hocam ben ne anlatıyorum, siz ne anlatıyorsunuz hala... :) çıksın bakarız hocam. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 21 Ocak 2025; 0:3:5 > |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (165. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
Dlss ve fg ilk çıktığında çok sorunluydu.Mfg de yakın zamanda çok gelişecektir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Forum biraz normale dönmüş.Son 5-6 sayfa hep 5000 serisi çöp o paraya 4000 alınır,kas gücü,Nvidia sizi kandırıyor vb. ile dolu.
Verimliliğin nm iyileştirmesi olmadığı için kötü olduğu ortada zaten.muhtemelen 6000 serisinde nm düşeceği için verimlilik ve performanstada ciddi sıçramalar olacak.
Evet elinde 4000 serisi iyi kart olanların 5000 serisine geçmesi fiyat/fayda açısından mantıklı olmadığına katılıyorum.Ancak elinde kart olmayan,yeni sistem toplayan veya daha önce elindeki kartı elinden çıkartan kullanıcılardanda 5000 serisi alacaklara resmen afedersiniz de enayi demeye getiriyor bazıları.
Finalde insan tamamen hobi amaçlı veya sadece yeni nesil plsın diye veya ekonomisi elverdiği için bile geçebilir ki bu kimsenin bu kartları alanları akılsız yerine koyma hakkını vermez.Performans olarak iyi deriz,kötü deriz kıyaslarız,tartışırızda ama bazılarına göre 5000 serisi asla alınmamalı.Hatta vitesi arttırıp yeni kart alanlar yüzünden Nvidia'nın sıçrama yapmaya gerek duymadığını söylüyorlar.Suçlu arayacaklarsa AMD sayfasına gidip orada eleştiri yapabilirler.
Ben daha 5000 serisi netleşmeden 2-3 ay önce 4090 kartımı 75bin TL'ye elden çıkartıp aylarca kartsız kalmayı göze aldım.Karttan gelen parayla çeşitli yatırımlar yaparak rakamı 100k seviyesinin üstüne çıkardım.Üstüne belli bir miktar ekleyerek 5090 alacağım ve 6000 serisine yine yakın zamanda panik satışları olmadan önce değer kaybetmeden elden çıkaracağım.Zaten oyun dışında iş kısmındaki kullanımlarımla da kartın bedelinin %25 civarını çıkartıyorum.
Özetle demem o ki herkesin kendine göre almak/almamak için makul sebepleri olabilir.
Konuda insalar kıyaslama yapabilir, mevcut 4000 kullanıcısı olarak 5000e geçmeye gerek görmediğini söyleyebilir insanlar bunda da sorun yok zaten geçmek içinde çok ciddi bir sebep yok.
Elindeki mevcut kartla devam edecek olanların yeni seriye geçme düşüncelerini manasız eleştirmeleri tartışmanın amacını saptırıyor.Kişisel olarak bende bu kart var geçmek için beni tatmin eden bir sebep yok veya bu ücreti bu karta vermem demek bir tercih olduğu gibi yeni seriyede geçmek bir tercihtir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
peki hocam.
-
2 sene içerisinde mutlaka geliştirmişlerdir, mutlaka daha iyi çalışıyordur. ve elbette mfg'yi de kullanacağız.
ancak nvidia'nın: "saf güç de neymiş yeaa, saf güç mü kaldı bu devirde? boş verin saf gücü!" yalanlarına inanmamak ve ucuz algı operasyonlarına kanmamak için gerekli tecrübeye sahibiz. bu anlattıklarınız da zaten o tecrübelerden bazıları.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 21 Ocak 2025; 0:14:19 > -
AMD kas gücü konusunu Nvidia bu kadar geri plana attığı bir dönemde piyasaya saf kas gucunu güncel bir kare üretim performansı ile birleştirip piyasaya kart surmeyecek kadar salaksa batsın gitsin zaten. Ben AMD nin tamamen intelin gönlünü okşayıp arka planda çalıştığını düşünüyorum.
RX 9070 serisi Mart ayına ertelenmiş. Epic fail.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 21 Ocak 2025; 0:30:25 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Maalesef Amd erteleme kararı almış gibi duyumlar var. Rekabette kendini geri planda tutuyor inatla.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
4070 TI FG ve DLSS olamadan da 3090ı geçmişti, 5070 i bırakın 5080 bile MFG olmadan 4090 gücünde değil.
elmaları armutları karıştırmayalım.
