Şimdi Ara

Öğrencimize herşey BEDAVA ama TEMBEL (Ss'li) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
484
Cevap
8
Favori
21.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
154 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Theo

Taşeron işçilerden 5 adet vesikalık için 20 lira alman çok ayıp yahu.

Onun dışında konunda yazdıklarına katılıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Orijinalden alıntı: İTÜinş

quote:

quote:

Hocam bizim eve tahmini ayda 1500 falan giriyor belki daha az. Bunun içinde evin masrafları faturalar vs. dahil değil yani öğrenci olsam bana yollanacak max para 200 tl. Ben de part time çalışsam ankara gibi bir yerde yaşayabilir miyim ? Bir de 400 burs gelse ?

Ben Aylık 90 Lira ile rahatça ve mükemmel geçindiğim zamanları biliyorum bir kaç ay önce deneyimledim tekrar..

Olmadığından değil geçen hafta çalışıyordum, günlüğüm 1.900 liranın üstüne çıkıyordu, 1.850 lirası net kar, hayat boyu böyle devam edebilirdim ama tekrar düzenimi değiştirdim, yollara düştüm.

Bakın mesele kesinlikle cimrilik pintilik değil... Sadece ortaya kanıt koyuyorum bahaneleri kaldırmak için.

1850 lira günlük mü ? Yoksa aylık mı ?

Günlük 1.850 Lira... Günde sadece 10 Saat çalışıyordum üstelik. Oturarak çoğunlukla.

Öğrencimize herşey BEDAVA ama TEMBEL (Ss'li)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: crazywinner3

Tüm üniversiteleri Ankara üniversitesi gibi sanıyorsun sanırım. Yazın çok şehir gezdim birsürü üniversite gördüm, çoğu üniversitenin binaları zorla ayakta duruyor hiç bir aktiviteleri yok. Ankara üniversitesi kampüsüne bakıp da tüm Türkiyeyi nasıl genelleyebiliyorsun ?

Bana kötü bir Üniversite örneği göster de o okuldaki imkanları hemen dizeyim teker teker...

Sadece Ankara Üniversitesinden örnek verdiğimi kim söyledi?

Diyarbakır Dicle'yi de okudum... Aynı imkanlar orada da vardı, daha bu yaz oranın havuzunu kullandım ücretsiz ama yine BOŞTU...

uludağ üniversitesi gemlik kampüsü. kampüsün dandikliği istenilen şeyi gerçekleştirmemede bahane olmaz. zaten asıl mesele istemek ama bu kampüs görüp görebileceğin en dandik kampüslerdendir

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: crazywinner3

Tüm üniversiteleri Ankara üniversitesi gibi sanıyorsun sanırım. Yazın çok şehir gezdim birsürü üniversite gördüm, çoğu üniversitenin binaları zorla ayakta duruyor hiç bir aktiviteleri yok. Ankara üniversitesi kampüsüne bakıp da tüm Türkiyeyi nasıl genelleyebiliyorsun ?

Bana kötü bir Üniversite örneği göster de o okuldaki imkanları hemen dizeyim teker teker...

Sadece Ankara Üniversitesinden örnek verdiğimi kim söyledi?

Diyarbakır Dicle'yi de okudum... Aynı imkanlar orada da vardı, daha bu yaz oranın havuzunu kullandım ücretsiz ama yine BOŞTU...

Erzurum'daki Atatürk Üniversitesi imkanlarıyla karşılaştırabilir misin ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Theologist kullanıcısına yanıt
    Eskortluk filan mı? Aklıma başka bir şey gelmiyor da oturarak bir günde o parayı kazanabilecek.
    "Biz bilinçli olarak zeka problemli bir halk haline getirilmişiz..."

Şu fikrinize katılmamadan duramıyorum, insan aynaya zaman zaman bakmalı, mesela gazete küpüründen tarih yapılmayacağını, teröriste güvenilmeyeceğini bilmeli insan.

Farkına varmanız sevindirdi beni.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmkanlar o kadar iyi ki tıp fakültesi yatay geçiş kontenjanları 8e çıkıyor.

Öğle yemeği ac kalmamak için yenir , idare bile etmez.

Hadi İlgaza gidelim desek kaç para kişi başı ?

