Merhaba. ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği 2. sınıfı bitirmiş bulunuyorum. Hem kendime bir anı kalması adına hem de yazdıklarım forumdaşlara faydalı olur diye bu konuyu açıyorum. Bu tarz "yalın" yazılı iletişimi pek sevmiyorum. Aslında en güzeli ilgili arkadaşlarla yüz yüze, sesli konuşmak. Yine de elimden geleni yaptım.
Önemli notlar: Burada yazdıklarım geçerliliğini yitirmiş olabilir. Güncel olmayabilir. 2. dönemi online geçirmiş olduğumdan yüz yüze geçirecek kişiler daha farklı bir senaryo ile karşılaşabilir. "Regular" devam eden bir öğrenci olarak deneyimlerimi aktarıyorum. Üstten, alttan ders alan kişiler için daha farklı. Herhangi bir konuda ek bilgi isteyen bana özel mesaj atabilir. Dersler hakkında bilgi vermeye çalıştım. Ders içerikleri hakkında daha fazla bilgi için internete dersin kodunu yazabilirsiniz. (Google->ceng242 gibi) Bulması kolay bilgileri buraya pek yazmadım. (Ders/lab saati, dersin kazanımları vb. internette mevcut.) catalog.metu sitesine veya varsa dersin kendi sitesine bakılabilir. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 1. Dönem HIST2205 (HISTORY OF THE TURKISH REVOLUTION I): ----------------------------------------- -> Sınavlara gir, S al, geç. Kitabı okuyabilirsin, fena değil. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ENG211 (ACADEMIC ORAL PRESENTATION SKILLS): ----------------------------------------- -> İngilizce sunum yapma dersi. Powerpoint hazırlama, APA citation vb. Haftada 3 saat ders. Yaklaşık 20 öğrenci. Section kendin seçiyorsun. Farklı derslik, gün, saat seçenekleri var. Yoğun bir ders değil. Derse katılım zorunlu değil ama yoklama vardı. Harf notları diğer ENG dersleri gibi katalog fakat hocalar harf notuna yardımcı oluyor. Şimdi bakınca en sevdiğim dersti :) Sen hocayı tanıyorsun, hoca seni tanıyor. Sınıftakiler ile en azından 1-2 cümle konuşmuş oluyorsun. 3-5 kişi ile npc derslerden iyi... Ders kitabı: Derste kullanılıyor. Ben ODTÜDEN'den satın aldım. Hocamız kitabı getirin de nasıl olursa olsun demişti. (Tablet, fotokopi vb.) Youtube: Dersin kendi videoları ODTÜClass üzerinde mevcut. İzlenebilir. Sınav-not-ödev: Sınav-ödev olarak sunum yapıyorsunuz. Sunum yapmak iyi de olabilir kötü de. Örneğin insanlar arasında sunum yapmaktan çekinen biri iseniz daha zorlanırsınız. Arada 1-2 sunum dışı notlandırılan ödevler oluyor. Halledersiniz. Hocanın söylediklerine kulak verin. Yap dediğini yapın, yapma dediğini yapmayın. Basit hatalar yapmaktan kaçının. (Örn. slayt düzeni, font) Sunumu son güne bırakmayın. Birkaç kez üzerinden geçin. Sunum kağıtlarınızı tavsiye edilen şekilde hazırlayın. Sunum esnasında kurtarıcı oluyor. Sunum konusunu dikkatli seçin. Anlatmak istediğiniz konu sizi zorlamasın. Kaynak bulması kolay bir konu olsun. Notlar "bence" cömert. Bu İngilizce derslerinde klasik olarak hocaya göre değişiyor deniyor da bence kafaya takılacak bir durum değil. İngilizce seviyeniz (özellikle speaking) dersteki başarınızı belirleyen önemli bir faktör. Bir tavsiye Final sunumunu ilk hafta yapın, bitsin. Rahatlatıyor. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ MATH219 (INTRODUCTION TO DIFFERENTIAL EQUATIONS): ----------------------------------------- -> Diff. Laplace, Fourier... Ünlü ders. Diff Derste diff ününe karşılık pek bir şey göremedim. Zor olmaktan daha çok "sıkıcıydı". Bir math120 dersini bu derse tercih ederim. Genel olarak MATH dersleri nasıl ise bu da aynı. Derslere katılacaksın. Derste notunu alacaksın. Sınav öncesi çıkmışları çözeceksin. Ders kitabı: Faydalı. Dersleri, ders notlarını tercih ederim ama kitaba da bakılabilir. Özellikle içindeki sorular. Youtube: İnternette ders kayıtları mevcut. Ben izlemedim. Sınav-not-ödev: Sınavlar math119-120 tarzında. Ekstra bir şey yok. Harf notları önceki derslere göre biraz daha sıkı diye duydum. Dikkat diyeyim. Recit yok. Olsa tabii daha iyiydi. ! Hocaların ODTÜClass üzerinden paylaştığı notlara bak. Sınav öncesi kesinlikle bak. (trust me) ! Bu linkteki yazıyı oku. :) ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ CENG213 (DATA STRUCTURES): ----------------------------------------- -> Stack, queue, linked list, heap ... Bu derste anlatılanlar önemli. Yazılım adına temel derslerden. Kolay ders aslında ama AA almak pek kolay değil. Genel olarak harf not sınırları yüksek. Sınavdaki kod sorularını doğru yapmak lazım. Sınavlar belirleyici. Ders kitabı: Ben bakmadım. Slaytlar, Youtube kayıtları yeterli. Youtube: İnternette ders kayıtları mevcut. İzleyin. Sınav-not-ödev: Sınavlar örnek çıkmış sınava benzer. Teorik kısım soruluyor ve yanında kod yazma soruları da var. Sınavda asıl önemli olan kod kısımları. Bunları doğru yaparsan yüksek harf notu gelir. Sınava çalışırken teoride boğulma, internetten "data structures" temel sorular bulup çözmeye çalış. Dönem boyunca kod yazarak pratik yapmayı ihmal etme. ! Participation puanına dikkat. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ CENG223 (DISCRETE COMPUTATIONAL STRUCTURES): ----------------------------------------- -> Mantık, kümeler, fonksiyonlar, modüler aritmetik, tree, graph... Meh. Diyecek bir sözüm yok. Tekrar alsam çok iyi olacak Ders kitabı: Şahsen pek kullanmadım fakat içindeki soruları çözmeniz iyi olur. Youtube: "William Rose, natural deduction" bakabilirsiniz. Videolar dersin kapsamı ile paralel olmalı, dikkat edin. Sınav-not-ödev: Sınavlar zor oluyor. Sorusuna göre partial puan alamıyorsunuz. Konu anlatımında takılı kalmayın. Bolca soru bulup çözmeye çalışın. Ortalamalar düşük, curve var. Yüksek harf notu için sınavlardan ortalamaya göre bir +20, +30 almaya bak. Ödevler çok kolay değil fakat bir şekilde çözebiliyorsun. Dersleri hafta hafta takip et. Ödevdeki soruları yapabilmen için konuyu iyi bilmen lazım. İnternet güzel kaynak... ! İlk haftalardaki Logic konusuna dikkat. Integers, Induction konularına dikkat. Recurrence Relations, Generating Functions konularına dikkat. ! Ödevler için Latex öğren. Sonraki dersler için de lazım. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ EE281 (ELECTRICAL CIRCUITS): ----------------------------------------- -> Node/mesh analysis, op amp, capacitor, inductor, rlc ... 