Şimdi Ara

ODTÜ SİYASAL GELİR Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
2
Favori
1.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam herkese merhaba. Tmde 18.878. oldum. Geçen sene Odtü siyasal 22.535 le almış en son fakat bu sene forumda sıralamaların yükselecegine dair başlıklar ayrıca bir önceki sene 16 küsürle kapatmış olması kafamı karıştırıyor. Sizce gelir mi?
    Bunun dışında Baştan beri hedefim iktisat işletmeydi. Ama tanıtım günlerine gittiğimde hocalardan ve okuyanlardan aldığım güzel yorumlar ayrıca seçmeli derslerle özel sektörde de kendimize yer edinebileceğimizin söylenmesi (bir işletme iktisat kadar olmasa da)beni ikna etti diyebilirim. Ayrıca yan dal ve yüksek lisansla (işletme yada iktisat düşünüyorum) sosyal kulüplerle ve odtü etiketiyle farkı azaltabileceğimi düşünüyorum. Açıkcası mezuna kalmayı gözüm pek yemiyor da diyebiliriz. Yorumlarınızı bekliyorum

• 28 kişi bakmış hiç cevap yok up
  • up
  • up
  • cidden 68 kişiden cevap verecek yok mu ya
  • gelir
  • Gelir.Kız arkadaşım da seninle hemen hemen aynı sıralamayla girmişti geçen sene.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boun Psikoloji Gelir Mi?
    8 yıl önce açıldı
    Tıp gelir mi?
    6 ay önce açıldı
    odtü havacılık gelir mi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam bu bölüme talep az o yüzden gelir diye düşünüyorum
  • gothmog1283 G kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam
  • saolun hocam bölüm hakkında bildikleriniz var mı acaba
  • Hocam sadece hazırlıkla ilgili birkaç bilgim var bölüme bu sene geçti.Ben de bilkent siyasete gidicem bu sene inşallah.

• tebrik ederim hocam bilkent cidden çok güzel okul. Beni korkutan şey ingilizce zaten. Bölümün gerektirdiği özellikleri taşıdığıma inanıyorum ama ingilizce beni çok korkutuyor. özellikle bölüm çok fazla okuma ve yazmaya dayalı olduğu için
  • gizemisy G kullanıcısına yanıt
    Valla hocam odtü boun bilkent koç vs gibi ünilerin ingilizceleri sıkıntı ama şunu düşünün sizden kötüsü de vardı r ve okuyolar :D

• haklısınız :D siz ne yapmak istiyorsunuz özel sektör kamu yada akademik? Baştan beri mi siyasal düşünüyordunuz yoksa benim gibi üniversite etkisiyle sonradan mı :D
  • ben odtü siyaset te olduğum halde bu soruya kesin cevap veremem, kimse de cevap veremez. b geçen sene neden geri gitti dersen de, mf lerin öne geçmesi derim. zaten sıralamaların gerilemesi beklenen bi durumdu. yine de puanın iyi, yani şansın yüksek. beklemekten başka çare yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Düşman -- 24 Temmuz 2019; 13:53:46 >
  • Odtü siyaset ben de listemin sonlarına doğru yazmayı düşünüyorum fakat iş imkanları konusunda tereddütlüyüm

• Düşman kullanıcısına yanıt
    teşekkürler cevabınız için umarım hayırlısı olur. Eger bölüme geçtiyseniz biraz bölüm hakkında bilgi verir misiniz hocam? İşletme iktisat kadar popüler olmadığı için çok fazla yorum bulamıyorum yada adam 400 binlik üniversitede oluyor çöp falan diyor. Ben odtü bilkent boğaziçi koç gibi okulların fark yaratacagını düşünüyorum ama siz okuyan birisiniz daha iyi bilirsiniz. İngilizcem (özellikle speaking) sıkıntı sizce düzenli çalışmayla bölümde zorlanmamı minimuma indirebilir miyim siz neler yapıyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: gizemisy

teşekkürler cevabınız için umarım hayırlısı olur. Eger bölüme geçtiyseniz biraz bölüm hakkında bilgi verir misiniz hocam? İşletme iktisat kadar popüler olmadığı için çok fazla yorum bulamıyorum yada adam 400 binlik üniversitede oluyor çöp falan diyor. Ben odtü bilkent boğaziçi koç gibi okulların fark yaratacagını düşünüyorum ama siz okuyan birisiniz daha iyi bilirsiniz. İngilizcem (özellikle speaking) sıkıntı sizce düzenli çalışmayla bölümde zorlanmamı minimuma indirebilir miyim siz neler yapıyorsunuz
    o kadar çok anlattım ki bu yaz bölümü, şu bölümde iş sıkıntısı var, çöp bilmem ne diyenlerin ağzına ağzına vurasım geliyor. bu salakların ne odtü nün network ünden, ing. eğitiminden, akademik kadronun kalitesinden, ne de mezunların nerelere geldiğinden haberi var. linkedin e girip odtü siyaset mezunları şu an nerelerde, hangi title lar ile çalışıyor mutlaka bak. savunma sanayisinde çalışanlar, ülkedeki top kurumsal firmalarda yöneticilik yapanlar var.. ama bu daha çok senin meselen. biri vardi, 3 tane bakanlıkta staj yapmış siyaset mezunu, şu an roketsan da müdürdü. biri de var iktisat okuyordu, o kadar yatıyordu ki adam odtü iktisat okuduğu halde staj bulamadı, dolayısıyla iş de. iibf de sen 4 sene kendini stajlarla, dillerle donattıysan işletme okumuşsun, iktisat okumuşsun bi önemi yok açıkçası, ha tabi ki odtü gibi kaliteli bir okul mezunu olman kaydıyla.

• mastermind1907 kullanıcısına yanıt
    bende bunu çok düşünmüştüm fakat tercih günlerinde yandal çap ayrıca özellikle son sınıfta alınan seçmeli derslerle bu açığın azaltılabileceğini düşünüyorum. Sanırım kamu yada siyaset seçimi yapılıyormuş ilerleyen dönemde ve siyaset biraz daha akademik kamu ise biraz daha devlette/özelde orta düzey yöneticilik yapıyormuş (slaytta aktarılan buydu). Sizin sıralamanız kaç başka nereleri yazdınız
  • Düşman kullanıcısına yanıt
    içime su serptiniz ben de böyle düşünüyorum çok saolun hocam. İngilizce meselesi hakkında bir tavsiyeniz olur mu acaba beni en çok korkutan şey bu. özellikle tartışmayı yazmayı okumayı çok gerektiren bir bölüm olduğu söylendiği için. Bunlar her zaman hayalim olan zevk aldığım görevler ama ingilizce olması yok mu özgüvenim sıfırlanıyor. Bu arada sizi de yordum kusura bakmayın
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.