< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Obsesif kompulsif bozukluk
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
ben de takıntılıyım ama doktora gitmedim hocam. çok abartılı değil durumum. kendimi tutuyorum ki takıntılarım büyümesin. bazı şeylerde geri adım attıkça rahatlıyorsun.
-
Babadan şiddet falan gördünüz mü hiç? Ya da aşağılacıyı konuşmalar?
-
Hayır görmedim, annem de panik atak var. Onun annesi de psikiyatri tedavi görüyor. Genetik sanırım.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Olabilir tabi. Terapi falan düşündünüz mü hiç ilaç kullanımının yanında?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayır
Düşünün derim o zaman. Bu tür hastalıkların tedavisi var çünkü. Bu tür hastalıklardan kastım fobi, takıntı, histeri.
Hocam bu tarz ilaçlar 5. Aydan itibaren etkisini gösterir ayrıca kilo yapabilir, göbek aşağısı diz kapağı arkası kırmızı çizgilerden dolayı çatlaklar oluşabilir burada dikkat etmeniz gereken şey bunun bilincinde olup ilaçları düzenli bir şekilde kullanmak ve fazla yememeye özen göstermek
Bütçe ayırabiliyor iseniz ilaç almak yerine bir psikolog aracılığı ile terapiye başlamanızı öneririm.
İstanbul için sizi kendi hocalarıma yönlendirebilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superoid -- 9 Ağustos 2020; 16:7:40 >
Çocukluğumdan beri bunlarla uğraşıyorum. El yıkama takıntısı vb. şeyler mi? Yoksa daha mı ciddi? PM atarsanız yardımcı olmaya çalışırım.
-
Kral dediklerinin belkii daha beterinj yasadim bilemiyorum tam , ilaç falan da kullandım tabi şimdi biraktim hiç bir sikintj yok Allah'a şükür.
Şunu bil vallahi her şey senin elinde mesela bı şeye takildin mi ne işle meşgulsen devam et moral bozup oturma kenarı. Şunun farkına var dusuncelerinle savaşma düşüncelerin evi beyin .. her türlü düşünce gelip geçicidir
https://forum.donanimhaber.com/profesyonel-hayat-danismanligi-hizmeti-veriyorum--144934665
Terapiyle yüzde doksan kurtuldum.
Okb nin altında genelde odipal çatışma yatar.
Hayatımı zehir etti bu. Muhtemelen beyninin içinde gibi hissediyorsun, zihnini kontrol edemiyorsun.
İlaç tedavisi görüyorum, büyük oranda iyileştim ama depresyon kaldı, zihnim sanki labirent gibi, içinden çıkamıyorum bazen. Uyurken düşüncelerimde kayboluyorum. Takıntıyı atlatırsın da, ruhunu kaybetme, sevincini kaybetme. Seni gerçek anlamda mutlu edecek birşey bul. Evet okb düşünce hastalığı ama hepsi senin beyninle de alakalı.
İyileşirsin tabii ki tedaviyi uygulayarak, ama sebebi bilinmiyor bunun, net bir tedavisi yok. Sana vereceğim en iyi tavsiye, mutlu ol, ben olamıyorum çünkü
Tedavi var okb bin, bipolarım soruları alayım.
OKB genelde yanında anksiyete ve depresyon ile paket halinde gelen, inatçı ve kronik bir rahatsızlıktır. Basit takıntılardan, tuhaf kompülsiyonlara, saçma düşüncelerden, hipokkonriyak fikirlere kadar inanılmaz geniş semptomları vardır. İlla obsesyon ile kompulsiyon bir arada olmak zorunda değildir ama semptomlar çoğunlukla anksiyete ve depresyona yol açar. İlaç tam olarak 1-2 ayda etkisini gösterir. İlaçlar etkisini gösterdikten sonra, o dozda devam edilir ve genelde ilaç bırakılmaz. Çünkü tam olarak tedavi edilmediği için ilaçlar bırakılınca tekrar eder. 14 senedir aralıksız kullanan biliyorum anti depresan. SSRI tipi antidepresanlar uzun dönem kullanımda aspirinden bile güvenlidir. Psikoterapi ancak ilaçları destekleyici olarak veye hafif OKBlerde işe yarayabilir.
-
Ben size doktora danışarak balık yağı (Möller's, Carlson gibi kaliteli bir firmanın balık yağı) kullanmanızı tavsiye ederim. OKB tedavisinde çok etkili. Kullandığınız ilaç, geçirdiğiniz hastalık falan varsa balık yağı zarar verebilir; onun için doktora danışın dedim. Geçmiş olsun.
-
olayı zihninde de bitirmen gerekli. ben de senin gibiydim. sonra o kadar özel biri olmadığımı farkettim. sıradan bi insanım kompulsiyonları yerine getirmek beni daha üst bi insan yapmadı
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende de ileri derecede var zamanında çok ilaç kullandım başka etkiler edince bıraktım şimdi hayatım çekinilmez halde,
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X