Şimdi Ara

Öğrencimize herşey BEDAVA ama TEMBEL (Ss'li) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
484
Cevap
8
Favori
21.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
154 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: LastShip

quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Orijinalden alıntı: Ted Bundy

Sizin konuları görünce üniversiteye gidesim geliyor hocam.

Mesele sadece Üniversite değil ki...

Her alanda geride yaşıyoruz...

Sabah trenle geldim Ankara'ya, yataklı, rahat, otel gibi, otobüsle aynı saatte hemen hemen ama koca tren boştu, mis gibi yataklar, sessiz, sıcak, hemen kalk lavaboya git, canın sıkıldı restoran hemen orada, vagonlar arasında yürü, manzaranın tadını çıkar vs.

Ama halkımız kullanmıyor...

Biz bilinçli olarak zeka problemli bir halk haline getirilmişiz...

Bundan eminim...

Lan sen hala yasiyon mu katile nold katile heycanli gidiyodu

Katil olayının üstünden çok sular geçti, daha farklı olaylar da gördüm ama yazamadım foruma bir türlü, bundan sonra umarım fazla kopuk olmaz bağlantımız, gezmeye görmeye devam etmedikçe robot gibi yaşarız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: aNTIWIRUS

Abi gel kocaeliye öğrenci evinde kal ve bütün masrafların bende sadece gözlemle yemin ediyorun ki çok zor

Öğrenci evinde kaldım fazlasıyla, mantıksız geldi, ev geçindirmek çok zor biliyorum... o yüzden öğrenci haliyle ev geçindirmeye kalkmamalı, alternatif yollar bulunuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Don Atari

Hangi üniversite?

Ankara üniversitesi ama aynısı olmasa da benzer imkanlar heryerde var.

• Yunanistanda üni öğrencisine devlet yurdu ve günde 3 öğün yemek bedavaymış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kişi blok listenizde olduğundan mesajı göremiyorsunuz.
    Bu kişinin mesajını görmek için bloğunu kaldır. . (Başka kimler bloklu?)
  •  Öğrencimize herşey BEDAVA ama TEMBEL (Ss'li) Öğrencimize herşey BEDAVA ama TEMBEL (Ss'li)

• Devlet bize bahmir çomarları gelir şimdi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: StaatSanWalt

Yahu birak simdi baba parasi oldugunu kim soylediymismis hem universite okuyorsun hem yuzmeye gezmeye tozmaya vakit buluyorsun hem de calisip para kazaniyorsun oyle mi? Bunu yiyebilecek liselilere anlatabilirsin biz mezun olduk o is bitti ne oldugunu biliyoruz masal anlatma.

Sen universite ogrencisinden bahseder gibi soylemiyorsunki devletimiz cok iyi kiymetini bilmiyorlar diyorsun sanki herkesi elestirir gibi, devletinin iyi olup olmadigini mezun olupta hayata atildiginda, is guvencen, sonraki ayi dusunme derdin olmadiginda belki de bir isin olmadiginda daha iyi anlarsin simdilik cok ucma yerde kal. Devlet seni o universitede issiz sayisi yukselmesin diye bos yere tutuyor yakinda anlarsin.

Birde yukarida bir yerde gunluk 1850 liradan bahsetmissin boylece soylediklerinin de konununda ne kadar ciddi oldugunu anlamis olduk, adam universitede okurken turkcell ceosu olmus haberimiz yok

İnanmıyorsan gel birlikte çalışalım!

2010 dan bu yana üyeyim geçmişe doğru takip edip ciddiyeti görebilirsin...

Fotoğrafçılık diye bir meslek duydun mu? Peki gelin damat başı 4.000-5.000 gelir elde edilebildiğini ve tüm işlerin bir kaç saatte halledilebildiğini?

Benimki vesikalık ve biyometrikti daha çok tabi...

1 milyonun üzerinde taşeron işçiden fotoğraf istendi ve yüzlercesini çektim günde! Kişi başı 20-40 lira arası para...

Ne bekliyordun?

İşte bu da çalışırken Ss inandırıcı geldi mi?

Öğrencimize herşey BEDAVA ama TEMBEL (Ss'li)

İki tane stüdyo bana bağlıydı...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gulnare

quote:

quote:

Sabah trenle geldim Ankara'ya, yataklı, rahat, otel gibi, otobüsle aynı saatte hemen hemen ama koca tren boştu, mis gibi yataklar, sessiz, sıcak, hemen kalk lavaboya git, canın sıkıldı restoran hemen orada, vagonlar arasında yürü, manzaranın tadını çıkar vs.

Bundan eminim...