6 tane lab, 2 saat süre. Breadboard, devre kur, volt/amper, oscilloscope .. İlk lablar zor ve art arda. Sonradan kolaylaşıyor. Dönem boyunca birkaç sefer "ceng öğrencileri bu dersi sevmiyor, gereksiz buluyor." cümlesini duydum. Bence lablarını da işin içine katınca sevilmeyecek bir tarafı yok. Bakış açısı Pratik eksikliği sınavda ortaya çıkıyor. Bol bol soru çöz. Küçük hatalara 5 puan kaybetmek de üzüyor. -5x0.3= -1.5, nota etkisi fazla Ders kitabı: Yakın takip. Bol bol içindeki soruları çöz. Konu anlatımını oku. Youtube: Anlatımı güzel olan kanallar var. Arama yapmalı. Sınav-not-ödev: Sınavlar kolay değil. Matematikte hata yapmamak lazım. Teoriyi, yöntemi, önemli noktaları iyi biliyor olmak lazım. İlk sınava, quize dikkat edin. "Node, mesh analysis" adın gibi bil. Dependent source, superposition dikkat! Artı, eksi hatası yapma. "Passive sign convention" iyi öğren. Harf notu beni üzdü. :/ ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 2. Dönem HIST2202 (HISTORY OF THE TURKISH REVOLUTION II) ----------------------------------------- -> :) İsterseniz ders kitabını okuyabilirsiniz. Fena değil. Dersten kalmayın :) ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ECON210 (PRINCIPLES OF ECONOMICS) (Teknik Olmayan Seçmeli) ----------------------------------------- -> Mikroekonomi ve makroekonomi. Supply, demand curve, deadweight loss, unemployment, inflation, price level Teknik olmayan seçmeli ders olarak alabileceğiniz keyifli bir ders. "Genel kültür" olarak işe yarayacak bilgileri öğreniyorsunuz. Ders sonrası ekonomi ile ilgili haberleri, konuşmaları daha iyi anlamaya başlıyorsunuz. (Bir nebze) Dersin "online" işlenmesi bence bir artı. Video kayıtları ve dersin slaytları paylaşılıyor. Haftada 3 saat derse girip not tutmak ile uğraşmak zorunda değilsiniz. Her hafta paylaşılan soru setlerini yapmak ve asistanın katıldığı ofis saatine girmek size kalmış. Ders kitabı: Okumadım. İlginizi çekiyorsa bakabilirsiniz. Youtube: "Jacob Clifford" kanalını takip edin. Videoları 10/10. Dersler ile %100 paralel olmayabilir ama ortalama olarak aynı kazanımlar. Sınav-not: Çoktan seçmeli. Sınav yüzdeleri fazla ve ek bir ödev-attendance puanı yok. Sınav öncesi düzgün bir çalışma yapmalı. Şahsen ben son gün, son iki gün sağlam çalışarak başarıyı yakaladım. Fakat kişisel tavsiyem en azından bir 3-5 gün kala çalışmaya başlamanız. Bile bile çalışmamazlık etmeyin. Katı katalog notlandırma yapılmıyor. Daha esnek bir notlandırma var. Tavsiye eder miyim? -> Ben bu dersi almanızı tavsiye ederim. Diğer bir seçenek de dil dersleri. O derslerin kredisi bir fazla (4 kredi, bu ders 3). Bu açıdan daha iyi bir seçim olabilir. Bilginiz olsun. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ CENG222 (STATISTICAL METHODS FOR COMPUTER ENGINEERING) ----------------------------------------- -> Discrete, continous distributions, mean, median, percentile, p value, null hypothesis, regression, method of maximum likelihood, Monte Carlo method. OCTAVE Bu ders ile ilgili ilk yorumum tek kelime ile "rahat" olur. Başından sonuna "rahat" hissettiğim bir dersti. Ödevler zorlamıyor. Sınavlar görece kolay. Harf notları yüzleri güldürmüş. (Ortalama yüksek olsa da esnek bir katalog notlandırması var.) Fakat bir o kadar da önemli konular. P value nedir bilmeden mezun olmak istemezdim... Dersi sadece sınavlar, ödevler için öğrenmeyin. Gelecekte de işinize yarayacak. Matlab işine hiç girmedim. Size kalmış. Octave Online ders için yeterli. Ders kitabı: Yakın takip. Diğer kitaplar ders içeriği ile çok paralel değil. Konu anlatımını okuyun, soruları çözün. Youtube: Tolga Can hocanın ders kayıtlarını izleyin. Sanırım playlist herkese açık değil fakat Whatsapp grubuna sorarsanız paylaşırlar. Sınav-not-ödev: Kitaptaki ve ödevlerdeki soruları yapabiliyorsanız sınavda aşırı zorlanmazsınız. Ayrıca cheat sheet de veriliyor. Hocalar uzun uzun formül, değer ezberletmiyor. Ödevler konuyu biliyorsanız kısa sürede biter. Harf notları kataloğa yakın ama bu dönem öğrencileri mutlu etmiş diye duydum. Reject the null hypothesis! ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ CENG232 (LOGIC DESIGN) ----------------------------------------- -> Boolean algebra, And, Or, Not gate, K-Map, combinational-synchronous logic, encoder, decoder, register, counter, Algorithmic State Machines, Digital System Design. Logisim, Verilog Keyifli bir ders. Zorladığı kısımlar var mı var. (Sınavda "x tane y kullanma şartlı" soruları zorlayabilir.) Fakat düzgün bir çalışma ile yapılamayacak gibi değil. Son güne bırakmamalı. Ders kitabı: Eh. Hocaların slaytlarına, notlarına daha çok baktım. Sınav öncesi, lab sınavı öncesi kitaptan konu anlatımını okuyun. Youtube: Ben hocaların Zoom kayıtlarına baktım. Youtube için fikrim yok. Sınav-Ödev-Not: Sınavlar zorlayabiliyor. Konuların detayına girmeseniz bile sınavda soru olarak çıkınca takılmamanız lazım. Sınavdaki soruda "ripple counter" görünce ne olduğunu bilmiyorsan iş yaş. Son konular finalde çıkıyor, çalışın. Ödevler çok zorlamıyor ama zaman alıyor. Harf notları bu dönem üzmüş. Dikkat. Lab: Online dönem sebebi ile düzgün bir lab yapamadık. Pek bir tavsiye veremiyorum. Bu lab sınavları için PowerPointlere, sözel kısımlara göz atın. Logisim: Ödevi yapmak zaman alıyor. Bol bol gate kullanmaktan çekinmedim, tavsiye ederim. Yaptığım ödevler güzel gözükmüyordu ama bu önemli değil. Test caseleri geçiyor olması yeterli. :) Verilog: Ben uygulamayı indirmekle uğraşmadım. Lab bilgisayarına ssh ile bağlanarak ödevler yapılabiliyor. Lag oluyor, ona yapacak bir şey yok. ODTUClass'ta paylaşılacak olan verilog slaytlarını okuyun. Ödevleri yapmada yardımcı + lab finalinde soru çıkıyor. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ CENG242 (PROGRAMMING LANGUAGE CONCEPTS) ----------------------------------------- -> Binding, scope, storage, abstraction, inheritance, polymorphism; functional programming Haskell ; OOP C++; logic programming Prolog Önemli bir ders. C++ kısmı önceki Data Structures dersinden alışık olduğumuz bir kısım. Prolog kısmı kısa sürüyor, yüzeysel. Haskell, functional programming kısmı bakış açısını genişletiyor. Benim kodlamaktan zevk aldığım bir dildi. (Ama maalesef iş hayatımda karşıma çıkma ihtimali düşük...) Ders kitabı: Hiç bakmadım. Bakan arkadaşım da olmadı. Youtube: Dersin video kayıtları Youtube üzerinde herkese açık. Özellikle hocamızın derste yazdığı kodlara dikkat edin. Sınav için önemli. Sınav-Ödev-Not: Sınavlar kod tamamlama, verilen input'a göre output'u bulmaktan oluşuyor. Sınavlar zor. Zor olan kısım şu ki hem teori bilgin iyi olacak hem de hatasız bir şekilde kodu takip edeceksin. Sınava çalışırken teorik bilgide boğulmayın. Kod yazın, test edin. "Şunu böyle yazsam ne olur?" sorusunu kendinize sık sık sorun. Hocalar sınavda alışılagelmedik şekilde bir kod verip output'u soruyor. Eğer bir compiler değilseniz bunu tahmin edebilmeniz için önceden benzer bir kodu yazmış olmalısınız. (Elbette bu şart değil ama demek istediğim sınav öncesi buna göre