Merhaba , ozellikle klima kullanimi ve bugu gibi problemler yuzunden on camin ic kismi cok kirleniyor ve lekeli kaliyor. Camsil + cam temizleme bezi ile silsemde hep hare ve leke kaliyor. Sizce camsil sikip gazete ile silmek mi gerekli ? Siz temizleme ihtiyai duydugumuzda nasil bir yol izliyorsunuz ? Sirkeli su mu kullanmali ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ön Cam Temizliği (İç Kısım)
-
-
Bir tas soğuk suya 1 çorba kaşığı elma sirkesi damlatıp beze emdirin ve silin.
hemen ardından nemli bir başka bez ile silin...
-
Keşfet videolarından birinde ön camı silerken klimayı cama vermenin çok faydası olduğunu belirten bir video izlemiştim. Kendim denemedim ama. Bence hiç bir kuvvet ön camdaki sis tabakasını kaldırmaya yetmez. Araba alırken default olarak verilen bir özellik olduğunu düşünüyorum artık.
-
Hocam ön cam en soğuk moddayken klima buğu yapıyorsa dış hava sıcaklığı ile arasında 4-5 derece olacak şekilde ayarlayın. Yani içerisi buzdolabı değil de gölgeli alanmış gibi bir derece olsun. Bir de bu ön cam temizliğinde aseton vazgeçilmezimdir. Kesinlikle çok hassasım bu konuda. Temiz mikrofiber bir beze aseton dökerek camı iyice silin. Çıkan lekeye inanamayacaksınız. Daha sonra Würth’ün sentetik güderi bezi var onla iyice ovalayın camı. Mükemmel temizlikte olacaktır. Özellikle torpido parlatıcısı gibi ürünler cama leke bırakır. Torpidoya çok az kullanın ve kesinlikle cama el sürmeyin sürdürmeyin. İçeriye parfüm sıkacağınız zaman cama doğru sıkmayın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
IPA da benzer seviyede iş görür mü?quote:
Orijinalden alıntı: pilotaFerrari
Hocam ön cam en soğuk moddayken klima buğu yapıyorsa dış hava sıcaklığı ile arasında 4-5 derece olacak şekilde ayarlayın. Yani içerisi buzdolabı değil de gölgeli alanmış gibi bir derece olsun. Bir de bu ön cam temizliğinde aseton vazgeçilmezimdir. Kesinlikle çok hassasım bu konuda. Temiz mikrofiber bir beze aseton dökerek camı iyice silin. Çıkan lekeye inanamayacaksınız. Daha sonra Würth’ün sentetik güderi bezi var onla iyice ovalayın camı. Mükemmel temizlikte olacaktır. Özellikle torpido parlatıcısı gibi ürünler cama leke bırakır. Torpidoya çok az kullanın ve kesinlikle cama el sürmeyin sürdürmeyin. İçeriye parfüm sıkacağınız zaman cama doğru sıkmayın.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
IPA iyidir, önce peçeteye sıkıp camı silip üstündeki yağın kabasını alın daha sonra güderi bez ve ipa ikilisi ile silin 👍🏻 camları sık sık açmamak ve aracın içindeki nemin gitmesi için iç sirkülasyon açıkken klima açmak camdaki kirlenmeyi geciktirir. Tabi camı en çok kirleten sigara dumanıdır, araçta sigara içiliyorsa kaçınılmaz.
Güderi kullanın.
Duran araba da sigara içmek arabayı leş eder. Döşemeler tavan camlar zift tabakası olur. İlla da içilecekse bu meret ki bende öyle yapıyorum. Camı 3-4 parmak indirip içeceksin araba giderken. Dumanın direk sapmadan dışarı çıktığını görebilirsin. Yanındakine sor kokuyu almaz bile. Ben öyle içiyorum ve arabam sıfır gibi kokuyor. Bunu ben değil binenler söyler.
Sleepy ıslak havlu ile iyice silin (2-3 adet kullanın) Daha sonra camsille sildiğinizde tertemiz oluyor.