Nerden tren ile geldin. Kayseri Sivas doğu treneleri çalışmıyor.

Güney expresi trenler çalışıyor Doğu Tatvan veya Malatya vs

Eminm isiniz 1 yıldır Kırşehir kadar çalışıyor. Ankaraya aktarma otobüs ile yapıldıysa 15 tatilde kullanalım. TCDD müşteri hizmetleri bile tam cevap veremedi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: OriginalGangsta

Ben de Ankara Üniversitesi'nde okuyorum. Konu sahibi arkadaşın söylediklerine pek katıldığımı söyleyemeyeceğim. Spor salonu çoğu üniversitede öğrencilere ücretsizken Ankara Üniversitesi'nde ücretli ve kayıt olursanız sadece belirlediğiniz 3 gün kullanabiliyorsunuz. Günü arttırmak için ekstra fiyat çıkıyor mu çıkmıyor mu tam bilmiyorum. Ayrıca bu sene Cebeci fakültesindeki basketbol sahasını kullanamadım çünkü aylardır tadilattaydı. Diğer salonu da antrenmanlara ayırdıkları ve kurslara kiraladıkları için yine kullanamamıştık. Yaz kış kamplar var evet ama ücretsiz değil. Çok düşük fiyatlı olsa bile ücretsiz diye insanları yanıltmak yanlış olur. Ayrıca yemek ücretsiz değil. Yemek 3 lira (geçen sene 2.5 TL idi) ve hiç güzel değil. O baştaki duyuru fotoğrafı hangi fakülteden bilmiyorum. Kütüphane 24 saat açık demiş ama biz daha bu sene vize döneminde hafta sonu fakültenin kütüphanesine çalışalım diye geldiğimizde hafta sonu öğrencileri almıyoruz demişlerdi güvenlikler (DTCF). Üniversite kulüplerinin zaten ne kadar yararlı olduğu konusuna girmek bile istemiyorum zaten. Üniversitedeki kulüplerden sadece açanların ve 3. 4. sınıf öğrencilerinin zevk alarak faaliyet yaptığını söylesem çoğu kişi bana katılır eminim.

Konu sahibi arkadaş hatırladığım kadarıyla bir ara saçma sapan couchsurfing konuları açıyordu. Şu hep hayatı çok güzel yaşayan, çok gezen, çok bilen, hep dolu olan fakat ne hikmetse buraya kendi yaşıtlarını ve gençleri eleştirip aşağılamak için konu açmaya zaman ayırabilen bir arkadaş kendisi. Hayattaki başarılarını, sosyal yaşantısını ve ayrıca vereceği öğütleri çok büyük merakla (!) takip etmekteyiz.

Daha kendi üniversitenden haberin yok...

Senin Tandoğan yani ana kampüse hiç uğramadığını hatta belki yerini bile bilmediğinden şüpheliyim.

Kalkmış kendi fakülten üzerinden üniversiteye karar veriyorsun.

Evinden dünya üstüne görüş belirtmek gibi olmuş!

Ana kampüsün spor salonuna gittin mi? Havuz ve egzersiz her gün serbest ve 6 aylık üyelik yaptırırsan 30 liraya geliyor 1 yıllık yaptırırsan 20 liraya aylık!

Ayrıca yemekler bedava demedim! Kahvaltı bedava dedim....

Ana kampüste basket sahası var üç tane ve bir gün bile oynayan görmedim...

Kütüphane de 24 saat açık, atla Ankaraya gel beş dakikada.... gör gerçekleri...

Bak aynı kampüsten üyeler de var burada, yemekler de mükemmel... nankörlüğün de bu kadarı

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bundan eminim...

Nerden tren ile geldin. Kayseri Sivas doğu treneleri çalışmıyor.

Güney expresi trenler çalışıyor Doğu Tatvan veya Malatya vs

Eminm isiniz 1 yıldır Kırşehir kadar çalışıyor. Ankaraya aktarma otobüs ile yapıldıysa 15 tatilde kullanalım. TCDD müşteri hizmetleri bile tam cevap veremedi

Tabi ki aktarma var daha dün geldim... hiç sorun yok. Kalkış saatinde garın önünde servisler kalkıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

Theo

Taşeron işçilerden 5 adet vesikalık için 20 lira alman çok ayıp yahu.

Onun dışında konunda yazdıklarına katılıyorum.

Ben 6 adet için 15 aldım onlardan ayrıca tüm döküman ve çıktılarını ücretsiz verdim.

Eğer 20 alsaydım ve diğer hizmetlerden de alsaydım günlüğüm 4 bin lira üstüne çıkardı kar olarak...

