Şimdi Ara

NVMe SSD Aldım Bilgisayarımda Çalıştıramıyorum Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2-3 gün önce vatan bilgisayardan bir SSD siparişi verdim. Maalesef yeterince dikkat etmediğim ve NVMe teknolojisi nedir bilmediğim için bir adet WD Blue SN500 NVMe SSD satın aldım. İki adet sorum var:

1) NVMe SSD Aldım Bilgisayarımda Çalıştıramıyorum Yardım

Resimde olduğu gibi koruma etiketini yırttığım için ürün iadesinde ve değişiminde sıkıntı yaşar mıyım?

2) Gigabyte H77M-D3H anakarta sahibim, anakartın web sitesindeki PCIe giriş özellikleri de şunlar:

1 x PCI Express x16 slot, running at x16 (PCIEX16)
    (The PCIEX16 slot conforms to PCI Express 3.0 standard.)
    * For optimum performance, if only one PCI Express graphics card is to be installed, be sure to install it in the PCIEX16 slot.
    * The PCI Express x16 slot supports up to PCI Express 2.0 standard when an Intel 32nm (Sandy Bridge) CPU is installed.
    1 x PCI Express x16 slot, running at x4 (PCIEX4)
    1 x PCI Express x1 slot
    (The PCIEX4 and PCIEX1 slots conform to PCI Express 2.0 standard.)
    1 x PCI slot

Bu girişlerde herhangibi bir aparat ile bu harddiski kendi sistemimde çalıştırabilir miyim?

• Anakartında M2 yok ki sen niye aldın hocam bu SSD yi ? M2 den pcie dönüştürücüler var .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanimadami -- 7 Temmuz 2019; 20:43:57 >
  • donanimadami D kullanıcısına yanıt
    Aceleme geldi diyelim. Anakartımda yukarıda bahsettiğim pcie girişleri var. Doğrusu dönüştürücülere baktım lakin benim anakartımın pcie girişleri uyumlumu değil mi emin olamadım. pciex4 girişi istiyordu. M.2 NGFF adaptörler varmış lakin M.2 NVME'yi aynı aparatlarla dönüştürebilir miyim bu konuda tereddütüm var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: prodog

Aceleme geldi diyelim. Anakartımda yukarıda bahsettiğim pcie girişleri var. Doğrusu dönüştürücülere baktım lakin benim anakartımın pcie girişleri uyumlumu değil mi emin olamadım. pciex4 girişi istiyordu. M.2 NGFF adaptörler varmış lakin M.2 NVME'yi aynı aparatlarla dönüştürebilir miyim bu konuda tereddütüm var.
    Dönüştürebilirsin ama işletim sistemi kuramazsın sadece depolama yapabilirsin .
    Hocam inceleme imkanın varsa iki adet aparata denk geldim biraz önce.Birisi bu, diğeri ise bu.

Peki bunlardan birisi işime yarar mı benim anakartımda? Windows 7,8,8,1,10, MAC OS 10.9 için uyumludur derler ürün açıklamasında.

• quote:

Hocam inceleme imkanın varsa iki adet aparata denk geldim biraz önce.Birisi bu, diğeri ise bu.

Peki bunlardan birisi işime yarar mı benim anakartımda? Windows 7,8,8,1,10, MAC OS 10.9 için uyumludur derler ürün açıklamasında.
    Bunların ikisi de işine yarar hangisini istersen kullanabilirsin .

Vaktini ayırdığın için sağol hocam. Ürünleri deneyeceğim sonucu burada paylaşırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayarım SSD yi görmüyor
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Vaktini ayırdığın için sağol hocam. Ürünleri deneyeceğim sonucu burada paylaşırım.
    Yardımcı olabildiysem ne mutlu hocam .
  • nvme aparatı için bir satıcıyla iletişime geçtim ve şöyle bir mesaj atarak bana anakartımda nvme kullanmamın mümkün olamayacağını söyledi. mesajı olduğu gibi yazıyorum belki diğer arkadaşlara yardımcı olur.

"77 chipset anakartların pci-e portları, bildiğimiz kadarıyla NVME protokolünü desteklemiyor. Ancak çok yeni nesil anakartlarda bu destek var.
    SONUÇ. Nvme Ssd nizi kullanamazsınız. Yalnızca SATA ssd kullanabilirsiniz.
    Saygılarımızla."
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.