Otomatın verdiği plastik bardaktaki çay müthiş ha.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gecmisgecmistir

quote:

Hocam bizim eve tahmini ayda 1500 falan giriyor belki daha az. Bunun içinde evin masrafları faturalar vs. dahil değil yani öğrenci olsam bana yollanacak max para 200 tl. Ben de part time çalışsam ankara gibi bir yerde yaşayabilir miyim ? Bir de 400 burs gelse ?

ayda 1500 ne? sen zaten fakirsin nereye gidersen git 1500 tl nedir

Neden öyle dediniz şimdi ?

senin yanlışın var 1500 den az diyorsun birde imkansız ekmek su bile yeseniz olmaz yada acindirmaya çalışıyosun kendini

• Sabahtan akşama kadar forumda troll konu açıp ona buna mesaj atan birisinin milleti yan gelip yatmakla suçlamaya hakkı yok.
  • Ben de Ankara Üniversitesi'nde okuyorum. Konu sahibi arkadaşın söylediklerine pek katıldığımı söyleyemeyeceğim. Spor salonu çoğu üniversitede öğrencilere ücretsizken Ankara Üniversitesi'nde ücretli ve kayıt olursanız sadece belirlediğiniz 3 gün kullanabiliyorsunuz. Günü arttırmak için ekstra fiyat çıkıyor mu çıkmıyor mu tam bilmiyorum. Ayrıca bu sene Cebeci fakültesindeki basketbol sahasını kullanamadım çünkü aylardır tadilattaydı. Diğer salonu da antrenmanlara ayırdıkları ve kurslara kiraladıkları için yine kullanamamıştık. Yaz kış kamplar var evet ama ücretsiz değil. Çok düşük fiyatlı olsa bile ücretsiz diye insanları yanıltmak yanlış olur. Ayrıca yemek ücretsiz değil. Yemek 3 lira (geçen sene 2.5 TL idi) ve hiç güzel değil. O baştaki duyuru fotoğrafı hangi fakülteden bilmiyorum. Kütüphane 24 saat açık demiş ama biz daha bu sene vize döneminde hafta sonu fakültenin kütüphanesine çalışalım diye geldiğimizde hafta sonu öğrencileri almıyoruz demişlerdi güvenlikler (DTCF). Üniversite kulüplerinin zaten ne kadar yararlı olduğu konusuna girmek bile istemiyorum zaten. Üniversitedeki kulüplerden sadece açanların ve 3. 4. sınıf öğrencilerinin zevk alarak faaliyet yaptığını söylesem çoğu kişi bana katılır eminim.

Konu sahibi arkadaş hatırladığım kadarıyla bir ara saçma sapan couchsurfing konuları açıyordu. Şu hep hayatı çok güzel yaşayan, çok gezen, çok bilen, hep dolu olan fakat ne hikmetse buraya kendi yaşıtlarını ve gençleri eleştirip aşağılamak için konu açmaya zaman ayırabilen bir arkadaş kendisi. Hayattaki başarılarını, sosyal yaşantısını ve ayrıca vereceği öğütleri çok büyük merakla (!) takip etmekteyiz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

ayda 1500 ne? sen zaten fakirsin nereye gidersen git 1500 tl nedir

Neden öyle dediniz şimdi ?

senin yanlışın var 1500 den az diyorsun birde imkansız ekmek su bile yeseniz olmaz yada acindirmaya çalışıyosun kendini

Kardeş neden acındırayım kendimi yani elime ne geçicek ? Babam emekli başka bir işte çalışmıyor başka gelirimiz de yok 1400 küsür lira emekli maaşı var. Bunun içine faturalar , giyim kuşam masrafları vs. dahil değil. Yani net 1400 geliyor bunun neredeyse 500 lirası falan sadece faturalara gidiyor. Ev bizim. Kalan 900 liranın bir 300-400 lirası mutfak masrafına vs. gidiyor 1 aylık olarak.
    Geriye kaldı bize 1400=500+300+X = X= 600 lira kalıyor bunun da 125 lirası civarı ekmek fişine gidiyor. kalıyor 475 lira ve ben şuan üniversiteye hazırlanıyorum yani eğer ben üniye gidersem 200 falan ailem gönderse onlara 275 lira kalacak ve evde 3 kişi olacaklar . Elimizde her şey sonunda 475 lira kalıyor ki yukarıda saydığım giderler temel masraflar yani hemen hemen hiçbirinden kısamıyoruz ekmek mi yemeyelim veya elektrik mi kullanmayalım ? Kendimi acındırmaya çalışmıyorum zaten herkes anonim imzamda da IBAN vs. yok cümle kurarken biraz daha az Sherlock Holmes rolüne bürünün lütfen.

Edit: Ve masrafların arasında kılık kıyafet , dışarda yemek yani eğlenmek amaçlı harcanan para vs. olayları yok. Yani onları da harcasak bir 500 daha içerdeyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İTÜinş -- 12 Ocak 2018; 11:13:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ali_ihsan21

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ne diyorum

quote:

quote:

quote:

quote:

Yaşım 38 haliyle öğrenci değilim. herhangi bir üniversitede gidip kahvaltı yapıp imkanlardan faydalanabilirmiyim ?

