Şimdi Ara

ODTÜ böteyi bırakıp Gazi Mtok Bilgisayar Mühendisliği ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler öncelikle belirteyim daha fikirleri tam oturmamış ergen çoluk çocuk yorum yapmasın.mümkünse 20+.

Odtü böteye girdim 2 yıl önce. Hazırlık tekrarım var bir sene bu sene geçtim hazırlığı. İngilizce açısından bakarsak iyi durumdayım.

Bu yıl bölüme geçtim ama kararsızım biraz bildiğiniz üzere böte atamaları yok denecek kadar az. Sınava girdiğim yıl mtok mühendisliklerin hepsi geliyordu ama bötenin durumu bu kadar içler acısı değildi. O yüzden böte seçmiştm.

Yani sonuç olarak Böte okumak mantıksız geliyor ODTÜ bile olsa.

Mühendislik okuyamazsın gibi şeyler yazanlar olabilir meslek lisesi mezunu olduğum için. Ama matematik vs bu yönlerde iyiym. Hatrı sayılır bir okul müdürünün Anadolu teknik lisesi mezunları çıkınca çok para alıcak yok çok iyi eğitim vs. demesiyle Atl ye gittim zamanında. Ortalama bir anadolu lisesi seviyesinde öğrenciyim. Yani mühendislik okuyabilirm.

Sizce Odtü böte yi bırakıp Gazi mtok Bilg. müh. okumaya değer mi ?

Odtü nün özelde bir adım önde olması gibi bir gerçekte var. Ama sonuçta böte olunca bir defa daha düşünüyor insan ?

Mtok bilgisayar müh. okuyan bir arkadaş varsa iletişime geçerse çok sevinirm.

Son olarak öğrenmeye açık bir insanım ikinci dile başladım. ikinci dile başladım. toplamda 4 dil öğrenmeyi düşünüyorum. c++ java gibi 4 ya da 5 programlama dili hedefim var. Bunları öğrendim diyelim ODTÜ Böte mezunu olarak iş şansım nedir ?

Düşünceleriniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdasgusdas -- 15 Ağustos 2013; 17:53:38 >

• yazılım öğrenecekseniz böte'de o zaman bence pek gerek yok.
  • Benim bildiğim yazilim sektorunde kendini geliştirmeye bakıyor ODTÜ botede seni yazilim acisindan tatmin etcek dersler varsa bence botede kal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up up
  • Beyler biraz yardm ona göre dershaneye yazilcam.

• asdasgusdas A kullanıcısına yanıt
    eğer bırakmaya kararlıysan niye daha yüksek bir hedef koymuyorsun önüne
  • asdasgusdas A kullanıcısına yanıt
    Hocam çok bilmişlik yapmak istemem ama sonuçta hiç bir üniversitede sana yazılım hakkında süper bilgiler öğretmiyorlar.Temel bilgiler verip olayın iç kısmı sana kalıyor.ODTÜ Bilgisayar Topluluğu'de bu bilgileri öğrenmek için ideal bir yer.Bana kalırsa birçok Müh.Fakültesinde öğrenemeyeceğin eğitimleri burada öğrenebilirsin.Birde 5-6 Yerine tek bir dil'de ben uzmanım diyebiliyorsan yazılmcısın.

Olayın diploma ise bilgisayar mühendisliği U.E(Uzaktan Eğitim) veren üniversitelerde mevcut.Bu diplomaları veren Sakarya üniversitesi Gazi'den pek'de düşük değil bir üniversitesi bence.Tekrar sınava girip ikisinide devam ettirmen zor olmayacaktır.Bu beni zorlar diyorsan eğer benim önerim ODTÜ bitirip yüksek lisansı bilgisayar mühendisliği üzerine yapman.İş ilanlarlarını incelediğin zaman sende fark edersin bilgisayarla ilgili bölümlerden mezun diyor.Direk mühendis olarak belirten ise çok az.

Birde Bizim üniversitede öğretim görevlilerinin hepsi bilgisayar öğretmenliği bölümü mezunu ve yüksek lisansı bilgisayar mühendisliğinde yapmışlar iyi paralar kazandıklarını düşünüyorum.2 Seneni çöpe atmana değmez bence.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: RebirthS

Hocam çok bilmişlik yapmak istemem ama sonuçta hiç bir üniversitede sana yazılım hakkında süper bilgiler öğretmiyorlar.Temel bilgiler verip olayın iç kısmı sana kalıyor.ODTÜ Bilgisayar Topluluğu'de bu bilgileri öğrenmek için ideal bir yer.Bana kalırsa birçok Müh.Fakültesinde öğrenemeyeceğin eğitimleri burada öğrenebilirsin.Birde 5-6 Yerine tek bir dil'de ben uzmanım diyebiliyorsan yazılmcısın.

Olayın diploma ise bilgisayar mühendisliği U.E(Uzaktan Eğitim) veren üniversitelerde mevcut.Bu diplomaları veren Sakarya üniversitesi Gazi'den pek'de düşük değil bir üniversitesi bence.Tekrar sınava girip ikisinide devam ettirmen zor olmayacaktır.Bu beni zorlar diyorsan eğer benim önerim ODTÜ bitirip yüksek lisansı bilgisayar mühendisliği üzerine yapman.İş ilanlarlarını incelediğin zaman sende fark edersin bilgisayarla ilgili bölümlerden mezun diyor.Direk mühendis olarak belirten ise çok az.