-
Bence AMD kartları daha da güçlendirecektir. Bu da tahminim mfg rakip olacak bir teknoloji ile geleceğinin bir göstergesi olabilir.
Valla kendi ayağına sıkar hocam. Bence tam zamanı AMD için. Ha ben bu arada yapay zeka teknolojilerin ekran kartlarında kullanılmasının çağın bir gercegi olduğunu ve bu durumun sanıldığı kadar kotu olmadigini düşünüyorum. Çok daha iyi oyun deneyimlerine gebe oldugumuz yillardayiz gibi geliyor bana. Ama saf kas gücünün gerekliliğini bu geçişte Nvidia biraz kenara itmiş gibi duruyor ki ondan da tamamen vazgecemeyiz. İkisini dengeli şekilde birleştirip sunup piyasanın gönlünü kazanabilecegi bir dönemde AMD bu çalışmaları kenara bırakacak ise kendi ayağına sıkar. Olan yine bize olur. Bugün bu tekellik olmasa en baba sistemi 80-90 a kurmamız gerekiyordu. Bu işin içine Intel de lazım AMD de lazım Nvidia da lazım. Hiçbirinin fanı değilim paramın karsiligini kim verecekse onun malını kullanirim. Nvidia yanlış yapmıyor ama kas gücünü biraz hafife alıyor. Böyle bir ortamda AMD hayır olmasi gereken ve tüketici ihtiyacı budur diyip bir kart koyacak ya da 6000 serisine tepe seviyesinde 3000 Euro vereceğiz böyle giderse. Bakın şimdi işlemci işinde aynı şey söz konusu. Buldozerle piyasayı intele bırakan AMD ozellikle oyuncular için işlemci konusunda tekel oldu. Şu an kimse AMD fiyat performans diyemez eskisi kadar. Artık daha çok bende mal bu fiyat ta bu kafasında. İnşallah yaniliyoruzdur, inşallah duyumlar soylenenler yanlış veya bir stratejik algı operasyonudur AMD lehine. Yoksa Intel de grafik işlemci işinde toparlayamaz ise, hepimiz avucumuzu yalarız. Ben hala AMD nin bu kadar salak olabileceğini düşünmüyorum. CPU pazarında nasıl kötü günleri geride bırakıp ben zamanında efsane işlemciler yapan firmaydim dedi umarım Gpu pazarında da adına yakışan rekabete girişir. Eğer gerçekten ben yokum diyecekse belki de bir sonraki mimarisine hazırlık yapıyor da olabilir. Bizler burada konuşurken adamların yazilimcilari ve mühendisleri belkide bu tartışılanlara kahkahalarla gülüyor olabilir. Belki de çok büyük bir kart acicak masaya önümüzdeki yıl. Yani öyle olsun yoksa olan bizim paralara oluyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
2 ay böyle bir teknoloji geliştirmek için çok kısa bir süre değil mi?
-
Evet ti fazla olmuş. Düz 4070 de tflops olarak geride olmasına rağmen fg açınca 3090 ı geçiyor
5080 native olarak geride evet 4090 dan ama mfg açınca 4090 x2 gibi bir performans çıkıcak ortaya Zaten şuan bile fg açmadan 4090'ın 4k ultra 60fps veremediği oyunlar var. Bundan sonra da 3A çoğu oyunda fg olmadan 60fps zor. O yüzden mfg li 5080 çok daha iyi olacaktır geleceğe yönelik.
Keşke öyle bir şey olsa çok iyi olur .Hatta direkt iptal edip Haziran da Udna çipli Ddr7 ramli modelleri çıkarsa daha fazla rezil olmadan amd.
-
Umutlandırma bizi hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yorumlara bakarken gözlerim yaşardı gülmekten.
-
fiyatlar o kadar yakınken ve rakibin ürünü daha iyiyken yapacak bir şey yoktu, doğru karar.
daha iyi ya da daha ucuz bir kart çıkarmaları gerekiyor, aksi takdirde hiç çıkarmasalar da olur.
yani nvidia fiyatı beklenenden ucuz tutarak zavallı amd'yi yine terse yatırdı. bizim için kötü oldu, umarım o sınıfta da amd devre dışı kalmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 21 Ocak 2025; 9:17:26 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X