Genel olarak zaten gelin damat çekimlerinden gelir 5 bin civarı anlaşmalı olduğumuz yerler bulunuyordu ha dediğim gibi sadece bir hafta kadar çalıştım, paraya bağlamak istemiyorum hayatın merkezini... insanların para için bu kadar kendini heba etmesi de çok saçma geliyor. Oysa para kazanmanın yüzlerce farklı kolay yolu var

• quote:

Orijinalden alıntı: bloodletting.

Sabahtan akşama kadar forumda troll konu açıp ona buna mesaj atan birisinin milleti yan gelip yatmakla suçlamaya hakkı yok.

En son açtığım konuların tarih sıralamasını atar mısın? Bak üyeliğim herkese açık...

Lütfen bize iftiracı olmadığını kanıtlar mısın?

• quote:

Orijinalden alıntı: Jestia

"Biz bilinçli olarak zeka problemli bir halk haline getirilmişiz..."

Şu fikrinize katılmamadan duramıyorum, insan aynaya zaman zaman bakmalı, mesela gazete küpüründen tarih yapılmayacağını, teröriste güvenilmeyeceğini bilmeli insan.

Farkına varmanız sevindirdi beni.

Daha önce dış ticaretle günlüğüm bazen 3 bin liraya geliyordu şimdi de fazla uğraşmadığım halde minimum 1850 liraydı... Yukarıda Ss de attım fotoğrafçı...

Bedavaya fırıncılık bile yapıyordum mesele para değildi...

Ama kazanıyordum şimdi yine kazanabilirim ki, para için insan hayatını çürütmemeli...

Stüdyodan...

Öğrencimize herşey BEDAVA ama TEMBEL (Ss'li)

• Theologist kullanıcısına yanıt
    Tandoğan'a yüzlerce defa gittim. Spor salonunu veya kütüphaneyi kullanmayı denemediğim için o konuda bir şey diyemeyeceğim. Fakat açtığınız başlık ve konuya tekrar bakmanızı öneririm. AÜ Tandoğan Fakültesi'nde her şey çok güzel dememişsiniz. Türkiye'de öğrencinin şu imkanı var bu imkanı var demişsiniz. Yani bence oturduğu evden dünyayı değerlendiren ben değil siz oluyorsunuz bu durumda.

DTCF'de yemek sürekli protesto edilir, fiyatı ve kalitesi hakkında sürekli şikayet gelir. Bir veya iki kere yemekhanede yedim, bana göre ne iyi ne kötü ama şimdiye kadar da yemekten memnun olan birini görmedim çevremde.

Bakın imkanlardan faydalanmak, aktiviteler yapmak güzel şeyler ama siz bunları ne için yaptığınızı bir düşünün bence. İmzanızdaki linke tıklayıp açtığınız konulara da göz gezdirdim. Gönüllü projeler, gezi rehberleri, kamplar falan ben de bayılırım bu tür şeylere ve etrafımdaki tüm imkanları kullanmaya çalışırım. Ama siz sanki yaptığınız şeyleri başkalarının gözüne vurarak diğer insanları aşağılayıp kendi kendinizi tatmin ediyorsunuz gibi bir izlenime kapıldım. Tanımadan sizi yargılayacak halim yok tabii sadece benim düşüncem bu. Kimse iki üç yer gezip farklı tarzda hayat yaşayınca diğer insanlardan üstün olmuyor.

Ama lütfen buradan insanlara masal anlatmayın. Başta Türkiye'deki üniversiteler dediniz, sonra Ankara Üniversitesi dediniz en son Tandoğan'a kadar indirdiniz kapsama alanını. Bir sonraki seviyede belirli bir metrekarelik alan vereceksiniz galiba. Size karşı söylenen şeylerin çoğu böyle genellemeler yaptığınız için. Hem iyi şartları hem de insanları genelliyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: OriginalGangsta

Tandoğan'a yüzlerce defa gittim. Spor salonunu veya kütüphaneyi kullanmayı denemediğim için o konuda bir şey diyemeyeceğim. Fakat açtığınız başlık ve konuya tekrar bakmanızı öneririm. AÜ Tandoğan Fakültesi'nde her şey çok güzel dememişsiniz. Türkiye'de öğrencinin şu imkanı var bu imkanı var demişsiniz. Yani bence oturduğu evden dünyayı değerlendiren ben değil siz oluyorsunuz bu durumda.

DTCF'de yemek sürekli protesto edilir, fiyatı ve kalitesi hakkında sürekli şikayet gelir. Bir veya iki kere yemekhanede yedim, bana göre ne iyi ne kötü ama şimdiye kadar da yemekten memnun olan birini görmedim çevremde.