Yaşı falan bilmem ama bizim Teologu Türkiye'de bilmeyen üniversite yoktur eğer o tüm bu imkanlardan faydalanabiliyorsa halen siz de kesinlikle yapabilirsiniz.

Ama elinizi çabuk tutun bu işin boku çıkmak üzere gibime geliyor.

Yok ben ciddi sordum artık öğrenci değiliz sonuçta yaş oldu 38 ben öğrenciyken hiç bu tür uygulamalar yoktu.suan faydalanalım bare faydalanabilirsek.

Aynı yaştayız ben iki tane üniversite bitirdim ikisinde de adım atmak paralıydı Yeditepe'ya aracımı bir gün dahi götürmedim park parası+benzin taksi kadar tutacağında evim çok yakındı, Maltepe'de otopark ücretsizdi onun dışında fotokopi, hatta öğrenci kimliği için bile para aldılar.

Valla hocam bu arkadaş hayatı bedava yaşıyor ama nasıl beceriyor anlayamıyorum.

Ben şiir ile anlattım ya hava bedava, su bedava, otomobillerin dışı bedava.

Siz hiç Hz.İsa filmi izlediniz mi ? Sürekli yarını düşünüp kaygılanmayın, kuşları da, filleri de doyuran Tanrı seni mi aç bırakacak sözleriyle öyle bir kafa yapar ki antidepresan içmiş gibi olursun ama işlerin hiç de öyle olmadığını görmen için bir iki saat yeterlidir.

Mutluluğu karın tokluğuna endeksleyip çimlere yatıp kitap okursan elden ayaktan düştüğünde bisikletin pedalını çeviremez hale geldiğinde sorarım ben ona mutluluğu

Elden ayaktan düşmeyecek olan var mı? Ölmeyecek olan var mı?

Boş yaşayıp dört teker araba dört duvar elde etmek için hayatımı heba etmektense, sürünüp eziyet çekmektense hayatımı elimden geldiğince Yaşar, öğrenir, öğrendiklerimi yayar öyle ölürüm... sonunda ölüm varsa ha evde ölmüşsün ha çadırda...

Sadece felsefe yapıyor ve onunla buradaki gençlere "bir hurma, bir zeytin daha fazlasına ihtiyacınız yok mutlu olmak için" propagandasını yapıyorsun oysa ben çok rasyonel bir şey söylüyorum. Her mesajında atladım bisiklete soluğu Mısır'da aldım, arkadaşlarla kampa gittim, oradan çıktım üniversitenin havuzuna anlatıyorsun ama söylediğim gibi elden ayaktan düşeceğin günler için yaptığın bir yatırım yok, yatırımı sadece maddiyat olarak söylemiyorum bir gün oradasın öteki gün başka yerde ortaçağda her şeyi sırtındaki bohçasında olan evsizlerden farkın yok.

Dilediğini yaşamakta serbestsin elbet ama birgün o disko, öteki gün başka gece kulübü har vurup harman savuran zengin züppelerinden tek farkın onları para ile gününü gün etmesi senin beleşe bunu yapman ve Donanım Haber'de şakşakçı bir kitle oluşturman.

Düzenli daimi yaşamak zorunda mı arkadaş diğerlerine gelecek olursak kendisi için neyin doğru yanlış olduğunu kestiremedilerse kimse onlara yardım edemez

Yahu birak simdi baba parasi oldugunu kim soylediymismis hem universite okuyorsun hem yuzmeye gezmeye tozmaya vakit buluyorsun hem de calisip para kazaniyorsun oyle mi? Bunu yiyebilecek liselilere anlatabilirsin biz mezun olduk o is bitti ne oldugunu biliyoruz masal anlatma.

Sen universite ogrencisinden bahseder gibi soylemiyorsunki devletimiz cok iyi kiymetini bilmiyorlar diyorsun sanki herkesi elestirir gibi, devletinin iyi olup olmadigini mezun olupta hayata atildiginda, is guvencen, sonraki ayi dusunme derdin olmadiginda belki de bir isin olmadiginda daha iyi anlarsin simdilik cok ucma yerde kal. Devlet seni o universitede issiz sayisi yukselmesin diye bos yere tutuyor yakinda anlarsin.

Birde yukarida bir yerde gunluk 1850 liradan bahsetmissin boylece soylediklerinin de konununda ne kadar ciddi oldugunu anlamis olduk, adam universitede okurken turkcell ceosu olmus haberimiz yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StaatSanWalt -- 12 Ocak 2018; 11:40:48 >
  • Hangi üniversite?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ted Bundy

Sizin konuları görünce üniversiteye gidesim geliyor hocam.

