttan sadece imaj-itibar peşinde koşuyorsun.

Üniversiteyi de çok iyi üniversitelere gidebileceksen oku.
    Ama açıköğretim okuyacaksan, sonunda bir şey olacağını düşünmüyorum.
    KPSS ile devlet kurumlarına başvurabilirsin ama özel sektör bana mantıklı gelmedi.

Bir şey daha var: Ne kabiliyetin olduğu bilinmiyor şu an.
    Ne yapmak istediğini, ne yapabileceğini söylemiyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolf_263 -- 24 Ağustos 2019; 8:52:3 >
  • Bende meslek lisesi okudum ve boş çıktım. Depresyon anksiyete tedavisi görüyorum .Aylarca işsiz kaldım . Üstelik madde bağımlılığı var . Akıl hastanesinde yattım .
    Sadece yalnız olmadığını bil istedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: enforcer90

niye mi pişmanım? asşında çok sebep var ama en barizi meslek öğrenemeden bomboş mezun olmak

Alıntıları Göster
    dostum yanlış anlama ama birşey öğrenmek birazda senle alakalı hiçkimsenin kafasının içini açıp zorla birşeyler sokamazsın... daha önce dediğim gibi bazı şeyler insanın içinde olacak ben elektronikciyim elekronikle alakalı ne öğrendiysem hep açık lisede öğrendim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SuKurgusu

Bende meslek lisesi okudum ve boş çıktım. Depresyon anksiyete tedavisi görüyorum .Aylarca işsiz kaldım . Üstelik madde bağımlılığı var . Akıl hastanesinde yattım .
    Sadece yalnız olmadığını bil istedim.
    yalnız değiliz ama istisna durumlardayız :((
  • Wolf_263 kullanıcısına yanıt
    haklısın kardeşim o zaman şöyle anlatiim sana, öncelikle imaj itibar peşinde değilim ama iplenmeme psikolojisindeyim o yüzden zırt pırt konu açıyorum, üni okumak derken istersen yazıyı tekrar oku, kabiliyete gelince de kabiliyet değil de ilgi alanlarım nerdeyse hiç yok sadece ingilizceye biraz ilgim var çabalıyorum ama her şey artık bir an önce olsun istiyorum
  • quote:

Arkadaşın orada olduğunu varsaysak nasıl bakardınız?
  • The Neighbourhood kullanıcısına yanıt
    onun o anki samimiyetine ozel bi teklifti

• 26_bbz_26 2 kullanıcısına yanıt
    Tabi, anladım da. Merak ettim sadece ne yapacağınızı.
  • The Neighbourhood kullanıcısına yanıt
    gunlugu kisi basi 300 liradanverdigim programcilik egitimine dahil edecektim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.