Şimdi Ara

Önce PSU, Sonra Ekram Kartım Patladı [Yardım]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

En başta HighPower'ın 650W 80+ PSU'sunu kullanıyordum. 9-10 ay önce yandı gitti (sanırım kondansatörleri patladı). O patladığı zaman yerine FEEL 400W PSU takmıştım. 9-10 aydır sorunsuz kullanıyordum ki bugün de ekram kartım patladı.

Şu an ekran kartı çalışmıyor. 6 tüpten 4ü patlak (kondansatör oluyor sanırım). Elektrikçi veya bilgisayarcılar tüpleri değiştirip kartı tekrar çalışır hâle getirebiliyor dediler. Kartın fotografı bu linkte, tekrar çalışabilir durumda mıdır? Patlak tüplerden biri diğer üçünden farklı. (kapasitör pataksa sıkıntı olurmuş, hangisi kapasitör bilmiyorum)

Bu patlamalardan korunmak için ne yapmalıyım? Kimileri korumalı priz tavsiye ediyor, kimileri UPS cihazı şart diyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

+ Patlayan power da duruyor elimde. Eğer onun sorunu da kondansatör ise, tamir ettirsem eskisi gibi kullanbilir miyim? Yoksa hiç denemeyeyim mi? Tamir edilmiş power takıp diğer donanımlara da zarar verir miyim?
    //edit: Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ediyorum. Sistemim eski olduğu için çok fazla masraf etmek istemedim, şu an için yalnızca ekran kartının kapasitörlerini değiştirdim ve bir sorun yok gibi. Ama tabii dersimi de aldım, değerli elektronik cihazları UPS olmadan kullanmayacağım bundan sonra. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rapley48 -- 30 Temmuz 2013; 15:58:15 >

• ekran kartınız 8800gt sanırım ayrıca bana sorarsan diğer parçalara da zarar verebilirsin o yüzden yeni bir ekran kartı ile psu değişimi en matıklısı işi riske atma derim ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: Veziri_Azam

ekran kartınız 8800gt sanırım ayrıca bana sorarsan diğer parçalara da zarar verebilirsin o yüzden yeni bir ekran kartı ile psu değişimi en matıklısı işi riske atma derim ben

Ekran kartı 8600gt.

Ben yeni parça alsam bile zamanla yine patlayacak gibi geliyor. Sorun evin elektrik akımında gibi, her odada olmasa da bazı odaların lambaları da sık sık patlıyor çünkü. Şayet varsa böyle bir akım sorunu ne yapmam gerek, asıl sıkıntım bu.

Korumalı priz yeterli midir? Yoksa UPS cihazı mı almalıyım, ne yapmalıyım?

• feel psu kullanilmaz. gercek degerini veren bi psu degil zaten. ekran kartina gelince;
    patlayan kondansatorlerin yerine uygun mikrofarad degerinde yeni kondansatorler alip lehimleyin. muhtemelen calisir. xfx 8600gt ekran kartinin kondansatorlerini degistirip calistirmistim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O ekran kartı şunu belirtiyim zor adam olur ayrıca uğraştığınıza değmez sürekli lamba v.b elektronik aksamlar bozuluyorsa bi elektrikçi çağırın Allah korusun evde yangın filan çıkar. Ups faydalı ama size kökten çözüm gerek elektrikçi şart ve yeni psu, yeni ekran kartına da hazırlayın kendinizi
  • sen buna bildiğin 105 derece benzer ebatta kapasitesini okuyamadım 6.3 volt kondansatör alıp takacaksın. Muhtemelen PSU'nun da blok kondansatörler şişmişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rapley48

quote:

ekran kartınız 8800gt sanırım ayrıca bana sorarsan diğer parçalara da zarar verebilirsin o yüzden yeni bir ekran kartı ile psu değişimi en matıklısı işi riske atma derim ben

Ekran kartı 8600gt.

Ben yeni parça alsam bile zamanla yine patlayacak gibi geliyor. Sorun evin elektrik akımında gibi, her odada olmasa da bazı odaların lambaları da sık sık patlıyor çünkü. Şayet varsa böyle bir akım sorunu ne yapmam gerek, asıl sıkıntım bu.

Vaoltaj problemi varsa Mutlaka Ups al Korumalı güç kaynaklarıda var ama işi garantisi bence UPS

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: oskurrr

quote:

Orijinalden alıntı: rapley48

quote:

Ekran kartı 8600gt.

Vaoltaj problemi varsa Mutlaka Ups al Korumalı güç kaynaklarıda var ama işi garantisi bence UPS

kesinlikle katılıyorum benim eski evin tesisatı çok kötüydü, ups kesin çözüm.

• Patlamış mısıra dönmüş kapasitörler . PSU ve Ekran kartı değişimi fena olmaz.
  • Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ediyorum. Sistemim eski olduğu için çok fazla masraf etmek istemedim, şu an için yalnızca ekran kartının kapasitörlerini değiştirdim ve bir sorun yok gibi. Ama tabii dersimi de aldım, değerli elektronik cihazları UPS olmadan kullanmayacağım bundan sonra.
  • Kaliteli bir psu ve akım korumalı priz iyi bir çözüm olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İbretlik görüntü hakikaten.. UPS nin önemini özetlemiş resmen!
  • Güç kaynağını tamir ettirerek diğer bileşenlerinizi de riske atmayın. Yeni ve kaliteli bir güç kaynağı şart.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.