Mesele sadece Üniversite değil ki...

Her alanda geride yaşıyoruz...

Sabah trenle geldim Ankara'ya, yataklı, rahat, otel gibi, otobüsle aynı saatte hemen hemen ama koca tren boştu, mis gibi yataklar, sessiz, sıcak, hemen kalk lavaboya git, canın sıkıldı restoran hemen orada, vagonlar arasında yürü, manzaranın tadını çıkar vs.

Ama halkımız kullanmıyor...

Biz bilinçli olarak zeka problemli bir halk haline getirilmişiz...

Bundan eminim...

Lan sen hala yasiyon mu katile nold katile heycanli gidiyodu

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DeadlyDazz

BİR DEVLETİN YAPMASİ GEREKEN ŞEYLERİ GELİP BURDA " BAKİN BU MAL OGRENCİLER SUKRETMİYOR DEVLETİMİZ İNANİLMAZ İYİ " DİYE LANSE ETMEYİN ALNİNİZİ KARİSLARİM

Demişim farkindaysan . Yani senin devletin bunu yapmali zaten. Bu şuna benziyor SSK nin borçlu çıkması halk tarafından kötü görülüyor ama adam bilmiyor ki SSK kar amacı gutmuyor çünkü halka hizmet adina kurulmuş bir şey ki üni lerde öyledir birçoğunun bütçesi bazi illere harcanan paralardan fazla yani zaten olmasi gereken bir şey için çıkıp da bakın Bizim uniler harika demen mantiksiz

İkincisi senin devletin gazozdan bile ÖTV alıyor farkindaysan yani bir 7 yaşındaki çocuk bile vergi veriyor gazoz aldığında yani sistemli kölelik var devlete (ve ÖTV korkarım ileride ölümüne artacaktır).Bunu şuraya baglayacagim devlet zaten senin parani sana veriyor ustune kalan parayi da saçma sapan yerlere yatırıyor (her şehire stadyum kurulumu,paso yol yapmak vs.)

Üstüne üstlük 800 milyar dolar borç aciklasana bana bunu dünyanın en fazla vergi veren ulkesiyiz ve bir halt olmuyor

Bak dönüp dolaşıp boş tarafını görmeye devam ediyorsun....

Bana bedava kahvaltı veren bir üniversite göstersene dünyada? Ben görmedim Almanya’da Hollanda’da !

En pahalı vergi, en pahalı benzin, en pahalı saçma sapan şeyler hatta pasaprot bile en pahalı... eeeee? Bunun böyle olmadığını söyleyen mi var?

Ben dolu tarafını görüyorum sen boş tarafını sadece ama sadece söylüyorsun... laf var icraat yok...

Eeee bunları söyledin de ne oldu?

Bilmeyen mi var?

Zaten birinci dünya savaşını kaybetmiş yenik bir devletsin, sömürgesin... kendi arabanı bile üretmemişsin onu bırak sim kart gibi küçük bir kartı bile üretecek iraden yok.... bunu zaten biliyoruz hepimiz ama bilmek ve sürekli söylemek neyi değiştiriyor söylesene?

Kahvehane muhabbeti yapmaktan başka bir şey yapmıyorsun, boş boş eleştiri!

seçimlerde koy adaylığını oy vermeyen utansın. yoruma bak. gerçekten çok hoşuma gitti. taraflı tarafsız her açıdan çok güzel bir yorum.

• quote:

quote:

Sabah trenle geldim Ankara'ya, yataklı, rahat, otel gibi, otobüsle aynı saatte hemen hemen ama koca tren boştu, mis gibi yataklar, sessiz, sıcak, hemen kalk lavaboya git, canın sıkıldı restoran hemen orada, vagonlar arasında yürü, manzaranın tadını çıkar vs.

Bundan eminim...

Nerden tren ile geldin. Kayseri Sivas doğu treneleri çalışmıyor.

• Ezbere dayalı eğitim, öğrencilerin tamamı kitapları ezberlemekle meşgul. Teknoloji fakültesinde okuyorum derslerimde teorik harici başka birşey gördüysem nağmerdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gulnare

quote:

quote:

Bundan eminim...

Nerden tren ile geldin. Kayseri Sivas doğu treneleri çalışmıyor.

Güney expresi trenler çalışıyor Doğu Tatvan veya Malatya vs

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Abi gel kocaeliye öğrenci evinde kal ve bütün masrafların bende sadece gözlemle yemin ediyorun ki çok zor

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.