-
sirkeli camsil aldım bir tane a101'den sanırım, diğer camsillerden daha iyi ve kolay temizliyor. bez olarak da ilbays bez aldım, onu da kesinlikte tavsiye ederim, mikrofiberler gibi toz bırakmıyor.
ürün şu
highgenic.com.trSİRKELİM SİRKELİ TEMİZLEYİCİ LİMON 1000 ML - HighGenichttps://highgenic.com.tr/tr/urun-detay/67-sirkelim-sirkeli-temizleyici-limon-1000-ml
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sushi. -- 3 Eylül 2024; 22:20:6 > -
Ben hiç silmiyorum, hiç hare veya leke de yok. Çok abartıyorsunuz. Camın dış yüzeyi zaten 1 günde tozlanıyor, kirleniyor, içeriden niye leke olsun. Dışarıdaki lekeyi içeride sanıyorsun.
-
Belki aracinizin on cam egimi , klima acma oraniniz bolgenizdeki nem bugu vs farklidir hocam siz sanslisiniz demek ki bu konuda
İpa ve mikrofiber bez aldım , hiç birşey farketmedi , yine puslu puslu 😅
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Arabanin gogsune plastik poset serip,bol prilli su ve sungerle cami bastirarak silin.su camda kurumadan çekçekle cekin.bu islemi 2 ya da 3 kez arka arkaya deneyin.gayet guzel sonuc veriyor.
Rossmandan cam temizleme köpüğü ve würth sentetik güderi bez ile temizliyorum. Farklı bir şey denemedim. İşimi görüyor.
main websiteDomol Cam Temizleme Köpüğü Cam ve Parlak Yüzeyler 500 ml | Rossmannhttps://www.rossmann.com.tr/domol-cam-temizleme-kopugu-cam-ve-parlak-yuzeyler-500-ml-p-sr22110252
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Alkol ile silin ön camı.
Ön camın içindeki o yağlı buğu neden oluyor?
Konu takibimdeydi, net cevabı veriyorum:
"Asperox mavi güç"
plastik aksama zarar verebilir endişesi ile ön camı dikkatlice sildim, durulamadım, puslu görüntü ve izlerden eser kalmadı.
Cam gibi cam oldu, nihayet.
Deneyiniz...
-
Azizim ben bu arabanın ön camını silme işini beceremiyorum. Dışı siliyorum içte leke oluyor, içi siliyorum iyice berbat oluyor. Cam sil ve düzgün bir bez ile içeriden siliyorum yine lekeli oluyor berbat, artık bıraktım. Sadece dışını siliyorum. Ama içinin bez lekesi çıkmıyor. Sigarada içiyorum arabada ondan mı acaba? Gündüz farketmiyor ama gece berbat oluyor.
Acaba bez mi kötü onu da bilmiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 22 Ekim 2024; 10:50:2 >
Havalandırma ön cama dışarıdan aldığı egzoz dumanını vuruyor, bu yüzden cam is ve yağ ile kaplanıyor. Önce %70 alkol ile her seferinde yeni kağıt havlu kullanarak bir kaç defa silip arkasından kaliteli bir cam silme sıvısı ile cam bezi kullanmak sorunu çözer. Trafikte geçen vakte ve havalandırma kullanımına göre yılda birkaç kez yapmak gerekiyor.
Trafikte zehirleniyoruz.
K.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Keşfet videolarından birinde ön camı silerken klimayı cama vermenin çok faydası olduğunu belirten bir video izlemiştim. Kendim denemedim ama. Bence hiç bir kuvvet ön camdaki sis tabakasını kaldırmaya yetmez. Araba alırken default olarak verilen bir özellik olduğunu düşünüyorum artık. |
Benzer içerikler
- opel ustası tavsiye
- mokka mı 2008 mi
- citroen c elysee nasıl araba
- fiorino teyp kodu nerede yazar
- hyundai bayon 1.0 t-gdi yorum
- dacia bigster 2025
- citroen c4 2025
- cupra terramar sahibinden
- araç kamerası
- byd menzili kaç km
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X