Birde Bizim üniversitede öğretim görevlilerinin hepsi bilgisayar öğretmenliği bölümü mezunu ve yüksek lisansı bilgisayar mühendisliğinde yapmışlar iyi paralar kazandıklarını düşünüyorum.2 Seneni çöpe atmana değmez bence.

+1

Eğer yazılım sektöründe çalışmayı düşünüyorsan her şey büyük oranda sende bitiyor. Üniversitelerde verilen yazılım eğitimi ne yazık ki yeterli bir seviyede değil. Bana kalırsa ODTÜ'yü bırakma. Hem sosyal çevre hem de kendini geliştirmen açısından kat kat daha faydalı olur. Hem Böteyi sadece öğretmenlik olarak düşünmek yanlış. Örneğin bir çok büyük firma kendi çalışanlarına eğitim veriyor. Yani ileride bir firmada eğitmen bile olabilme şansın var. Ayrıca RebirthS arkadaşımızın dediği gibi bilgisayar mühendisliği üzerine yüksek lisans da yapabilirsin.

• Arkadaslar tesekkur ederim. Bnm süphelerim var biraz. Acaba boşa mi okuyorum dedigim zamnlar oluyor bu böte yuzunden

• RebirthS kullanıcısına yanıt
    bende bu sene böteyi kazandım uludağ. içime serin sular döktünüz çünkü gerçekten bu bölümün geleceği ile ilgili çok kötü söylemlerle karşılaştım. bir şey sorucam ingilizce hazırlık okumanın bu bölüme bir faydası olur mu kararsız kaldım.

not: konu biraz eski farkındayım. kusura bakmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: casper5556

bende bu sene böteyi kazandım uludağ. içime serin sular döktünüz çünkü gerçekten bu bölümün geleceği ile ilgili çok kötü söylemlerle karşılaştım. bir şey sorucam ingilizce hazırlık okumanın bu bölüme bir faydası olur mu kararsız kaldım.

Şöyle söyleyim yeni teknolojileri takip etmek için ingilizce şart bizim hiç bir şekilde kullanmadığımız yazılım metotlarının bir çoğunu adamlar çoktan kullanıp uzmanlaşmışlar ve internette görsel dersler haline getirmişler.İngilizce hazırlığın hakkını verirsen bunlar için sana çok faydası olur.Sen böte mezunu olacağını düşünme.Mühendisliklerin almadığı Sayısal dersler haricinde pek çok seçmeli dersiniz ortak zaten.Olmayan derslerde de programlama öğretildiğini düşünme temel olarak verilir ama o dilde uzmanlaşmak tamamen sana kalmış.

Örnek olarak (https://www.udemy.com/html5-mobile-game-tutorial ) Herkesin bildiği Plant Vs Zombie Oyunun temel olarak nasıl yapıldığını anlatan bir eğitim seti.Sırf burada anlattıklarını daha rahat anlamak için bile ingilizce öğrenmek isteyebilirisin. Yada bir Veritabanı uzmanı olmak istiyorsun en iyi veritabanı Oracle olduğu şüphesizdir ama bu konuda türkçe kaynak bulmak kadar sıkıntılı birşey yok.Gene aynı sitede 7 - 8 Saatlik Oracle videolarını bulursun ama.

Ben öğretmen olacağım diyorsan işine yaramaz ama :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RebirthS -- 22 Ağustos 2014; 10:52:58 >

• quote:

quote:

Şöyle söyleyim yeni teknolojileri takip etmek için ingilizce şart bizim hiç bir şekilde kullanmadığımız yazılım metotlarının bir çoğunu adamlar çoktan kullanıp uzmanlaşmışlar ve internette görsel dersler haline getirmişler.İngilizce hazırlığın hakkını verirsen bunlar için sana çok faydası olur.Sen böte mezunu olacağını düşünme.Mühendisliklerin almadığı Sayısal dersler haricinde pek çok seçmeli dersiniz ortak zaten.Olmayan derslerde de programlama öğretildiğini düşünme temel olarak verilir ama o dilde uzmanlaşmak tamamen sana kalmış.

Örnek olarak (https://www.udemy.com/html5-mobile-game-tutorial ) Herkesin bildiği Plant Vs Zombie Oyunun temel olarak nasıl yapıldığını anlatan bir eğitim seti.Sırf burada anlattıklarını daha rahat anlamak için bile ingilizce öğrenmek isteyebilirisin. Yada bir Veritabanı uzmanı olmak istiyorsun en iyi veritabanı Oracle olduğu şüphesizdir ama bu konuda türkçe kaynak bulmak kadar sıkıntılı birşey yok.Gene aynı sitede 7 - 8 Saatlik Oracle videolarını bulursun ama.

cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. gerçekten faydalı oldu benim için.

• quote:

quote:

quote:

cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. gerçekten faydalı oldu benim için.

Ne yaptiniz dostum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.