çalışın.) Ödevler bu dönem değişti. Ödevlerin deadline süresi uzadı. Bence ne çok kolay oluyorlar ne de zor. Yeterli zamanı verdiğinde yapamayacağın ödevler değil. Ortalama düşük geldiği için düşük not ile yüksek harf notu alıyorsun. Tam detaylarını bilmiyorum. Lab: Online dönem... Yorum yapamıyorum. Haskell: Hocaların üzerinde durduğu kısımlara dikkat et. Type'lara bak. (data ...) Infinite list özelliğine bak. Class'a bak. (instance where...) C++: Final sınavında zorlayacak dil. Inheritance olayına dikkat. "Virtual functions", "override"... Prolog: Detaylı işlenmiyor ama sınavda çıkmıyor değil. Başta anlamakta zorlandım. Kolay deyip geçmemeli. Hocayı takip et. "Fonksiyonları"(predicate) kendin yazabiliyor ol. ! Son konu "Syntax and Parsing"e güzel çalış. Finalde boşa puan kaybetme... ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ CENG280 (FORMAL LANGUAGES AND ABSTRACT MACHINES) ----------------------------------------- -> Regular grammar, context-free grammar, recursively enumerable, Turing machine, Halting Problem Dönemin yıldızı. Keyifli bir ders aslında. Şu "insanı boğan" ispat, formalization sorularını seviyorum diyemem. Ders kitabı: Yakın takip edin. Bu kitapta yazılanlar baz alınıyor. Farklı kitaplarda farklı tanımlar vb. olabilir. Youtube: Easy Theory kanalını takip edin. Derste gördüklerinizden farklı metot, tanım vb. olabilir. Dikkat. Sınav-Ödev-Not: Online dönem. "Proof, formalization" içeren sorular kolay olmuyor. Öncesinden iyi çalışmış, hazır olmalısınız. Hocaların dersteki sorulara çözümlerini iyi takip edin. "Taklit" edin. Yeri geldiğinde "ezberinizi" yapın. (Mesela "closure properties" her language için iyi bilin. Sınavda bu özelliği kanıtlamanız gerekebilir.) Sınavda küçük hatalardan dahi not kırılabiliyor. ( => yerine -> yazmışım :| ) Ödevler zorlayabiliyor. Sıradan soruların dışında farklı sorular da soruluyor. Asistanlardan, hocalardan yardım alabilirisin. Kütüphanedeki ders ile alakalı kitaplar da fayda sağlıyor. Ders kitabı içindeki sorular da ... :) ! Son "Turing Machine" ünitesine dikkat. Halting Problem nedir, ne değildir iyi anla. Farklı Turing Machine türlerine çalış. Determinism, iyi çalışın... ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Genel Ringler: Uzun bir süredir kullanmıyorum. En son sarı-kırmızı ring 20 dakikada bir olmuştu ve öğrencileri zorluyordu. A1 EGO otobüsleri çok iyi. Bu kampüs içi ulaşımda en büyük sıkıntı kapılara gitmek. Yürümek konuma göre 30 dakika sürebiliyor. Özellikle erken-geç saatlerde kapıya gitmek problem. (Ring yok. Köpekler sıkıntı olabilir. Taksi bir seçenek.) Bisiklet: Kampüsün büyüklüğü akıllara bisikleti getiriyor. Batı yurtlar - Bilkent metro gidişi bisiklet ile çok rahat. Geri gelirken eğimi hissediyorsunuz, iyi pedal çevirmek lazım. Şu yokuşlar olmasa, bisiklet yolları daha çok, daha düzgün olsa çok daha iyi olurdu. Elektrikli bisiklet denemeli. Hırsızlık da var maalesef. Yemekhane: Tabldota geçildi. Ne büyük bir artı, ne de bir eksi. Yemeklerin kalitesi "sanki" son zamanlarda arttı. Özellikle şu son yemek fiyatlarından sonra yemekhane altın değerinde. Kampüs içi yemek fiyatları dahi "absürt". Çatı: Pahalı maaaan. Kampüsteki belirli kantinler çok daha f/p. ODTÜ Çarşı: Çok nadir gittiğim bir yer. Doğu yurtlarda kalanlar için daha yakın. Burger