Bakın imkanlardan faydalanmak, aktiviteler yapmak güzel şeyler ama siz bunları ne için yaptığınızı bir düşünün bence. İmzanızdaki linke tıklayıp açtığınız konulara da göz gezdirdim. Gönüllü projeler, gezi rehberleri, kamplar falan ben de bayılırım bu tür şeylere ve etrafımdaki tüm imkanları kullanmaya çalışırım. Ama siz sanki yaptığınız şeyleri başkalarının gözüne vurarak diğer insanları aşağılayıp kendi kendinizi tatmin ediyorsunuz gibi bir izlenime kapıldım. Tanımadan sizi yargılayacak halim yok tabii sadece benim düşüncem bu. Kimse iki üç yer gezip farklı tarzda hayat yaşayınca diğer insanlardan üstün olmuyor.

Ama lütfen buradan insanlara masal anlatmayın. Başta Türkiye'deki üniversiteler dediniz, sonra Ankara Üniversitesi dediniz en son Tandoğan'a kadar indirdiniz kapsama alanını. Bir sonraki seviyede belirli bir metrekarelik alan vereceksiniz galiba. Size karşı söylenen şeylerin çoğu böyle genellemeler yaptığınız için. Hem iyi şartları hem de insanları genelliyorsunuz.

Genellemeyi yapmam kadar doğal bir şey yok... bir iki tıkla tüm üniversitelerin imkanlarına ulaşma imkanınız var...

Yazın üniversite adını ve havuzu diye bitirin cümleyi görün görselleri...

Yazın üniversite adını ve öğrenci toplulukları diye bitirim cümleyi görün görün listeleri....

Her üniversitede var bu imkanlar spor salonları vs.

Bakın kendiniz diyorsunuz hiç girmediğinizi kütüphane ve spor salonuna ana kampüste...

Üniversite her fakülteye olimpik havuz ve lüks spor salonları yapmak zorunda değil ki buna imkan da yok, dünyada örneği olduğunu da düşünmüyorum...

Sizin DTFC kendimi bildim bileli hep devrimci solcu bardağın hep boş tarafını gören bir kitlenin ağırlığına öğrenim görüyor, sürekli bir protesto burun kıvırma beğenmeme havaları... yanlış mı? Sıhhıye Tandoğan arasında 2 durak var, gelip faydalansanız ne olur imkanlarınızdan?

Ayağınıza mı gelmeli illa her şey?

• Adam ingilizce ilahiyat okuyormuş bütün sempatim bitti

Bidatin kalesinde ingilzce ilâhiyat

Odamda ankara Ilahiyattan biri vardi evlerden ırak ateistler daha çok dindardır

• Tandoğan'a gitmek kolay veya zor mesele bu değil. Bana bu cevabı verdiniz tamam. Peki evi böyle olanaklara hiç yakın olmayanlara ne cevap vereceksiniz? Adamlar dersten çıkıp 1 saat yol mu gitsinler spor yapmak için. Buna da üşengeçlik falan demezsiniz inşallah çünkü 1 saat spor için 1 saat yol çekmenin hiçbir mantığı yok. Ben metroyla evden Tandoğan'a 10 dk da giderim. Siz yakınlarda oturuyorsundur gidersiniz. Peki böyle imkanlara uzak yerlerde oturanlara üşengeç tembel falan neden diyorsunuz? Yani bu hakkı kendinizde nasıl buluyorsunuz? O hep bulunan (!) işlerde çalışıp para kazanıp herkese ev tutun o zaman yakınlarda sonra eleştirisiniz gitmezlerse. İmkanlar dedim bu arada sadece spor salonundan bahsetmiyorum.

• Sanki toplumun en önemli gözlemcisisiniz gibi böyle absürt konular açmayın. Bizim üniversitede verilen tüm imkanlar full+full öğrenci ile dolu ve bu saydıklarından 500 kat daha fazla imkan verilen bir üniversitede okuyorum. Bu gençlik gayet her şeyin farkında

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umut K.

Sanki toplumun en önemli gözlemcisisiniz gibi böyle absürt konular açmayın. Bizim üniversitede verilen tüm imkanlar full+full öğrenci ile dolu ve bu saydıklarından 500 kat daha fazla imkan verilen bir üniversitede okuyorum. Bu gençlik gayet her şeyin farkında

İmkan varsa sorun nerede? Nedir bu tembellik? Dünya çapında geri kalmışlık?

TV izlemede dünya liderliği, okuma oranında sonunculuğu?

Sorun ekonomi ve şartların olumsuzluğu mu yoksa zihniyet mi?

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.