King yerine Central yemek yeri açıldı. Üst kata Vina adında bir cafe açıldı. Berber yenilendi. Kırtasiye, gözlükçü, kitapçı ... dükkanlar mevcut. Topluluklar: idk. Diyecek bir şeyim yok. Kariyer Fuarı: 2. sınıf olunca fuardaki görevliler daha fazla ilgi göstermeye başladı. İlk stajımı yapacak olduğumu söyledim ve eğer 3. sınıf öğrenicisini staja kabul ediyorlarsa bunu belirttiler. Konuştuğum şirketlerin çoğu İstanbul, Kocaeli'nde staj yapılıyor dedi. Ankara'daki bir üniversite kariyer fuarına Ankara gelse daha iyi değil mi..? Erasmus: Gördüğüm kadarıyla öğrencilerin ilgisi çok. Arkadaşlarımın çoğu başvurmuş. İngilizce notunuz çok önemli. Bir 80, 90 sizi epey öne geçirir. Not ortalamanız zaten... Şahsen ben başvurmadım. Bu "Erasmus traineeship" ilgimi çekmeye başladı. Bakalım, araştırıyorum. Dersler: CENG kodlu bölüm dersleri artmaya başladı. İş ciddileşti. Derslere katılımın az olması beni düşündürüyor. Bazen "derse katılarak ben mi yanlış yapıyorum" diyorum. Arada sorunlar yaşasak da derslerden çok şey öğrendim, bunu fark edebiliyorum. Beni her anlamda geliştirdiler. Ders seçimi: Üstten, alttan farklı dersler alan arkadaşlarım var. Özellikle Erasmus yapacak olanlar üstten belirli dersleri alıp geleceğe yatırım yapmışlar. Şahsen ben herhangi farklı bir ders almadım. Almak isteyenler için ceng384(diff bilgisi taze iken), ceng350 derslerini alan arkadaşlarım olmuş.
Staj: İlk zorunlu staj 2. sınıf sonu yazında yer alıyor. Tavsiyelerim, söylemek istediklerim şunlar - -> Belirli niteliklere sahip olmak staj ilanlarında sizi öne geçirir. Temel olarak Github (versiyon kontrol sistemi) bilmek, staj yapacağınız yere göre JS, Python, C# vb. üzerine çalışmış olmak, ileri seviye İngilizce, ilgili sertifikalar, bir toplulukta yer alıyor olmak, gönüllü işlerde yer almış olmak ... -> Linkedin ve Indeed üzerinden hesap oluşturun. Staj ilanlarına sık sık göz atın. Başvuru yapmaktan çekinmeyin. -> CV hazırlamak için Europass sitesini kullanabilirsiniz. "Nelere dikkat etmeliyim?" - Youtube üzerindeki CV hazırlama videolarını izleyin. -> ODTÜ Teknokent şirketlerine buradan ulaşabilirsiniz. Staj için mail atmaktan çekinmeyin. Stajımı bitirdikten sonra bir güncelleme yaparım. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Şimdilik bu kadar. Bir soru ile konuyu bitireyim. - Üniversiteden, bölümden memnun musun? -> Evet. Benim için daha iyi bir üni/bölüm seçenek yokmuş-yoktu. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YaralıPanda -- 24 Temmuz 2023; 21:20:58 > |
ODTÜ CENG 2. Sınıf
-
-
beklenen konu. ellerinize saglik.
-
Faydalı
-
müthiş, takım elbisemi giyip hemen okumaya başlayacağım...
teşekkürler hocam. -
hocam eline emeğine sağlık okulda herkesi ilgilendiren bilgiler de vermişsin yardımcı oldu. bir sorum olacaktı benim yaz okulundan sonra alttan sadece eng211 dersim var aslında bilerek almadım ilk dönemdi bizim speaking olarak hazır hissetmiyordum ve dönem ağır olacaktı odtü'de böyle yapan da çok arkadaşa denk geldim. neyse benim okuma ve yazma da sıkıntım yok bölüm yeterince geliştirdi lakin iş speakinge girince background zayıf olduğu için afallıyorum doğaçlama takır tukur konuşamıyorum, bu derste çok sıkıntı yaşar mıyım yazın vaktim varken sence neler yaparak speakingimi geliştiririm, önerilerine açığım sevgiler,saygılar.
-
Ellerine sağlık hocam değerli konu
-
UP faydalı
-
Hocam emeğine sağlık.
Ben eğer çok büyük bir aksilik olmazsa 3'ün 1. dönemi için başvurmak istiyorum Erasmus'a bu sene.
Erasmus tercih etmemenin nedeni okulun uzayacak olması mı?
-
Aynısını 1.sinif içinde yapmaniz mümkünüdür -
quote:
Orijinalden alıntı: yerlibielsaHocam emeğine sağlık.
Ben eğer çok büyük bir aksilik olmazsa 3'ün 1. dönemi için başvurmak istiyorum Erasmus'a bu sene.
Erasmus tercih etmemenin nedeni okulun uzayacak olması mı?
Kendimce birkaç sebep var. Uzayacak olması da sebeplerden biri.
(Uzamama şansı da var. %100 uzuyor değil ama uzamaması için iyi uğraşmak lazım diye biliyorum.)
Başvurun hocam.
Bizim bölümden 62 kişi başvurmuş, 23 kişi tercihine yerleşmiş. (Bir yanlışım yok ise sayılar böyle. Sonuçlar ico.metu sayfasında var.)
-
Önceden hazırladığım bir konu var.
Ona da bir güncelleme getirsem daha iyi olur..
-
Sunum yapmadan önce hazırlanmak için epey süreniz oluyor. Eğer iyi hazırlanırsanız daha az doğaçlama ile sunumu bitirebilirsiniz.
Fakat takılmadan, bir akış yakalayacağınız bir speaking seviyesi çok daha iyi olur. Yazın vakit varken geliştirmek güzel olur, evet.
Youtube'da tavsiye veren birçok Türkçe kanal var. "İngilizce speaking", "İngilizce konuşma" diye aratınca sonuçlar çıktı.
Belirli Discord sunucularında sesliye girip konuşma pratiği yapabilirsiniz. Paralı olarak birkaç uygulama var, reklamları çok çıkıyor.
Yazın aynı amaçla toplanıp İngilizce pratiği yapan gruplar olabilir. Kendi yaşadığınız ile göre bir araştırma yapabilirsiniz.
-
Sağ olun hocam sanırım bol bol pratik yapcam öbür türlü zor gibi gözüküyor ama beklentileri ne bilmiyorum hazırlıkta da speaking eğitimi almadık.
Çok sağ ol tüm tavsiyeler için dikkate alacağım
-
Hangi konu hocam linki nedir
-
-
Faydalı konu. Yıl 2023 olmuş halen cs öğrencisine zorunlu tarih dersi verdiren yök var maalesef. O kadar şey değişti şu saçmalıklar değişmedi. -
hocam bu nasıl hazırlıkmış yaw
speaking olmadan hazırlık mı olur -
Hocam şöyle söyleyeyim aslında vardı hoca bizi gruplara ayırıyordu ingilizce konuşarak verdiği görevleri yapmaya çalışıyorduk veya sınıfta ful ingilizce konuşuyorduk dersten derse. ama prof sınavında falan yok yani ki ben olmamasını da haklı görüyorum speaking hazırlıkta öğretilecek bir şey değil beg-ele başlayan için
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 26 Temmuz 2023; 7:19:54 > -
Cgpan kaç dostum?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hades333 -- 26 Temmuz 2023; 9:49:29 >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
müthiş, takım elbisemi giyip hemen okumaya başlayacağım...
teşekkürler hocam. |
Benzer içerikler
- tus zor mu
- galatasaray hukuk mezunu maaş
- asistan doktor maaşı 2024
- paraf yayınları zor mu
- dus telegram grupları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X